Doktorlar da bunu derse

Ne zaman istersen o zaman evlenirsin bence sen doktorun dediğine takılmadın.Senin kendi kişisel olarak taktığın bir konu bu zaten.Toplumsal baskı olduğu için kendini kötü hissediyorsun.Çoğu insan artık 30una yakın ya da sonrasında evleniyor.Bu senin kendini hazır hissedip hissetmemenle alakalı.

Bence mutlular sizce mutlu olmayanlar neden evlilik yürütsünki nasıl dokunsun sevmediği birine
Herkes mutsuz değil ki tabiki de , mutlu olan evlilikler de var ama mutlu olacağınız birini bulmak kader. Karşımıza çıkmıyorsa buna yapacak bir şey yok ki. Dua etmekten baska secenek yok. Herkes ister mutlu olacağı biri ile evlenmek. Ama benim dediğim şey mutsuz bir evliliktense, anlasamayacaginiz biri ile yaşamaktansa tek başınıza mutlu olmak daha iyidir.

Çocuk açısından bakmış olaya canım belli Bi yaş sonrası bebek sahibi olmak çok zorlaşıyor, hormonlar yavaşlıyor. Tahlillerini yaptır kafan rahat olsun. Sonra yayıla yayıla beyaz atlı prensini bekle. Çünkü eğer çocuk senin için çok önemliyse elini çabuk tutman lazım değilse en doğrusunu bulmadan evlenme.

Okumayıp,işini gücünü bilmeden evlenenlere acıyarak bakıyoruz aslında.. evlenmeyi marifet sananlara..
okuyup iş güç sahibi olan biri ancak o yaşlarda evleniyor zaten.. erkendrn evlenip napacaksın zaten bi ömür berabersin :)

Ben de 30 yaşındayım en az 2 sene daha evlenmeyi düşünmüyorum.
32 yasında etrafıma şöyle bir alici gözle bakarım
Evlilik saati de ölüm saati de değişmezmiş niye kafaya yakıyorsunuz ki bu kadar?
Vakti gelince olur
Rabbim değer bilen hayırlı insanla karşılaşmayı nasip etsin

Erkekler genelde bunu biraz da karsiyi ezmek icin ego icin kullaniyor burada belki oyle degildir ama kadin erkek bunun icin yapiyorlar.

Hiç takma kafana, rahim seklinde problem yoksa yumurtluyorsan yaş hiç önemli değil.
36 yaşındayım onca ameliyat tüp bebek denemesinden sonra doğal yolla gebe kaldım.
Bugün doktor kontrolüm vardı, neden acele ettin yaşından dolayı mı dedi. Boşuna acele ediyorsunuz dedi.
Bende doktorlar telaşa soktu dedim. Kafasını salladı.
Özellikle tüp bebek doktorları / kadın doğumluların bi kısmı insanı çok telaşa sokuyor.
Bana neler ettiler.
Yaşında hiç problem yok kafana takma, doktor olmak vs vs vs mesleklere sahip olmak hayata dair dar bakış açısını değiştirmiyor.
Neden fazlalık olacaksınız, kader kısmetin önüne kimse geçemez.
Mutsuz evlilik olacağına tek olmak daha daha daha iyi.

ya ben su evlimisin bekarmisin sorusundan sonra gelen neden evlenmedine acayip kilim.Arkadas kismet diye birsey var,kisinin kendi tercihi diye bir durum var ,sartlar var,saglik var uzerine vazifemi hayirlisi insallah gonlune gore olur de gec yok okumusuda ayni cahilide niyeeee sen sorasin diye kimseye su soruyu sormadim soranida anlamam bankada sira beklesen az yanindaki muhabbet acip soruyor hayir beklenti ne acikli bir ask hikayesi duymakmi?insanlarin ozel hayatini anlatmasimi elinde olsa istese evlenirdi sana sormayacagina gore
Evlimisin?
Yok bekarim
Niye?
La havleeee :)))

Ben 30 da evlendim yeni hamileyim. 1.5 sene oldu. Bir arkadasim 8 sene once evlendi 1.5 yasinda kizi var. Olmuyordu tedavi ile yeni oldu. Dr evlilik ile gebe kalmanin baglantisini nasil yapiyor hauret yani.
Sorun degil istedigin cocuk olsun dr cugum deseydiniz :)

Ya bunu diyen lise terk tostçu ayşe abla olsaydı

Kağbus gibi.

30 yaşında evlenip çocuklu olanlara “aaaa” diyoruz biz akademik hayatta.
Evi eşi işi çocuğu kariyeri 20li yaşlarda yapana rastlamadım, son 10 yılda
Yapan varsa helal olsun.
Ben yapamazdım.
Hem 20li yaş tecrübesi ve 30lu yaş tecrübesi aynı mı?
Sana göre ne fark eder ki? Bir mesleği öyle yüceltmişsin ki, uydun onun lafı olmuş

Cnm ya doktorlar 35 yaşa kadar gebelik olsun istiyorlar.Ben her yıl kadın doğum ve genel cerrahide kanser taraması yaptırıyordum.Evliydim mesela ama 6 yıl çocuğumuz olmadı.Bana da gittiğim doktorlar hep ayni şeyi söylerdi.Çocuk yap sanki biz istemiyoruz:)Sinir olurdum

Maalesef çevredeki anlayissiz insanlar evlen, neden evlenmiyorsun diyorlar. 3 sene önce bir düğünde aaa daha ayıp ne oturuyorsun demişti bir teyze :)) sanki senin elindeymiş gibi. Ben o dönemler anneme daha çok üzülüyordum. Her tanıdık beni soruyordu kadının yüzü değişiyordu.
Üstelik evde oturan biri de değildim kariyer yapmakla vakit geçti. Bu süreçte de doğru düzgün biri çıkmadı. Kadınların evlen laflarından, evli barklı adamların tuhaf bakışlarından iyice rahatsız oldum. Yaş ilerleyip bekarsan daha farklı bakışlar oluyor iş çevresinde. Bunu idrak etmeye başlayınca çok dua etmeye başladım. 2 yıl önce eşimle tanıştım benden etrafım o kadar umutsuzmus ki herkes nişanlandığını duyunca şok oldu :)) Şimdi geriye bakiyorum da evlenemiyorum diyordum bak 1 yılı bile devirdin evliliğinde diye şaşırıyorum bazen. Evlenip etrafımın çenesini kapattım derken şimdi hamilemisin, çocuk yok mu evresine geçtik :)) Inşallah Allah nasip ederse bu evreyi de atlatıp çenelerini kapatmak hedefim :))

Hiç üzülme önce kendini mutlu et, gez toz seyahat et yaşa. Daha yaşın 30 dert edecek yaş değil. Duanı da et etrafına da bak bu sırada. Nasibin gelip seni bulacak, sonra da buraya gelip gebelik testini atıp hamilemiyim bakar mısınız yazarsın.
Naçizane bir tavsiyem sırf evlenmek için içinin isinmadigi birine evet deme. Geri kalan hayat zaten zorlu hiç değilse sevdiğin biriyle zorlukların üstesinden daha kolay gelirsin.

Ben doktorun bilimsel acıdan yakşlaştıgını düşünüyorum açıkçası, belli bi yaştan sonra yumurtlama dönemi azalmaya başlıyor çocuk açısından değini düşünüyorum

Evlenirsin çocuk sorarlar. Çocuk yaparsın ikinci ne zaman diye sorarlar. Ev aldınız mı ,araba aldınız mı????... sorarlar da sorarlar

Aynı yaştayız ve evlendigime bin pişmanım. Boşver kim ne derse desin. Benim tarafımdan kıskanıliyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…