- 2 Mart 2014
- 420
- 857
- 303
bazı konularda hep kv yüzünden felan demişsin ama eşin sütten çıkmış ak kaşık değil.Cunku annemin evinde beni hastaneye goturecek dogumdan sonra ilgilenecek kimse yok. Annem calisiyo. Hastaneye uzak biyerde oturuyo ve ne araba ne taksi bulamam orda. Hem yuk olmak istemiyorum.
Bebekden once pisikiyatr a gittim. Bebek istiyolar ve kocami dolduruyolar dedim. Bana sizin o kadindan uzak durmaniz gerek o zaman hersey duzelecek ama sen ceneni tutmuyosun dedi. Ben hap kullanamiyorum alerji yapiyo spiral de bi dogum yapmadan takmak sakincali dediler.esim de kendi korunmayi reddediyo cekilerek korunuyorduk.hamile oldugumu bile anlamadim ben. Bilerek mi yapti bilmiyorum.canım anlattıkların o kadar sinir bozucu ki bikaç ayda yoluna girmesi imkansız. planlı bir gebelik değilmiş. ama eşinden çok sen dikkat edecektin. çünküüüü
başka hiç bir hatası olmasa bile (ki ortada aldatmalar,baskılar var)sadece bu cümle yüzünden bile bebek yapmamalıydın. kim tarafından olrsa olsn bir adam dolduruşa gelirse bana göre zayıf karakterlidir. zayıf bir insanla çocuk büyütmek ne büyük bir çile. tüm yük omuzlarına kalacak. boşanmasan da kalacak. hep erteleye erteleye tükenecesin;
"bebeğim doğsun, azıcık büyüsün, hele bi okula başlasın, şu okulunu bi bitirsin de, mesleğini eline alınca ayrılacağım, şu düğününü bir yapayım kesin gideceğim...."
Hatayi bastan yapip kv me yakin davrandigim icin ki o kadin asla merhametli olamayacagi icin o konuda cozum yok. Kocam konusunda ben akilli olmaliyim.kocam cok itilmis horlanmis adam yerine katilmamis hala da ole biraz egosunu tatmin etsem beni el ustunde tutacak bide buradan tasinsak cocugumuzla mutlu olacagimiza inaniyorum. Ama emin olamiyorum. Eskileri de aklimdan silemeyince guclu ve akilli davranamiyorum. Cenem hic durmuyo ve cok elestiriyorum. Sanirim.uzaklasip kacmasina sebep oluyorum.Allahim evlerden uzak ya, nasil insanlar bunlar. Allah sabir versin sana.
Sana sormak isterim: sence cozum nedir?
Hatayi bastan yapip kv me yakin davrandigim icin ki o kadin asla merhametli olamayacagi icin o konuda cozum yok. Kocam konusunda ben akilli olmaliyim.kocam cok itilmis horlanmis adam yerine katilmamis hala da ole biraz egosunu tatmin etsem beni el ustunde tutacak bide buradan tasinsak cocugumuzla mutlu olacagimiza inaniyorum. Ama emin olamiyorum. Eskileri de aklimdan silemeyince guclu ve akilli davranamiyorum. Cenem hic durmuyo ve cok elestiriyorum. Sanirim.uzaklasip kacmasina sebep oluyorum.
Gittigim pisikiyatr da hemen hemen ayni seyleri soyledi esimle de gorustukten sonra. Zaten ondan sonra cok guzel di hersey. Kv ile kustum gorusmuyordum 6ay okadar guzel gecti ki. Taki evime gelene esimin is yaptigini gorene kadar. Bilmiyorum dediginiz gibi yapmayi dusunuyorum. Dogumdan sonra bakip gorcem. Bi de tasinma ihtimalimiz var 3ay sonra. Duzelmezse bosancam.Ortada bir bebek var. Akilli davranmak zorundasin. Evinde bir duzenin var, bence ilk aylari bi atlat, o donemde kimselerle ugrasma bulasma ve sadece bebegine odaklan ve ilgilen. Bi yandanda ailesinin ve esinin davranislarina bak analiz et. Bazi erkekler evlat sahibi olduktan sonra degisebiliyormus. Umarim esinde onlardandir. Esinle arani biraz toparlamaya calis. Suclayici laf sokan sekilde konusma. Sicak ol empati kur alttan al sadece bebegini ve esini dusundugunu ve mutlulugunuz icin herseyi yapabilecegini samimiyetle vurgula.
