Doğumda yanınızda kim vardı ?

İşte tam olarak böyle sebeplerden istemiyorum kalabalığı.
İnsaallah rahatça atlatırsınız bu defa
Öncelikli olan yeni doğum yapmış kadının rahatı bana göre. Elbette gelip torunlarını görme hakları var ama on gün sonra görseler ölmezler. Ya da en azından gelip hemen görseler bile yardım istiyor musunuz, isterseniz kalırız diye sorma nezaketini göstermelerini bekliyor insan. Sorgusuz sualsiz gelip 2 hafta kalınması bizde olduğu gibi, yardım değil işkence. İnşallah siz de en rahat şekilde atlatır, yavrunuzu sağlıkla huzurla kucağınıza alırsınız.

Benim kayınvalidem isterse geleyim ama onun yanına annesi yakışır demişti. Keşke bütün kayınvalideler böyle düşünse de ihtiyaç olduğunda çağırınca gelse.
Ne güzel söylemiş benim annemde bu düşünceyle gelinimizin doğumunda hep geri durdu.

Biz daha bu konuyu açmadan kv gelme iması yapınca benim canım sıkıldı açıkcası.
O yüzden eşime söyletmek istiyorum uygun bi dille.

Lafım zaten direk size değil ki.
İlk paragraf sizin içindi ve son cümle

Gerisi ekşi kafası başlık yorumlama, genelleme vs.
Gebe bir anne adayını üzmüş olmak istemem, lütfen yanlış anlatdıysam derdimi özür dilerim..
Genel anlamda konu içeriğine öfkeliyim, hep kaynana sorunu beni sinirlendiriyor ama özel olarak size hiç bir kastım yok, olamazda.

Amin insaalalh çok haklısınız.
Daha hiç doğum için planımızı sormadan kurbanda kv doğuma gelme iması yaptı hiç bişey diyemedim o an.
Ama eşime uygun bi dille söyleticem.
Yapı olarak zaten stresli bi insanım.
O anlarıda rahat geçirmek istiyorum.

Eşiniz ilk zamanlar zor olacağını sizin onun yanında rahat edemeyeceğinizi çekineceğinizi ihtiyaç olursa çağıracağınızı falan söylese uygun bir dille belki vazgeçer. Bu arada Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Konu sahiibi arkadaşım kendini hiç doldurma. Ben de önce annem gelsin sonra kv diye ayarladım. İkisi de 15 er gün kaldı.
Önce anne dedim, o daha iyi destek olur diye. Ama kv annemden çok daha iyi baktı bana Allah var. Bunu anneme de söyledim kızdı bana. Yani beklemediğin şeyler olabiliyor.

Kimsenin seni daraltmadigi icin boyle dusunuyor olabilirmisin? Daha dogum olmadan daraltanlari, daha cocuk fikri olmadan daraltanlari da dusunsek ?

Teşekkürler insaallah zorlu bi doğum olmaz da kendime yeterim .
Normalde de yalnızlığıma düşkün biri olarak eve doluşulması fikri bunaltıyor beni.
İnsallah
Zaten yardima ihtiyaciniz olsa da herkesin birden gelmesi sacma,donusumlu gelseler hem siz bunalmazsiniz hem de gelenler yorulmaz. Gelene de cok is dusuyor malum gelen gideni agirlamak,annenin beslenmesi,bebegin durumu vs vs.

Kimsenin seni daraltmadigi icin boyle dusunuyor olabilirmisin? Daha dogum olmadan daraltanlari, daha cocuk fikri olmadan daraltanlari da dusunsek ?

Haklısınız hem de sonuna kadar ve bu tipler neden %90üstü bir oranı yakalıyor?!
İşte ben buna sinir oluyorum!!
Herkes olmasada %75 olsun, bu sorunları yaşamayan gelinler kvler olsun beee, azıcık empati azıcık saygı, hiç ego ve samimi olmayı neden başaramazlarki!?
Üstelik "denemeyi" bile düşünmüyorlar..üzücü bir durum.

