- Konu Sahibi birkullanicii
-
Tabii ki ilk 10.000’e giren bir insan gidipte bu mesleği yapmasın ben bunu savunmuyorumEvet şehitlerin çoğunluğu uzman çavuştur neden? Genelde en zor yerde görev alırlar ve çatışmalara girerler. Düzgün kariyerim olsun diye lise boyunca çalışan ilk 10 bine giren bir çocuk neden ömür boyu tayin peşinde koşup, sürekli kelle koltukta yaşasın?
Bu çocuklar ileride çocuklarına iyi bir gelecek için uğraşırken neden sürekli şehit çocuğu olma riskiyle yaşasın?
Hayat böyle ucuz romantizmlerle yürümüyor. Hayatın gerçekleri de var.
Kendi gibi kariyerine odaklanmış iyi kazanan, hayati tehlikesi sürekli olmayan biriyle evlenip ferah içinde çocuğunu büyütebilecekken neden sürekli kocasının yolunu gözleyip şehit olursa korkusuyla yaşasın??
Burada böyle duyar kasanlardan kaçı acaba doktor kızı doğuda en ücrada görev yapan uzman çavuşa kızın verir acaba?
Elalemin çocuğu üzerinden duyar kasmak kolay çünkü.Tabii ki ilk 10.000’e giren bir insan gidipte bu mesleği yapmasın ben bunu savunmuyorum
Kimsenin hayat hikâyesi henüz bitmedi. Hepimizin çoluğu çocuğu, yarını var. Neyin ne olacağını kimse bilemez o yüzden insan konuşurken iki kere düşünmeli.
sizinle ne kadar buradan çatışsam da ne kadar fikir ayrılıklarına düşsemde düşüncem bu daha fazla uzatmayacağım
Allah umarım sizlere yaşatmaz
Konuyu bağlamindan koparıp boşa duyar kasmışsın. Vatanı için görev yapana herkes gibi benim de saygım var ama konu o değil. Okuduğunu anlamaktan aciz olduğun için diğer mesajında beddua show da gelmiş hiç şaşmaz. Polemik yaratmaya çalışma, istediğini vermeyeceğim sana zira kötü niyetli olmayan herkes ne demek istediğimi gayet iyi anladi. Bahsettigin konuların arka planı hakkında fikrin bile yok, seni ciddiye alıp yazsam konu siyasete gelecek boşuna banlanmak istemiyorum.Biz onca şehit verdik bir sürü harekatlarda geçmişe bak onca şehit verdi bu şehitler niçin verildi senin benim için verildi ne için verildi bu şehitler senin o hiçbir halt olamamış adam mesleği dediğin insanlar ailesine çoluğunu çocuğuna bırakıp da tabutlara girdi
Bu yorumu düzeltip eğer şunu deseydin bakın ağzımın orucuyla yazıyorum bunlara hani iş bulamamış uzman Çavuşoğluyım diyen bir adam olabilir hani iyi tanı karakteri kötü olabilir psikolojisi bozuk olabilir iyi tanı ben pek sevmiyorum hani bu meslekteki insanları deseydin elinden öperdim ama bu kadar kötü yazıp da hala bu vatanın ekmeğini yiyip onun açısının altında yaşaman çok üzücü ya gerçekten çok üzücü senin adına gerçekten ben utandım senin o hiçbir halt olamamış diye bahsettiğin adamların çocukları babam nerede diyor bayramlarda mezarlarına gidiyor neden bizleri korumak için başka bir sebebi var mıydı neden şehit oldular kaç tane uzman çavuş var şehit haberin var mı çok üzüldüm ya yorumuna gerçekten bir insanlık hani namına gerçekten çok üzüldüm
Evlenmez nolacak kafasına, statüsüne uygun adam olmazsa. 2026 dayız evde kaldım diye konular açılıyor burada hala. 20 lerin sonu yazanlarda. Bu kafadaki insanların arasına yeni bir can dünyaya getirmemek için evlenmiyor çoğu kadın.Ya ben asıl şeyi merak ediyorum. Her şey para değil önemli olan sevgi. Doktor koca bekleyerek ömür mü geçer ya bulamazsan falan diyenler var ya acaba eğitimleri ne ve ne iş yapıyorlar?
Ben kendi yaşadığı vasat hayata herkesi çekmeye çalışan bir grup olduğunu düşünmeye başladım artık. Bu insanların kendileri doktor olsa eminim ki uzman çavuşla vs evlenmez.
