- 23 Ağustos 2018
- 589
- 590
- 53
- 51
- Konu Sahibi Pirayeeeee
-
annesi gelmek isterse, karımın annesi gelecek, sende o gidince gelirsin, kalabalık istemiyo eşim desin...Selam hanımlar.
Yıl sonu doğum yapıcam nasipse.
Ve doğumumda Yanımda yalnızca annem olsun istiyorum.
İki tarafta farklı şehirde bu arada.
Kv muhtemelen gelmek isteyecektir ama eşime makul bi dille sadece annemi istediğimi söyledim bu konu açılırsa annesine söylemesini istedim .
Eltim doğum yaptığında hem annesi hem kv 40 ı çıkana kadar küçücük evde durmuşlar.
Bana çok gereksiz geldi onca zaman rahat olamam.
Siz ne yaptınız doğumunuzda yanınızda kim vardı ?
Uygun bi dille bu nasıl söylenir kayınvalideye.
Ne güzel insaallah bizde pek kimseye ihtiyaç duymadan atlatırız bu süreci.
Öncelikle Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Arada kırgınlık olsun istemiyorsanız ilk 15-20 gün anneniz kalsın sonra kayınvalideniz gelsin.
-İkiniz aynı anda gelip birlikte dönmeyin ki yalnız kalmayalım, bebeğe ve bana faydanız olsun- diyebilirsiniz.
Eğer kayınvaldenizle aranızda problem yoksa , sizi sıkıp bunaltmayacaksa kırmayın kalbini, o da torun heyecanı ve hevesi içindedir tıpkı anneniz gibi.
Benim hastanede yanımda annem kalmıştı ama yatıp uyudu, keşke eşim kalsaydı o daha iyi ilgilenirdi benimle...
annemle kv ayni sehirde, ben baska sehirdeydim beklenen gune on gün kala suyum patladi doğuma gittim, annemle kv beraber geldiler ama doguma yetisemediler esim vardi yanimda
altı gun kaldilar sonra baktim olmuyo gonderdim ikisini de
hastanede de esim kalmisti yanimda, eve gectigimizde de esim bakti
biraz sizle ve esinizle ilgili,
benim esim biz cagiririz sizi dedi kestirip atti annesine, ben istemiyorum dogumda yanimda demistim cunku
bende ne annem ne kv bi ise yaramadi yiyip icip uyudular, yemegimi yaptim bebegime baktim kendi bakimimi yaptim, onlarda tatil yapti resmen
hatta dogumdan eve geldim doguma gittigim gunku yemekleri isitip onume koydular yenmesi gaz yuzunden yasak olan seylerdi hepsi de, kalkip corba yaptim kendime
velhasıl kelam kim yardim edecekse o gelsin benim onlar yuzunden sutum kesilmisti
Yazık kadına kırk gün nasıl sabretsin?Evet onunda gelip görmek istemesi normal bende bunu düşünüyorum zaten ama dikişli ve stresli o halimle yalnızca annemi istiyorum bu da benim hakkım diye düşünüyorum.
Zaten kv kırkım içinde gelmesin istiyorum sadece sonrasında gelsin görsün torununu .
İyi dilekler için teşekkürler :)
Gelmek istemesi çok doğal değil mi? Sonuçta babaanne oluyor.Nasıl bir yapıda olduğunu bilmiyorum ama ben olsam "gelme, torununu görme" diyemem herhalde. Vicdansızlık gibi geliyor.
Evet işte çok uzak mesafede öyle olmasa gelip gitme mesafesi olsa iyi olurdu.Yazık kadına kırk gün nasıl sabretsin?
Mesafe çok uzak değilse gelip bebeği görse,
1 gece kalıp dönse, anneniz gidince tekrar gelse?
Ay ne bileyim, 18 yaşında bir oğlan annesi olarak kayınvaldenizle empati mi kurdum ne?
Anne olunca beni daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.
Hic stres yapma.Sen bebegine odaklan..gelseler bile o gunler hafizanda anı olarak gelip geçiyor.Haklısınız bende öyle düşünüyorum .
40 ım çıkana kadar kalmasına gerek yok diye düşünüyorum annemin bile.
Kv laf arasında bayramda doğumuna gelirsem şunu getircem tarzı bişey söyledi o an bbişey diyemedim sessiz kaldım gelme planı var yani bense tamamen rahat geçirmek istiyorum süreci.
