Doğumumun ilk günü kavga

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Zaten ılımlı açıklama yapmama rağmen hâlâ annemden özür dile tarzında konuştuğu için problem yaşıyorum. Söyledim yeni doğum yaptım zor bir doğum süreci geçirdim içimde düşündüğünüz gibi niyet yok dememe rağmen değişen birşey olmadı. Eşime söyledim beni zorlama bir anda unutulacak durum değil diye. Eşim normalde biz bizeyken çok sakin anlayışlı bir insan ama çoğu erkek gibi dolduruşa geldiğinde sıkıntı yaşamamız problemimiz. Umarım tekrarı yaşanmaz çünkü bebeğimle birlikte sorumluluğum kat kat artmış oluyor karar verirken

çocugu vermek zorunda degilsiniz de sezeryanda hastanede bile hemen kaldirir yuruturler falan kapiya kadar surunerek niye gittiniz anlamadim

Sizde az degilsiniz kv nizde..
Siz hasretle beklediniz annesi olarak, kv neci ? Dis kapinin mandalimi oda torununu bekledi.

Dogumdan hemen sonra yurutuyor dr lar ozellikle, ertesi gun kapiyi acmaya surunmek tuhaf geldi bana 2 sezeryan yapmis biri olarak.

Bide neden ac kaldiniz onu anlayabilmis degilim, domates, peynir kapuz bitti gitti nedir yani.

Telefonla kardesinizi aramalari hic hos olmamis.
Kv biraz daha anlayisli olabilirdi.

Şahsen çekirdek ailenin başbasa kalması gerektiğine inanıyorum mutlaka doğumdan sonra. Anne baba olmayi öğrenmenin en doğru yolu. Yazdığım gibi eşimle gayet güzel idare etmiştik başbaşa. Ben zaten anlamıyorum bu Turklerdeki anne baba çağırmayı, ondan sonrada yok annesine çok düşkün vs vs. Sen daha kendine guvenemeyip Anne baba çağırırsan bu insanlar da sana güvenip meydanı boş bırakır mı?

Ana düşkünü bi koca daha Allah yardım etsin kardeşim bunu demek için geldim.. Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin bebeğinizi de

Kocan cok itici.
Kaynanada cahil bi tip ve en uzucusu, bu kadınlar kocanın annesi diye saygı duyma zorunluluğumuzun olması.

Kocanla kaynanan yuzunden degıl, kocan zalim oldugu ıcın Bosanma esiklerine geldigini dusunuyorum.

Bebegını alıp, ailenin yanına kafanı dinlemeye gidebilirsin.

Bunlari ben de yazacaktim, benden önce yazdiginiz icin alintiladim.

Konu sahibi kv-niz gercekten cok ayip etmis. Daha yeni dogumdan cikmissiniz, sagolsun yardima gelmis ama eşinizi doldurmakla ve evinizde kavga cikarip kari kocanin arasini bozmakla cok ayip etmis. Eşiniz de annesi kadar suclu. Annesini sakinlestire, yaptiginin yanlis oldugunu soyleye bilirdi. Abinizi ve esini aramasi da cok aptalca.
Size verecek bir tavsiyem yok cunki esiniz anneci ve esinize ne deseniz boş. Ya her seyi alttan alacaksiniz ya da cinnet gecirip savaş cikaracaksiniz. Sonu iyi olur mu onu da bilemiyorum.

mahfoldu en güzel günüm.
Boyle igrenc birine bebek vermissiniz. Mahvolan ne ilk ne de son guzel gununuz maalesef.
ben yerinde olsam bu kadar sevmedigim ve esimle arami acan bir kadini doguma çağırmazdım. Benim ablam da sezaryan oldu. Ama ne erkek tarafindan ne kiz tarafindan kimse evinde bir gece kalmadi. Hatta ilk gun ihtiyac vardir diye kalirim diye dusunmustum , kibar kibar kovdu , "ilk gecemizde esimle basbasa kalmak istiyoruz ablam. Sen de yarin gündüzden gelirsin,esim de dinlenir" dedi. Evime gittim ben de alinmadan gucenmeden.
Nerede cokluk orada bokluk demisler...
Ne denir ki bu konuya...
hadi evde tartismayi da geçtim bir de bebek icin tebrik eden insanlari arayip germis. Keske muge anliya da tasisaydi kavganizi,abartip

Kusura bakmayın direkt şahsınıza söylemiyorum ama kendinize güvenmiyorsanız yapmayın lütfen çocuk, çocuk bakmak ne annenizin ne de kayınvalidenizin görevi, içlerinden gelir yardım ederler o başka.

