Doktora dava açmalı mıyım

İyi de konularınıza baktım hamileliğinizde sürekli eşinizden yana konu açmışsınız ailemin evindeyim boşanacağım demişsiniz hatta ve hatta bebeği de babasına bırakıp kendime yeni bir hayat kuracağım bile demişsiniz!!

Tüm konularınız eşinizin ailesi ve eşiniz üzerine ama hiç bir konuda da bebeğime doktor sağlıksız dedi aldır dedi dememişsiniz enteresan değil mi eşle sorunlara gelene kadar bunu yazmanız gerekmez miydi. 9 aylık hamileyken bile eski eşim demişsiniz sonra barışmışsınız neden o konularda bebeğiniz için doktorun böyle dediğini yazmadınız ve babasına bırakıp kaçacak kadar gözünüz dönmüş bir ara inanmadım ben zaten hiçbir doktorda aldır demez.

merhaba
Hamilelikte çocuğunuz sağlıklı olmayacak aldırın diyen bir doktora dava açar mıydınız
Böyle davalar sonuçlanıyor mu uzun sürüyor mu
Not:bebeğim sağlıklı doğdu

eğer doktor seçenekleri sunup, karar sizin demediyse
kesin olarak, %100 müş gibi sağlıklı olmayacak aldırın dedi ise
ben olsam o doktora, bebeğimin resmini de eklediğim, bakın böyle böyle demiştiniz, bundan sonra hastalarınıza yaklaşımınızda daha dikkatli olmanızı dilerim, insanlara hata yaptırabilirsiniz, vebali boynunuza olur gibi ciddi ama hakaret içermeyen bir mail atardım.
veya gidip yüzüne söylerdim
eğer bir hastaneye bağlı çalışıyorsa onlara da durumu anlatan bir şikayet maili atardım
ama dava ile uğraşmazdım

merhaba
Hamilelikte çocuğunuz sağlıklı olmayacak aldırın diyen bir doktora dava açar mıydınız
İyi de o senin kararinla doğdu. Sana zorla kürtaj yapicaz mi dendi.

Heyet raporuyla kürtaj dendi bana. Çocuğunuz sağlıklı olmayabilir dendi. Ama kararı bana bıraktılar. Ben de kesinlikle olmam dedim.

Çok sağlıklı ve çok güzel bir oğlum oldu. Şuan 4 yaşını biraz geçti.

Bizim gibi bu durumu yaşayan herkes dava acsaydi vayyyy doktorların haline derdim o zaman.

Her seyi soyluyorlar, 1 kisiye 100de 100 inanmayip farkli gorusler almak lazim.

Bu doktorlara öğretmenlere hemşirelere falan dava açmak da moda oldu.
Hiç birşey geçmez eline, sonuçta seni çatala bağlayıp zorla alıcam dememiş, engelli olma ihtimali olan her çocuk için alalım aldırman gerek gibi cümleler kurulur ama son söz annenindir.
Arkadaşlar hep iyi örnekler vermişler ama benim yengeme çocuk %99 down sendromlu dediler aldırmadı down sendromlu doğdu (ha yine de iyiki aldırmamış o ayrı)
Görümceme bebeğin yaşamaz alalım dediler "doktorlar bilmiyor!!" Diyerek aldırmadı. Hatta kontrole bile gitmiyordu bebekten zehirlendi ölümden döndü.
Her hastalıklı dedikleri hasta olmayabilir ama bütün örnekler bu kadar iyi de olmayabilir.

Ugrasmazdım .
Birde onlarda insan ,insanlar hata yapar .Onyüzbin hayat kurtarıp bir hatayla insanların yaptıkları iyi seyleri silemem .Ayrıca doktorların yasamları hic kolay degil .........Ayrıca cok emek veriyorlar yakınen biliyorum .Ve herseyi sizin icin iyi olsun istiyorlar
Yanımda bir ortopediciye hic yoktan sebepten bagıran küfür eden bir kadına sakince senin cocugunda doktor olsunda gör dedigini biliyorum ...
Bu ülkede doktorlar öldürülüyor ,dayak yiyor cok üzülüyorum .

doktor ihtimalleri söylemiş oran vermiştir, tercih sizin ki zaten aldırmamayı tercih etmişssiniz. bu testler amerikada da burdada belirli standartlarda belirli risk oranlarını verir. ve sonrasında da onam alınır kaydedilir. şikayetiniz hiç bir şey kazandırmaz.
sizin yaptığınız şark kurnazlığı. ama yapın yakında kadın doğum doktoru kalmayacak bu gidişle bu yaptırımlarla ve yıpratıcı cahillikle dolu toplumda. köy ebelerinde doğurur mutlu mesut yaşarsınız.

