Doğuma Hazırlık Doğumda yanınızda kimin kalmasını istersiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Doğum da kayınvalide ve annem ve eşimin yanımda olmasını isterim. üçünü görmek yan yana ve birasdan yanlarına geleceğini bilmek beni daha cesaretlendirir. seviyorum ben onları..

Tabiki eşim olsun istedim oldu da annemi kesinlikle istemedim, çok sulugöz kendisi benide ağlatırdı, güçlü ve kararlı olmam gerektiği için kimsenin acımasını istemedim, sonuçta ben hasta değilim hamileyim ve anne olacağım

kızlar kayınvalıdelere karsı neden bu kadar olumsuz dusunuyorsunuz sonucta hepımızzz bırer kaynana adayıyızz sızde oglunuzun veya kızınızın cocugunu gormek ıstemezmısınız tamam belkı annenızın yanında rahat edeceksınız veya annenızz sıze daha ıyı hızmet edecek ama sonucta karsı taraftada bı torun heycanı vardır sız ne kadar sevıp sevmesenızde sızın cok sevdıgınızz deger verdınızzz eslerınızın annesıdır...ben ılk dogumumda yalnızdımm ve sezeryan oldum yanımda ellı ayagı tutan saglıklı bır akrabamın olmasını cok ısterdım bazııı kayınvalıdeler gelınlerıne 40 cıkana kadar bebek gıbı bakıyorr ama gelının gozune gelmıyor ama annesı ona 1 gun baksın kocasına ellı kere annem ole ıyı annem boyle ıyı dıye yaglandırıp ballandırıp anlatıyor gunahhh valla yapılan ıyılıklerı gormek lazımmm kotu kaynanalar ıcın bı sozum yokkk ama su yazılanlara baktımmm herkesmı aynı dusunuyoo hepsı egoıstce sankı kaynananda sana hızmet etmeye cok meraklıydı sen belkı onun onune bır bardak cay koymamamıssındır ama o sırf torunun oglunun hatrına senın hızmetını yapıcakk anlayıss bırazz kendınızı onların yerıne koyunnn

morsima haklısın canım ama öyle kaynanalar var ki sevilip sayıldıkları ağızlarından çıkan tek söze bakıldığı halde tek bir sözle ya da davranışla kendini buz gibi soğutuyorlar.
ben zerre miktar artık sevmiyorum güvenmiyorum kaynanama.
ona o kadar sevgi dolu ve yakındım ki, hislerimle pek yakın olamasakta geçen eşimle ilgili bi sorunumu paylaştım yemeden içmeden yetiştirmiş hemde dallandırıp budaklandırarak hakkı yoktu ve aramızı bozdu......
artık onu istemiyorum.
eşime doğumda yalnız olmak istediğimi söyledim.
kendisi olsun yeter istemiyorum onuuuuuuuuuuuuuu

Herkesin problemi varki yazıyor sonuçta nenden istenmesin evet anneleirimizni her yaptığıkıymetli çünkü karşılıksız yapılıyor herşey benim doğumuma birbuçuk ay kldı annem her eksiğini soruyor elinden geldikçe alıyor aldıklarını yaptıklarını netten gösteriyor kayınvaldem ve kaynatam bu süre zarfında bir kere bile eksik var mı diye sormadı ki toru torun diye tutturdukları halde ve biz çok sıkışık bir dönemdeyiz kendime bir gecelik bile alamıyorum artık annmden istemeye yüzüm yok kayınvaldem soramazmıydı bir kere kızım ihtiyacın var mı diye sözde bende onun kızıyım torununu dört gözle bekliyor herşey maddiyat değil demeyin evlendiğimden ber bir maddi desteklerini görmedim hep sıkıntı çektim ama eşimin hatırı için söylemedim bişey ama söz konusu olan artık benim bebeğim ve onada aynı umursamaz tavır sergileniyor ama sevmeye gelince annemlerden önce koşup gelmek istemelerine çok kızıyorum,kaynanam bana hizmet için gelmiyor bebek sevmeye geliyor

ben d eeşimin olmasını isterim.annemi istemem.onun yanında rahat olamam.

ben 2 kişinin yanımda kalmasını ısterım
Annem ve eşim.
Zaten özellerde sanırım ıkı kısının kalması sorun olmuyor konusuldugu surece :)
Ama dogumumu sezeryan ıstıyorum ama yanımada kımseyı ıstemıyorum :)

ailem istanbulda ben eşimin memeleketi trabzonda yaşıyorum.
benim doğumuma ablam gelsin istiyorum fakat onun,biri 5 diğeri 1 yaşında 2 çocuğu var.
annem gelsin desem onun da 3 yaşında küçüğü var.
ablam lisede okuyan kardeşimi alıp gelmeyi düşünüyor.çocuklarla o ilgilenir,o da benimle ilgilenir.olmadı küçüğü yanıma alırım diyor.özel hastanelerde sorun olmuyormuş.
pilan böyleydi ama eniştem yan çiziyormuş.bi gidersin,bi gidemezsin diyormuş(
kayınvalidem yakınımda ama ben onun yanında rahat edemem.ben utangaç biriyim,onun yanında emziremem.
görümcelerim var.biri evli çocuğu var.diğerleri bekar.evli olandanda çekinirim ama anne olmayan birine de güvenemem !
bu durumda sadece eşim yanımda olsun yeter diyorum.bu seferde eşim 'benim ailemi istemiyorsun'düşüncesine kapılıyor.
hatta 'çoluk çocukla sizinkilerin gelmesine gerek yok,burası yeterince kalabalık seninle de bebekle de ilgilenirler.sizinkiler doğumdan sonra gelsin' diyor.

inanın doğum korkusu kaygısı yerine bu konuları daha çok düşünür oldum..

bana fikir verin..

benim için farketmiyo galiba eşim zaten olur ama yanında bide kayınalidem olur sanırım en müsait o şuan zaten herkes gelip gider kalabalık olur benm odam dinlenikende çook önemli değil,hayırlısı bakalım

kesinlikle eşim olsun isterim, ya da ablam annem lise arkadaşımdan hangisi cesaret ederse =)
kayınvalidem de devamlı dua eder kolay geçsin diye o da iyi bir alternatif aslında ama bebeğe doğar doğmaz hurma vermeye kalktığını görmüştüm o yüzden istemem açıkcası :s
eşim girsin, her detayı görmese de ne yaşadığımı bilsimn, kıymet bilsin yani

bende kesinlikle eşimi istiyorum annem yardımcı olmaktan çok aman ayy diye bana bakıp ağlamaktan yardım edemez kayınvalidem zaten çok becerikli değil. ahh keşke bir kız kardeşim olsaydı.....

alakasız olacak ama yorumdan sonra tickher imi gördüm acayip korku sardı birden...

Hehehe cok guldum bunakeske zaman cabuk gecsede bende hemen gorsem o haftalari

ve dogumda annem olsun esim bayilir cunkuannem hemsire.yatmam gerekirse kesinlikle esimden baskasini istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…