O kadar abartılı ve gereksiz buldum ki tavrınızı, bu halde davranıp zamanında yüz göz de olmuşsunuz belli. Yeni doğum yapacağım, kayınvalidem gelecek benimle yerden göğe haklı olduğu bir konu dahi olsa kavga edecek hem de saatlerce, dakikasında kovmamakla hata etmişsin.

Öncelikle dik dur, kimsenin sana bu şekilde davranmasına izin verme, güçlü ol bebeğe bakmak inan düşündüğün kadar zor değil, ve bu tarzdaki insanları etrafında tutma, gerekirse eşini de...

Bu hassasıyet lohusalıktan gecmısta yasananlarıda bu donemde dusunup daha da huzurunuzu bozmayın. Soylekı sonucta sızle gelecek kısıler oluyor dogumda es anne vs omlar ıcın oncedem evden bıseyler haxırlamak lazım. Ben dogumda hazırlanması gerekdn lıstelerde gormustum atıstırmalık bıseyler dıye. Onlarla da acıkmıs gıtmıs bunda bısey yok. Annede ya sızde dus almalıydı ya da kendıne gıtmıs madem senn yanında bırı durmalıydı ılla gelenın gıdenın olur sezeryandan cıkmıs kadın evde tek bırakılmaz orda hak verdım tabı sıze. Bırde gercekten kucaha bukadr alıstırmayın daha cook hasret gıderırsınız kv vs onlar daha tecrubelı oldukları ıcın cocukla ılgılenmelerındd bır mahsur gormeyın. Ha somura somura opup yalıyolarsa ccugu ozaman vermeyın kucaklarına ama kadın ılgılenmek ıstemıs dınlenmenı ıstemıs bırazda o kucaklamıs bunda bısey yok. Barı esının yanında sakınmasaydın cocuhu en azından esın boyle annesıne vermek ıstemedıgini dusunmezdı.ben bunları suankı surec ıcın soyledım oncrsınde kvnızle ne yasadınz ne yaptı bılmıyorjm ama su donemde destek olmaya calısmıs. Cok takılmayın. Zaten ılerde cok yorulacaksınz. Bu arada senn aılen gelecekmı kv senn annen nıye gelmedı vs sorun etmıyormu.

Öncelikle takildigim nokta
Ilk hafta bebegin gazı olmaz zaten çıkarmaya çalişmanıza gerek yoktu

Birde cidden 1 gunluk bebeği 3,4 saat uyuttunuz mu?

Ben bebegimi ilk 1 hafta yarım saatte bir uyandirıp emzirdim
1aylik olana kadarda 1 saatte bir emzirdim

Şuan bebegim 3 aylik 2 saatten fazla uyutmuyorum kaldıp emziriyorum

Eşinizle kvnizle olan mevzudada herşey eşinizde biter

Dogumuma 3 gun kala kv yle kavga ettik(ben haklıydım) eşim ertesi gun annesini memleketine yolladı bizim huzurumuzu kacirmaya hakkin yok bebek oluncada boyle şeyler yaşanır kabul edemem dedi.

Bu arada bnde sezeryan oldum ama yerlerde sürünmedim hiç siz enfeksyon felanmı kaptiniz acaba okadar agriniz oldu

Doğumdan sonra yürütüyorlar evet ama yatağa yattıktan sonra yanınızda biri desteklemeyince kalkmak çok zor oluyor en azından benim öyle oldu önce yere dizlerimin üzerinde inmek zorunda kaldım sonra zorla ayağa kalktım. Herkesin doğum sonrası tecrübesi aynı olmuyor maalesef kimisi 3 günde toparlıyor kimisi 1 ayda anca kendine geliyor. Dolapta birşey kalmayınca pek de mümkün olmuyor dediğiniz. Dışarı çıkma şansım da olmadı bebekle birlikte çok ağladığı için.

Gazı olmaz diye ben de okumuştum fakat hastanedeki ebe söyledi gazını çıkartamamışsınız diye ona istinaden söyledim ben de.

Tekrar tekrar mesaj atmayayım sevgili eydina; bebeği sakınmak gibi bir durumum kesinlikle yok sorun burada başlıyor zaten her geldiğinde mutlaka özellikle kendim veriyorum ki dediğiniz gibi insanın ihtiyaci oluyor birilerinin bebekle ilgilenip annenin dinlenmesine.

