- Konu Sahibi jaunerouge
-
Bunu yazmak istemezdim ama annesi yüzünden defalarca boşanmadan dönmüşsünüz, keşke tam olarak aile olunca çocuk düşünseydiniz.Merhaba arkadaşlar biraz uzun olacak şimdiden kusuruma bakmayın,
Başlıkta da belirttiğim gibi doğumumun ilk gecesi kavga ettik kaynanam ve eşim ile. İçimi dökmek için yazmak istedim sizlere de.
21 saat süren sancıdan sonra açılma olmayınca ve suyum geldiği için mecburi sezeryana alındım. Ameliyattan sonra emzirme faslından sonra bebeğin gazını kaynanam 10 15 dk uğraşıp çıkaramadığı için; anne istersen ver bir de ben deneyeyim dedim kucağıma alınca da bebeğim uyuyakaldı. Ben de bebeğimle hasret gidermek için kucağımda kalmasını istedim. Bu şekilde 3 4 saat kucağımda uyudu. Öğlen 1 de taburcu olana kadar da yatağında yattı. Yani kaynanamın bebekle vakit geçirme şansı oldu bolca. Eve geldik ben eve gideyim duşumu falan alayım akşam gelirim defi eşime. Beni evde yalnız bırakıp gittiler bi yarım saat kadar falan. Sezeryandan sonra bilirsiniz oturup kalkmak falan tek başına oldukça zor bir süreç. Onlar yokken zil çaldı eşimin teyzesi gelmiş zorla kapıya kadar resmen sürünerek gittim. Bu beni 2. Yalnız bırakışlarıydı. 1.si hastanede odada sancı çekerken çorba içmeye gittiler birlikte beni bırakıp. Neyse gece 11 gibi bebeğimi yine emzirmeye çalışırken sol göğsümde biraz durup huysuzlanınca pışpışlamak için göğsüme yatırdim sakinleşince sağ göğsümü de veririm diye. O esnada kaynanam ver istersen ben tutayım dedi ama emsin diye uğraştığımdan vermedim. Bu yüzden gidip mutfakta yüksek sesle söylenmeye başladı. Eşim de tavır aldı sanki özellikle kötü niyetle annesine vermiyorum diye. Bu sebepten kavga başladı ben çocuğu bilerek kaynanama vermiyormuşum vs. Sabah 5bucuga kadar bağırdı ufacık bebeğin yanında bebek de korktu haliyle. Ağza alınmayacak laflar da ekledi bağırışlarına. Yok oğlunun başını yakmış benle evlendirerek, yok ben kötüymüşüm diğer eltimden de. Ki isim okunmasina geldikten sonra yine eltimin dedikodusunu yapmaktan da geri durmadı. Eşimde beni suçlu buldu onunla da büyük bir kavga ettik. En çirkini de gecenin bi vakti kardeşim ve eşini de aramış bıktım ablanızdan diye cümleye başlayıp kendini acındırmış.
Bebeğim şuan 19 günlük, bu güne kadar da kendimede bebeğime de ben bakmak durumunda kaldım. Yeri geldi eşim gececi olduğu için 2 3 gün aç da yattım. Gece yanımda kalmaya gelip uyuyordu sadece.
Daha yeni doğum yapmış bir kadına böyle davranılması çok zalimce, ben bebeğimi 9 ay karnımda taşımışım gün saymışım gelsin diye ki 40+4'de doğumum gerçekleşti. Daha ilk günden çocuk vermiyor kavgası olur mu? Bırakın da hasret gidereyim, bırakın da bebeğim adapte olsun dünyaya annesinin kucağında. Hani 40 gün boyunca gelir hiç vermem o zaman anlarım bu kavgasını ama daha ilk günden olacak şey mi, mahfoldu en güzel günüm.
