Doğuştan olan XXY 47 kromozomlu arkadaşlar burada toplanalım dertleşelim

• Konu Sahibi Konu Sahibi siss20
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Niye. Okadr uzun sureymiski anlamadim

Arkadaslar neden kimse buraya umutlu bir sey yazmiyor ki

Rabbim yardımcınız olsun. Konuyu biliyorum. Raporu sağlıklı gelen emnriyom dışında bir diğer embriyom için cgh testinde öğrendik bebeğimizin 47XXY olduğunu ve ondan sonra böyle bir rahatsızlığı araştırdım.
Ergenlik çağında sperm dondurulması gerekiyormuş bu tür sendromlarda ama bilmeden doğan çok kişi var ne yazık ki. Kök hücre çalışmaları devam ediyor bu konuda. Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun.

Herkese merhaba bizler kök hücreyi beklerken çok umut verici bir gelisme oldu haberi olmayanlar için yaziyorum. Belki birilerine umut olurum. Biz kendi adımıza çok umutluyuz sizlerinde bu konuyu arastirmasi icin yaziyorum. Youtube den erkek kısırlığı dışı tekniği diye yazıp videoya izleyebilirsiniz. Prof.dr timur gürkan dünya tüp bebek derneği başkanı açıklama yaptı hiç sperm üretimi olmayan. Fakat elegonge ve raund hücresi bulunan 200 kişi japonya da hamile kalmış. Turkiyede Ankara da 4 kişiye uygulamalar.yapilmis. artık bizlere de bir umut gelişme oldu araştırın sonuçları vs burada paylaşalım.

Anadolu Ajansı

'Öncü sperm' ile çocuk sahibi olunabilecek
Prof. Dr. Timur Gürgan, hiç spermi bulunmadığı saptanan erkeklerde "öncü sperm" belirlenmesine olanak sağladığını belirterek, bu yöntemle sağlıklı bebek elde edilebilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

anasayfa > sağlık 07.10.2017 Ankara

ANKARA-Yeşim Sert Karaaslan

Dünya Tüp Bebek Derneği Başkanı Prof. Dr. Timur Gürgan, derneklerince bu yıl ilki Türkiye'de düzenlenen Dünya Tüp Bebek Kongresi sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısırlığın ciddi bir sağlık sorunu olduğunu, ancak her geçen gün yapılan bilimsel çalışmalarla önemli mesafe alındığını söyledi.

Dünya genelinde 42 ülkeden yaklaşık bin 200 bilim insanının yer aldığı kongrede kadın ve erkek kısırlığında birbirinde farklı çok sayıda bilimsel çalışmanın sonuçlarının ele alındığını ifade eden Gürgan, özellikle menide olgun sperm hücresine rastlanmaması olarak tanımlanan hiç spermi bulunmayan "Azospermi" yaşayan erkeklere yönelik yeni tedavi seçeneğinden olumlu sonuçlar elde edildiğini söyledi.

Bu sorunun, tıkanıklığa bağlı azospermi ve tıkanıklık olmayan azospermi diye iki farklı şekilde olduğunu anlatan Gürgan, tıkanıklığa bağlı azospermi vakalarında sperm elde edildiğini ancak tıkanıklığa bağlı olmayan azospermi vakalarında sorun yaşandığını vurguladı. Gürgan, kongrede sonuçları açıklanan Round Spermatid Enjeksiyonu (ROSI) olarak isimlendirilen yöntemin, dünyanın saygın bilim dergilerinden PNAS'ta yayımlandığını söyledi.

Özellikle mevcut yöntemlerle sperm bulunmadığı tespit edilen hasta profilinde, hem biçimsel hem fonksiyonel olarak normal olmayan, bu haliyle çocuk yapabilme yeteneği bulunmayan ve "öncü sperm" olarak tanımlanan yuvarlak (round spermlerin) belirlenmesine olanak sağladığını anlatan Gürgan, "Bu yöntemle hiç spermi olmadığı tanısı alan erkeklerde, öncü sperm olup olmadığı tespit ediliyor. Öncü sperm bulunması halinde bunlar alınarak, özel bir yöntemle sperm kalitesi artırılıyor, geliştiriliyor ve yumurta ile döllemeye hazır hale getiriliyor." dedi.

Bu teknik üzerine geçmiş yıllarda da çalışmalar yapıldığını, ancak tekniğin geliştirilerek, yenilendiğini ve hem döllenme hem de gebelikte yüksek oranda artış elde edildiğini aktaran Gürgan, şunları söyledi:

''Sonuçlar çok umut vadediyor. Çalışmanın sonuçlarına göre toplamda 86 kadından elde edilmiş 734 yumurtanın, bazı özel teknikler kullanılarak aktive olması sağlandı. Öncü spermler (Round spermler) kullanılarak, yaklaşık yüzde 60'lık döllenme oranı elde edildi.

Geliştirilen embriyoların transfer edilmesiyle ise yaklaşık 20 ile 30 adet gebelik sağladı. Bu gebeliklerin sonucunda ise 14 canlı, sağlıklı ve daha da önemlisi ise herhangi bir genetik rahatsızlığı olmayan bebek dünyaya geldi."

