Doğumdan sonra eşiniz nerde uyudu?

Beşik odamızdaydı biz eşimle yatakta oğlumuzda kendi beşiğinde uyudu. Gece benimle birlikte kalktı hemen hemen her seferinde. İş yerinde bi kaç kez uykusuzum filan deyince sen niye ayrı yatmıyorsun ki filan demişlerdi bende kızmıştım olur mu öyle şey diye. Yalnızca bi dönem çok öksürüp çocuğu uyandırıyordu korkup ağlıyordu çocuk 1 2 ay kadar başka odada yattı. Sonrada oğluma ayrı oda yaptık oda yine bize kaldı.

Babalığı hazmedememis, algilayamamis olabilir. nazikçe onu ozlediginizi "nefesin tenin olmadan uykuya dalamiyorim "vb cumleler içeren diçten bir konuşma yapın ve yatağa davet edin. ( Yengemin taktiği dayım ayrı yatmaya başladığında ayağın ayagima degmeyince uykuya dalamiyorum demişti ) Bir kaç gece onun uyuduğu odaya gidip yanına uzanın. gibi gibi güzellikle halletmeye çalışın ama kavga gürültü çıkarırsanız kendini haklı görecek yorgunlugu bahanesi olacak. Bebeğiniz sağlıkla buyusun.

Ee bunu git kocana söyle oyleyse. Biz hep birlikte uyuduk, bir gun bile ayri uyumayi aklindan bile gevirmedigine eminim eşimin. Cunku gece bebege bakmanin ikimizin sorumlulugu oldugunun farkinda davranislariyla da gosteriyor. Cocuk baskasinin cocuguymus gibi bakımından bu kadar kaçan adamlardan cocuk uaparken iki kere düşünün

Ayri yatmasinin hakki oldugunu savunan kadinlar görüyorum, yahu hanimlar sizin hic mi kendinize sauginiz yok, hic mi evliliginize deger vermiyorsunuz? Kendinize gelin. Kocaya deger vermek bu degil. Kocasini benden çok seven dusunen ksdin yoktur. Biraz uykusuz kaldi diye incileri dökülmez. Ama aradaki o kopan bağın tamiri imkansiz olur. Lutfen boyle sacmaliklara çanak tutmayin

Benim eşim hep yanımızda uyudu ama eşimin uykusu ağırdır, eğer hafif olsaydı ve ağır bi işi olsaydı başka bi odada uyumasına takılmazdım

Biz hep birlikte yattık, hatta eşim yatarken en son hangi göğsümü emzirdiğimi bile hesaplar ona göre o tarafa yatardı, bebeği beslemem için uyandırırdı sürekli..

Yatagimizi hic ayirmadik. Cocuguda babamin evinden getirmedim beraber yaptik gece aglayinca uyaniyorsa yapacak bisey yok

Ayrı yatmak büyük hata..

Biz beraber uyuduk.
Anne-kv desteği de yoktu diye kocam alarm kurup kalkar mama verirdi bebeğe. Gündüz zaten sende gece bende olsun diye.
Hatta o yüzden kavga ederdik beni kaldır emzireyim falan diye. Lohusa kafası bunu yanlış anlıyordum.
Çocuğum resmen babası yüzünden memeyi erken bıraktı

1. Çocuğumda 3umuz beraber yattık, tek bir gece bile ayrı yatmadık. 2. Oğlumdan sonra esim misafir odasında yatmaya başladı. Ilk sene iki oğlumu birden yani tandem emzirdiğim için eşimle ayrı yattık. Ama daha sonra buyuk oglum emmeyi bırakınca ben de cocuklari uyutup eşimin yanina geçtim uyandıklarında çocukların yanina gidip orada devam ediyorum. Depremden once cocuk odası yapma niyetim vardi ama bir sure daha erteledim. Bizim düzenimiz böyle şimdilik. Benim icin çocuklarım daha öncelikli şu bağlanma evresinde.

Çookk geçmiş olsunnn. Bebiş gün geçtikçe biraz daha fazla uyur merak etme. Güle güle büyütün

Bence çalışan eşin diğer odada uyumasında problem yok. Ben emzirip, bez değiştireceğim diye uyanıyorum zaten, neden eşim de uyansın ki? Bana ne faydası olacak? Aksine bir kişinin dinç kalması bence evin düzeni açısından daha pratik.

İki çocuğum oldu, ikisinde de doğumdan sonra ayrı yattık eşimle. Sadece haftasonları beraber yattık - ki ben de çalışan bir anneyim. Emziren ben olduğuma göre, benim kalkmam çok normal.

Ama çocuklar uyumadıklarında, hastalandıklarında, çok ağladıklarında tabi ki kalktı geldi, ben bakayım sen uyu dedi. Çok geceler de emzirme sonrası gazını çıkarıp uyutmuşluğu vardır.

Hala ateşli hastalık geçirdiklerinde nöbetleşe bakarız. Bir gece o, bir gece ben.

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim. Görüyorum ki çoğunlupun eşi yanında uyuyor. Bende konusacagım bu konuyu artık öyle başka odalarda uyumak yok. Sorumluluk ikimizin.
Zaten çok soğuduğumu hissetmeye başlamıştım gözüme batıyor herseyi yatagına geri gelirse düzelir belki

2 defa sezaryen oldum, 2 bebekte de birlikte uyumaya devam ettik.
Tabi akşam koltukta sızdığı oldu, sabah çok erken ve önemli bir iş için kalkması gerektiğinde ayrı yattığı da olmuştur ama genel olarak odaları ayırmadık.