Henuz dogmamis evladin icin bence caba gosterip toparlamak icin ugrasmak zorundasin. Kv yide bi tinlamayin bi umursamayin biraz..
zaten dedigim gibi son 6aydir mukemmeldik kv yoktu küstük bekar polis oglu var onun yanindaydi. Simdi geldi bidibidiya basladi. Yokkende rahat borakmiyodu ama gormedigi icin esim yinlamiyodu tabi bende. Ama gelip de esimin yardim ettigini yuruguse falan gule oynaya ciktigimizi gorunce hemn basladi. Gece yarilarina kadar gondermiyo eve yatmaya cikiyo sadece. Benim altinlarimi hep aldiklari icin maddi imkan da yok tasinmak mumkun degil.sadece 2ay sonra annemden gelecek bi para var ona guveniyorum. Esim.zaten tasinmak istiyo. Hele pisikiyatr la gorustukten sonra daha cok istedi amaHarikasin. Bak kendi cozumu kendin buldun. Kv nin duzelme sansi yok. O yuzden elestirmeyi birakmalisin bence ilk basta. Kocanla eskilerde olanlarida.Bu tamda kvnin istedigi seyi yapmak olur. Evinizde huzursuzluk olur.
O yuzden bundan sonra : sikayet yok.
Kocan konusunda ben bosan diyemem.
Kim bilir belki grrcekten duzelir cocuktan sonra. Ortada birde cocuk varken bence kimse icinde kolay olmaz bosanmak. Bu karari vermek cok zordur.
Burda bosan yazabiliriz hepimiz ama sonra derdi cefayi sen cekiceksin. O yuzden senin dedigin gibi tasinsaniz olmazmi? Kocani ikna etme olasilign yuzde kac?
zaten dedigim gibi son 6aydir mukemmeldik kv yoktu küstük bekar polis oglu var onun yanindaydi. Simdi geldi bidibidiya basladi. Yokkende rahat borakmiyodu ama gormedigi icin esim yinlamiyodu tabi bende. Ama gelip de esimin yardim ettigini yuruguse falan gule oynaya ciktigimizi gorunce hemn basladi. Gece yarilarina kadar gondermiyo eve yatmaya cikiyo sadece. Benim altinlarimi hep aldiklari icin maddi imkan da yok tasinmak mumkun degil.sadece 2ay sonra annemden gelecek bi para var ona guveniyorum. Esim.zaten tasinmak istiyo. Hele pisikiyatr la gorustukten sonra daha cok istedi ama
Maddi sikinti el vermedi. Kv. Para aldigi icin bizden kenara koseye atma sansimiz olmuyo. Biz kiradayiz babasi hasta oldugundan ve babasina hic kiyamadigimdan kabul etmistim burda oturmayi.ama ankara gibi bi yerde tasinmak kolay degil.
Bu gune kadar gidemememin sebebi de babam. Yillarca cok cektirdi anneme. Anneminde babasi nisanliyken olmus. Annesi ve ablalari nisani atmasina musade etmemisler. Annanem de bize muhtac oldugu icin mecburen dayanmis annem. Bide biz olunca hep kendinin gitmesini beklemis. Ama babam esim gibi degildi. Annemi hic sevmedi. Hic begenmedi. Assalamazdi dovmezdi hic bisi yapmazdi ama istemezdi ilgi gostermezdi. Heralde 3kere birlikte olmuslar onda da biz olmusuz. O derece sevmezdi. En sonunda terketti gitti ustelik.birsuru borc birakarak. O yuzden birakip gidemiyorum. Annemlerle yasayabilecegimi sanmiyorum. Zaten yeterince dertleri var.kaldiramam.esiminde beni.cok sevdigine eminim. Oyle olmasa o dayaktan sonra gunlerce aglayip ozur dilemezdi. Duzelecegini biliyorum ama sanirim benim elimde. Ben ona degerli oldugunu hissettirmeliyim.ama beceremiyorum. Cok doldum. Kafamdan hicbiseyi atamiyorum ki .evde yalnizken kendi kendime surekli kv ya da esimle.kavga ederken buluyorum kendimi.O zmn bekle derim ben.
