yazdığını biliyorum arada ben de geldim yazdım.atıştığımız zamanda orda da o yazıyı görmek açıkçası can sıkıcı.ya banaydı dedim ya da lakeoftearsa.neyse boşver..
söyle eleştir,çünkü yan gelip yatanı da var hazır para diye;emek gösteren de.yeri geliyor ben kendimi eleştiriyorum.özeldeyim ben ona rağmen çocuklarımın kimisi çok vasat.kendimi kötü hissediyorum bazen acaba bir şey veremiyor muyum diye?
mesleğinizi hafife almıyorum,almıyoruz.sadece kötü karşılaşılan çoğunluk anlatıldı.
ama sen ısrarla gidin okuyun,nasılsa doktorluğu çok iyi biliyorsunuz diyorsun.zaten ilgim olsa seçerdim.bana göre değil ki.burda forumda,sokakta,komşularımda ne çok eleştiriyorlar öğretmenleri.mesela en komiği niye çocuğum yazılıdan 3 aldı? yapabildiği bu ki bunu aldı.bize de karışıyorlar yani.yapıcak bir şey var mı?
kesinlikle iletişim,güleryüz çok önemli..kendi annemden biliyorum kanser hastalarına bile doktor olsun,hemşire olsun yumuşak davranan çok nadirdi.hatırladıkça o günleri hala çok üzülüyorumbu serum akmıyor,bakar mısınız demeye bile korkardık.
Önceden de söyledim anlamadiginiz bir seyi nasil elestirirsiniz diye .. söyledigimiz zaman ukala doktor oluyoruz...
Ilk sorunuz defalarca cevaplandibak ben sana soruyorum neden evet dogru kotu yonlerı de var demıyorsunuz? sence dort dortluk mu her doktor aynı mı lutfen sadece buna cevap yazar mısın?
elestirilirken yanlis elestirileride buluyorum.. Bir cogu hastaneye gidip doktordan yakiniyorlar .. burada doktor hatasinida kabul ettim,
Konu sahibinin haksiz oldugunu doktorun standart tedaviyi uyguladigini da yazdim,nedenleriyle acikladim.
diger arkadasimizinda doktor hatasi yüzünden H. B kapmis.. bu virusun baska bir yerden gelebilecegini yani bilip bilmeden her seyi doktorun üstüne atmayin yazdim..
Diger arkadasimizin gözü rahatsizmis gitmis doktor bisey yazmamis doktoru hatali buldum ayni sekilde bunu yazan arkadasimizi hatali buldum cünkü kendine dikkat etmemis.
ayni sekilde bu Haksiz buldugum yerlerde hatta doktorlari da elestirdim..
Dedimki uslup , konusma tarzi tutum gibi seyler karakter meselesi.. Hatta dedigim ki kulaktan duydugunuz hikayeler gercek olmaya bilir. Bilmedigimiz varsayimlardan baskasini elestirmeyelim...
Ilk sorunuz defalarca cevaplandi
ikinci sorunuzu yukarida cevapladim bu buradan baska anlami nasil cikartabilirim ........
Kim onları zorla o mevkilere getiriyor ki, gitsinler harç karıştırsınlar kürekle.
Ben doktorlarla ilgili anılarımı anlatmaya kalksam burdan köye yol olur.
Bu sebeple sistem mistem anlamıyorum. İşini düzgün yapanlar da o sistemin içinde olanlar.
Fark nerede? Fark insan olmakta, vicdanlı olmakta, işini severek yapmakta....
Hic bir kisi doktor olarak dogmuyor. Bir doktorun tabiri caizse 4 dörtlük olmasi icin en az 15 yil egitimiti + is hayati.. Asistanlara egitim verilmiyor.. Pratisyenlere ise hic egitim verilmiyor. Asistanlikta pratisyenlikte bildiginiz ciraklik dönemi... Bu iki grup tecrübe kazanarak is hayatinda bilgisini pekistirerek bilgisini genisletiyor.. Bu durumda halen ülkede pratisyen ve asistan varsa her bir doktor 4 dörtlük degil... Her yil yenileri ekleniyor..Önceden de demistim icerigi bilmeden cevap yazmayin elestirmeyin...
Siz dünyadaki her şeyi hepimizden fazla algılıyor ya da biliyorsunuz sanırım.
Aşcılık, şoförlük, tekstil, işletme, hukuk, siyaset, tarım, maliye, sinema ve daha sayamadığım birsürü sektör:)
O zaman ne yediğiniz yemeğin lezzetini, ne aldığınız kazağın kalitesini, ne izlediğiniz filmin kurgusunu, ne ülke borçlarını ya da dış politikasını, ne çıkarılan kanunları eleştirmiyorsunuz demektir.
