Doktora Yapmış Erkek, Lise Mezunu Kadın

Eğitimin değilde egonun sorun olacağını düşünenlerdenim bende. Yoksa bir erkeğin gerek iş gerek eğitim anlamında üstün olduğu evliliklerde sorun daha az, kadınla denk oldukları evliliklerde sorun daha çok oluyor.

Aslında olabilir ama mantık evliliği yapacak bir tipse olacağını pek sanmıyorum
umutlanmak fazla iyi değil bu durumlarda..

Çirkin değil fakat taş bebek de değil tabiki. Orta güzellikte normal biri.
Ama adam yakışıklı açıkçası
Iyi de kizin hangi ozelligi adama mantikli gelecek de mantik evliligi yapacak ? Egitimli degil, guzel deil aşık degil ?
Egitim farki bazi durumlarda tolere edilir ama ayni isyerinde calisiyorlarsa ister istemez statü farki daha belli olur ve adam tenezzül etmeyebilir.
Cok hayal kurmasin arkadsiniz.

Kiz çaycı olarak başvurmamış heralde iş için

Olur neden olmasın. Bu şartlarda mutlu olan çok insanlar var.
Okumakla adam olunmayacağını bilen mutevazi kişiler var, okumakla ve kariyerle herşeyi tamamladığını duşunen ukalalarda çok.

Adamın egosu yuksekse, kkadın evlilikte bir sure sonra uzulmeye başlayabilir.
Adam" frekanslarımız bir değil" demeye başlayabilir.

Aslında normal. Benim başka bir arkadaşım da ilkokul mezunu, eşide mühendis. Bu yıl evlendi :)
Ama bu adam hafif egolu bide doktoralı moktoralı olunca kafalar karıştı bizim.
:))
Adam belki de normaldir kiz onu egosu yuksek olarak goruyodur.

Sonucta kiz yuksek kariyer sahibi insanlarin davranislarinin kalıplarını bilmeyebilir.

Adam ben su isi iyi bilirim yaparim dese kiz aaa egoya bak demis olabilir. Halbuki adam.o isi biliyodur ve yapmak istiyodur falan.

Mesela Ben is ortaminda lafi geciyo "ingilizcem iyi, üniversiteyi ingilizce ojudugum icin " diyorum, bazilari ooo ne havalisin havandan gecilmiyo filan diyo. Bana gore normal bi cumle, ne diyim yani yok yes no bile bilmem mi diyim, iyi iste

Ayrica kiz adami tanitirken kariyerini egosunu soyluyosa kizin bunlarla ilgili bi sikintisi vardir bilincaltinda

kendini ezik hissediyodur.

Daha simdiden adamin kariyerinden bu kadar etkileniyosa kiz bu isi kaldiramaz.

benm esim de bana gore kariyerli ama ben ne kendim dusunurken ne de birisina anlatirken esimin kariyerini basa basa anlatmadim .

gerci bizimki ask evliligiydi

Eğitimle sevginin ya da aşkın birbiriyle ilişkisi yok yaa... Olabilir bence yani neden olmasın adam doktora yapmış diye eşi de mi aynı cins olmalı Çevremizde çok örnekleri var adam ünv. mezunu bayan lise ... Haaa hatta benim bir arkadaşım öyle yaa yeni aklıma geldi,eşi doktora yapmış kedi lise mezunu oluyor yani Arada sevgi olduktan sonra olur. Böyle egosu tavan yapmış insanlar da bu durum olmaz.Hani ben okudum karşımdaki kişi de okumuş olmalı benimle eşit olmalı diyen biri zaten öyle kişilerle samimi bir ilişki kurmaz. Çevremde onun da örneği var

hem ego yüksek hem yakışıklı hem eğitimi daha iyi ohoo
şimdi mesela normalde egosu yüksek olmasa adam bir de normal bir tip olsa tamam olur hadi de şu durumda kızı ezmeye çalışır cıkk zor yani

Bence bu sorunun yanıtı herkesin egosuna göre değişir. Kimi insan var iki üç üni bitiriyor lise mezunuyla evleniyor. Kimi insan var lise mezunu oluyor üni mezunu olmayan biriyle evlenmem diyor..

Olur bal gibi olur. Kendisini çok gelistirmis bir hocam (üniversitede), bir tanıdığımıza asık oldu. Kiz kendini kültürel anlamda hic gelistirmemis birisi.. toplumda nasil davranacagini bilir ama baktigimizda hocayla ortak noktalari yok. Bir gün sormustuk böyle bir durum engel olmuyor mu diye..
o da eve gelince karimla kitap dergi konusmak terine kiralan yemek takimini konusuyoruz bosverin gencler mutluluk aynı kariyeri yapmakta sakli degil emin olun demisti.
Aşık olurken hic birimiz kariyerine okuduğu seye mi bakiyoruz? Nice proflar var esi ilkokul mezunu.. huzurlular mi evet.. Çünkü esleri kendilerini diploma ile değil ama gelistirmisler. Bazen konusunca bizlerden cok sey bildiklerine sahit olabiliyoruz.

