Doktor takibine başlayıp, Hamileliğin yolunu gözleyenler

Esincim maşallah fındık kurdumuza bize el sallıyor resmen teyzoşlar ben burdayım hepinizi öpeyrum diyor
aynen öyle hayatım teyzelerine el salladı öpücükler kondurdu görüceye çıktı sıpam
tmm hayatım 16haft geçsin koy haklısın canım ben zayıf olduğumdan artık bundan sonra tam kendini göstermeye başlar ama az kilolu başlayanın dahada çabuk çıkar garip bişe buldumcukmu oldum nedir ama dışarıdan bakınca hamile olduğumun belli olmasını istiyordum artık oluyor

rica ederiz hayatım
kız ne kilolu göstermesi zayıfsın sen nasıl kilolu göstersin hafif toplu göstermiş olabilir ama bence çok yakışmış kocişinede gösterememişsin ama oda bayılacak belkim işe bile geçikebilirdi gösterseydin adamı işinden gücündende ederdin

yarın felen gösterirsin artık kuzucum ayy bakalım bizde walla çok beyendim ben tamam hayatım hadi ii geceler tatlı rüyalar, sabah görüşürüz :79:

güle güle halevcim yıldızcım bende çıkıyom canım sabah görüşürz öpüyorum sizleri

ohh bak ne güzel artık belli oluyo göbüşün ve hamileliğin insan istiyo tabi belli olmasını bende ööleyim bende yatıcam hayatım, sabah görüşürüz, iyi geceler, tatlı rüyalar sizede :79:

ay ay ay esincim bak sen bizim şu fındık kurduna allah aşkına yarabbım korusun canım benim belli değil falan diyordun ama belli oluyor kız baya ayyy allahım en kısa zamanda bızlerede bu gunlerı goster ınsallah :26: cok fındık kurdu senınkı yaa

yıldızcımdemek alışverişlere çıktın güzelim benim güle güle giy hepsini artık senden de bir fotoğraf bekliyoruz kuzum koy sen koy cıkmıştır seninkide biraz güzelim senin afroditide görelim söyle

halevcımcanım bence hepsi çok güzel olmus ama pılelı olanı bır beden daha kucuk alsanda olurmus ama bu halı ıle de guzel gule gule gıy hepsını kocısıne gosterememıssın ama ooo çok gosterırsın daha merak etme

adacım sen dün kuaföre gidecektin sanırım geç geldin resimleri koyamamışsın güzelim senin güzel hallerini görmek için sabırsızlanıyoruz hadi bekletme bizi koy resimlerini

narcım kız kokoş seni nerelerdesın öğlen fönler çektirildi akşam da girmemişsin gezmelere gidildi herhalde canım bu sabah da kalkıp spor yaptın mı kız

bizde dün akşam alışverişe gittik evde birşey kalmamıştı yemek tv derken uyumuş gitmişim her zamanki gibi çamaşırlarımı topladım ütülerde bugüne kaldı artık

Annelik nasil ifşa edilir?
Galiba cevabı buldum; cevap belli bir formulün bulunmaması.

Her kadının anneliği yorumlaması farklı.
Kimi, ağlayan bebeğine kıyamaz, kimi bebeğine ağlamayı teşvik ettirmez.
Bazı kadınların toleransı o kadar yüksek ki, sabırla çocuğuyla ilgilenebilir. Bazısı ise nefes almaya ihtiyaç duyar.

Ama ne zaman ki o çocuk uyur, her anne o çocuğun dibinde biter, uyumasını izler, en güzel dileklerde bulunur, dua eder.
Bunun dini, dili, kültürü olmuyor.

Anneliği, bir formüle oturtmaya çalışırsanız işte o zaman sıkıntı yaşanıyor. Aile şartlarına uymayan kağıt üstünde yazılı bir kuralı uygulamak kaos yarattığı gibi annede yetersizlik hissi de uyandırabilir.

Bir annenin çalışma kararı kendi şartları içinde değerlendirilmelidir. Bir annenin, çocuğunu uykuya alıştırma tekniği de sadece kitaplarda anlatılanlarla değil, çocuğa göre de şekillenebilir.

Annelik güdüsü öyle bir kılavuz ki, şasırma olasılığı çok az.
İki erkek çocuğumuz var ama o kadar farklılar ki ilkine uyguladığım hiçbir formül ikinci de tutmadı. Büyük oğlumda zorlandığım bazı alanlar ise küçükte pürüzsüz işledi.

İki çocukluyuz ya ; ilk bebeğini bekleyen annelerden akıl soran çok olur. Bekle derim. Bekle, çocuğunu tanı, anneliğini tanı, hisset, deneyimlen sonra sen karar ver.