Eleştiri sadece olumsuz yapılmaz, olumlu da yapılır.Buradan çıkardığım her şeye tepkisiz ve yorumsuz bir şekilde hayatınıza devam mı ediyor sunuz?
Bir şeyi eleştirebilmek için üstüne yıllarca okumak, bütün teoremleri ya da kuramları bilip bugüne harmanlayıp irdelemek gerekmez.
Sizin bugüne kadar biriktirdiğiniz anılarınıza, yaşam tecrübenize ve görüşünüze zıttır, neden zıt olduğunu belirtirsiniz.
O sizin görüşünüzdür, doğruluğu ya da yanlışlığı burada yapıldığı gibi tartışılamaz.
Daha doğrusu insan fikirlerinde tek doğru aranmaz!
Yani sadece biraz düşünebilmek ve kıyaslayabilmek eleştiri için yeterlidir.
Bu da benim uzmanlık alanım, o zaman siz de anlamadığınız bir şeyde eleştiri kelimesini, ard yörelerini bilmeden kullanmayın derdim ama diyemeyecek olmamın sebeplerini sıraladım sanırım:)
BAkin defalarca konunuz hakkinda cevap yazdim bir varsayimdan cikarak doktoru yargiliyorsunuz... hastanede hic bir hastaya hepatit b gecmez.. Kan almadiktan sonra.. Bu konuda her kanda da hepatit b degil ,yani test ediliyor.. Kan verilmeden önce tekrar tekrar tahlil yapiliyor....Yani size hepatit b nin gecmesi % 0 in altinda iken. Simdi bu oranla doktoru suclu tutuyorsunuz.. Ama hastane disinda ,hepatit b olma oraniniz daha yüksekken halen DOKTOR HATASi.. 2 yilim gitti onun yüzünden allah bildigi gibi yapsin yazmissiniz.....
Buyrun simdi elestirin
Pekçok soru sordum ve cevapsız kaldı...Belki tıp bitirmediğimiz için muhatap olmak istemediler ya da verecek cevap bulamadılar..
insanları tahsil durumlarına göre değerlendiren, aynaya bakmasını bilemeyen insanlara daha fazla yazılacak şey yok..
Umarım Rabbim böylesi doktorların eline düşürmez...Çünkü hastanenin altını üstüne getiririm öyle "ilkokulu bile bitiremeyen" vatandaşım gibi sessiz kalamam böylesi haksızlıklara..
Asıl siz bilip bilmeden konuşmayın lütfen! Durduk yere doktoru suçlayacak kadar cahil değilim!
Benden önce ameliyat ettiği çocuğun bu virüsü taşıdığı ama doktorun aynı malzemeleri temizletmeye ihtiyaç duymadıp kullandığı ortaya çıktı.Şimdi diyeceksiniz ki bunu temizlemek ya da değiştirmek doktorun görevi değil, evet onun görevi değil ama temiz ve steril bir aletle ameliyat etmek onun görevi!Hatası bu!!!
Bilip bilmeden ahkam kesiyorsunuz gerçekten....
Kendimizi savunacağız diye yaşamadığınız olaylar hakkında tespit yapmayın, cılkını çıkardınız!
Yukarıda cevapladım:)
Ailem sağolsun, işin peşini bırakmadı ve gerçek ortaya çıktı, hala görevine devam edemiyordur eminim!
Sizin kafanızda mesleğinizi savunmak için ürettiğiniz ithamlar bunlar.
Ben ise gerçekten, bir dava ve araştırma sonucu ortaya çıkan GERÇEKTEN bahsediyorum:)
Ve ben bu yaşadıklarıma rağmen asla doktorların hepsi böyledir, kötüdür gibi söylemlerde bulunmuyorum, nasıl her şeyde çürük elma varsa bu başıma gelen de oydu, layığı ile yapanlara minnetarız diyorum.
Siz şimdi yapın yorumunuzu...
Tövbe estafurullah sinirlenmeye başlıyorum:)
Anlatamadım herhalde, bu olay mahkemeye gitti, araştırma yapıldı her şey çözüldü!!!
Dava sonucu DOKTOR DİKKATSİZLİĞİ!
Var mı daha ötesi...
Daha siz tartışın imkansızmış da bilmemneymiş de...
Aslında bende hata!Tamamen benim hatam niye ameliyat oluyorum hatta niye hasta oluyorum ki değil mi!
Olay buraya çıkacak sanıyorum az daha yorumlarsanız:)
Doktorun pesini birakmadilar siz 6 yasinizdayken yani tahminen 20-25 sene önce ortaya döküldü bunlar hic inandirici degil .. Ben böyle davalarda yurt disinda olmadikca ceza verildigini görmedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?