- 23 Eylül 2016
- 9.782
- 34.255
- 548
- Konu Sahibi Pirayeeeee
-
Aynen öyle unutunAy sizin durumunuz benden kötüymüş beterin beteri var deyip unutuyorum hemen bu anımı...
Öncelikli olan yeni doğum yapmış kadının rahatı bana göre. Elbette gelip torunlarını görme hakları var ama on gün sonra görseler ölmezler. Ya da en azından gelip hemen görseler bile yardım istiyor musunuz, isterseniz kalırız diye sorma nezaketini göstermelerini bekliyor insan. Sorgusuz sualsiz gelip 2 hafta kalınması bizde olduğu gibi, yardım değil işkence. İnşallah siz de en rahat şekilde atlatır, yavrunuzu sağlıkla huzurla kucağınıza alırsınız.İşte tam olarak böyle sebeplerden istemiyorum kalabalığı.
İnsaallah rahatça atlatırsınız bu defa
Ne güzel söylemiş benim annemde bu düşünceyle gelinimizin doğumunda hep geri durdu.Benim kayınvalidem isterse geleyim ama onun yanına annesi yakışır demişti. Keşke bütün kayınvalideler böyle düşünse de ihtiyaç olduğunda çağırınca gelse.
Öncelikle kv kötüleyici hiç bişey söylemedim biraz abartmışsınız durumu.
Bende sever sayarım onu ama mesafe var aramızda samimi değiliz .
Gelip doğum anıma şahit olsun bende isterim ama çok uzak bi yerde oturuyor geldiği zaman kalması gerekecek.
Evim küçük ve bende stresli bi insanım .
Kimse bişeye karışsın müdahale etsin istemiyorum.
Emzirirken yatarken kalkArken rahat etmek istiyorum.
Yani kendimce kendimi düşünüyorum kötülük olsun diye böyle düşünmüyorum.
Öncelikli olan yeni doğum yapmış kadının rahatı bana göre. Elbette gelip torunlarını görme hakları var ama on gün sonra görseler ölmezler. Ya da en azından gelip hemen görseler bile yardım istiyor musunuz, isterseniz kalırız diye sorma nezaketini göstermelerini bekliyor insan. Sorgusuz sualsiz gelip 2 hafta kalınması bizde olduğu gibi, yardım değil işkence. İnşallah siz de en rahat şekilde atlatır, yavrunuzu sağlıkla huzurla kucağınıza alırsınız.
Eşiniz ilk zamanlar zor olacağını sizin onun yanında rahat edemeyeceğinizi çekineceğinizi ihtiyaç olursa çağıracağınızı falan söylese uygun bir dille belki vazgeçer. Bu arada Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.Ne güzel söylemiş benim annemde bu düşünceyle gelinimizin doğumunda hep geri durdu.
Biz daha bu konuyu açmadan kv gelme iması yapınca benim canım sıkıldı açıkcası.
O yüzden eşime söyletmek istiyorum uygun bi dille.
Kimsenin seni daraltmadigi icin boyle dusunuyor olabilirmisin? Daha dogum olmadan daraltanlari, daha cocuk fikri olmadan daraltanlari da dusunsek ?Kv'nizden neden rahatsız oluyorsunuz ki??
Başka problemler mi var yazmadığınız??
Torunu oluyor yani onunda sonuçta bu mutlu güne şahitlik etme hakkı yok mu??
Ya da sizin annenizin neden hakkı var???
Bence rahat olun ne kendinizi kasın ne de cevrenizi!!! Hayır bu adamlarının annesi hep cadı da oğulları nasıl ve kimin sayesinde aşık olunması bir prens bende bunu anlamıyorum bir türlü :/
2yaşında oğlum var, hayatda olup o günlerini görürsem beni kimse ve dahi Allahdan başka hiç bir güç bu törenden mahrum edemez.Siz gelinler niye böyle "herkes kaynanasını boğazlamalı" diye inanıyorsunuz ki!???
Evet doğum anına girmem elbette ama dışardada oğlumla birlikte beklemek, o heyecanı oğlumla birlikte paylaşmak belki stresine destek olmak, onu sakinleştirmek benim hakkım diyorum! Gelinim içinde geçerli olabilir tüm bu duygular ya da değmez bir tipse nötr olabilir bilemedim şimdi.
Not: ben kendi anneme doğum saatimi 3 saat sonraymış gibi söyledim.çünkü tansiyonu dengesiz çok heycan yapabiliyor ve sağlığına zararlıydı.
