Doğumda yanınızda kim vardı ?

Pirayeeeee

..
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.297
3.424
358
Selam hanımlar.
Yıl sonu doğum yapıcam nasipse.
Ve doğumumda Yanımda yalnızca annem olsun istiyorum.
İki tarafta farklı şehirde bu arada.
Kv muhtemelen gelmek isteyecektir ama eşime makul bi dille sadece annemi istediğimi söyledim bu konu açılırsa annesine söylemesini istedim .

Eltim doğum yaptığında hem annesi hem kv 40 ı çıkana kadar küçücük evde durmuşlar.
Bana çok gereksiz geldi onca zaman rahat olamam.
Siz ne yaptınız doğumunuzda yanınızda kim vardı ?
Uygun bi dille bu nasıl söylenir kayınvalideye.

Sadece annem geldi sehir disindan..o zamanlar esimin ailesiyle küsmüstük.Hic gelmediler.
Size nacizane tavsiyem 14_20 güne kadar kalsın anneniz..bebeginizle basbasa kalmaniz her acidan daha keyifli ve rahat..
Anneler cok cok iyi olsada o sureci adapte sorununu bianevvel atlatmaniz daha iyi olacaktir.

Bilmiyorum valla aynı dertten muzdaribiz. Benim annem hayatta değil ben sadece eşim olsun istiyorum ama ne kadar mümkün olacak bakalım..

Evet insanların gelme beklentisi düşündükçe yoruyor beni. Allah rahmet eylesin eşiniz işinden izin alırsa aslında pekte kimseye ihtiyaç olmaz.

Haklısınız bende öyle düşünüyorum .
40 ım çıkana kadar kalmasına gerek yok diye düşünüyorum annemin bile.
Kv laf arasında bayramda doğumuna gelirsem şunu getircem tarzı bişey söyledi o an bbişey diyemedim sessiz kaldım gelme planı var yani bense tamamen rahat geçirmek istiyorum süreci.

Teşekkür ederim evet konu açılır açılmaz net belli etmek en iyisi yoksa konuşmalarından gelmek istediğini anlıyorum .

Öncelikle sağlıklı doğumlar..

Hastanede hem kv hem annem vardı. Evde sadece ilk 3 gün annem kaldı. Sonrasını esimle hallettik.
Çok teşekkür ederim.
Bende annemi iyileşene ve bebeğime alışana kadar istiyorum açıkcası.
Sizin süreçte iyiymiş yalnız kalmak en iyisi.

Hastaneden çıkana kadar kv sonra 10 gün kadar annem kaldı birinde de tamamen sonrasında yalnızdık.
Yalnızlık en rahatı :)

Kimseyi istemiyorum diyin annenizle gizlice sözleşin sürpriz yapmış olsun kimse laf edemez

Teşekkür ederim evet konu açılır açılmaz net belli etmek en iyisi yoksa konuşmalarından gelmek istediğini anlıyorum .
Gelmek istemesi çok doğal değil mi? Sonuçta babaanne oluyor. Nasıl bir yapıda olduğunu bilmiyorum ama ben olsam "gelme, torununu görme" diyemem herhalde. Vicdansızlık gibi geliyor.

Öncelikle Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Arada kırgınlık olsun istemiyorsanız ilk 15-20 gün anneniz kalsın sonra kayınvalideniz gelsin.
-İkiniz aynı anda gelip birlikte dönmeyin ki yalnız kalmayalım, bebeğe ve bana faydanız olsun- diyebilirsiniz.
Eğer kayınvaldenizle aranızda problem yoksa , sizi sıkıp bunaltmayacaksa kırmayın kalbini, o da torun heyecanı ve hevesi içindedir tıpkı anneniz gibi.
Benim hastanede yanımda annem kalmıştı ama yatıp uyudu, keşke eşim kalsaydı o daha iyi ilgilenirdi benimle...

Çok teşekkür ederim.
Bende annemi iyileşene ve bebeğime alışana kadar istiyorum açıkcası.
Sizin süreçte iyiymiş yalnız kalmak en iyisi.
Kesinlikle insan kendi annesini istiyor yanında. Özellikle de hastanede. Üst baş değişirken, hasta bezi degisirken insan annesine daha çok ihtiyaç duyuyor.

annemle kv ayni sehirde, ben baska sehirdeydim beklenen gune on gün kala suyum patladi doğuma gittim, annemle kv beraber geldiler ama doguma yetisemediler esim vardi yanimda

altı gun kaldilar sonra baktim olmuyo gonderdim ikisini de

hastanede de esim kalmisti yanimda, eve gectigimizde de esim bakti

biraz sizle ve esinizle ilgili,

benim esim biz cagiririz sizi dedi kestirip atti annesine, ben istemiyorum dogumda yanimda demistim cunku

bende ne annem ne kv bi ise yaramadi yiyip icip uyudular, yemegimi yaptim bebegime baktim kendi bakimimi yaptim, onlarda tatil yapti resmen

hatta dogumdan eve geldim doguma gittigim gunku yemekleri isitip onume koydular yenmesi gaz yuzunden yasak olan seylerdi hepsi de, kalkip corba yaptim kendime

velhasıl kelam kim yardim edecekse o gelsin benim onlar yuzunden sutum kesilmisti

Doğumdan bir hafta önce Gorumcemle kv gelmişti. Gezdik tozduk bebeğin kıyafetlerini yıkadım ayarladik eksikleri giderdik. Sonra hastaneye beraber gittik. Hep yanımda durdular sağolsunlar. Anneme doktor gün verdikten sonra haber vermiştim. İki gün süre vermişti yoksa suni sancı verebiliriz diyordu. Annem yoldayken bebek gelmeye karar verdi. Kvler 4 ay kaldı çok yardımcı oldular sağolsunlar. Öyle işte. Dogumum sezaryen oldu son dakikada. Bu ihtimale karşı bir hafta kadar yanınızda biri olsa iyi olur bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…