Doğumumun ilk günü kavga

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
anladım şimdi, ama öyle de düşünmeyin sakın bunu benimsemeyin bile.
anladığım kadarıyla sizde çok zorluk çekmişsiniz.
Allah ıslah etsin böyle insanları

çocugum kardeşsiz kaldı o allahın belası kv yüzünden ,
anlatsam roman olur , ama böyle insanları allaha havale ediyorum inan bana o çok daha güzelini yapıyor onlara ve ben seyderiyorum ,

2 sene önce mujde verdik hamıleyım diye
kv kp ilk lafı ama gerçekten ilk sözleri ERKEK olur inşallahhhh demek oldu ,
cahil gerizekalı insana laf anlatmak çok zor bu hayatta onların ağzının payını veremeyen kocama da yazıklar olsun diyorum sadece ,

Annem vefat eden babamdan kalan borçları ödemek için mecburi çalışiyor gece vardiyasında, kardeşimde evli onun da bebeği var gündüz yardıma geliyorlar sağolsunlar ama evler arası mesafe olduğundan sıklıkla gelme sansları olmuyor maalesef. Sorun değil yani beni rahatsız eden üzen tek başıma bebeğimle ilgilenmek değil. Doğumumun daha ilk günü böyle bir olayla karşılaşmak sorundu benim için ki içimden özellikle vermeyeyim çocuğu kaçırayım diye bir düşünce olmadı. Eşimle annesinin cıkardiği tartışmalar hariç hiçbir sorunumuz yok çok da iyi anlaşan bir çifttik. Annesi kavga etmeye yer arayan bi karakter en ufak sorunda telefon açıp bağırır cağırır seni konuşturmadan yüzüne kapatır. Sorunun bu güne kadar taşınmasını da ben istemedim açıkçası üstüne yeni yeni saçma kavga sebepleri çıkardığı için tekrar gündeme geldi. Nasıl idare ederim bilemiyorum işin içinden çıkamaz hale geldim, şimdiye kadar hiçbir saygısızlığım olmadı. Onun çıkardığı tartışmalarda bile eşimin hatrına alttan aldım. Ama ardı arkası kesilmiyor huylu huyundan vazgeçmiyor maalesef.

Bu arada benim de dünya tatlısı bir kızım oldu. Başta doktor yanıldı erkek demişti sonradan kız olduğu ortaya çıktı

Özellikle de vermemiş olabilirsiniz. bu çok normal. O bebeğin annesi sizsiniz. Elbette ki siz ne derseniz o olacak. Başkasını karıştırmayın.

Kaynanalar yardımcı olmak için gelinin yanında olsalardı böyle fesat tavırlar takınmazlardı. Onların amacı yardım değil.
Yardım etmek isteyen kadın "kızım yorulduğun anda bana verebilirsin," diyen kadındır, bebeği annesinin kucağından almak isteyen değil
.
Bu arada benim kızım 7 ay inanın abartmıyorum göğsümde uyudu. Herkes alışır yapma dediler. Ama kendiliğinden bıraktı kucağımda uyumayı. Alışmıyorlar yani. Onun şu anda en çok sizin göğsünüze ihtiyacı var. Bırakın doya doya kucağınızda uyusun.

Dediğiniz gibi zaten annesi benim en çok bana ihtiyacı var elbette. Ama empati kurup onun tarafından baktığımda da hak veremiyorum bunu anlatmak güç. Ona inat olan bir durum olsa sonradan da vermem kucağına ama babaannesi ilk kız torunu diye sakınmadım. Bebeğim emme refleksi çok güçlü bir bebek uzun süre emmek istiyor eve geldiğinde emdikten sonra gazını çıkarsın, sevsin vs diye hep verdim kucağına ama hâlâ eşimin kuzenine bebeği vermiyor dediğini duyunca anlam veremiyorum

Bence 2 taraf da haksız ama size anlayışlı olunması gerekirdi. Eşiniz neden böyle?
Abisi de aynı, sadece benimle değil eltimle ve kendi kardeşleriyle de geçinemiyor kaynanam. Oğullarına duygu sömürüsü ile istediği her şeyi yaptırabiliyor. Defalarca şahit oldum benden bağımsiz konularda da.