Bir başka deyişle, benden işler tek nasihat, kendi yöntemlerini bulmaları oluyor. Artık her anne o kadar bilinçli ki akademik bilgi zaten herkeste çok fazla. Bunu hayata kondurmak ise duruma göre değişen bir durum.

Bakın, geçen yıllarla tip bile gelişiyor. Benim bebekliğimde ailelere bebekleri yüzüstü yatırmaları söylenirken zamanımızda sırt üstü yatırılması tembihleniyor.

Demek ki neymiş? Bebeğinize sevginizi aktarma şekliniz önemli değilmiş. Bunu bir matematik formülü gibi kağıda dökemezmişsiniz.

İlk bebeğinizi bekliyorsanız bana inanmadığına eminim. Muhtemelen bir dolu projeleriniz, kurallarınız vardır.
Bari şuna inanın; işler düşündüğünüz gitmezse sakın ne kendinizi ne de bebeğinizi sorgulayın. Formüllerin tutmamasının sebebi hesaba katmadığınız insani durumlar. Gazlı bebek, uykuya dayanıksız anne, iştahlı bebek hatta güneş alan oda, yüksek yatak gibi birçok o kitapların görmediği detay var.

Size çok komik bir örnek vereyim; ilk çocuğumu uyku düzenine alıştırmaya çalışırken çok sıkı takip ettiğim diziler vardı ve o diziler esnasında odaya kapanmak, çocuğun nefesini dinlemek gibi ayrıntılar beni geriyordu. Çocuk deseniz zaten uyumamaya meyilli. O zamanlarki meşhur Aliye dizisi yüzünden benim uykuya alıştırma formülü tutmadı. Aliye televizyonda ağlardı, ben evde..
Gel zaman git zaman çocukla beraber bizim evde akşam trafiği arttı, dizi izlemez oldum. İkinci de uykucu çıktı. Ben telaşsız denedim, o da dünden razı uyudu.

Ama ben anneliğimin ilk gününden beri uyuyan çocuklarıma dakikalarca bakar, sever koklarım. Ayaklarını tutarım.

Bunu hangi kitap anlatabilir?

Anneliğiniz size özeldir!

-alıntıdır-

İlk hamilelikde akıl veren çok olur.
Sana anneliği tarif etmeye çalışırlar, sanki başarabileceklermiş gibi.

Hadi biraz da benden dinle.
Bugüne kadar kime anlattıysam, bebeğini kucağına aldıktan kısa süre sonra hak verdi. Ama artık çok geç olmuştu!

Sana anneliğin nasıl güzel olduğunu, nasıl özel bir sıfat olduğunu söyleyen çok olduğu için o kısmı geçip başka taraftan bakacağım.

Bir kere banyonun uzun uzun tadını çıkar. Sakin sakin, acele etmeden, şarkı türkü söyleyerek yıkan.
Çocuktan sonra rekorum 5 dakika. Soyunup giyinme dahil!
Banyodan çıkınca uzuuuun uzun kremlen, dolaş evde.
Sonra lavaboda vakit geçir. Yani tamam vakit öldürmek için güzel bir yer değil ama aceleye de gelecek bir yer değil sonuçta.
Sonra kapın tıklanabilir; ‘Çok var mı daha işin? Bebeği susturamıyorum, emmek için sabırsızlanıyor’

Tek başına vakit geçir. Dikkat et, eşinle arkadaşınla demiyorum. TEK BAŞINA. Çünkü yalnız kalmayı çok özleyeceksin bir süre.
Kendini şımart, en sevdiğin lokantaya git, en sevdiğin semtte gününü öldür.

Bol bol kitap, gazete oku. Gerçi benim gibi bebek emzirirken dört ayda sekiz kitap bitirme durumun da var ama sen yine de al yanına mis gibi çayını, uzat ayağını keyifle oku kitabını.

Eşinle başbaşa bir tatile çık. Sohbet edin doya doya. Üzgünüm ama aşkı evlilik değil çocuk öldürüyor ilk zamanlar. Tartışmaların çoğu çocuk sebebiyle çıkıyor bir süre. Sonra olayı kavrayıp buna izin vermiyorsunuz ama farkedene kadar aşk askıda kalıyor.
Kaldı ki çocuktan sonra hangi sohbete girerseniz girin, konu kendiliğinden çocuğa geliyor.

Birşey yapmadan bekle, düşünme bile!
Tamam zor gibi gözüküyor ama dene, inanın değer!
Otur bir koltuğa öylece bakın. Garip geliyor olabilir yazdıklarım. Ah bilsen nasıl değerli o ‘yapmamak’ lüksü.

