Esimde ya da bende bir sıkıntı yok genetik olarak. Bizim bebegimizdeki kramozom anomalisi tesadufi bi anomali. Erken teshis cok önemli bu sendromda anladigim kadariyla. Bizimkinden daha erken bi teshiste olamaz heralde ergenlikteki testesteron tedavisi sendrom belirtilerini en aza indirger diye dusunuyorum ki yaptigim arastirmalarda bunu gosteriyor. Cocugu erken yasta spora yonlendirmekte bedensel zayiflik ve gucsuzlugun ustesinden gelir diye düşünüyorum. Kısırlik durumu ise, baba olan xxy lilerde var. Önemli olan bu sendromun ruhunda yara acacak, psikolojisini bozacak ( özellikle ergenlikte) bir duruma mahal vermemesi. Hakkimizda hayirlisi olsun bakalim. Eşin bebek tedavisindemi ögrendi sendromunu? Yasam kalitesini etkileyecek herhangi bi ogrenme gecikmesi mevcutmu hala? Kadin-erkek iliskilerinde cinsel kimliginin rolunu yerine getiriyormu? Okul basarisini etkileyen sıkıntılar yasamismi? Bunlar cok özel sorular ama icimi kemiren sorunlar. Lütfen bana özelden cevap verirmisin?Valla canım bıraz gec ogrenıyolarmıs zayıf gucsuz olurlarmıs kadınsı vucudları oluyor memelerı bıraz oluyor benım esım ole ama annesıne sorsam cok saglıklı bılemıyorum canım dokdora tansus canım en ıyısı bıraktı cok belurtısı vardar hepsını tasıcak dıye bıraktı kural yok bız suna cocuk olsun dıye ugrasıyoz en buyuk sıkıntısı o olacak erkenlıge kadar spermı oluyormus sonra o ınuyomus dusuk tehlıkesı fazkaymıs canım dıkkat kendıne esınızde bu sorun yokmuydu
mıkro teseyle sperm bulunduBabamızda bu hastalık mevcut fakat cok sukur oglumuzda bu hastalık gorulmedı .Şukurler olsun rabbıme...Yanı normal COCUK da dunyaya gelebılıyor tup bebek tedavısıyle
mıkro teseylemı sperm bulundu neler kullandınız bızde aynı durumdayız
Hormon tedvısımı uyguladı ne kadr tedavı uyguladı ılk amelıyattamı bulundu kusura bakma cok soru sordum ankara uzak oldugu ıcın gıtemıyoruz dokdora bızım fsh 64 dusmusEVET CANIM mıkroteseyle 2. tup bebek denememızde kucagıma aldım oglumu.su an 4 yasında....BIZ KAAN AYDOS ankara soyledıgı ılacı kullandık .test sonuclarına gore degerlendırıp ılac verıyor.bızım fsh 44 testesteron 4 tu......ona gore bır ılac tedavısı verdı.fakat tup bebek denemesını onda yapmadık .çunku ızne ayrıldı..nor
canım mıkrotese ıle sadece 6 tane bulunabıldı...ama o bulmadı..baska sıradan bır ozel tup bebek merkezınde yaptık...bız de ankaraya gıtmedık..sonucları gonderdık sureklı takıpteydı..yanlıs hatırlamıyorsam 6 ay ılac kullandı...ayrıca tam tedavıye baslayacagımız zaman doktor ızne ayrıldı..cok paracı olmadıgını baska bırınde de yaptırabılırsınız mıkrotese ve tup bebegı demesınden anladım.ALLAH razı olsun ondan...zaten ılaclardakı amac fsh ı ıstedıgı sevıyeye dusurup testesteronu yukseltmek....olacagı bu kadar artık mıkrotese olabılır dedı...butun dr lar aynıdır spremı goren bulur zaten dıye umut verdı..cok sukur 6 sperm bulundu..bızde 6 embrıyo olustu.2 tanesı kondu bana...fakat dusuk le sonuclandı olmadı..dıger 4 embrıyoyu bız dondurduk...tam 1 yıl sonra yıne tup bebek denedık..tabii bır araba parası cıktı bızden:)sukurler olsun ...1 tanesı tutundu ..fakat 8 ay kanamama vardı ha dustu hadusecek korkusuyla....1 yıl yattım calısıyorum ucretsız ızın ve raporlarla 1 yılı kapattım...sukurler olsun erken dogdu ama genetıgı normal saglıgı normal..1 erkek evladım var..RABBIM sızlere de yasatsın ınsaalahHormon tedvısımı uyguladı ne kadr tedavı uyguladı ılk amelıyattamı bulundu kusura bakma cok soru sordum ankara uzak oldugu ıcın gıtemıyoruz dokdora bızım fsh 64 dusmus