Kendisinin kazık kadar oğlu kıymetli. Adamın koskoca annesi anne valla o senin evladın sende bir annesin!!! Gereksiz bir k.v yüzden yazık size ya. Bu kadında Allah korkusunda yok.

Evet var öyle vakalar fakat bunun arkasına siginmamak lazım.

Yavrusunu öldürmeye çalışmak loğusa depresyonundan değil , daha önce tedavi olmamış ruh halinden kaynaklanıyor.

Peki çözüm öneriniz nedir , 20 gün unutmadı, hiç unutmasın ve kavga edip dursun mu ?

Eşiniz diye çağırdığınız o ÖKÜZ daha yeni doğum yapmış karısını bu hale soktu ya İnşallah bunun hesabını verir. Allah'ım bu gibi adamlar nasıl evleniyor.

Gidin evlenmeyin ya, gidin ananızla yaşayın, dizinin dibinden ayrılmayın allah aşkına da kızlarımızın başını yakmayın...

Kadın yeni doğum yapmış, resmen canını okumuşsunuz ..Sen bu adama bir de neden çocuk verdin bacım diyeceğim de işte olmuş bitmiş....

İnşallah aklı başına gelir adam olur da sen de huzurla büyütürsün çocuğunu bacım...

Kv zaten sopalık.. Bu nedir ya bunun gibi kadınlardan nefret ediyorum. İnsan nasıl çocuğunun yuvası bozulsun diye bu kadar uğraşır anlamıyorum...

Allah'ım bu tarz kötü niyetli insanlara öyle uğraşlar dertler versin ki sizin gibilerle uğraşmaya fırsatları olmasın İNŞALLAHHH....

Anladım ama en iyisi eşinizle konuşun. Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum bu konuda. Annesine yönelik kötü eleştiri yapmaktan vazgeçin kim olsa rahatsız olur bundan. Annenle problemim yok beni yanlış anladı, yeni doğum yaptım biraz anlayış bekliyorum senden deyin. İyice kötü olacaksınız bu gidişle. Ki yerinizde olsam anne ile mümkün olduğunda az görüşürüm. Eşim evdeyken bir araya gelirim sadece. Kapıya filan da çıkmayın gerekirse uyuyordum, duştaydım deyip geçin. Kocanızla iyi olun, problem yokmuş gibi hareket edin her zaman. Çocuğunuzu sevmelerine izin verin tabii ki sevgi ile büyümesi güzel olan.

Ufak bir olay değil ama ya kadına haksız yere bağırıp çağıra azmi.. Burada lahusa bir kadın alttan alıp anlayış göstermek zorunda değil ki. tavsiyeleriniz güzel. Ama her anne çocuğunu sürekli kucağında tutmak ister benim çocuğum 3 yaşında oldu hala onu okuyacağım kucağımda uyutmaktan mutluyum masala En azından burada konu sahibine hak veriyorum üzülmüş yok yere

bende benzer şeyler yaşadım tabi haçime değilkenyaşadım en son ağzıma gelen her şeyi söyledim ve 2 aydır da konuşmuyorum o kadar huzurlu ve mutluyum ki eşimle ara ara mecburi tartışıyoruz çünkü en ufak şey bile gıcık oluyorum çünkü 2 kere düşük yapmışken bana 5 haftalık hamileyken iş yapmıyorsun vs yalandan bana 5 kiloluk deterjanı kaldır falan dedi amaç belli zaten daha önce bırak karını boşan falan diyen biriydi en son bilerek düşün diye uğraştığı için ve ağza alınmayacak küfğrler ettiii için tartıştım konuşmuyorum daha hamileliğim başındayım düşün yani neler yaşadım ne isterseler girdim şuan 2 ay geçti çok huzurluyum boşver sen sustukça üzerine gelecekler ben gözümü kararttım kocamada dedim zaten hamileyşm şuan bebek doğaada küçük diye velayet bende olur kaldıramıyorum dedim gerekirse boşanacam aklını başına al dedim hoş eşim annesine çok düşkün ama annesi ona da kötü resmen evlat yerine koymuyorlar ben küstüm diye onlar da eşimle küstüler eşim adına çok üzülüyorum ama kendi adıma son 1 yıldır en mutlu ve huzurlu olduğum zamanlar ki ben düşük yaptığımda bu lafın beni arayıp başkasının hamileliğini söyleyen biri siz düşünün kötü niyetini yani sana diyeceğim boşver takma sende ağzına geleni söyle öyle olunca belki kıymetli olursun susunca eziyorlar