Uyu bol bol. Nerede uykun geldiyse orada kapatıver gözlerini. Sabah gerine gerine kalk. Saç derinden ayak parmağına kadar gevşe. Kıvrıl, yüz üstü yat, yan yat, salonda televizyon karşısında uyuya kal, gece tenine değen serinlikten ötürü ürpererek uyan. Uykun açılmasın diye gözünü tam açmadan yatağına at kendini.

Topuklu ayakkabılarını giy, en kokoş haline at kendini sokağa.
Annene şımar, çocukluğunu yaşa, hatta güçlü olma. Bırak kendini ağla.

Çünkü bunların hepsini ÇOK özleyeceksin. Listedeki her maddenin ne kadar değerli olduğunu idrak etmen için bebeğini kucağına alman gerek.
Bu yazıyı sakla, sonra bir göz at. Anlayacaksın ama çok geç!

kızlar bunları mutlaka yapın bu çok güzel bir yazıymış

valla esincim sanırım hormonlardan bi tarafımız iyiyken diğer tarafımız dökülüyor, kramp 1 gün zorladı geçti sonra, gözümde 2 gün kızardı kaşındı sora oda geçti şükür. Canım perşembe günü gideceğim nasipse, şeker yüklemem var gitmişken de görürüz paşamızı.
buyrun canlarım buda fındık kurdunuz
göbek şovuna çıktı benim ufaklık
amann da amannn tam fındık kurdu esincimm göbek de çıkmış işte annesi minnacık duruyor orda, pek güzel görünüyorsunuz maşallahhh
seni senii neler aldın bakımm yazmamışsın güle güle giy canım saç düzleştiricini de güle güle kullan canım kısa olunca hemencik düzleşiyordur birde büyük kolaylık olmuştur sana. Sağlıcaklıa gelsin de yıldızcım , kusmayı sevmiyor senin afrodit
buda daha yakından kusur kalmasın
Ayy biz onu yeriz yerr, göbüşünde nasıl da poz vermiştir görücüye çıkıyorum diyeMaşallah esincim
bak hele nasılda ben burdayım dio fındık kurdu, ada sen de koy bakiimmmm, büyümüşmü senin elma kurduda
tamam kuzum koyacağım bende
kız sen de kilomu varda kilolu gösterecek senii ,ilahii halevcimm maşallah tığ gibisin kızz, bence çok hoş durmuş üstünde çıtı pıtı olunca çok da yakışmış, tabi topukluyla daha bi başka durur üstünde emme çok güzeldi canım

tamam bitanem koyacagım mutlaka. Senin uykuya dalman kolay olunca bi anda gidiveriyorsun uyku diyarına ama kuzucum iş yerinde yoruluyosun eve gel birde yemeği çamaşırı ütüsü derken sende haklısın.

Bende iş çıkışı gittim ama sıra çoktu baya bekledim çıkışta eşimle buluştuk eve geldik yemek yedik falan derken , birde kışlıkları kaldırıyorum artık fırsat buldukça ,yorulmuşum uyumuş kalmışım canlarım. Bugün eve gidince yüklerim resimleri , görürsünüz elma kurdunu. Dün kuaförde 4 yaşlarında çok tatlı bi kız vardı esprili tshirt giymiştim kız burda ne var diye soruyor bebeğim var dedim aa al o zaman sende bebeğine yedir diye çizi veriyor, çok güldük , birde bebeğin yesin ama diyor

Narcımm sabah sporları yapıldımı yine şekerimm
Ranacım miden nasıl oldu daha iyimisin.

günaydın cicişlerrrrrrrrrrr

sağol Ranacım ama elbise 36 beden ve 34 bedeni yoktu olsaydı kesin alırdım emin ol çok kiloş duruyor üzerimde acaba ben mi çok küçüğüm diyorum bi deneyip kocişin fikrini de almak iyi gelecek bana bakalım akşam fırsat yaratmaya çalışayım göstermek için

sizde alışveriş yapmışsınız güle güle tüketin hepisini canım, ben dün akşam ütümü yaptım çok şükür bitti

canım zaten kiloş elbiseler büyük durur insanın üstünde o yüzden kafana takma çok güzel durmuş güle güle giy tekrardan diğer elbiseni ben merakla bekliyorum

adacım hosgeldın demek perşembe hastane günü şeker yüklemesi yapılacakmış inşallah sorun çıkmaz canım ayyy ne tatlı kız mıs o kuafordekı masallah bebişinede çizi vermiş
canım akşam bekliyoruz senin resimlerinide artık özledik seni
midem biraz daha iyi güzelim sağol

ranacım teşekkürler paylaşımın için çok güzeldi, özellikle 2. gönderdiğini çook beğendimm. Evlilik aşkı öldürmüyor bebek öldürüyor yazmış ya çok güldüm hakkaten doğru, sonra kavgalar bebek odaklı olması, ne kadar güzel en ince ayrıntısını bile yazmışlar. Bebekli olan herkes bunları söylüyor

