Doktor anneme ölüyorsun demiş :( bi bakar mısınız

yarın gidicez ama ne gibi bişey vaar anlıyomusunuz acaba
tatlım dr değilim ama sağlıkcıyım . işin uzman hekimi gibi tanı koymam olmaz ancak bazı değerleri normal değil. hemotoloji polikliniğine gitmenizi tavsiye edebilirim. rabbim şifa versin inşallah.

ayy inşallah ya yarını zor edicem valla
rbc o da yuksek kandaki alyuvarlar . Kanın kalınlığının artması ise kan hücrelerinin akma kabiliyetine zarar verir, vücuttaki herhangi bir organda tıkalı kalabilirler. Onun dısında bır onarmallık göremedım .crp ıltıhap demek kalp hastası ,bagırsak hastası vb olanlarda yuksek cıkar .Bende doktor degılım ama benzer degerler bızde de vardı doktora sormustum .

Son düzenleme:
ben mi yanlış görüyorum crp si düşük çıkmış?? tekrar bakınız!

Değerler belirtilen referans aralığının çok azıcık üzerinde veya altında görünüyor. Yani anormal bir durum görünmüyor. Şimdi çıkıp sağlık ocağı doktoruna gösterin, yarına dek rahat edersiniz.

öncelikle herkes mesleğinde elbet iyi değildir kötüde vardır iyide vardır. ama bu yorumu o mesleği bilmeyen birinin yapması ne derece doğru? bir dahiliye uzmanı bile 6 senenin üstüne dahiliye uzmanlığı yapmasına rağmen elindeki bir testten kesin şu diyemeyebilir kesin lösemi diyemeyebilir bu konuda özelleşmiş bir başka meslektaşına ki bu duumda hematolog oluyor bu kişi yönlendirir emin olamadığı vakalarda. normalde olması gereken budur tabi her doktor layığıyla yapamıyor çünkü bir fizik muayane yaklaşık 20 dk sürmesi gerekiyorken 3 dk da teşhis konması bekleniyor.

ayrıca çeşit çeşit hastalık ve hasta var. hatta derler ki hastalık yok hastar vardır. o çok önemsiz gibi yazdığınız b12 eksikliği diye bellirttiğiniz hastalık eğer tedavi edilmezde ağırlaşırsa geri dönüşümsüz nörolojik kayıplara sebebiyet verebilir.

hasta kendini çok iyi hissedip sadece bir sağlık raporu almaya geldiği hastanede lösemi olduğunu da öğrenebilir hatta yaptırdğı testi anlamayıp ben iyim ya doktorlar bir şey bilmiyor diye gidip tedavisi geccikebbilir iş işten geçtikten sonrada geri gelebilir.

anemi alt tarafı diye geciktirdiğin önemsemediğiniz bir durumda evet ölebilirsinizde nasıl susuzlukltan ölüyorsanız dokularınızda oksijensizlikten ölebilir. hatta folak eksikliğine bağlı bir aneminiz var ve bu durumda hamile kaldıysanız ve yine gebelik döneminde folat tüketimine dikkat etmediyseniz çocuğunuz nörolojik defekle doğabilir. üstünede denir ki doğumda doktor yaptı.

ben burda doktorum tavrının doğruluğunu anlatmıyorum tabikide bir testle kimse kimseye ölürsün diyemez. ama bazı hastalar söylenenin ciddiyetini almayıp google danışarak yada kaynımda da var diye geçiştirip tedavilerine dikkat etmiyorlar o aldığı ilacın önemini anlamayıp bırakıyorlar haliyle anlaması için açık açık deme durumunda kalıyoruz. çünkü inanın her gün birilerinin ölümünü ne görmek hoş nede ailelerine bunun haberini vermek

burda bu kadar sert bir uslüp evet abartıydı belki ama bu hastanın zaman kaybettirmeden doktora gideceğini sağladı mı sağladı.

lütfen burda dayak haketti küfür haketti ceza alsın demeden önce dönüp bakın olayın asıl yüzüne o diploma dediğiniz kadar kolay alınmıyor. her meslekte hata olabilir her meslektede telafi mümkündür ama bizde o yok malesef gecikmenin bedeli ağır oluyor.

kendimi tutamayıp bu kadar uzun yazdım kusura bakmayın elbet şimdi anladık doktorsun kısa kes diyenlerde çıkar. ama klavyeden bir şeyi yoktur demekle gerçekler değişmiyor

cnım sonuçları attı bayan bak istersen bi
ben zaten bayan atmadan dün istemiştim bize öğretilen telefondan olsun resimle olsun kimseye yorum yapmayın yanlış bir drumda kalmayındır ben ona rağmen paniklediği için olabilecek olasılıkları bakın olasılık diyorum belirtim

çıkan sonuçlara göre akciğer hastalıkları olabilir bazı tümörler yapabilir böbrek hastalıklarıda yapabilir bazı kan hastalıklarına mümkün lösemi olduğunu gösteren değerler yok.

koah dediğiniz hastalığında tanısı kan testinden değil spirometrik ölçümle konulur yada hastalar buna üfleme testi diyor onunla. çıkan değğer göre tanısı ve evresi konulur.
bu teste ve hasta öyküsüne göre (öykü sadece sigara içiyordan değil daha ayrınlı bir sorgudur. ben sadece burdan bu kadar sordum) doktor akciper hastalığından şüphe eder ve ona göre göğğüs hastalığına yönlendirir diye düşünüyorum.
dahilie uzmanı değilim temel eğitime göre böyle olmasu gerek.
ama çok işin ehli biri başkasının gözünden kaçırdığı bir hastalığı aklına getiririp gereksiz test yapmadanda tanı koyabilmesi elbet mümkün

ama unutmayın bizde bilgisayar değiliz insandır herkes hata yapar

Umarım bi şey yoktur. Bence maddi imkan varsa yarın tahlillerle beraber özel bi hastaneye gidip tek veya 2 günde öğrenin ne varmış. Devlette randevusunu bekle sunu bekle bunu bekle çok zor beklemek.

İyi ki şiddet yanlısı değilsin!
Bir sıkıntı varsa yasalar var biliyor musun acaba?

Son düzenleme:
:)) tm da bana neden atar yapııyosun ki. bende sağlıkcıyım. bazı değerlerinin normal olmadığını ve benim su hastalıktır diye tanı koyamayacağımı bu yüzden işin uzman doktoruna gitmesi gerektiğini söyledim.:))) dr, sağlıkcı vs değilim deyip tahlillerden anlıyorum diyerekten hastalık tanısı koymak ilginç..

dr değilim ama çevresinde bir sürü hasta insan olan ve onların sorunlarıyla ilgilendiğim için az çok bir şeylerden anlar oldum. ya yanlış anlaşılma olmuş ya da dr da bir sıkıntı var. sonuçlarda hiç bir şey yok. kaldı en basitinden b12 referansın üstünde çıkmış bu bile iyi. yakın zamanda bir uzmana gittiğimde bana b12 için 600 seviyeleri daha iyidir demişti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…