benim ilkinde annem 3 hafta önce gelmişti ve kaynana belli etmemeye çalışsada bozuldu telde sesinden anladım.
bir huzursuzluk çıkabilir diye eşimde istememişmi kayınvalidemin gelmesini..halli dilli de anlatmaya çalıştık aslında..
annem yanımda olacak,annem olmadan yapamam falan dedim kadının yüzüne..o yooook ben doğumdan önce gideceğim doğumdan sonra döneceğim geline bakacağım dedi..15 gün kaldı ama hiç bir faydasını görmedim oturdu sadece..ben zaten hemen ayaklanmıştım bebeğede baktım,temizlik yemekte yaptım,annem zaten herşeyle ilgilendi sağolsun gece bebekle yattı ben uykusuz kalmayayım diye..
ama o kadar daralmışım ki kayınvalidem varken içim o kadar sıkılmışki.kadın gittiğinde nefes aldım sanki..bir rahatlama geldi..evim evim değilmiş sanki o varken..
şimdi yine hamileyim bu sefer gelmesin mümkünse....hatta bu sefer annemle beraber gelsin babam..belki o var diye utanırda gelmez..ama bana yüzsüzlük yapıp gelecek gibi geliyor off şimdiden takmış durumdayım(
benim ilkinde annem 3 hafta önce gelmişti ve kaynana belli etmemeye çalışsada bozuldu telde sesinden anladım.
bir huzursuzluk çıkabilir diye eşimde istememişmi kayınvalidemin gelmesini..halli dilli de anlatmaya çalıştık aslında..
annem yanımda olacak,annem olmadan yapamam falan dedim kadının yüzüne..o yooook ben doğumdan önce gideceğim doğumdan sonra döneceğim geline bakacağım dedi..15 gün kaldı ama hiç bir faydasını görmedim oturdu sadece..ben zaten hemen ayaklanmıştım bebeğede baktım,temizlik yemekte yaptım,annem zaten herşeyle ilgilendi sağolsun gece bebekle yattı ben uykusuz kalmayayım diye..
ama o kadar daralmışım ki kayınvalidem varken içim o kadar sıkılmışki.kadın gittiğinde nefes aldım sanki..bir rahatlama geldi..evim evim değilmiş sanki o varken..
şimdi yine hamileyim bu sefer gelmesin mümkünse....hatta bu sefer annemle beraber gelsin babam..belki o var diye utanırda gelmez..ama bana yüzsüzlük yapıp gelecek gibi geliyor off şimdiden takmış durumdayım(
Allah'tan birşey olmazsa nisan sonlarına doğru doğum yağpıcam annemle aynı şehirdeyiz ama 1,5 saat mesafe var aramızda o yüzden nisan başı gibi gibi giderim annemlere doğumu orda yaparım ama eşim çalışıyor olacak sürekli yanımda olamayacak en büyük üzüntüm o Allah2ım inşalla şubat döneminde eşimin tayini çıkarda hem annem hem eşim yanımda olur ama buna da şükür gerçekten kayınvalidemlerin orda doğum yapmak istemezdim büyük konuşmaktan allah'a sığınırım ama annemden uzak bir şehirde de otursaydım doğum için kayınvalidemin değil annnemin yanında kalırdım gerçekten anne gibisi yok
aynen sana katılıyorum birdahaki hamileliğimde allahım anneme sağlık verirse kesinlikle kesinlikle annem annem bende daha 46 günlik anneyim seninde dedğin gibi kaygana gidince evime bir renk geldi ben 2ay çektim kendi evimden soğumuştum artık dışarı çıkınca eve giresim gelmiyordu onun yüzünü göreceğim diye:jeyyar:
Annem eşim ve hemşire olan yakın arkadaşım
Doğumda yanımda bitanecik annem, canım eşim ve biricik arkadaşım Bahar'ın kalmasını istiyorum