Söz konusu çalışmanın Japonya'dan bilim insanı Prof. Dr. Atsushi Tanaka tarafından yürütüldüğünü dile getiren Gürgan, "Bu yöntem sonrasında döllenme sağlanan ve dünyaya gelen bebeklerde herhangi bir gelişimsel sorun olmadığı teyit edildi." diye konuştu.

Tedavi başarısının, mikroskop altında bile belirlenmesi son derece zor olan öncü spermlerin, uzman embriyologlar tarafından tanınabilmesiyle mümkün olabildiğinin altını çizen Gürgan, "Yöntem, umut vadediyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Uygulama Türkiye'de de başladı"
Prof. Gürgan, söz konusu uygulamanın Türkiye'de kendisinin başkanlığındaki ekip tarafından yapıldığının müjdesini vererek, "Türkiye'de de ROSİ uygulaması ile genetik yapısı normal ilk döllenme gerçekleştirildi. Ekipte yer alan Dr. Halil Ruso, çalışmayı bu kongrede sundu. Yıl sonuna kadar bu konuda önemli sonuçlar beklediklerini ifade etti." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
Türkiye
OHAL 3 ay süreyle uzatıldı
19 : 16
dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan Meçhul Asker Anıtı'na çelenk bıraktı
17 : 30
Türkiye
Mersin'de polis servis aracına bombalı saldırı
15 : 46
Türkiye
Şırnak'ta ruhsatsız kömür ocağında göçük
14 : 49
dünya
'Minderden kaçan biz olmayacağız'
14 : 41
politika
Başbakan Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu görüştü
13 : 12
Türkiye
Diyarbakır merkezli 10 ilde FETÖ operasyonu: 31 gözaltı
12 : 23
Türkiye
'Büyükada toplantısı' iddianamesi kabul edildi
12 : 17
politika
Başbakan Yıldırım'dan esnafa müjde
10 : 59
politika
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Beka mücadelesinde sonuna kadar omuz omuzayız
10 : 22
dünya
Irak ordusu Kerkük'te Bay Hasan petrol sahasını ele geçirdi
10 : 18
Türkiye
Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama
09 : 14
dünya
Peşmerge Sincar ve Mahmur'dan çekildi
23 : 24
Türkiye
Somalili yaralılar Ankara'ya getirildi
analiz haberler[/paste:font]

tarihçe
şirket haberleri
iPhone uygulaması
© Anadolu Ajansı 2017

canım nasıl olacak bu simdi teseden alınan hücrelerle mi yapılıcak ben tam anlamadım

RABBIM yardımcınız olsun. cok zorlu bır surec maddı ve manevı acıdan...

Merhaba arkadaslar

Neler yapiyorsunuz

Nelerle ugrasiyorsunuz

Nasil bir Yol cizdiniz kendinize

Sohbet edelim Biraz :)

Mhaba arkadaslar bizim semen örneğinde elonge spermadit 4 evre pinhead cikmaya basladi

Merhaba arkadaslar dogum yapan bir daha girmiyor diye dusunmeyin arada girip bakiyorum sizlere. Umut olsun diye birkez daha paylasiyorum esim 47xxylerden emre beyde 2.ci tese sonrası kaliteli olanlardan embriyo olusturuldu. Ve 3.denemede hamile kaldım. Cocugumuzda 47xxy rastlanilmadı. Suan 1.5 yasinda ve sagliklikli umudu yitirmek yok sizinde olur bolbol dua ve yediklerine dkkat etmeli alkol sigara asitli icecekler olmamali mutlu pozitif olmalisiniz. Rabbim hakkinizds hayirli olani size nasip etsin selamlar

Merhaba benim bebeğimde 47xxy sizin eşiniz yüzde yüz mu böyle cıktı. Allah anali babalı büyütsün yavrunuzu.

selam arkadaşlar seneler sonra yine aranızdayım teknoloji çok gelişti artık kök hücre ile tedaviye başlandı en son sperm çıkışı olmayan hastada kök hücre tedavisi uygulandı 5.gün embriyosu oluştu transfer edildi ama sonuç negatif şuan 4 tane dondurulmuş embriyoları var onun sonucunda gebelik oluşursa resmi olarak artık isteyen herkeste tedaviye başlanacaktır

Merhaba , kök hücre tedavisini nerede yaptırıyorsunuz?

Merhaba kızlar benim eşim klinefelter senduromu var gebelik saglayan arkadslar yaza bilirmi ne tür tedaviler uyguladıladılar smdiden sagolun

Merhaba arkadaşlar, Bir kaç yıldır buraya uğramıyordum, yarın kızlarımın 5. Yaş günü, onların doğumu ve onları elde edebilmek için geçirdiğimiz tedavi süreci bir an gözümün önünden geçti. Sonrada tabi burda destek olan arkadaşlar aklıma gelince, bir gireyim dedim. 2013 yılında micro tese aracılığıyla, Şişli Memorial hastanesinde üçüzlere hamile kalmıştım. Eskiden beri takip eden arkadaşlar bilirler üçüz kızlarım olmuştu. Belki size umut oluruz diye tekrar bi merhaba demek istedim. Sevgiler

Bi şey sormak istiyorum bu hastalıkla ilgili biz bunu okulda işlemiştik ve bu kişilerde bir x fazla olduğu için feminen olurlar eşcinselliğe yatkınlık gösterirler cinsel organları gelişmez ve infertil olurlar diye öğrendik yani eşleriniz hormon tedavisi mi görmüşler eskiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…