günaydınnnnnnnnnnnnnn
günaydın kuzum
evet hayatım toplantı sonrsı afrodit yorulmuştur, alışveriş yapalım stres ataşım die düşündüm 2-3 hafta sonra bende koyacam inş kuzum, abileri var burda afroditimin az daha büyüsün aççez karnımızı ay bende ütü falan yapmadan yattım, esinle halevle konuştuk, ondan sonra uyuyakalmışım koltukta
canım benim çok sağol gerçekten, çok güzeller, ne kadar da doğru anlatmışlar bayıldım walla... araştırmacı arkadaşımız bizim, ne güzel şeyler bulmuş yine
perş şeker yüklemesine gidiomuşun yawrum sende, paşayı da görürsün ne güzel, cmt de bizim günümüz kısmetse, iki dr a götürcem afroditi bütün gün onu görcez
iki tane elbise aldım şeker, pantolon giymekten sıkıldım iyice, bir alan ikincisi %50 indirimliydi, kaçarmı ikinciyide aldım tabiii benim kuzum kusmayı sevmiyo walla aynı anası gibi bende küçüklüğümden beri kusarken ağlarım ve nefret ederim,Allahtan minnoşumda sevmedide üzmedi annesini
ayy bak sen hele şu bızdığa, sana çizilerde vermiş, Ah bu kız çocuklar pek işveli oluyolar, ne kadar tatlıdır kimbilir
günaydın hayatım, walla fıstık gibi oldun elbiselerle, eşinede göster için rahat etsin yawrucum hepsi çok yakıştı, diğeride gelsede görsek
günaydın esincim, demek senin yiğeninde sen yemeden yemiyo bi de göbüşünü seviomuş, yerim onu
senin gün var demi bugün
ayy çok tatlı oluyo bu çocuklar yaa, sevme şekline bayıldım sizinkininde
narcım sen gelmemişsin daha, asya da anneciğiyle gezmelerdedir.
sevdeyi çok özledim, çok oldu gelmeyeli
herkese günaydınnnn
günaydın kuzum
yıldızcımdemek alışverişlere çıktın güzelim benim güle güle giy hepsini artık senden de bir fotoğraf bekliyoruz kuzum koy sen koy cıkmıştır seninkide biraz güzelim senin afroditide görelim söyle
bizde dün akşam alışverişe gittik evde birşey kalmamıştı yemek tv derken uyumuş gitmişim her zamanki gibi çamaşırlarımı topladım ütülerde bugüne kaldı artık
evet hayatım toplantı sonrsı afrodit yorulmuştur, alışveriş yapalım stres ataşım die düşündüm
Annelik nasil ifşa edilir?
Galiba cevabı buldum; cevap belli bir formulün bulunmaması.
Her kadının anneliği yorumlaması farklı.
Kimi, ağlayan bebeğine kıyamaz, kimi bebeğine ağlamayı teşvik ettirmez.
Bazı kadınların toleransı o kadar yüksek ki, sabırla çocuğuyla ilgilenebilir. Bazısı ise nefes almaya ihtiyaç duyar.
Ama ne zaman ki o çocuk uyur, her anne o çocuğun dibinde biter, uyumasını izler, en güzel dileklerde bulunur, dua eder.
Bunun dini, dili, kültürü olmuyor.
Anneliği, bir formüle oturtmaya çalışırsanız işte o zaman sıkıntı yaşanıyor. Aile şartlarına uymayan kağıt üstünde yazılı bir kuralı uygulamak kaos yarattığı gibi annede yetersizlik hissi de uyandırabilir.
Bir annenin çalışma kararı kendi şartları içinde değerlendirilmelidir. Bir annenin, çocuğunu uykuya alıştırma tekniği de sadece kitaplarda anlatılanlarla değil, çocuğa göre de şekillenebilir.
Annelik güdüsü öyle bir kılavuz ki, şasırma olasılığı çok az.
İki erkek çocuğumuz var ama o kadar farklılar ki ilkine uyguladığım hiçbir formül ikinci de tutmadı. Büyük oğlumda zorlandığım bazı alanlar ise küçükte pürüzsüz işledi.
İki çocukluyuz ya ; ilk bebeğini bekleyen annelerden akıl soran çok olur. Bekle derim. Bekle, çocuğunu tanı, anneliğini tanı, hisset, deneyimlen sonra sen karar ver.