Kafasına göre dememiştir bence bunu suphelendigi bir şey olmuştur. Beşer şaşar derler. Doktor da aldirin derken canilik olsun diye dememiştir canım görüyoruz çevrede ne kadar zorluklar yaşanıyor. Bence sen bebeğine odaklan Allah'a şükür sağlıklı doğmuş bak. Tadını çıkar

merhaba

Hamilelikte yapılan testlerde belli yüzdelikler çıkar. O yüzdeliklerde yüksek risk grubuna dahil olursanız doktorunuz size aldırın demez çocuğunuzun sağlıklı olma ihtimali düşük der en fazla. Kişisel fikir olarak aldırın da diyebilir çok riskli gördüyse bunu etik bulmuyorum orası ayrı mevzu.
Dolayısıyla çocuğunuzun hasta olup olmaması bir olasılıktır. Aldırmazsanız sorucu sizi bağlar. Ne mutlu ki sizin çocuğunuz sağlıklı doğmuş. Bence daha fazla uğraşmak yerine evladınızı güzelce büyütün derim.

Down sendromlu olabilir denilip, sağlıklı doğan çok çocuk duydum ama bu doktorun art niyetinden değil, o testin sonucunu soyluyor. Tıp o konuda o kadar gelişmedi sanırım, kesin bilemiyorlar, sadece riski var diye uyarıyorlar. Doktor riski söyler, aldırıp aldırmamayı size bırakır. Çok istiyorsanız dava açın ama sonuç alamazsınız.

Belki de gerçekten bebeğinde sıkıntı görüldü, ama Allah ol dedi ve sağlıkla oldu...
Şükret boşver eğer hata yaptıysalar , Ahiret mahkemesinde hesabını muhakkak verecekler..

Sonuçta ihtimali varsa aldırın demeli yüzde yüz zaten demiyorlar ki ben açmazdım dava

Sağlıklı olduğuna şükredip doktorla moktorla uğraşmazdım.

Tarama testleri yaptırmadığı için hamiş arkadaşımı yerden yere vuran, gördüğü bir kist sonucunda acilen kürtaj olmalısın diyerek psikoljik baskı yapan( kist bebiş geliştikçe kayboldu çok şükür), başka bir arkadaşıma da kesede görünmedi diyerek yarın gel alalım diyen( bir hafta sonra başka doktora gitti bebiş göründü) doktorlar gördü bu göz. Kadın doğumda ciddi sıkıntılı doktorlar var ve bu bahsettiğimiz bir can yani daha minicik gelişmek için çırpınan bir can ama onu almak canına kıymak çocuk oyuncağı gibi geliyor.

Doktor öğretmen şikayet etmek moda oldu, olmalı da.

Gelişmiş toplumlarda haksızlığa uğrayan bireyler "aman yeaa ne uğraşıcam" deyip geçmezler, haklarını savunurlar. Batıda neler için davalar açılıyor duyanın ağzı bir karış açık kalır. Ha bu konu özelinde böyle bir davaya gerek yok bence, doktor tıbbi ihtimaller dahilinde konuşur, davadan da bir şey çıkmaz haliyle.

Elinizde doktorun size bunu söylediğini ya da bildirdiğini kanıtlayan bir belge yoksa bişey çıkmaz sonuçta yapılan testler kesin sonuç vermiyor size yüzde üzerinden kaçlık bir risk grubunda bulunduğunuzu gösteriyor ölçümlerde de bazen ense kalınlığı fazla down sendromu olabilir denilen çocuklar sağlıklı olabiliyor sonuçta o da bir cihazdan bakıyor tabi ki daha dikkatli olunmalı. Zaten hassas zamanlar bir de bebeğin sağlıksız engelli gibi durumlar iyice stres yaratıyor ama yüzde yüz demezler her zaman bir pay bırakırlar. Böyle durumlarda başka doktorlara danışılmalı karar ona göre verilmeli. Şükür çocuğunuz sağlıklı gelmiş dünyaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…