Aklımdan atamıyorum o günü, hatırladıkça ağlıyorum. Eşim de hâlâ sen haksızsın diyor annesine hiçbir şey olmamış gibi davranmamı bekliyor. Annesi yüzünden boşanmanın eşiğine geldik defalarca bu kavga da dahil. Kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum bu hep böyle mi devam edecek, biz ne zaman tam anlamıyla aile olabileceğiz diye düşünmekten yoruldum.
Ben de hastanede ve evde yalnızdım eşim ve ben yaniBen kendi başımın çaresine bakarım deseydiniz keşke doğumdan sonra eve yalnız dönseydiniz. Bende iki Sezeryan yaptım ne demek olduğunu bilirim ama şahsen dikiş ağrısını strese tercih ederdim yani. Bizim ailelerimizden kimse yoktu doğumlarinda. Gayette güzel idare etmiştik sakın sakın. Ama artık yapacak birsey yok. Bosanmayi düşünmuyorsan hiç birsey olmamış gibi davran. Aklıma başka birsey gelmiyor mantıklı olan
Yapmayın Allah aşkına. Çoğumuz lohusa olduk. Insan o esnada sağlıklı düşünemez ki. Lohusa psikolojisi ile yavrusunu öldürmeye çalışan, aklını kaybeden anneler var.21 saat sancı sürecinde elbette ki aç karınlarını doyurmaya gidecekler, dönüşümlü gitselermis iyiymiş ancak bu kötülük değil.
Duş almaya gitmiş,yarım saatliğine . Ilk günden itibaren yalnız bakan anneler var, yarım saat çok değil.
Kapıyı açmak zorunda değilsiniz gelen kişiye.
Loğusasiniz çok hassassiniz, o içinde de belki de gerçekten vermek istemezdiniz bebeği ve bunu hissetmiş olabilir kv.niz.
Bundan dolayı gönül koymuştur.
Yanınızda size destek olmak için var, minnet duymalisiniz. Yalnız kalamıyorum diye söylenip yanınızda olduklarında da şikayet etmemelisiniz.
Illa ki sorunlar çıkıyor çünkü. Evet alttan alsaydilar güzel olabilirdi ancak o an neler yaşandı, siz nasıl tepki verdiniz bilemiyorum.
Ayrıca size tavsiyem hasret gidermek için 3 4 saat kucağınızda tutmayın bebeğinizi. Sonra çok pişman olursunuz , yatağına alisamadiginda.
19 gün olmuş. Ufak bir tatsızlık olmuş ve bitmiş. Isıtıp ısıtıp durmayın.
Eğer o bebeğin dünyaya gelmesine karar verdiyseniz ona huzurlu bir ortam borclusunuz.
Dolayısıyla çok fazla fedakarlık yapmalı anne baba. Yaşananları buyutmemeli ve unutmayı ogrenmelisiniz.
Oldu bitti. Şimdi annesine de güler yüzünüzü eksik etmeyin, eşinize de açmayın konuyu bir daha.
Illa içinizde kaldıysa annesiyle güzelce konuşun duygularınızı.
Bu dediklerimi yapıp yapmamak , huzurlu olup olmamak sizin elinizde.
Bu durumu unutmayıp ne yapacaksınız ; her gün kavga edince ne geçecek elinize ?
' hadi ben kız doğurdum diye ' nasıl bir kafa ya ??hadi ben kız dogurdum diye kıymet vermediler
sen erkek dogurmuşsun gene yaranamamışsın ben güzzelimm,
allah karısını korumayı bilmeyen , o kocaları allaha havale ediyorum ,
en başta benım kocamı ,
' hadi ben kız doğurdum diye ' nasıl bir kafa ya ??
anladım şimdi, ama öyle de düşünmeyin sakın bunu benimsemeyin bile.onalrın aklına göre yorum yaptım canım cahil akıllarıyla
kız çocugunu begenmıyorlar yaaa o manada ,
kızımı küçümsemek bu hayatta yapacagım en son şey tövbe haşaaa ,
allah bana mucıze bagışladı onun için ne kadar şükrettiğimi blmeden yaptıgım yorumu begenmeniz olmamış ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?