Ve kv nin oyununa gelme.
Sikayet yok. Sessiz kal.
Eski mevzulari acma. Kocanda tasinmak istiyomus ne guzel.
Bi umit diyorum, bebegin ilerde seni suclamasin bu ayriliktan diye.
Ben herseyi denedim diyebilmek icin bekle tasinana kadar.
O zmn hala ayniysa kocan o zmn bosan derim.
Bu gune kadar gidemememin sebebi de babam. Yillarca cok cektirdi anneme. Anneminde babasi nisanliyken olmus. Annesi ve ablalari nisani atmasina musade etmemisler. Annanem de bize muhtac oldugu icin mecburen dayanmis annem. Bide biz olunca hep kendinin gitmesini beklemis. Ama babam esim gibi degildi. Annemi hic sevmedi. Hic begenmedi. Assalamazdi dovmezdi hic bisi yapmazdi ama istemezdi ilgi gostermezdi. Heralde 3kere birlikte olmuslar onda da biz olmusuz. O derece sevmezdi. En sonunda terketti gitti ustelik.birsuru borc birakarak. O yuzden birakip gidemiyorum. Annemlerle yasayabilecegimi sanmiyorum. Zaten yeterince dertleri var.kaldiramam.esiminde beni.cok sevdigine eminim. Oyle olmasa o dayaktan sonra gunlerce aglayip ozur dilemezdi. Duzelecegini biliyorum ama sanirim benim elimde. Ben ona degerli oldugunu hissettirmeliyim.ama beceremiyorum. Cok doldum. Kafamdan hicbiseyi atamiyorum ki .evde yalnizken kendi kendime surekli kv ya da esimle.kavga ederken buluyorum kendimi.
offf kendimi gördüm bacım sende. o insanlardan hemen uzaklaş.değmez canım....annenin yanına git bir an evvel doğum yapınca sana sahip çıkan olur merak etme. bu yaşadıklarından sonra mutlaka yanında olurlar. o evde durdukça sütün falan kesilir üzüldükçe.. doğumu bekleme bence. allah yardımcın olsun canım.Hair kv acele etti babasi hasta oldugu icin olmeden gorsun diye. babam da itiraz etmedi zaten kacacagi varmis basimi yakti. Nisanliyken kv min ne oldugunu anladim ama babam terkedip gidince kimseye derdimi anlatamadim.nisani da atamadim. Ki esimi de sevmistim o donem. 7ay a yakin nisanli kaldik. Hic bi problem yoktu. Zaten kv mi gormedigimiz gunlerde cok iyiyiz. Aldatip konustugu kadinlarin hepsi gorumcemin arkadaslari. Sadece msjlasmis ama ne konustuklarini bilmiyorum. Dayagi da yine kv in yuzunden oldu biz tartisirken duydu geldi araya girdi erkek yapar dedi ustume yurudu bende karsilik verince aglamaya bagirmaya basladi esim de bana saldirdi
Bir abim olsa ve senin durumunda olsam abimden destek alır sırt sırta verip ayakta kalmaya çaba gösterirdim sen kimsenin kölesi değilsin yanaşmada değilsin o evin hanımısın alman gereken saygıyı alamıyorsan seni haketmiyo bebeğin doğmasını beklemezdim ben olsam çünkü bebek bebek hevesine bir süre iyi davranıcak sende düzeldi sanıcaksın o kocayla bi şekilde ömür geçer idare edilir ama kaynanayla koca bir arada ????Biraz uzun olacak ama, esimle 1aylik tanismadan sonra 6aylik nisanlilik sonrasi evlendik.evlenir evlenmez basladi problemler. Mecburen kv lerle ayni binada oturuyoruz. Kadin oglunu el usagi beni de hizmetci olsun