Bir başka deyişle, benden işler tek nasihat, kendi yöntemlerini bulmaları oluyor. Artık her anne o kadar bilinçli ki akademik bilgi zaten herkeste çok fazla. Bunu hayata kondurmak ise duruma göre değişen bir durum.
Bakın, geçen yıllarla tip bile gelişiyor. Benim bebekliğimde ailelere bebekleri yüzüstü yatırmaları söylenirken zamanımızda sırt üstü yatırılması tembihleniyor.
Demek ki neymiş? Bebeğinize sevginizi aktarma şekliniz önemli değilmiş. Bunu bir matematik formülü gibi kağıda dökemezmişsiniz.
İlk bebeğinizi bekliyorsanız bana inanmadığına eminim. Muhtemelen bir dolu projeleriniz, kurallarınız vardır.
Bari şuna inanın; işler düşündüğünüz gitmezse sakın ne kendinizi ne de bebeğinizi sorgulayın. Formüllerin tutmamasının sebebi hesaba katmadığınız insani durumlar. Gazlı bebek, uykuya dayanıksız anne, iştahlı bebek hatta güneş alan oda, yüksek yatak gibi birçok o kitapların görmediği detay var.
Size çok komik bir örnek vereyim; ilk çocuğumu uyku düzenine alıştırmaya çalışırken çok sıkı takip ettiğim diziler vardı ve o diziler esnasında odaya kapanmak, çocuğun nefesini dinlemek gibi ayrıntılar beni geriyordu. Çocuk deseniz zaten uyumamaya meyilli. O zamanlarki meşhur Aliye dizisi yüzünden benim uykuya alıştırma formülü tutmadı. Aliye televizyonda ağlardı, ben evde..
Gel zaman git zaman çocukla beraber bizim evde akşam trafiği arttı, dizi izlemez oldum. İkinci de uykucu çıktı. Ben telaşsız denedim, o da dünden razı uyudu.
Ama ben anneliğimin ilk gününden beri uyuyan çocuklarıma dakikalarca bakar, sever koklarım. Ayaklarını tutarım.
Bunu hangi kitap anlatabilir?
Anneliğiniz size özeldir!
-alıntıdır-
İlk hamilelikde akıl veren çok olur.
Sana anneliği tarif etmeye çalışırlar, sanki başarabileceklermiş gibi.
Hadi biraz da benden dinle.
Bugüne kadar kime anlattıysam, bebeğini kucağına aldıktan kısa süre sonra hak verdi. Ama artık çok geç olmuştu!
Sana anneliğin nasıl güzel olduğunu, nasıl özel bir sıfat olduğunu söyleyen çok olduğu için o kısmı geçip başka taraftan bakacağım.
Bir kere banyonun uzun uzun tadını çıkar. Sakin sakin, acele etmeden, şarkı türkü söyleyerek yıkan.
Çocuktan sonra rekorum 5 dakika. Soyunup giyinme dahil!
Banyodan çıkınca uzuuuun uzun kremlen, dolaş evde.
Sonra lavaboda vakit geçir. Yani tamam vakit öldürmek için güzel bir yer değil ama aceleye de gelecek bir yer değil sonuçta.
Sonra kapın tıklanabilir; Çok var mı daha işin? Bebeği susturamıyorum, emmek için sabırsızlanıyor
Tek başına vakit geçir. Dikkat et, eşinle arkadaşınla demiyorum. TEK BAŞINA. Çünkü yalnız kalmayı çok özleyeceksin bir süre.
Kendini şımart, en sevdiğin lokantaya git, en sevdiğin semtte gününü öldür.
Bol bol kitap, gazete oku. Gerçi benim gibi bebek emzirirken dört ayda sekiz kitap bitirme durumun da var ama sen yine de al yanına mis gibi çayını, uzat ayağını keyifle oku kitabını.
Eşinle başbaşa bir tatile çık. Sohbet edin doya doya. Üzgünüm ama aşkı evlilik değil çocuk öldürüyor ilk zamanlar. Tartışmaların çoğu çocuk sebebiyle çıkıyor bir süre. Sonra olayı kavrayıp buna izin vermiyorsunuz ama farkedene kadar aşk askıda kalıyor.
Kaldı ki çocuktan sonra hangi sohbete girerseniz girin, konu kendiliğinden çocuğa geliyor.
Birşey yapmadan bekle, düşünme bile!
Tamam zor gibi gözüküyor ama dene, inanın değer!
Otur bir koltuğa öylece bakın. Garip geliyor olabilir yazdıklarım. Ah bilsen nasıl değerli o yapmamak lüksü.