Bilmiyorum, yani aslında karşılaştırmak da yanlış. 2 yıl ayrı yatıp çok mutlu gözüken çiftler de görüyorum, herkesin dinamiği farklı. Birlikte yatan ve bebeğe hiç uyanmayan eşler var. Ayrı yatıp ama gece sen emzirirken sana su getiren ya da mama da hazırlamak gerekir mi diye yanına gelen de var.

Yeni anne olmak kolay değil, belli ki durumdan rahatsızsınız, tatlı dille anlatmaya çalışın.
Ben uyanıyorum o da işe yaramasa bile eziyet çekip uyansın diye düşünen de var, aman uyusun niye iki kişi uykumuzdan olalım diye düşünen de var :)

Öyle şey mi olurmuş canım,sanki gündüz dinlenebiliyorsunuz.. Çalışsanız dinlenirsiniz gerçekten.. çocuk bakmak öyle zor bişey hele gece uyanıp da bakmak.. yanınızda yatmalı ve beraber ilgilenmelisiniz bebekle.

ilk çocukta hep aynı odadaydık genelde bahar bebeğiydi. Şu an ikinci çocuk ama sürekli hastayız grip bitmedi gitti. Sırayla hastayız sürekli. O yüzden birbirimize geçirmeyelim diye ayrı odalarda çok takıldık bu sene. Ama şöyle bir durum var odaların kapısı sürekli açık ve eşim salonda uyuduğu zaman bebekle benim sesimi de duyuyor büyük çocuğum sesini de duyuyor. Uyanma ağlamaya dair sürekli tetikte ve yardımcı oluyor geliyor hemen. Duruma göre git geri yat diyorum bazen göreve çağırıyorum büyük çocuk komple onda zaten gece. Su istese tuvalete kalkacak olsa eşim ilgilenir.

Ben genelin aksini düşünüyorum ama bu da her konu gibi çok kişisel :)

Ben nöroloji uzmanı olarak eşşşşşek gibi çalıştığımdan ve 15 gün ayda icapçı olup 3 gün de hastanede nöbet tutup berbat bir uyku düzenim olduğundan ve uykusuz işe gidip çalışmanın ne demek olduğunu bildiğimden eşimi odadan yolladım. Kızım tam 1 yaşında. İşe gitmiyorum. İşe gitsem daha az yorulmam kesinlikle daha çok yorulurum ama bunlar hep çok kişisel şeyler. Kiminin işi rahattır çocuk daha çok yorar, kiminin çocuğu çok zordur iş daha kolay gelir.

Bir de ayrı odalarda yatınca ilişki kesin bozuluyor diye bir şey yok. Kızım 20 de uyur. Bize 2 saat kalır. Özel zamanımız günde en az 2 saat var yani. Birbirimize sarılır konuşuruz, dizi izleriz. Yatakta sarılmayı özledik bir. Onu da sık sık yapıyoruz. Ama gece boyu 2 saatte 1 ağlayan bebeğe uyanıp işe gitmek benim için korkunç bir durum olduğundan eşime yaşatmak istemem. Ben uykusuz kalıyorum evet ama öğlen 1 saat uyur o sırada dinlenirim. Olmadı erken yatarım. Gün içinde de işe gitmediğimden dikkat gerektirecek bir durumum yok. Kızımla aktivite, oyun, dışarıda gezme, annelere misafir olma vs geçiyor zaman.

İşe gitseydim geceyi bölerdik herhalde yine birlikte yatmazdık 4 saat 4 saat kızla aynı odada kalırdık. Diğeri sesten uzak bir odaya giderdi diye düşünüyorum :). Uykular 1,5 yaş gibi düzene giriyormuş o zaman kızı odasına yollayıp kocayı geri alacağım :)

Yine tekrarlıyorum bu çok kişisel ama. Kimi uykuyu sevmez, uykusuzluğa dayanıklıdır ne var kalksız o da der. Biz karı koca uykusuz olunca çok mutsuz oluyoruz :) bazı anneler çocuk uyuyunca kendine zaman ayırır, ben uykusuzdan uyurum en önemli şey uyku :)

Utandim bende kendim kovuyorum o gene geliyor
Deli gibi horluyor bebek şiçrayarak uyaniyor 100 kere valla biktim

Kardeş bu horlamayı napacaz önerin varmi

Ben su an hamileyim ve esim cogu zaman baska odada uyuyor cunku horluyor ve ben yaninda uyuyamiyorum. Dogumdan sonra da eger ise gitmezse benim yanimda yatar ama ise gittigi gunlerde baska bir odada yatip uykusunu düzgünce almasi en mantiklisi gibi.
Bence siz yeni dogum yaptiginiz icin biraz hormonal olarak fazla alingansiniz. Kendinizi yalniz da hissediyor olabilirsiniz ama ailede bir kisinin saglam uykusunu almasi önemli cünkü uykusuzluk cok tehlikeli olabiliyor. Insanlar saglikli düsünmeyi birakabiliyorlar uzun süreli uykusuzluklarda.
Isten eve geldigin de size yardim ediyor mu esiniz? Iste bu nokta onemli cünkü o 8 saat iste calisiyor ama sizin mesainiz 24 saat. En azinda 2-3 saat sizi rahatlatmasi gerektigini düsünüyorum ben bos zamanlarinda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…