Bakin doktorlar igrenc insanlar, keske olmasalar falan demiyor kimse. Isini hakkiyla yapan butun doktorlara saygim sonsuz. Siz sanki butun doktorlari hedef almisiz gibi yorum yapmissiniz. Yorulmalari cok normal cunku insan hayati soz konusu. Bunu bilerek bu bolumu seciyorlar ve bu meslege basliyorlar. Inanin su an ulkede cogunlugun maasi zaten insan gibi yasamak icin yeterli degil. O zaman herkes birbirine surekli konumunu kullanarak hakaret etsin, terslesin. Olur mu? Ne olursa olsun karsisinda belki de olmek uzere olan yasli bir kadin. Bu saygisizligin affi olamaz. Ki kadincagiz kotu birsey dememis. Diyebilirdi de. Bu durumda idare edilmesi gereken yine o kadin olurdu, doktor bey degil.Ben yorumları okudum da çok üzüldüm. Gerçekten çok acımasızca yorum yapmışsınız arkadaşlar. En yakın arkadaşım doktor olduğu için ve sık sık nöbetlerinde yanına gittiğim için çok iyi biliyorum.
1. Zorluklarla başedemiyorlarsa yapmasınlar demişsiniz. İnanın o zaman sizinle ilgilenecek doktor bulamazsınız. Çünkü sistem sıkıntılı bence. Bir doktora kaldırabileceğinden fazla yük yükleniyor. 140 hasta baktığını söylemişti bir kere. Üstelik hastalar maalesef sürekli beni ne zaman alacaksın, yok bana şöyle dedin, bana şunu söyledin diye sayıklayan ve ağrısı olan dolayısıyla sabrı olmayan insanlar. Hiç bir insan bu yükü kaldıramaz. Dolayısıyla çoğunda tükenmişlik oluşuyor. Yapmasınlar demek kolay. Günün birinde hepsi birden iş bırakır öyle ortada kalırıs, tedavi ettirecek doktor bulamayız kendimize.
2. Milyarlar kazanıyor demiş bir arkadaş. Benim arkadaşım acil doktoruydu. Bana söylediği dönerle filan 6 bin lira civarı maaşı olduğu. 6 bin günümüzde bence öyle çok para değil arkadaşar. Ne geceniz var ne gündüzünüz. 24 saat nöbet, tüm gece uykusuz ayakta. Bence eleştri yaparken biraz objektif olmak gerekiyor.
Aaa öyle birşey varsa iyi bir uygulama olmus nereden sikayet ediliyorDoktoru bilmiyorum ama canım ben bir defa kan vermede hani vezne varya ordaki personeli şikayet ettim çok ilgilenildi arandım ve uyarı cezası alacağını bildirdiler
Doktorun soylediginde de cok sert bir sey yok bence. İyi olmadan eve gonderme diyen babaanneye olur dememis,hep suc bizde zaten demis hepsi buKesinlikle ben de katılıyorum. Hepimiz gibi onlar da insan. Duyguları var, tahamülleri var. Onlardan nasıl anlayış bekliyorsak aynı anlayışı bizlerinde göstermesi lazım. Düşünsenize 140. Hasta olduğunuzu. Adam karşınızda bütün gün ayakta. Bir de benim arkadaşımda şunu gördüm. Gece nöbetiydi yemek sıkıntıları da vardı. Dışardan yemek söylediler ve 5 dakikada apar topar yediler. Adamların yemek yeme molası bile yok. Düşünün artık. Sonra bana neden sert çıktı deriz tabi.
Doktorun insafina kaldiginiz bir durum yok ki,adam isini yapiyor hala,ameliyatta sizi ortadan ikiye kesip kacmamisIşte tamda bunu diyorum o zaman bu mesleği yapmayacaklar ne yani ameliyatta doktorun kafası attı ee ne olacak doktorun insafına mı kaldık
Bence burda yazılanlar da doktorlara yapılan saygısızlıktır. Yok bizim paramızla maaş alıyor, kendini ne zannediyor filan yazmışsınız. Halbuki konu sahibinin dediğine göre doktor sadece sitem etmiş hastaya. Hastaya, kişiliğine birşey dememiş. Ama burda yorum yapan arkadaşlar doktorun kişiliğine laf etmişler. Aslında bu da bir hakaret.Bakin doktorlar igrenc insanlar, keske olmasalar falan demiyor kimse. Isini hakkiyla yapan butun doktorlara saygim sonsuz. Siz sanki butun doktorlari hedef almisiz gibi yorum yapmissiniz. Yorulmalari cok normal cunku insan hayati soz konusu. Bunu bilerek bu bolumu seciyorlar ve bu meslege basliyorlar. Inanin su an ulkede cogunlugun maasi zaten insan gibi yasamak icin yeterli degil. O zaman herkes birbirine surekli konumunu kullanarak hakaret etsin, terslesin. Olur mu? Ne olursa olsun karsisinda belki de olmek uzere olan yasli bir kadin. Bu saygisizligin affi olamaz. Ki kadincagiz kotu birsey dememis. Diyebilirdi de. Bu durumda idare edilmesi gereken yine o kadin olurdu, doktor bey degil.
Sistemde degismesi gereken cok sey var. Tek rahatsiz olan doktorlar degil.
Barkodlu ama doktor ismi yazmıyor? Nasıl sorucağım. Doktor değiştiği için yenilemiş olabilirler mi?Yine de bir konuşun derim.
O dediğiniz şey hasta tanıtım bilekliğidir. Orada genel bilgiler yazar. Hastanın adı soyadı,yaşı,tc kimlik numarası bir de hastalığı ya da yattığı bölüm yazar,
Doktor ismi de yazabiliyormuş,arkadaşımdan öğrendim. Bilekliği barkodlu mu? yoksa normal elle yazılan bilekliklerden mi?