Kv'le doğuma gittim görümcem ve ablam vardı...Ne o gün ne sonrasında kimse canımı sıkmadı, benide daraltmadı.
İnsanları anlamaya çalışmayı deneyebilirsiniz, hep anlaşılmak istemekde olmaz bence.
Hayırlısı ile sağlıklı doğum, sağlıkla yavrucağı kucağınıza almanızı dilerim
İnsallahTeşekkürler insaallah zorlu bi doğum olmaz da kendime yeterim .
Normalde de yalnızlığıma düşkün biri olarak eve doluşulması fikri bunaltıyor beni.
Evet insanların gelme beklentisi düşündükçe yoruyor beni. Allah rahmet eylesin eşiniz işinden izin alırsa aslında pekte kimseye ihtiyaç olmaz.
Kimsenin seni daraltmadigi icin boyle dusunuyor olabilirmisin? Daha dogum olmadan daraltanlari, daha cocuk fikri olmadan daraltanlari da dusunsek ?
Gelmek istemesi gayet normal. birkaç gun kalıp gider.Haklısınız bende öyle düşünüyorum .
40 ım çıkana kadar kalmasına gerek yok diye düşünüyorum annemin bile.
Kv laf arasında bayramda doğumuna gelirsem şunu getircem tarzı bişey söyledi o an bbişey diyemedim sessiz kaldım gelme planı var yani bense tamamen rahat geçirmek istiyorum süreci.
Eşim vardıSelam hanımlar.
Yıl sonu doğum yapıcam nasipse.
Ve doğumumda Yanımda yalnızca annem olsun istiyorum.
İki tarafta farklı şehirde bu arada.
Kv muhtemelen gelmek isteyecektir ama eşime makul bi dille sadece annemi istediğimi söyledim bu konu açılırsa annesine söylemesini istedim .
Eltim doğum yaptığında hem annesi hem kv 40 ı çıkana kadar küçücük evde durmuşlar.
Bana çok gereksiz geldi onca zaman rahat olamam.
Siz ne yaptınız doğumunuzda yanınızda kim vardı ?
Uygun bi dille bu nasıl söylenir kayınvalideye.
Kv'nizden neden rahatsız oluyorsunuz ki??
Başka problemler mi var yazmadığınız??
Torunu oluyor yani onunda sonuçta bu mutlu güne şahitlik etme hakkı yok mu??
Ya da sizin annenizin neden hakkı var???
Bence rahat olun ne kendinizi kasın ne de cevrenizi!!! Hayır bu adamlarının annesi hep cadı da oğulları nasıl ve kimin sayesinde aşık olunması bir prens bende bunu anlamıyorum bir türlü :/
2yaşında oğlum var, hayatda olup o günlerini görürsem beni kimse ve dahi Allahdan başka hiç bir güç bu törenden mahrum edemez.Siz gelinler niye böyle "herkes kaynanasını boğazlamalı" diye inanıyorsunuz ki!???
Evet doğum anına girmem elbette ama dışardada oğlumla birlikte beklemek, o heyecanı oğlumla birlikte paylaşmak belki stresine destek olmak, onu sakinleştirmek benim hakkım diyorum! Gelinim içinde geçerli olabilir tüm bu duygular ya da değmez bir tipse nötr olabilir bilemedim şimdi.
Not: ben kendi anneme doğum saatimi 3 saat sonraymış gibi söyledim.çünkü tansiyonu dengesiz çok heycan yapabiliyor ve sağlığına zararlıydı.
Kv'le doğuma gittim görümcem ve ablam vardı...Ne o gün ne sonrasında kimse canımı sıkmadı, benide daraltmadı.
İnsanları anlamaya çalışmayı deneyebilirsiniz, hep anlaşılmak istemekde olmaz bence.
Hayırlısı ile sağlıklı doğum, sağlıkla yavrucağı kucağınıza almanızı dilerim
Konu sahiibi arkadaşım kendini hiç doldurma. Ben de önce annem gelsin sonra kv diye ayarladım. İkisi de 15 er gün kaldı.
Önce anne dedim, o daha iyi destek olur diye. Ama kv annemden çok daha iyi baktı bana Allah var. Bunu anneme de söyledim kızdı bana. Yani beklemediğin şeyler olabiliyor.
Ve cümlenizi şöyle devam ettireyim;Siz bir insanin yetismesinde ya da aşık olunasi bir prens kral vs olmasının anneleriyle alakali olduğunu mu düşünüyorsunuz? Her alimden bir zalim,her zalimden bir alim doğar
Unutmamak lazım ne şer ,hain,cadolozlarin melek gibi oğulları kızları oluyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?