• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doktor takıntısı...

kuzenim fen lisesi tutturmak istiyor onunda puanlar 480 lerde başlıyor sağlık meslek 300 lerde başlıyor iyi bakın isterseniz neyin ne olduğu ortada ben gerçekleri yazdım bazıları kişisel algılamış ama tansiyon ölçmeyi bile bilmeden mezun olanlar var, hastane de de çalıştığım için biliyorum hemşireleri de tanıyorum, keşke bana saldıracağına bazı üyeler1!! mesleğini itibarsızlaştıranlara saldırsa keşke :)

Abartmayın isterseniz ben de meslek lisesi çıkışlı hemşireyim.Staj zamanı el pratiğimize bi üniversite öğrencisi yetişemiyordu. Muayene olduğunuzda tedavinizi uygulayan o yaşı büyük ablalarımız hep meslek çıkışlı hatırlatırım.Bence eleştiri yaparken biraz uslubunuza dikkat ederseniz güzel olur. Ezik meslek falan hiç yakışık şeyler değil.
Ayrıca şu saatten sonra sağlık mesleğe başlayanlar yardımcı olacak.Üniversite okumaları şart.

Kimi insan takıntılı ilal doktor olacak diyor yani.
Benim çevremde de illa zengin olacak diye gelen taliplerii çeviren yaşı gelmiş 35-40'a hala kimseleri beğenmeyen ve hala zengin bekleyen insanlarla dolu.
Milletin takıntısı var kimse de helal sütü emmiş adam gibi adam olsun evine çoluğuna çocuğuna baksın demiyor. Demeyenlerin de hali ortada
öyle düşünenler evde klır bence..erkek kardeşim bankacı, bir kız oyaladı,ayrıldı başkalarıyla dolaştı,şimdi çok istedi erkek kardeşim tekrar ama erkek kardeşim artık istemiyor.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Abartmayın isterseniz ben de meslek lisesi çıkışlı hemşireyim.Staj zamanı el pratiğimize bi üniversite öğrencisi yetişemiyordu. Muayene olduğunuzda tedavinizi uygulayan o yaşı büyük ablalarımız hep meslek çıkışlı hatırlatırım.Bence eleştiri yaparken biraz uslubunuza dikkat ederseniz güzel olur. Ezik meslek falan hiç yakışık şeyler değil.
Ayrıca şu saatten sonra sağlık mesleğe başlayanlar yardımcı olacak.Üniversite okumaları şart.
tabi ki işini seven becerikli olanlar vardır ama benim hastane de gördüğüm aynı familyadan değiller di , ezik olarak anlatmak istediğim şey şu, artık üniversite ya da lise sınavında istedikleri bölüme yerleşemeyenler açıkta kalmamak ve çabuk iş bulmak amacıyla hemşireliği tercih ediyo hem de hiç sevmeden , keşke herkes isteyerek gitse o bölüme de asık sıratlı, hastalardan nefret eden , .bilgi becerisi yetersiz olan ,mesleğini hazmedememiş ben daha iyilerine layığım gibi düşünen, profesyonel bir hemşirelik tutumu geliştirmemiş hemşireler olmasa!! belki bunlar değişirse mesleğin saygınlığı da değişir diye umut ediyorum.

Asagilik kompleksi falan yazmişsiniz yapmayin Allah aşkina bu ilgisiz bisey bilmez doktorlar hep bana mi denk geliyor? Adama derdimi anlatiyorum dinlemiyo bile sozumu tamamlamadan ilac yaziyo yada agzinin kenariyla bos vaktin varsa bi ara ameliyat ol diyo daha muayene etmeden. Kimse kalkip da bu adam o kadar egitim goruyo olsun o kadar demesin. Yakin zamanda bi profsre ameliyat oldum adam icten cana yakin adan gibi adam. Eeee hani bu havali olmasi aldigi egitimdendi? Prof daha egitimli niye daha mutevazi daha içten? Havali olmalari hatta buldumcuk olmalari karakterden kaynaklansa da bi çogu o şekilde
onu sorarsan dr dan havalı hemşireler vs de var:KK48:

canım özellikle doktor olmasını istemesinin nedeni ilk daha mesleğe adım attığı günden beri doktor kocası olmasını istiyormuş.
düşün kaç yıllık hemşire ve bir sürü talibi çıkan bir kız bu.
yani burada resmini koyma şansım olsa ki koymam zaten de , kız bildiğin bebek yüzlü, beren saat tarzı bir kız.
sonunda kıza dedim ki ya ben erkek ve doktor olsam seni alırdım kız :KK70:sen çok güzelsin dedim. bırak bu takıntıyı hayırlısını iste dedim.
ama kız diyor ki, bu konuyu aşamıyorum. yıllardır doktor eş hayali kurdum ben, sadece doktorlardan etkileniyorum diyor.
yüz veren doktorlar da çok olmuş olmamış değil, ama yarısı diyor evlenmeden birlikte olalımın peşine düşmüş. bir kısmı diyor öküzün ön de gideniydi diyor. yani bir sürü doktorla aslında münasebeti olmuş. bana dedikleri bunlar tatlım
dr takıntısını yenemezsse evde kalır,zaten kısmatlerini kapatıtyor bence

Konu doktor takintisi ve bende bi jinekologla evlenmek istemeyeceğimi söyledim. Neden tepki veriyorsunuz? Kimsenin uckuruna laf etmedim siz ne hakla bana oyle ithamlarda bulundunuz?
Anladigim kadariyla babaniz jinekoloj anneniz hemşire.. Bu konu size fazla hassas geldi. Eger okuduklarinizi idrak edebilirseniz kimse sizin ailene laf etmiyor bunlari anlayabilirsiniz.