Kiz çaycı olarak başvurmamış heralde iş için

Birde o ne öyle sırf dış görünüş için
Cv'deki vesikalığından beğenmiş heralde

Karaktere de önem veren biri olabilir belki diye umutluyduk bizde ama ego olunca işin içinde olmaz bu iş anladık biz.

Bu adama sizin mi ilginiz var acaba ?

Ah yok ben okuyorum şuan zaten, konunun benimle ilgisi yok fakat adamın fotoğrafını gördüm. Karakterini de biliyorum. Arkadaşımla çok yakınız anlatıyor o yüzden. Benim ilgim egosunu ezmek adına var sadece. Gidip aşağılamak istiyorum adamı

Evet ezik hissettiğinin farkındayım ama adamı bu kadar egolu görmese ezik hissetmezdi sanırım. Senin cümlende bana göre de bir ego yok, benimde ingilizcem iyidir bende söylerim yeri geldiğinde gayet olağan birşey bence :)

Adam kariyerini överken, diğer bölümleri küçümsüyormuş mesela. Şunu yapan bir yere gelemez, şu şöyle olmaz, ben doktora yaptım vs. İnternette takılanları aptal buluyormuş. Kendi telefonunu bilerek android almamış, çünkü ihtiyacı yokmuş sadece arama yapsa yetermiş, diğerleri vakit kaybıymış. Arkadaşımın facebookundan açılmış konu, oda böyle söylemiş. İşyerindeki bazı hanımlar ve beyler hakkında isim vermeden çoğu kadının tek amacı giyinmek, süslenmek. Erkeklerinde günü kurtarmak diyormuş. Bize bunlar biraz ego gibi gibi geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Adamın cümlesine bayıldım
"eve gelince karimla kitap dergi konusmak yerine kiralan yemek takimini konusuyoruz bosverin gencler mutluluk aynı kariyeri yapmakta sakli degil emin olun"
10 numara bir insanmış bence

Bence olmaz.

Hatta bu lise/ üni diye genellemekten öte üniversitesine göre bile fark oluyor. Yani bir Boğaziçi,Bilkent,ODTÜ gibi sosyal ve akademik olanakları yüksek şöhretli hocalardan eğitim alınmış üniversite mezunuyla atıyorum Bozok Üniversitesi mezunu arasında bile vizyon farkı olabilir.(Bu cümleden ötürü taşlamayın işe alımlarda bile ilk saydığım üniversitelerin mezunlarını Ankara, Gazi gibi köklü okulların mezunlarından önde tutuyor iş verenler çeşitli sebeplerden ötürü)

Kadın güzelse olur demişler, belki başta olabilir. Kadın yaşlandıkça ne olacak? Adamın egosu yüksek, öğrencileriyle kırıştırmaya başlayacak. Akademik camia böyle şeylere alışkın, daha gencini güzelini hatta eğitim açısından adamı daha tatmin edecek birine yöneldiğinde kişi ne olacak?

Ot gibi üniversite hayatı yaşamış er kişiden bahsetmiyoruz burda , belli ki hırslı ve sürekli vizyonunu genişletmeye adamış birisi. Üstelik egosu var , mantık ilişkisi arıyor. Muhtemelen pimpirikli, geldiği gittiği saate, katıldığı sosyal ve akademik etkinliklere ses çıkarmayacak aynı rahatlıkta ve onu anlayabilecek bir yoldaş arıyor. Kaldı ki bir insanın ailesinden gördükleri, gittiği gördüğü ülkeler bile arada uçurum yaratabilir. İki gönül bir olunca samanlık seyran olur diyenlerden değilim, realist yaklaşarak arkadaşınızın uzun vadede mutsuzluk getircek bir illişkiden kaçınmasını temenni ederim.

SENİNDE EGON YÜKSEKSE KENDİNE GÜVENİYOSAN BAL GİBİ OLUR NEDEN OLMASSIN AMA O SOHBET EDERKEN SEN ONA BÖN BÖN BAKARSAN NE ÖZGÜVEN KALIR NE BAŞKA BİŞEY BUNU DÜŞÜN KENDİ SAĞLIĞIN İÇİN.

Bence insanın özel hayatı iş hayatının ve kariyerinin çok ötesinde bir yerde bu yüzden bu ikisini karıştırmayı hiç sevmem bana kalırsa gayet olabilecek bir iş hiçte abes değil ilişkide önemli olan birlikte olabilmek güzel vakit geçirebilmek başarılarını destekleyen başarısızlıklarında yanında olabilecek biri zaten kendisi gibi çok başarılı ve çalışkan biriyle mantık evliliği yapan bir adam karısıyla para ve işten başka ne paylaşabilrki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…