Canım allah evladını sana bağışlasin kucağına almak nasip olsun eşim ergenlik çok zayıfmis askerden gelene kadar uzun boy ve kas yapısı zayıf ama şimdi kilosu iyi sanırım ergenlik zor geçiyor kilo açısından sakal ve vücud kılları az ama normal olan insanlarda var herkez de bole değil en belirgin özellikleri göğüs büyüklüğü testis küçüklugu buda azosperme sebep zaten başka bi etkisi olduğunu düşünmüyorum benim eşim evlendikten sonra öğrendi ama bi tanıdım annesi Bebekken fark etmiş testis amaliyati hormon tedavisi görmüş tesede sperm çıkmadı ama önce bebeğinin sağlığı o büyüp baba olmak isteyene kadar teknoloji ilerleyecek bi care bulunur anne sütünü uzun yıllar vermeni tavsiye ederim kemikleri için zayıf bi bebek olursa üzülme ergenlinkten sonra alır bu güzel günlerin tadını cikar azospermi dışında bi farkı olmuycak bebgin inArkadaslar yardiminiza ihtiyacim var. Tesadufen bu grubu bulunca nasil sevindim anlatamam. Ben pko hastadiyom.Gecen sene 3. Tüp bebek denememle gebe kaldim. 6,5 aylikken erken dogum yaptim. Kuvezden hic cikamayan oglum 52. Gununde bizi birakip gitti. Simdi yine tup bebekle 24 haftalik ikinci ogluma hamileyim. Almanyaya kan gonderip kapsamli bi genetik test yaptirdik ve oglumuzun xxy li oldugunu ogrendik. Internette bu sendromla ilgili kapsamli araştırma yaptim ve bi cok teorik bilgiye sahibim ancak bu sendroma sahip hicbir bireye ulasamadim. Korkularimiz var elbette ve neyle karsilasacagimizi bilemiyoruz. Gordugum kadariyla bu sendroma sahip bircok erkek baba olmak istediginde ogreniyor xxy li oldugunu. Oglumun babaligini simdilik bi kenara birakiyorum bizi endiselendiren ergenlikte yasanabilecek psikolojik sıkıntılar. O donemde tabiki testesteron tedavisi gorecek ama yasam kalitesi nasil olacak? Ögrenmeyle ilgili gecikmeler yasayacakmi?(ki en önemlisi bu bizim icin) Gözle görülür bedensel deformasyonlari olacakmi? Gibi bircok soru gece kabuslarima sebep oluyor. Arkadaşlar eslerinizden yola cikarak lutfen beni bilgilendirin. Baba olmaktaki zorluk disinda bizi neler bekliyor??? Lütfen yardimci olun
canim mrb.Zaten ilk hedef hormonlari istedigi seviyeye getirmek....bizim de cok yuksektifsh 44 tu.dusme gozlendi...ameliuata yani mikroteseye hazir dedinde biz ankaraya gitcektik.fakat izne cikti.gidin baska yerde de varsa bulur her urolog dedi....bizde ozel bir tup benek merkezinde tedaviye basladik.ben de hazirlandim.bulununca mikroteseyle 6 tane 2 si bana kondu.digerlerini dondurdum.ilk tup bebek tutmadi.ama 2.de tuttu.sukurler olsun oglum normal genetiklo saglikli 4yasinda..Rabbim sizlere de tattrsn.Pekı canım fsh dusdumu tedavıyle basta tedavı uygularız randevu alan gelen desı sonra amelıyattan gunu verım hormonları cok dengesız dedı kafam karıstı ne yapcamı bende bılmıyom
İlgin ve cevabin icin tesekkur ederim canim. 29 haftalik olduk simdi. Ama ultroson sonuclarinda 2 hafta ilerideyiz. Kilomuzda haftasina gore fazla. En son dr. Iri bi bebek olacak. Cok kalori almaki bebekte almasin dedi. Tabi ben takmiyorum bunu. Bidik bidik olsun oglusum sendrom mevzusunu coktan astik. Hic aklimiza bile gelmiyo. Son kontrolde testisleri inmis dedi dr. Bu sendromda inmeyebilir hatta dogumdan sonra operasyon herekebilirdi bunun icin. Cok şükür haftasinda hallolmus. O gunden beri icimiz daha bi rahat. Saglikla vaktinde bekliyoruz kuzumuzu insallah. Allah isteyen herkese nasip etsin evlat kokusunu...Canım allah evladını sana bağışlasin kucağına almak nasip olsun eşim ergenlik çok zayıfmis askerden gelene kadar uzun boy ve kas yapısı zayıf ama şimdi kilosu iyi sanırım ergenlik zor geçiyor kilo açısından sakal ve vücud kılları az ama normal olan insanlarda var herkez de bole değil en belirgin özellikleri göğüs büyüklüğü testis küçüklugu buda azosperme sebep zaten başka bi etkisi olduğunu düşünmüyorum benim eşim evlendikten sonra öğrendi ama bi tanıdım annesi Bebekken fark etmiş testis amaliyati hormon tedavisi görmüş tesede sperm çıkmadı ama önce bebeğinin sağlığı o büyüp baba olmak isteyene kadar teknoloji ilerleyecek bi care bulunur anne sütünü uzun yıllar vermeni tavsiye ederim kemikleri için zayıf bi bebek olursa üzülme ergenlinkten sonra alır bu güzel günlerin tadını cikar azospermi dışında bi farkı olmuycak bebgin in