Üffff herkese kv'demden diliyorum amin.

Son düzenleme:
Gelmek istemesi gayet normal. birkaç gun kalıp gider.

Eşim vardı
Annem gelmek istemedi.
Kv yi ben istemedim.
Eşim hem bana hem çocuklara baktı.

Siz bir insanin yetismesinde ya da aşık olunasi bir prens kral vs olmasının anneleriyle alakali olduğunu mu düşünüyorsunuz? Her alimden bir zalim,her zalimden bir alim doğar
Unutmamak lazım ne şer ,hain,cadolozlarin melek gibi oğulları kızları oluyor..

Doğumdan 2 gün önce kv geldi sagolsun (ama ben kvmi çok ama çok severim meleğim) doğumda hastanede sadece eşim vardı (sezeryan oldum) o gün annemde geldi bizim eve kv annem VS bebeği görmeye geldiler kv oradan evine döndü annem kaldı 5 gün (onun 3 gününü ben hastanede kaldım büyük oğluma evde baktı) Ondan sonrasını eşim doğum iznine 3 ay ayrıldı yalnız kaldık 4ümüz
Hayırlı doğumlar canım

Benim kayinvalidenin nefret ettigim igrenc bir komşusunun kızı doğum yaptı. Gecen sene. Esimle nişanıyliydik o zaman bana doğum yapmis dedi. Bananeyse?altın aldı (sanki cok hakediyor pislikler hepsi kaynananin başının altından çıkıyor) hastaneye gittik. Bütün mahalle oradaydi. Ben hayatımda böyle sey görmedim ve ogün bunlarin ortamını çözdüm esime her laf arasinda konu açıldıkça haberin olsun kimse gelmicek diyorum. Hos zaten cocugumuz da olmuyor.
Bide mevlit yaptilar 2.bebeğe. normalde ilk cocuga yapılırmış ne alakaysa onuda anlamadim kaynananin evinden sandalyeler taşınmış komşuya pastalar corekler
Esim cok uyuz olup evden kaçmıştı yemege gitmistik ogün. Gercekten kan emici tipler. Iyiki kaynanam öyle degil ama oda mahalle baskısından böyle kezbanlasmis sanki gecen tepsimi gördü pembe. Pembeyide sevmem evimde hic yok ama aldım cok beğendi fiyatini soruyor alıyım bari onada kaynanami severim bende yardimci olur hep bana sağolsun. Bazi kaynanalar gercekten cok iyi

sadece kendim vardım.
kimsenin sendromlarıyla ugraşamazdım ugraşmadım da.
tafra yapan öfke patlaması yaşayan olmadı.
o fırsatı bulamadılar.

Ve cümlenizi şöyle devam ettireyim;
Ne hanımefendi terbiyeli annelerinde ne beyefendi saygılı oğulları olabiliyor değil mi!?

Amacımız cadı kv'lerin savunmak değil ya hu..Bende daha 5senelik bir gelinim.
Sadece ütopik bir düşünce değil yani benim ki böylede olunabiliyor demek istiyorum, çok şükür ben çok mutluyum gelin gittiğim ailemle olan ilişkimde.

Mutlu da olunabilir her şartda bu kadar takılmayın sayın genç ve gelin olan arkadaşlar diye çığlık atıyorum ve bir başımayım farkındayım.

Ama haklısınız bazı kv'lerde işin b**nu çıkartıyor ve bu tipler malesef çoğunluk

Hayırlı olsun şimdiden. Tabiki anneniz gelmeli çünkü normal doğumda olsa dikişleriniz olacak ve ilk birkaç gün sancılı geçiyor. Sonrasındada adaptasyon süreci var sinir gerginlik olabilir sonuçta annene nazın geçer ama kv ye bşrşey diyemiyceğin için birde onun gerginliğini yaşama. Kv ne kibarca annem kalsa daha rahat edicem bebek bşraz büyüsğn ben kendime geleyim o zaman gelip istediğiniz kadar kalın sizde dersin. Herkesin gönlü olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…