Eğer elle yazılan bilekliklerden ise doktor ismi yazmayabilir.
Bu olay üzerine bilekliği değiştiyse belki doktorunuz doktor değişikliği yapmıştır,gidip danışmaya sorarak bilgi alabilirsiniz.
Ben demedim, diyen ayip etmis. Herkes emeginin karsiligini aliyor.Bence burda yazılanlar da doktorlara yapılan saygısızlıktır. Yok bizim paramızla maaş alıyor, kendini ne zannediyor filan yazmışsınız. Halbuki konu sahibinin dediğine göre doktor sadece sitem etmiş hastaya. Hastaya, kişiliğine birşey dememiş. Ama burda yorum yapan arkadaşlar doktorun kişiliğine laf etmişler. Aslında bu da bir hakaret.
Mesleğini zorla yapıyorsa istifa etsin...babaanem kanser yüzünden hastanede ve cigerinden su alınıyor hanımlar, kendisi zaten duygusal herşeye ağlayan evhamlı biri. Tipik eski insanlarımızdan, yırtıcı öyle bilgili biride deildir. Herneyse sabah doktoru geldi, zaten ağzını bıçak açmıyor hemşireye terimsel şeyler söylüyor sadece, bir şey sorunca dedem net cevap yok, ben doktor değilim cerrahım diyor. Buginde babaanneme ilaç vericem sana dedi, aynı zamanda bugün çıkar mıyız diye sorduk, babaannemde gülerek doktor beni tam iyileştirmeden çıkarma dedi adam döndü, biz zatan kötüyüz, doktolar kötü, hastaları kötü etmek için buradayız. Biz doktorların amacı sizi kötü etmek zaten. Vs vs saydırdı nevrim döndü. Babaanemde kendini kötü hisetti. Başka hastalarda vardı ağladı kadın resmen.
Emek edip para kazanıyor buna birşey mi dedik ama bizim paramız olmasaydı o emekleri zor görürdük gayette paramızla bakıyorlar hatta çoğu zaman paranla rezil oluyorsunBizim paramızla orda değiller arkadaşım. Kendi emeklerinin karşılığını alıyorlar ondan ordalar. Biz parayı nasıl kazanıyorsak onlar da emek edip kazanıyorlar. Nasıl bir bakış açısı bu böyle.
Barkodu sorgulayabileceğiniz bir yer var mı bilmiyorum. Varsa oradan öğrenebilirsiniz.Barkodlu ama doktor ismi yazmıyor? Nasıl sorucağım. Doktor değiştiği için yenilemiş olabilirler mi?
Ben internet üzerinden şikayet etmiştim canım bimer oluyor sanırım iki yıl kadar olacak tam sabah kan alınma zamanı beyefendi telefonla konuşup bizi yarım saat oyaladı bide özel birşey olamaz mı diyip sırıtarak işe döndü olur tabi dedim şikayet ettim kamerayla tespit edildi durum cezasını aldıAaa öyle birşey varsa iyi bir uygulama olmus nereden sikayet ediliyor
Bütün doktorlar diye bir genelleme yaptığımı hatırlamıyorum sözüm mesleğinin hakkını vermeyenlere, eğer psikolojin bu mesleği yapmana uygun değilse yapmayacaksın net canımızı emanet ediyoruz, bana göre dayakçı öğretmende ,vicdansiz avukatta nezaketsiz doktorda aynıdır tepkimi gosteririm ne demek istediğimin gayet açık anlaşılır olduğunu düşünüyorumDoktorun insafina kaldiginiz bir durum yok ki,adam isini yapiyor hala,ameliyatta sizi ortadan ikiye kesip kacmamis
Siz sikayetinizi yapmissiniz,bu da sizin en dogal hakkiniz,uzatacak bir sey gormedim ben. Kaldi ki tum doktorlari bu sekilde genellemek yanlis,her meslekte iyi de kotu de vardir,bunu biliyor olmalisiniz. Ben simdi cikip tum ogretmenler soyle,butun avukatlar boyle desem hayatim boyunca ne ogretmene ne de avukata ihtiyac duymaliyim. Malum hepsi kotu cunku.
Orası öyle bazı hastalar çok sabır deniyor ama karşında yaşlı bir kadına gülümseyip geçebilir yada hiç karşılık vermeye bilirdi doktorlar zaten kötü sizi kötü etmek için var falan demiş bana saydırmak gibi geldi buBen doktorun soylediklerini de saydirmak olarak gormedim acikcasi.
Ve konu basligi doktorlar kendini ne saniyor?
Genelleme yanlis.
Doktorlari genellersek hastalari da genelleyelim o zaman.
Başlığa istinaden konuşmuş olabilir.Bütün doktorlar diye bir genelleme yaptığımı hatırlamıyorum sözüm mesleğinin hakkını vermeyenlere, eğer psikolojin bu mesleği yapmana uygun değilse yapmayacaksın net canımızı emanet ediyoruz, bana göre dayakçı öğretmende ,vicdansiz avukatta nezaketsiz doktorda aynıdır tepkimi gosteririm ne demek istediğimin gayet açık anlaşılır olduğunu düşünüyorum
Ayy kıyamam ona ya. Babaneme canımı veririm, sizi çok iyi anlıyorum. Edin şikayet memlekette başka doktor mu kalmadı? Adi pislik.Ettim. Babaanemde diyor etme bana bakmaz ben naparım. Kadına yaşattığına bak
Doktorların iyi olması hastalarına mı baglı hanımefendiciğim. Öğretmenler de arada kötü olabilir malum bazı öğrenciler canavar gibi. Bu sizin savunma savunma değil malesefGenelleme yanlis
Tum hastalar cok normal de doktorlar mi kotu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?