açılın ben doktorum diye gelsem bidahaaa
Bunca insanın yaşadıklarından, çıkarttığınız bu mudur ? Kendim ya da sadece annem için açmadım bu topiği :/ yüzlerce kez de tekrarladım neden açtığımı .Babamın ,anneannemin ve çevremdekilerin yaşadıklarından bahsetsem ,en az on sayfa bununla dolar.
Doktor hataları ,tıbbı yetersizlik ve ihmaller yüzünden yılda kaç insan ölüyor ,bunların farkındasınızdır umarım .
Sağlıkcı değilim ,işini düzgün yapanlara da saygım sonsuzama lütfen kabul edin, her meslekte olduğu gibi, sağlıkcılarında içinlerinde çürük elmalar var . Ne yazık ki benim kendi mesleğimde de var .
Ben bunu kabul ederken ,neden sizler doktor dikkatsizliklerinin olabileceğini kabul etmiyorsunuz .
bide böyle daha genç olup artistlik yapanlar yok mu asistansın hemşiresin havan kime, iyi tıp kazandın zekisin çalışkansın ama sosyal ilişkilerinde kendine güvenmiyosan doktor olamasaydın insanlarla iç içe bi meslek olduğunu bilerek okuyosun sonuçta. Gitseydin genetikçi olsaydın labda kimseye huzursuzluk vermeden çalışsaydın
Daha bir hafta önce ablama damar yolu açması gereken hemşire, onunla muhabbete gelen! artık kim olduğunu bile bilmiyorum, öyle bir kıza damar yolu açtırdı.
Kız soruyor, nasıl açıyorsunuz, nerden açayım, sıkacak mıyım...
Biz tabi şok, tepede dikiliyoruz ya yanlış bir şey olursa diye.
Kızcağız da artık damar yolu da açtım ilk defa ölsem gam yemem falan diyor ama ne hikmetse hemşireden daha çok ilgilendi ve eli de çok hafifmiş.
Belki daha öğrenciydi, ya da ne bileyim işi bu değildi ama sağolsun kimse bakmazken o ilgilendi.
Öyleleri de var.
Şimdi o hemşire doğru bir şey mi yaptı ablamı kobay olarak kullanarak ya da bu kızcağızın işi bile değilken bizimle ilgileniyor olması mesleğinden mi insanlığından mı diye düşünmeden edemedik ailece...
Geldiğin gibi kovulursunAzarı yemeden çık bence konudan canım
herhalde fakültedeydiniz öğrenciye eğitim vermişler......fakültelerde bunu bilerek hizmet alırsınız ....ben de babamda denemiştim
bizim sucumuz yok tıp fakültesine kazanan adam daha 1. sınfta halktan uzaklaşıp burnunu kaldırmaya başlıyor ilerde doktor olacam ben yüksegim ne paralar döner önümde bir çok insandan daha bilgili olacagım psikolojisi var...
sanki dünyayı terkedip uzaya çıkıyolar sacma sapan kompleksler....
tamam önemli iş meslek ama herkes neticede insan ve çağ artık çok ilerlerdi yanına gelen hastalar artık cok daha bilinçli geliyor haklarını biliyor doktorlar hala onlar bilmez ben bilirim anlatsamda anlamaz hesabında tamamı degilsede büyük bir kısmı böyle....
ben bir vatandaş olarak hasta olarak yanına gittiğim birinin önce benimde bişiyleri bilecegim ve degerli oldugumu bilmesini isterim yoksa muayenede olmuyorum zaten....
Hangi çılgın bana kalayı basacakmış şaşarımmm
Hayır fakültede değildik, sadece gece acil çok yoğundu, bu yüzden olmuş olabilir diye düşünüyoruz.
Ablamdan çok daha acil durumlar söz konusu olduğundan sesimizi de çıkartmadık, meşguliyeti de anlayışla karşıladık.
Burada aynı örnekte iki farklı sonuç göstermekti amacım aslında.
Bir yanlış var bir de doğru var.