Bebeğime bakmakla ilgili bir problemim yok ilk günden beri zaten ben kendim ilgileniyorum her şeyiyle. Kovma mevzusuna gelince kovma gibi bir davranışta bulunmamışken böyle ki kovsaydım neler olacaktı bilemiyorum. Ben sadece lütfen biraz daha sessiz konuşurmusun bebek rahatsız oluyor dediğimde bile tepki almışken kovsaydım sonucu tahmin edemiyorum

Tabiki herkesin farkli lakin tek basina bu sureci atlatan kadinlar var, keske acmasaydiniz esinizde anahtar vardir.

Dolapta hic bisi kalmadigini esiniz gormuyormu eve gelip ne yiyor.
Ne biliyim es dost komsu vs yokmu hic markete gonderebileceginiz.
Bundan sonrasi guzel olur umarim.
Sikmayin caninizi

Yakınlarda maalesef yok olsa fena olmazdı Tek başıma atlattım sayılır aslında. Umarım güzel olur bebekle ilk zamanlar zor olsada kolay adapte oluyor insan içgüdüsel sanırım

Kayınvalideniz afedersiniz ama tam bi insan müsveddesi hatta belki eşiniz de.Hadi eşiniz dolduruşa geldiyse vs vs.Yani ortalığı karıştırıp işi gücü insanlarla uğraşmak olanlar.. Evlilikten anlamam ama kayınvalidenize niye bi şey yokmuş gibi davranacakmışsınız? Tekrar tekrar yapsın diye mi?Eşinize de trio atmayın ama ondan soğumuş gibi davranın ama sözlerle değil davranışlarla.Sözlerle olursa trip olur dırdır olur ama davranışla fazla olmaz,samimi olur,yerinde olur.Allah anneli babalı büyütsün.Hayırlı bir evlat olsun.İyi günler.

Bilgileriniz çok yanlis. Bebegin en çok uykuya ihtiyaci var. Ha evet her 3 saatte yemesi lazim, her yarim saatte uyandirmak nedir? Ve bu "her 3 saatte yemesi lazim" olayi sadece ilk 1 ay için geçerli Ondan sorna bebek halen gece süt isteyebilir, bu normal fakat bunun için uyandirlmasi gereksiz.

Yani 3 aylik bebeginizi lütfen uyutun. Uyuyarak bebekler etrafini daha iyi anliyorlar. Beyin baglantilar yapmaya basliyor. 3 aylik bir bebegin gece sekeri, uyanmayacak kadar düsmez. Acikan bebek kendiliginden uyanir zaten.

Ve bebek tabiki ilk haftadan itibaren gazi olur. Süt aliyor ise, sindirim sistemi çalismaya basliyor. Gögüste olsa bile, süt içerken, havada aliyor. Ve bebek o havayi iyi sindiremiyor iste. Kramp olmasini önlemek için gazi alinmasi lazim. Ilk haftadan itibaren.

Evet bide yeni fürya dogum çekimlerini youtube'ten izlemistim. Hastane 20 kisi ile dolu, kadinin dogum edecegi zaman. Abartmiyorum. Bebek 2 kisi ile yapildi, dogum aninda sadece 2 kisi olmali. 2 kisi o bebegin sorumluluguna almali. Sok olmustum o videolari gördügümde. Cekirdek aile nasil rahat ediyor?

Ondan sonra "esim bebege hiç bakmiyor" "iki dakika kucaktan sonra hemen bana veriyor" gibi seyler okuyoruz. Eh tabi, doguma anne, kv'de gelirse ve 40 gün o adama sorumlulugunu zerresi verilmezse böyle olur. Adam alisip gidiyor. Kadinda tabi hemen cefakar, vefakar anne modeline giriyor ve bir kaç ay sonra bitkinlik baslayinca evlilik iyicene cadirdamaya basliyor.

Hele bu konudaki gibi bastan belli olan ana kuzusuz varken, kadini esit görmeyen, lohusaligi zerre anlamayan erkekleri baba edilirse, durum böyle olur.

Anne babanızı çağırın birde onlar bağırsın çağırsın .Bu kızın suçu ne diye.
Bu doğum yapan gelinlerin kaynanalarının içinden ne çıkıyor anlamıyorum .
Kıskançlıktan mıdır manyaklıktanmıdır nedir kafayı yiyorlar .
Hiiç altta kalmayın eşinize de bu halimde bana eziyet ettin bravo deyin .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…