Merhaba canım üzerinden altı sene geçmiş ama bende şu an seninle ayni durumdayim.korkuyorum ama sormakta istiyorum nasıl sonuç aldınız. Umarım anne olmuşsundur veMerhaba arkadaşlar ben bu konuyu eşim için açmak istedim, ben evli ve 23 yaşında kadınım eşim 26 yaşında ve XXY(47)Azospermik bir klinefelter sendronomlu hasta ve hiç sperm yok.senağlama Bu yüzden eşim konuyu burada dertleşmek istiyor...Bizim bu sene şansımız varmı bilmiyoruz ama bu sene eşimi testesteronlarından ameliyat ettirteceğiz....Allah sonumuzu hayır etsinn.Herkese saygılar ve sevgilerimle....
Merhaba canım üzerinden altı sene geçmiş ama bende şu an seninle ayni durumdayim.korkuyorum ama sormakta istiyorum nasıl sonuç aldınız. Umarım anne olmuşsundur ve
Banada umut olursun
Gecmis olsun. Rabbim insallah gönlünüze göre verir. yenimi ögrendiniz bu durumu?
Azospermi olduğunu bir senedir biliyoruz ama genetik testi bu ay yaptırdık ve sonuç klinifer sendromu.alti ay once tese ameliyati oldu ama sperm bulunamadi.tekrar emre bakırcıoglu ile görüştüm genetik test istedi.sonuç çıktı ama napacagimizi bilmiyoruz.bende netten araştırmaya çalışıyorum. Zor bir dönem umarım hepimiz atlatıriz.siz bi sonuc alabildinizmiGecmis olsun. Rabbim insallah gönlünüze göre verir. yenimi ögrendiniz bu durumu?
Merhaba su an aynı sorunla bende karşılaştım bize de aynısini dedilerArkadaslar yardiminiza ihtiyacim var. Tesadufen bu grubu bulunca nasil sevindim anlatamam. Ben pko hastadiyom.Gecen sene 3. Tüp bebek denememle gebe kaldim. 6,5 aylikken erken dogum yaptim. Kuvezden hic cikamayan oglum 52. Gununde bizi birakip gitti. Simdi yine tup bebekle 24 haftalik ikinci ogluma hamileyim. Almanyaya kan gonderip kapsamli bi genetik test yaptirdik ve oglumuzun xxy li oldugunu ogrendik. Internette bu sendromla ilgili kapsamli araştırma yaptim ve bi cok teorik bilgiye sahibim ancak bu sendroma sahip hicbir bireye ulasamadim. Korkularimiz var elbette ve neyle karsilasacagimizi bilemiyoruz. Gordugum kadariyla bu sendroma sahip bircok erkek baba olmak istediginde ogreniyor xxy li oldugunu. Oglumun babaligini simdilik bi kenara birakiyorum bizi endiselendiren ergenlikte yasanabilecek psikolojik sıkıntılar. O donemde tabiki testesteron tedavisi gorecek ama yasam kalitesi nasil olacak? Ögrenmeyle ilgili gecikmeler yasayacakmi?(ki en önemlisi bu bizim icin) Gözle görülür bedensel deformasyonlari olacakmi? Gibi bircok soru gece kabuslarima sebep oluyor. Arkadaşlar eslerinizden yola cikarak lutfen beni bilgilendirin. Baba olmaktaki zorluk disinda bizi neler bekliyor??? Lütfen yardimci olun
Merhaba benim eşimde klinefer sendromu.bir ay oldu öğreneli.bizde ikinci tese ameliyati olucaz.esimde göğüslerde büyüme testis küçüklugu ve azospermi var.simdiye kadar göze batan bişey yoktu aslında. Bizim icin tek sorun çocuk olmaması. Onun dışında bu sendromda olanlarda gözle görülür bir belirti yok.Merhaba benim bebegimde xxy 47 kromozom tespit edildi. Klinefer sendromlu eşi olan arkadaşlar bu zor bir durum mudur kısırlık dışında başka ne gibi zorluklarını gordunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?