Şunu da söyleyeyim, dediler arkadaşlar neden iyi örnekleri söylemiyorsunuz diye, aynı gece yer olmadığından ablamı serumu bitene kadar erkek bölümüne yatırdı acil doktoru.
Ve üç saat sonra kendini iyi hissetti, artık çıkabilmek için doktordan müsade istedik.
Gece 2ydi ve geçen cumartesi akşamı oldu bu olay.
Birçok düğünden sonra gelen kalp krizi, kaza, düşme gibi acil durumlar varken yer işgal etmeyelim dedik.(beni içeri almadıkları için acil kapısındaydım, gelen vakaları görüyordum)
Buna rağmen doktorumuz sağolsun çıkmamıza izin vermedi, tedavi yarım bırakılamaz hanımefendi o 4 şişe bitecek ondan sonraki kontrolünüzde iyi olduğunuza karar verirsem ancak o zaman çıkabilirsiniz dedi.
Sonuçta biz de kendimizi kötü hissetmiştik yer işgal ediyoruz diye ama doktorun ciddi bir hassasiyetle bize yaklaşması gerçekten çok güzeldi.
Kirmiziyla isaretledigim yerle ilgili burada bir üye konu acti.. Refakatci iceri alinmadigi icin kizmisti.. Hatta hemsireye hakaret etmis.. Hemsirede bu sekilde istemiyorsaniz gidebilirsiniz demis.. Ama k. sahibi kendini hakli buluyordu...Elestiri var elestiri var.. Herkes hakli ama kurallara uyulmuyor..Yasaklar bile bir sey getirmiyor.. Hasta yogun b. da ise lütfen giremesseniz deseler bile.. Hasta yakinlari kimsenin olmadigi anda iceri daliyorlar.. Sonra hijyenden bahsediliyor..SImdi buyrun halen doktor hatasindan doktorlarin cok suratsiz oldugundan bahsedin...
Ben onu bunu bilmem bu topicte tarafını iyi seç.. Dün her meslekte var iyi kötü dedim diye insan değilsin sen zatenden tut anlamıyorsun zaten bişey diyeni mi ararsın bir arkadaşa da ruhsal bozukluğun var senin dendi Doktor olarak girme bu topice
hepimiz aynı şeyi söylerken neden anlaşamıyoruz acaba? evet her meslekte iyiler de var kötüler de...
zaten kışkırtmaya çalışan,hakaret edenlere gerekli müdahale yapıldı
Buarada bir lafım da konu sahibine var.. Konusuyla ilgilenmemesi beni çok sinirlendirdi, 3 yorumu da eleştirenleri eleştirmekten ibaret. İlacın ismini göndermesini isteyen doktor arkadaşlara sert çıkmasını da çok kınadım. Burada ona yardımcı olmak zorunda değiller iyi niyetten yardım etmek istemişler.. Konu sahibinin dün konusuna girmesini ve burayı sakinleştirmesini beklerdim en azından bugün olayı tatlıya bağlasaydı.. Neyse özet olarak hiç bir meslek kötü değildir, aşağılama konusu yapılamaz. Ama mesleğini kötü yapan insanlar vardır ve genelleme yapmadan eleştirirseniz hem siz derdinizi anlatmış olursunuz, hem de karşınızdakileri kırmamış olursunuz. Bu kadar basit...
Konuyla ilgilenenmemek mi :/ Sabah saat 4'e kadar burada durmadığım için mi bu laflar .Vakit buldukça girdim ve yazdım .Konu açtım diye ,7/24 kk da bulunmamı mi istiyorsun yani ?
İlac ismi isteyen hangi arkadaşa sert çıkmışsım ,allah aşkına bul çıkart . Ben forumdan bir arkadaşa ilaçlarının isimlerini yazdım .10 dk da bir mesaj atabilme durumu yüzünden ,herkese tek tek atamadım .Lütfen biraz empati yapın .
Bu arada ben ne zaman aşağılama yaptım .Mesajlarımı doğru düzgün okumamışsınız bile .
Neyse eğer birilerini bilmeden kırdıysam da özür dilerim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?