Doktorlar kendini ne sanıyor?!

Bunun doktorlukla bir ilgisi yok, her meslekte iyi ve kötü insanlar var. Siz kötüsüne denk gelmişsiniz, yaşananlar hoş değil. Gerekli görürseniz şikayet edin. Doktorlar ya da başka bir meslek grubu hakkında genelleme yapmak doğru değil.

Peki bişey sorucam babanenizi terslediginde veya aglattıgında doktora demediniz mi bişey ?
Hayır kendimi düşünüyorumda o sinirle kesin bende onun canını yakacak bikac cümle kurardım

Evet başlığım yanlış olmuş, kendi doktor arkadaşlarım da var çünkü. Bir an sinirle açtım konuyu. 182 aradım. Şikayet ettim başka napabilirim

Peki bişey sorucam babanenizi terslediginde veya aglattıgında doktora demediniz mi bişey ?
Hayır kendimi düşünüyorumda o sinirle kesin bende onun canını yakacak bikac cümle kurardım
Kız saydırdı iki dakikadı gitti, bir şey diyemedim ki. Donduk. Çünkü çok ama çok gereksiz tepki olduğu için ne alaka oldum. Hemen sağlık bakanlığına şikayet ettim. Değişen bir şey olur mu, sanmıuorum.

Doktorlar değil, doktor kendini ne sanıyor.

Sizde karşılık verebilirsiniz. Bu tip hastalıklarda doktorla işbirliği çok önemli. Terslene terslene zaten bir yere varamazsınız. “Niye çıkışıyorsunuz? Bize bilgi vermek zorundasınız. Daha saygılı bi cevap verebilirsiniz” deseniz kimse sizi dava etmez. Baktınız tersleşiyor hala, çıkın başka hastaneye geçin. Adamıda şikayet edin.

Evet doktorluk zor, sabir gerektiren, herkesin kolay kolay yapamayacagi bir meslek ama bunun karsiligini zaten aliyorlar. Hangimiz bir doktor kadar maas aliyoruz. Eger zorlaniyorsa yapmasin. Her isin kendine gore zorluklari var. Ben de birkac kez boyle doktorlara denk geldim. Idare edilecek yanlari yok gercekten. Doktoruz diye ego tavan yapmis, herkes cahil bir onlar biliyor. Elinizden geleni yapin. O kadincagiz bu hasta haliyle bir de bu dengesiz yuzunden uzulmus. Yazik gunah ya.

Anladım.
Açıkçası ben genelde doktorlardan yana oluyorum.
Günde kaç insanla muhatap oluyorlar,ister istemez bazen tahammül sınırlarını aşıldığında sinirlenebiliyorlar.
Bir de cerrah diyorsunuz,e bunun binlerce hastası gireceği ameliyatı falan filan vardır,kötü bir zamana denk gelmişsinizdir bence.
Mesela benim kardeşime özelde kötü davranan bir doktoru şikayet ettiğimde doktor bizzat kendisi gelip durumu anlatmıştı; oğlunun lösemi hastası olduğunu ve o gün ameliyat olduğu için yanında olamadığını,gergin olduğunu anlatıp özür dilemişti. Çok pişman olmuştum açıkçası.
Doktorlara robot muamelesi yapılmasını hoş bulmuyorum o yüzden. Ama tabiki size ve babaannenize olan tutumu doğru değil,şikayet etmeden önce siz gidip bireysel olarak konuşabilirsiniz. Belki kendince geçerli bir açıklaması vardır. Ha size karşı yine ukala bir tavırla konuşursa en üst mertebeye kadar şikayet dilekçenizi gönderirsiniz.

Ben yorumları okudum da çok üzüldüm. Gerçekten çok acımasızca yorum yapmışsınız arkadaşlar. En yakın arkadaşım doktor olduğu için ve sık sık nöbetlerinde yanına gittiğim için çok iyi biliyorum.
1. Zorluklarla başedemiyorlarsa yapmasınlar demişsiniz. İnanın o zaman sizinle ilgilenecek doktor bulamazsınız. Çünkü sistem sıkıntılı bence. Bir doktora kaldırabileceğinden fazla yük yükleniyor. 140 hasta baktığını söylemişti bir kere. Üstelik hastalar maalesef sürekli beni ne zaman alacaksın, yok bana şöyle dedin, bana şunu söyledin diye sayıklayan ve ağrısı olan dolayısıyla sabrı olmayan insanlar. Hiç bir insan bu yükü kaldıramaz. Dolayısıyla çoğunda tükenmişlik oluşuyor. Yapmasınlar demek kolay. Günün birinde hepsi birden iş bırakır öyle ortada kalırıs, tedavi ettirecek doktor bulamayız kendimize.
2. Milyarlar kazanıyor demiş bir arkadaş. Benim arkadaşım acil doktoruydu. Bana söylediği dönerle filan 6 bin lira civarı maaşı olduğu. 6 bin günümüzde bence öyle çok para değil arkadaşar. Ne geceniz var ne gündüzünüz. 24 saat nöbet, tüm gece uykusuz ayakta. Bence eleştri yaparken biraz objektif olmak gerekiyor.