Yanlış tahmin canım, jinekolog değil babam :) neyse siz istediğiniz kadar kötüleseniz de günü gelince işinizin düşeceğini bilmeniz size yeter

her mesleğin kendine ait zorlukları var..
güneşin anlında sabahtan akşama kadar çalışan bir inşaat işçisi de çok zorluklar altında çalışıyor, ama onlar doktorlar kadar havalı değiller..
ayrıca zeka işi yetenekle alakalı bir şey değil, bazıları üniversite sınavını kazanıyor diye bunu doktorlar yapabildiler diye bu kadar havalı olmaları gerekmiyor.
kimse kolay para kazanmıyor. o yüzden bu kadar kendilerini ayrıcalıklı hissetmeleri bana doğru gelmiyor
Insaat iscisi olmak icin 20 yil okul okuyup sabahlara kadar tonlarca not calismak gerekseydi onlar da havali olurdu.
36 saat mesai yapan insaat iscisi de gormedim?
Bi unvan sahibi olmak icin ne kadar yatirim yaptiginiza bagli olarak havali olmaya hakkiniz vardir.
30 yasinda yasitlari mac izleyip soguk bira yudumlarken adamlar hala ders caliaiyorlar.

Benim de doktor ve muhendis sevgilim oldu. Hatta muhendis olandan benimle evlenmek istedigi icin ayrildim.
sonra gittim tekstilde calisan model makinaciya vardim.
Cok da iyi oldu cok da guzel oldu :D

Meslek her sey degildir. En guzeli evini gecindirebilecek adam gibi biriyle evlenmek.

Insaat iscisi olmak icin 20 yil okul okuyup sabahlara kadar tonlarca not calismak gerekseydi onlar da havali olurdu.
36 saat mesai yapan insaat iscisi de gormedim?
Bi unvan sahibi olmak icin ne kadar yatirim yaptiginiza bagli olarak havali olmaya hakkiniz vardir.
30 yasinda yasitlari mac izleyip soguk bira yudumlarken adamlar hala ders caliaiyorlar.
ben okadar havalı olduklarını düşünmüyorum..aile dr umuz sağlık ocağında 7.8 bin alıyordur..mütevazi biri,dediğim gibi hastabakıcı yada hemşirelerdeki hava onlarınkini geçebiliyor..konu sahibinin arkadaşı takıntı yaptığı için işi zor..çünki nasib işi bu işler..dünyanın en güzel kızı olursun şansın yaver gitmez..çirkin ve bakımsızsındır şansın iyi gider nasib dediğim gibi..

Benim de doktor ve muhendis sevgilim oldu. Hatta muhendis olandan benimle evlenmek istedigi icin ayrildim.
sonra gittim tekstilde calisan model makinaciya vardim.
Cok da iyi oldu cok da guzel oldu :KK70:

Meslek her sey degildir. En guzeli evini gecindirebilecek adam gibi biriyle evlenmek.
bilgisayar mühendisi çıktığım oldu ama elektirik yetersizliğinden eşimi aldım:KK48:

Benim için öyle değilama benim erkek kardşimin sınıf arkadaşı daha okurken başladı ben eczacı kızla evlencem demeye.
Daha ortada bişey yok. Çocuk okulu bitirdi muhendis olarak atandı ve araya araya bulmuş okul biter bitmez bi kaç yıl içinde evlendi eczacı bi kızla :)

Benim için öyle değilama benim erkek kardşimin sınıf arkadaşı daha okurken başladı ben eczacı kızla evlencem demeye.
Daha ortada bişey yok. Çocuk okulu bitirdi muhendis olarak atandı ve araya araya bulmuş okul biter bitmez bi kaç yıl içinde evlendi eczacı bi kızla :)
hahaha o neden? uyuşturucu alışverişi için paravan mı lazımdı ki? :KK53:

Kizlar sakin olun munecan her an gelebilir ..
bence herkes benim gibi meslektasiyla evlensin arada problem olmaz.miss gibi iste :)

Doktorla Evliyim. Yüksek maaş, Çokça mesai, aşırı yorgunluk ve stres, sürekli hastalığı için arayan akrabalar, rapor isteyen eş dost vs. Parası dışında çekilmez bir meslek bu yüzden tanıdığım tüm doktorlar istisnasız paracı. Bu evlilik denen şey Sevgisiz asla yürümüyor karşındaki ne olursa olsun. O kızcağızda takıntı olmuş bu normal değil ama siz takmayın !!!

kuzenim fen lisesi tutturmak istiyor onunda puanlar 480 lerde başlıyor sağlık meslek 300 lerde başlıyor iyi bakın isterseniz neyin ne olduğu ortada ben gerçekleri yazdım bazıları kişisel algılamış ama tansiyon ölçmeyi bile bilmeden mezun olanlar var, hastane de de çalıştığım için biliyorum hemşireleri de tanıyorum, keşke bana saldıracağına bazı üyeler1!! mesleğini itibarsızlaştıranlara saldırsa keşke :)
Ben öğretmenim ve şu yardımcı olayından önce sağlık meslekler çoğu anadolu lisesini geçiyordu. Ayrıca temizlik kadrosundaki sekreter için profesör doçent boğazladı bu ülkede, siz ne diyorsunuz Allah aşkına??? Bir kadında güzellikten, cilveden önce öğrenim durumuna bakan erkek var mı ki???

Back
X