Aynen katılıyorum. Yarın bu doktor olacak kardeşimiz boşanmak istese, kafasına silah dayanmayacağının da garantisi yok . Bu riski alınır mı?Sizin mesleginizden ziyade karşı tarafın mesleği sıkıntılı.simdi kimisi kızacak ama ben hep şunu savunuyorum polis ve askerlerden koca olmuyor.evet aralarında iyi olanlar da var ama geneli böyle.hepsi aşırı sinirli işleri gereği çok stresliler ve evlilikte hep sıkıntı oluyor.ailemde çevremde polis asker eşleri hep bu durumdan şikayetçi.yerinizde olsam ilişkimi bitirirdim sonrasında pişman olurdunuz.
Tam öyle demek istemedim tepki görmeyeyim diye ama bosananlarin cogunun sonu bu oluyor malesef.evde işyerindeki gibi olmak istiyorlarAynen katılıyorum. Yarın bu doktor olacak kardeşimiz boşanmak istese, kafasına silah dayanmayacağının da garantisi yok . Bu riski alınır mı?
Niye sadece asker kutsallaştırılır onu da anlamam. Öğretmen de değerli , doktor da mühendis de.Bir öğretmen de doğuda çalışırken şehit oluyor bir düz memur da bir doktor da, mühendis de. Bunlar yaşanmadı mı ülkemizde ohoo neredeyse senede birkaç sefer. Benim arkadaşım hava kuvvetlerinde uzmanlık yapan biriyle evli üstelik o kadar rahat bir ildeler ki bazen konuşuyoruz şok oluyorum hatta kızıyorum senin öğretmen halinle ne işin vardı bununla diye. Yaşadıkları kafa bambaşka.
Ülkeye kimin ne hizmeti varsa Allah razı olsun ama işin bu yönü farklı kesinlikle. O yüzden sapla samanı karıştırmaya gerek yok.
Benim özellikle şu kısım dikkatimi çekti. Doktorların atanmaya çalıştığını mı sanıyosunuz? Doktorların atanma problemi yok. Direkt işe başlayabiliyolar. İşsiz doktor diye bir kavram Türkiyede yok. Kendi isteğiyle çalışmayan vardır en fazla. Doktorların mezun olunca kpss’ye falan mı girdiğini düşünüyosunuz?Aşk sadece bir insanın mesleğinde sadece bir insanın maddiyatında saklı değildir bugün tıp öğrencisi dersiniz yarın herhangi bir kuruma atanamazsınız herhangi bir özelde çalışamazsınız
senin de dediğin gibi atanacağını bir garantisi yok
Güncelleme asistan dr 200Elalemin çocuğu üzerinden duyar kasmak kolay çünkü.
Kimse emek emek büyütüp doktor edeceği evladını kelle koltukta doğuda yaşatmak istemez.
Maaşı söylemişsiniz ya uzman çavuş ortalama 80 bin kazanıyor. Doktorlar bunu yeni mezunken belki kazanıyordur. Bu kız uzman olunca en az 150 bin kazanacak.
Kendi gibi doktorla evlenmese bile ortalama mühendis 80 bini rahat kazanır. Ama en azından batıda bir hayat kurarlar. Çocuğunu batıda iyi bir okulda okutur. Sosyal çevresi ona göre olur. Her şey para değil evet sosyal çevre yaşayacağın hayat ve statü de önemli.
Ama uzmanla evlenip ücra bir doğu ilçesinde yaşayıp çocuğuna düzgün bir eğitim sunamaz.
İleride çocuğu düzgün bir kolejde eğitim alıp tiyatroya sinemaya gidip istediği kursların eğitimini alabilecekken ilçede köy okuluna gidip sokakta mı oynasın?
Boş romantizm bunlar geçin bunları. Hayat böyle değil
Tabii doktorlar kpssye giriyor, 95 altı alan hiç bir doktoru ne devlet, ne özel hastaneler kabul etmiyorBenim özellikle şu kısım dikkatimi çekti. Doktorların atanmaya çalıştığını mı sanıyosunuz? Doktorların atanma problemi yok. Direkt işe başlayabiliyolar. İşsiz doktor diye bir kavram Türkiyede yok. Kendi isteğiyle çalışmayan vardır en fazla. Doktorların mezun olunca kpss’ye falan mı girdiğini düşünüyosunuz?
Devlette sizin dediğiniz rakamlar, doğru. Aile hekimlerini bilmiyorum ama onlarda 150 üstü aliyorlardir sanirimGüncelleme asistan dr 200
Uzman 250
Kaldırım doktoru mu oluyorlar ayol? Sahi mi? Kızı uzman çavuş yapayım ben en iyisiTabii doktorlar kpssye giriyor, 95 altı alan hiç bir doktoru ne devlet, ne özel hastaneler kabul etmiyor
Maşallah maşallah Allah daha çok versin ekstra bize de versinGüncelleme asistan dr 200
Uzman 250