Adam ters sanmıyorum sizin doktorunuz gibi olacağını. Yalnız hastanın kolundaki bileklik değişti. Doktor değişimi mi oldu acaba? Bileklik bundan mı değişir?

Tabi cnm ne yapcaklar sanki iştenmi atcaklar
Bi daha geldiginde hazır olsun cümleleriniz yaslı insanlarla böyle konusmak ayıp olmuyormu vs tarzı bişeyler denebilir en azından

Ettim. Babaanemde diyor etme bana bakmaz ben naparım. Kadına yaşattığına bak
Çok geçmiş olsun Rabbim tez zamanda şifasını versin yazık vallahi yazık doktor diye her ağzına geleni söyleyeceğini sanıyor hayır yani bizim paramızla ordasınız artisliğiniz kime

Evet var ama onlar da insan,makine degiller ki. Etten kemikten yaratilmis her saniye ayni olamazlar.
Kesinlikle ben de katılıyorum. Hepimiz gibi onlar da insan. Duyguları var, tahamülleri var. Onlardan nasıl anlayış bekliyorsak aynı anlayışı bizlerinde göstermesi lazım. Düşünsenize 140. Hasta olduğunuzu. Adam karşınızda bütün gün ayakta. Bir de benim arkadaşımda şunu gördüm. Gece nöbetiydi yemek sıkıntıları da vardı. Dışardan yemek söylediler ve 5 dakikada apar topar yediler. Adamların yemek yeme molası bile yok. Düşünün artık. Sonra bana neden sert çıktı deriz tabi.

Çok geçmiş olsun Rabbim tez zamanda şifasını versin yazık vallahi yazık doktor diye her ağzına geleni söyleyeceğini sanıyor hayır yani bizim paramızla ordasınız artisliğiniz kime
Bizim paramızla orda değiller arkadaşım. Kendi emeklerinin karşılığını alıyorlar ondan ordalar. Biz parayı nasıl kazanıyorsak onlar da emek edip kazanıyorlar. Nasıl bir bakış açısı bu böyle.

Adam ters sanmıyorum sizin doktorunuz gibi olacağını. Yalnız hastanın kolundaki bileklik değişti. Doktor değişimi mi oldu acaba? Bileklik bundan mı değişir?
Yine de bir konuşun derim.
O dediğiniz şey hasta tanıtım bilekliğidir. Orada genel bilgiler yazar. Hastanın adı soyadı,yaşı,tc kimlik numarası bir de hastalığı ya da yattığı bölüm yazar,
Doktor ismi de yazabiliyormuş,arkadaşımdan öğrendim. Bilekliği barkodlu mu? yoksa normal elle yazılan bilekliklerden mi?
Eğer elle yazılan bilekliklerden ise doktor ismi yazmayabilir.
Bu olay üzerine bilekliği değiştiyse belki doktorunuz doktor değişikliği yapmıştır,gidip danışmaya sorarak bilgi alabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabi cnm ne yapcaklar sanki iştenmi atcaklar
Bi daha geldiginde hazır olsun cümleleriniz yaslı insanlarla böyle konusmak ayıp olmuyormu vs tarzı bişeyler denebilir en azından
Doktoru bilmiyorum ama canım ben bir defa kan vermede hani vezne varya ordaki personeli şikayet ettim çok ilgilenildi arandım ve uyarı cezası alacağını bildirdiler

Her saniye ayni olamaz tabiki yorgun olur kafası dolu olur ama her saniye saygılı olmak zorunda kalkıp yaşlı kadına laf saydırmak nedir?
Ben doktorun soylediklerini de saydirmak olarak gormedim acikcasi.

Ve konu basligi doktorlar kendini ne saniyor?
Genelleme yanlis.
Doktorlari genellersek hastalari da genelleyelim o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…