Yani buradaki tek sıkıntı konu sahibinin unutmaması mı? Lohusa olan o ama depresyona giren kocası ve kayınvalidesi

Öz ablam doğum esnasında kayınvalide ve görümcesinin saçma sapan tavırları yüzünden, çocuğunu alıp da vermemeleri yüzünden öz çocuğuna ısınamadı.
Hicbir mantıklı açıklaması yok ama öyle oldu.

Tavsiyem de konu sahibinin bir an önce eşiyle beraber psikolojik destek alması. Yoksa büyüyüp büyüyüp iyice kapanmaz yaralara dönüşebilir.

geri zekalı kadın yenidoğan bebeği annesinden alıp ne yapacakmış acaba???
eşin de ayrı bir .......
çok sinirlendim..
emziremiyoum diye kıskandı herhalde ..

Allah islah etsin ikisinide.bu ne kiskancliktir yeni dogmus bebegi tabiki anne yaninda ister.nefret ediyorum.bu tur insanlardan benim esimde dogum.yapinca limonun curugunu bahane edip beni aglatti.daha baska seylerde en zor donemde destek olmasi gereken eşler ama köstek oluyorlar masallah. Fazla muhatttap olmamaya calisin oda alisir bu duzene insalalh zamnlada hak verir size . gule gule buyut bebegini.

Konu sahibi ona bagiran, onun morelini bozan (ki bos yere) insanlara güler yüzmü gösterecekmiste?
Ki benim bildigim lohusa kadin alttan alinmali. Kimsenin daha 1 günlük lohusa kadina bagirma hakki yok.

O güler yüz ve özür dilemeler es ve kv'dende gelmeli.

Ve lohusalikta yasanan olaylar asla unutulmuyor.

Ve asil sorun konu sahibin "defalarca bosanma esiginden geldik" dedigine göre, yine böyle kötü bir evlilikte bebek yapmasi. Gördügü gibi bebek evliligi iyilestirmiyor.

J jaunerouge Bir müddet annenlere gitmeni tavsiye ederim. Biraz soluklan. Esinede biraz dank etsin, yaptiklari.

Sen hariç ailece lohusa sendromuna girmişler sanırım..El kadar bebegi kucaklamak sevmek nedir ya annesinden alıp, çocuk senin canım kimseye elletmek zorunda değilsin.
aklı başında olan yeni doğan bebegi temasla sevmez zaten.

Benzer şekilde doğumdan sonra kv gereksizi tarafından sorun yaşadım. Ne eşim çocuğu olduğuna sevinebildi ne ailem ben ağladım vs .. kimseye fırsat verme açıklama yapma . Sadece eşine durumu anlat ben anneyim lohusayim annen filmini sonra çevirsin de.cocuk kaçmıyor ya elbet sever hele bir ben seveyim besleyeyim sende bir zahmet bizimle ilgilen diye kısa anlat . Anlamıyorsa bencil ol kimseyi takma . Ben taktim cocugumla ben etkilendim cahillik iste . Ailen yok mu gelsin annen yanına. Güç bulursun ondan . Hic takma kafana ne halleri varsa gorsunler annesiyle cocugunu kendini düşün.

Cocugun yaninda onu korkutacak kadar bagirip cagirmayin el kadar bebenin aklini alirsiniz.otizm cok yaygin neden olduguda tam bilinmiyor.uzmanlar cocugunuzun korkak olmasini istemiyor özgüveni yuksek olmasini istiyorsaniz çocukların yaninda asla kavga etmeyin diyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…