mrb.kızlar ben 18 ay önce sezaryenlı doğum yaptım.benım yanımda hastanede kayınvalidem vardı.çok da güzel baktı memnundum yani Allah razı olsun ondan.benden 1 ay sonra eltım doğum yaptı ona da kayınvalıdem baktı annelerimız de yakınımızdaydı.benım annem hergun saat 10 da geldi gece eşim evine bıraktı kayınvalıdem 20 gun kaldı geceleri de baktı emzırme zamanında benı uyandıtıyordu.sezaryenlı olduğumdan zor kalkabiliyordum o zaman bile yardım ediyordu.o kadar da sabit düşünceyle yaklaşmayın bence .ilk önceleri bende sizler gibi sadece annem yanımda olcak kımseyı ıstemem dedim.sonrada yanlış düşündüğüme karar verdim.ama kızlar kayınvalıdenızle ilişkilerinizde çok önemlı tabiki bu durumlarda.aranızda sorun yoksa yardımcı olsun size derim.herkese sağlıklı doğumlar
benim kayınvalidem karsı apartmanda annemse 10 dakika uzagımda.. ama ilk zamanlar annem yanımda kalıcak.. kayınvalidemde gider gelir... dogumda kesinlikle annemi istiyorum yanımda
annem çok sakin bi kadın olduğundan istediğim tavrı sergileyemez diye düşündüğümden en yakın arkadaşımı istedim yanımda. gerekli gazı verecektir bana :82:
Tabiki annem daha rahat ederim
o günler gelcek mı acaba ins bende yasarım bu guzel duyguları ama yanımda kayınvalıdemın olmasını cok ısterdım onu okadar cok ozledım kı malesef vefat ettı ahh annem (kayınvalıdem) keske olsannn ve tabıkı ANNEMMMM canım benım ya dogumda tek olmak o halımı kımse gormesın ısterım :26:
ben annemin olmasını isterim gıcık kaynanamınsa seytan görsün yuzunu o kadar gelmeyin diye söyledim kayınpeder bile dogdugu gün geliriz dedi. insallah gelemezler cünkü ikisinden de nefret ediyorum
doğumdan sonra benim yanımdada annemin olmasını çok isterim ama anneciğim bana 1 saatlik uzak mesafede oturuyor babam ve kardeşim işten geç geliyorlar annem olmadan yapamıyorlar ama kısmet bakalım o gün gelince ne olur inşallah şöle 1 hafta falan kalabilir yanımda anacım
şuda varki kayınvaldemle görümceminde bana çok iyi bakacaklarından eminim
benim daha 5ayim var,ALLAH im hayirlisini versin hepimize,ben gurbetteyim,tabiki annemin yanimda olmasini istredim,ama malesef o gelemeyecek bende esimle giricem doguma ALLAH nasip ederse,kayinvalidemi istemiyorum cünkü harseyden cok korkuyor,o yüzden istemiyorum,gecende bana diyor yok illá ben giricem doguma dedigide,ben nasil sanci cekiyorum ,nasil dogurucakmisim ona bakacakmis,tövbe yarabbi,bende dedim kizin var o dogururken onunla girersin doguma,o nasil sanci cekiyo nasil doguruyo ona bak dedim ,napiym bazen böyle sacma cümleler duymak insani sinirlendiriyor kizlar
ben de doğum sonrası lohusalık psikolojisinden çok korkuyorum bizzat
kız kardeşimde şahit oldum herşeye ağlayıp sinirlenip kafaya taktı kayınvalidesiyle arası çok iyiydi ama o dönemde ipler koptu ben de öyle olmasından çok korkuyorum:18::18:
doğumdada doğumdan sonrada eşim hep yanımdaydı annem üst katımızda oturuyor o yemeğimizi yaptı sağolsun, bebekle ve benimle eşim ilgilendi dikişlerimin pansumanını bile eşim yaptı hep,gece kızım uyandığımda aldı yanıma getirdi eizirmem için,emzirince yatağına yatırdı kuzumu.sancı odasında, doğumhanede hep yanımdaydı bitanem doğumdan sonra eğilip kalkarken zorlanıyorum diye alt giysilerimi bile eşim giyidrdi hep asla hakkını ödeyemem eşimin iyiki var o olmasa ben napardım bilmiyorum
Aminnnnnnnnnnnannem ve eşim olsun isterdim ama kesinlikle annemsiz olmaz Allah başımızdan eksik etmesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?