istemis ama ben izin vermedim. Birsuru kavga dövüş. Daha 3haftalik evliyken esim eski kiz arkadasiyla gorustu yalan soyleyerek. Daha 1aylik evliyken kavga esnasinda elimi kestim dikis atildi.2aylik evliyken jandarma olmak.istedi annesi ve ablasi bana etmedigi hakareti birakmadi sen ve ailen aklina girdiniz diye ki oyle bisi yok.3aylik evliyken sanal olarak aldatildim hem de bikac kisiyle. Bu aldatmalar 3ay surdu her seferinde yakaladim. 6aylik evliyken kayinpederim öldü beyninde tümör vardi zaten hastaydi ama benim yuzumden cok uzuldugu icin öldügu basima kakildi.tam.hersey yoluna giriyo derken 9aylik evliyken kazara hamile kaldim. Daha 2aylik hamileyken bi kadinla konustugunu yakaladim ve kavga cikardim diye cok kötü dayak yedim. Ustelik dusuk tehlikem varken. Suan son ayin icindeyim. Bu sure zarfinda kaynanamdan cekmedigim eziyet kalmadi. Dusuk tehlikem olduguna inanmayip doktorumla konustu. Gelip gelip sen soyle yapiyon bole yapiyon diye benimle tartismaya girip hep beni suclu cikardi. Kocami doldurup ustume saldi. Her biraraya gelisimizde illa bi laf soktu. Kocamin duzeldigini dusunuyodum bana yardim ediyodu hersey guzeldi. Ama su son bikac haftadir cok soguk. Iyice agirlasmama cok agrim olmasina ragmen daha bana yap et diyo. Dun gece yine agridan kivrandim aglaya aglaya sabahi ettim. Diydugu halde ne yanima geldi ne doktora gidelim dedi. 3gundur feci bel agrisi cekiyodum ama.doktora gitsek ne olacak dedi ve goturmedi. Ben artik dayanamiyorum. Annemlere de bisi anlatamiyorum. Benim babam ben nisanliyken bizi terketti.annem.birsuru borc dert icinde bi kucuk kardesimle kala kaldi. Agbim simdi esiyle bosaniyor. Bide ben annemi uzmek istemiyorum ama dayanamiyorum artik. Nolur bi akil verin.cok uzun oldu k.bakmayin ama cok doldum bunlar daha yarisi bile degil ustelik.
Cok tesekkur ederim. Aynen ole yapiyorum. Bosanmak cok istedim ama yapamadim iste. Oyle kolay degil babasi terketmis zaten sorunlu bi ailenin icinden geliyorum. Herkes annemin uzerine gelecek. Hem.bu kadin muhtemelen beni vurdurur da. Oglu hapse dusecek cok umruna gelmez zaten. Oglunu sevdigini daha dogrusu kendinden baska kimseyi sevdigini sanmiyorum. Politikaci olup cabalamaya caliscam bakalim.duzelecekmi.O yuzden beklemelisin. Simdilik o kv basinizdayken elden bisy gelmiyor huzurunuzu bozuyor o kadin belli.
Elinden bisy gelmez o konuda.
Ama baska bi konuda elinden cok sey gelir.
Kendi tutumun hakkinda.
Sikayet etme, bagirma cagirma.
Aaaaman sen konus dur diye dusun kv ye cevap verme.
O kadin sizin eve geliyodur attim 1 saat oturuyordur ve kendisi gidiyordur ama ruhu saatlerdir hala evde dolasiyordur bence senin yuzunden. Bunu dedi, sunu yapti annenn, yok niye yapti ,yok oyle yok boyle. Yapma. Kendini duzeltmek yapabilicegin en mantikli ve elden gelen seydir. Bide boyle cabala canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?