Öncelikle Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Arada kırgınlık olsun istemiyorsanız ilk 15-20 gün anneniz kalsın sonra kayınvalideniz gelsin.
-İkiniz aynı anda gelip birlikte dönmeyin ki yalnız kalmayalım, bebeğe ve bana faydanız olsun- diyebilirsiniz.
Eğer kayınvaldenizle aranızda problem yoksa , sizi sıkıp bunaltmayacaksa kırmayın kalbini, o da torun heyecanı ve hevesi içindedir tıpkı anneniz gibi.
Benim hastanede yanımda annem kalmıştı ama yatıp uyudu, keşke eşim kalsaydı o daha iyi ilgilenirdi benimle...
Ay sizin durumunuz benden kötüymüş beterin beteri var deyip unutuyorum hemen bu anımı...Ben böyle yaptım sırayla geldiler. Yoksa 3 kadın aynı evde melek olsa anlaşamazlar.
Bu arada benim hem annem hem eşim kaldı ilk gün, ikisi de yattı uyudu, ben de oğlumla sandalyede oturdum.
Kv'nizden neden rahatsız oluyorsunuz ki??
Başka problemler mi var yazmadığınız??
Torunu oluyor yani onunda sonuçta bu mutlu güne şahitlik etme hakkı yok mu??
Ya da sizin annenizin neden hakkı var???
Bence rahat olun ne kendinizi kasın ne de cevrenizi!!! Hayır bu adamlarının annesi hep cadı da oğulları nasıl ve kimin sayesinde aşık olunması bir prens bende bunu anlamıyorum bir türlü :/
2yaşında oğlum var, hayatda olup o günlerini görürsem beni kimse ve dahi Allahdan başka hiç bir güç bu törenden mahrum edemez.Siz gelinler niye böyle "herkes kaynanasını boğazlamalı" diye inanıyorsunuz ki!???
Evet doğum anına girmem elbette ama dışardada oğlumla birlikte beklemek, o heyecanı oğlumla birlikte paylaşmak belki stresine destek olmak, onu sakinleştirmek benim hakkım diyorum! Gelinim içinde geçerli olabilir tüm bu duygular ya da değmez bir tipse nötr olabilir bilemedim şimdi.
Not: ben kendi anneme doğum saatimi 3 saat sonraymış gibi söyledim.çünkü tansiyonu dengesiz çok heycan yapabiliyor ve sağlığına zararlıydı.
Kv'le doğuma gittim görümcem ve ablam vardı...Ne o gün ne sonrasında kimse canımı sıkmadı, benide daraltmadı.
İnsanları anlamaya çalışmayı deneyebilirsiniz, hep anlaşılmak istemekde olmaz bence.
Doğumda hastanede yanımda eşim ve samimi bir dostum vardı, zira ailem hayatta değil, eşimin ailesi de uzak bir şehirde, hastalık işleri vardı. Ama doğumdan 4 gün sonra eşimin ailesi geldi ve 2 hafta kaldılar. Evim minicik, eşimin ailesi sürekli konuşan insanlar, havadan sudan her şeyden, benim kafa kaldırmıyor o kadar muhabbeti, ee emziriyorum, duşa giriyorum bilmem ne bir mahremiyet alanı kalmadı ortada. Eşim de çok bunalmıştı.
Bu sefer de aynı şeyleri yaşamak istemediğimi eşime söyledim. O da aynı fikirde. Ailesine biz hallederiz, yardıma gelmenize gerek yok, sonra bebeği görmeye gelin diyecek. (sonra dediğimiz bir hafta sonra en fazla) Valla kimseyi istemiyorum, yardım da istemiyorum, ne kadar zorlanacağım umurumda da değil, işlerimi kendi başıma halletmek, iyi niyetli bile olsalar insanlara laf anlatmaktan, evin düzeninin değişmesinden, o kalabalığın kargaşasından çok daha kolay geliyor bana.
Kötü olmuş sizinki ya.
Saolsun ikisi de gelse faydalı olur ama doğum haliyle insanın annesi gibi olmuyor çok samimi değiliz kv ile mesafeliyiz bi kötülüğünü görmedim ama emzirme bebeğe alışma hepsi stresli şeyler gözümde o yüzden nazımın gececgi kişiyi istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?