evet canım benim tanıdığım bebekli arkadaşlarımda hep bunu söylüyor artık herşeyiniz bebek oluyor konuştuğunuz bütün konular bebekle ilgili herşeyi ona göre planlıyorsunuz artık uykunuz düzeniniz falan çok değişik olacak yani

inşallah sorun olmaz canım merak ediyorum bende , sorma ya kızı dda görsen bi şekermi şeker maşallah, Tshirtteki bebeğin emziğini biberonunu gösteriyor gözlerini gösteriyor sürekli soru sordu, artık son sorusu teyse senin bebeğin niye burda olur diyordum emme fırsat olmadı sıram geldi Dikkat et güzelim dün adetini sormuştum yinede tedbirli olmak lazım ya ,miden de geçmiş zaten canım.

günaydın canlarım
ranacım çıktı hayatım göbiş başlarda ufacıktı belli olmuyordu öyle diyolardı bana ama artık belli oluyorve öyle bişe ki 1 hafta diğer haftayı tutmuyor baksana hayatım geçen haftadan beri kabına sığamıyorduki düğme açık dolanıyordum
adacım çıktı artık göbişim hayatım darısı yıldıza olsun karnınmız çıkınca hamile olduğumuzu daha bir anlıyoruz inşl tez elden darısı halevimize ranamıza narımıza olsun
neyse krampın uzun sürmemiş gözünde geçmiş dediğin gibi hormonlaran bi yer düzeliyor öteki dökülüyor perşembeye gidiyosun demek şeker yüklemende yapılır paşanıda görürsün kaç gr yüklenecek bişe söyledimi şubat ayından beri 75gr çıkmış acaba yeniş uygulamayı mı yapacak yoksa eski usul 50gr mı:26:
dün kuaför işini hallettin aradan çıktı demek aayy çocuklar çok zeki oluyolar allahım esirgesin bak bebişinede çizi vermiş benim yiğen,mde daha 2yaşında deil ama bişe yemeyebaşlamadan önce hemen bana uzatıyor abla diyerekten bende yiyecekmişim bana yedirmeden kendi yemiyor ve bebiş bebiş diyerek göbeğimi seviyo kuzum benim özledim bak anlatınca
halevcim elbisenin 34bedeniolsaydı düşünebilirdin canım ama 36bedekötü durmamış zaten modeli biraz salaş hoş durmuş eşinde beğenir bence ve dediğin gibi topuklu ayakkabıyla tamamlanır
eee narım yıldızım sizler nereledesiniz

ranacım bende paylaşımına baıldım gerçekten çok doğru yazmışlar banada öyle söylüyorlar çünkü kavgalarınız onun için olacak bi banyo yapmaya bile fırsatın olmayacak uyusunda girim diye dört gözle bekleyecen ama kuş uykusu gibi mecbur acele edecen ama napalım her güzelliğin bir kusuru varmış allahın izniyle büyütürüz baksana çizelgelerimizdende belli değilmi yeterki göbeğimize düşsün yavrucuklarımız hemencecik büyüyor hamile kalabilince gerisi geliyormuş

esincim hiç aklıma gelmedi canım daha doğrusu grının değiştiğini bilmiyordum, standartı 50 grm eğer sınırda çıkarsa 2. yükleme yapılıyor diye biliyordum sadece.:26: Çocukların maşallahı var gerçekten ,herşeyi de biliyorlar, senin yeğeninde sana yediriyor demekk benim yeğenimde 15 aylık anneler halanın bebeği nerde deyince gülüp ayy ayyy diyor kendince öyle seviyor

esincim evet çok güzel anlatmışlar yaşayıp göreceksiniz tabi yeterki bizimde göbüşümüze düşsün

değişmiş canım ama bazı doktorlar hala 50gr veriyormuş geçen arkadaşıma yapıldı 50gr yükleme ama sıkıntı çıktı diyet yada hastane yatışı felan düşünülebiliyordu 50grda çıkan sonuçla sonra 100 gr yükleme yapıldı neyseki onda bir sıkıntı çıkmadı
evet canım maşallahları var şimdiki çocukların çok zekiler herşeyide biliyolar baksana bizimkiler ne çeşit olacak bakalım

Esincim Adacım hoşgeldiniz canlarım

Adacım perşembe şeker yüklemen varmış hadi baklım umarım değerin normal çıkar da ikinciye gerek kalmaz, dün kuaför işini hallatmişsin ve o kıza bayıldım ya paşana çizi ikram etmiş yavrum yaaaa..

Ranacım paylaştığın yazıları bende çok beğendim gerçekten yazanın ellerine sağlık doğru yazmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…