Uyu bol bol. Nerede uykun geldiyse orada kapatıver gözlerini. Sabah gerine gerine kalk. Saç derinden ayak parmağına kadar gevşe. Kıvrıl, yüz üstü yat, yan yat, salonda televizyon karşısında uyuya kal, gece tenine değen serinlikten ötürü ürpererek uyan. Uykun açılmasın diye gözünü tam açmadan yatağına at kendini.
Topuklu ayakkabılarını giy, en kokoş haline at kendini sokağa.
Annene şımar, çocukluğunu yaşa, hatta güçlü olma. Bırak kendini ağla.
Çünkü bunların hepsini ÇOK özleyeceksin. Listedeki her maddenin ne kadar değerli olduğunu idrak etmen için bebeğini kucağına alman gerek.
Bu yazıyı sakla, sonra bir göz at. Anlayacaksın ama çok geç!
kızlar bunları mutlaka yapın bu çok güzel bir yazıymış
canım benim çok sağol gerçekten, çok güzeller, ne kadar da doğru anlatmışlar bayıldım walla... araştırmacı arkadaşımız bizim, ne güzel şeyler bulmuş yine
Canım perşembe günü gideceğim nasipse, şeker yüklemem var gitmişken de görürüz paşamızı.
seni senii neler aldın bakımm yazmamışsıngüle güle giy canım saç düzleştiricini de güle güle kullan canım kısa olunca hemencik düzleşiyordur birde büyük kolaylık olmuştur sana. Sağlıcaklıa gelsin de yıldızcım , kusmayı sevmiyor senin afrodit
Bende iş çıkışı gittim ama sıra çoktu baya bekledim çıkışta eşimle buluştuk eve geldik yemek yedik falan derken , birde kışlıkları kaldırıyorum artık fırsat buldukça ,yorulmuşum uyumuş kalmışım canlarım. Bugün eve gidince yüklerim resimleri , görürsünüz elma kurdunu. Dün kuaförde 4 yaşlarında çok tatlı bi kız vardı esprili tshirt giymiştim kız burda ne var diye soruyorbebeğim var dedim aa al o zaman sende bebeğine yedir diye çizi veriyor, çok güldük , birde bebeğin yesin ama diyor
perş şeker yüklemesine gidiomuşun yawrum sende, paşayı da görürsün ne güzel, cmt de bizim günümüz kısmetse, iki dr a götürcem afroditi
iki tane elbise aldım şeker, pantolon giymekten sıkıldım iyice, bir alan ikincisi %50 indirimliydi, kaçarmı ikinciyide aldım tabiii
ayy bak sen hele şu bızdığa, sana çizilerde vermiş, Ah bu kız çocuklar pek işveli oluyolar, ne kadar tatlıdır kimbilir
günaydın cicişlerrrrrrrrrrr
günaydın hayatım, walla fıstık gibi oldun elbiselerle, eşinede göster için rahat etsin yawrucum
günaydın canlarım
benim yiğen,mde daha 2yaşında deil ama bişe yemeyebaşlamadan önce hemen bana uzatıyor abla diyerekten bende yiyecekmişim bana yedirmeden kendi yemiyor ve bebiş bebiş diyerek göbeğimi seviyo kuzum benim özledim bak anlatınca
halevcim elbisenin 34bedeniolsaydı düşünebilirdin canım ama 36bedekötü durmamış zaten modeli biraz salaş hoş durmuş eşinde beğenir bence ve dediğin gibi topuklu ayakkabıyla tamamlanır
eee narım yıldızım sizler nereledesiniz
günaydın esincim, demek senin yiğeninde sen yemeden yemiyo
senin gün var demi bugün
esincim hiç aklıma gelmedi canım daha doğrusu grının değiştiğini bilmiyordum, standartı 50 grm eğer sınırda çıkarsa 2. yükleme yapılıyor diye biliyordum sadece.:26: Çocukların maşallahı var gerçekten ,herşeyi de biliyorlar, senin yeğeninde sana yediriyor demekkbenim yeğenimde 15 aylık anneler halanın bebeği nerde deyince gülüp ayy ayyy diyor kendince öyle seviyor
ayy çok tatlı oluyo bu çocuklar yaa, sevme şekline bayıldım sizinkininde
narcım sen gelmemişsin daha, asya da anneciğiyle gezmelerdedir.
sevdeyi çok özledim, çok oldu gelmeyeli