• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktoru şikayet etmek istiyorum

Aile hekimlerinin de antibiyotik yazamadiklari durumlar var.
Kızımın boğazı ağrıdığında yazabilldigi antibiyotiği kulaği ağrıyor dediğimde yazmamıştı mesela.
Çünku kulak muayenesi yapabilecek yeterli techizata sahip degiller haklı olarak da neye göre yazdın dediklerinde verecek cevabı olmayacak.
Diş de aynı şekilde, aile hekimine dişim ağriyor kulagim agriyor diye gidilmez zaten.
Uslübu biraz değişikmiş bu tarz bir şekilde anlatsa sizde belki konuyu anlayip hak verecektiniz.
tam olarak bunu kast ediyorum

Çok ciddi diyorum ya bana verdiler. Reçete falan da sorulmadı..ben öyle sonradan yazdırma işlerine hiç girmedim zaten ..

Reçeteyi doğrudan götürürüm .bir dönem kulak ağrım olduğundan tekrarlayan iltihap var .

Almıştım yani eğer son dönemde ciddi bir yasak gelmediyse veriyorlar yani

Hatta okul yolu üzerinde iki tane eczane var sırf merakımdan yarın bir antibiyotik soracağım bakalım reçete soracaklar mi o.O
son donem dediğinize nerdeyse 7 sene falan oldu.
Hiç bir eczacı vermiyor artık, hatta şöyle anlatayim durumu ne kadar ciddiye aldiklarini.
6 Şubat depremini yaşayan bir şehirdeydim o gece evden kaçmışız içeri giremiyoruz kimlik çanta hic bir şey yok.
Kızımın gözü iltihaplandı dr.a gidemiyorum kimlik yok zaten hastaneler cevre illerden gelenlerle full çakili kimse yuzumuze bakacak durumda degil.
Eczaneye gittim vermeyecegini biliyorum ama belki dedim özel durumdan dolayi verir.
o halde bile vermedi, aile hekimligine gidin misafir girisi yapin dedi kimliksiz gittim aile hekimine durumumuzu anlattim evin hasarli oldugunu giremedigimizi cuzdanlarin evde kaldiginı anlattim daha bu kadar antibiyotik konusunda sinirlari yoktu.
Normalde kimliksiz hasta bakmam yasak ama çocuğun gözü baya iltihapli başka zaman gelsen goz dr una yollamadan bu ilaci yazamam bile diyip halimize aciyip yazdi.
Size nasil bu kadar rahat verebiliyorlar anlamadim

Çok ciddi diyorum ya bana verdiler. Reçete falan da sorulmadı..ben öyle sonradan yazdırma işlerine hiç girmedim zaten ..

Reçeteyi doğrudan götürürüm .bir dönem kulak ağrım olduğundan tekrarlayan iltihap var .

Almıştım yani eğer son dönemde ciddi bir yasak gelmediyse veriyorlar yani

Hatta okul yolu üzerinde iki tane eczane var sırf merakımdan yarın bir antibiyotik soracağım bakalım reçete soracaklar mi o.O
Burada vermiyorlar nasıl veriyorlar sizin orada parasını verip antibiyotik mi alıyorsunuz bulunduğum şehirde recetesiz doktor yazmadan asla antibiyotik verilmiyor.

Sabah kalktım dişim apse yapmış yüzüm şiş. Aıle hekimliğine gıttım Dr a kolay gelsin dişim apse yaptı rıca etsem antibiyotik yazar mısınız dedım. Ben öyle yazamam diş Doktor'una gıt dedı ama dedım en az 15 gün sonraya sıra verıyoe bu halde duramam dedım. Oda bız eskısı gıbı anbıtıbıyotık yazamıyoruz dedı. Ama bu şekilde duramam acile gıtsem ordakı Dr da yazıyor çunku önce antibiyotik kullanıyor ya hani dedım. O zaman oraya gıt dedı tersledı. Banada gelme dedı Doktora sız ıyı mısınız ben sıze kötü bşy demedım bu halde zor durumdayım dedım. Sınırlı bı sekılde tamam yazıyorum dedı verdi reçeteyi tam çıkıyordum bana bıdaha gelme sen dedı bıdaha. Bende sızı sıkayet ederım dedım. Bende recetenı iptal ettim senın dedı. Allah a havale edıyorum sizı dedım bende senı Allah'a havale edıyorum dedı.... Konu bu. Yemın ederim ederım ne hakaret ettım ne kötü bşy dedım sızce bu üslup olur mu bana bıdaha gelme dedı kaç kere. Bakması gerekir ergen çocuklar gıbı bana demesin mı olduuuu ben senın ısını göreyim sende benı sıkayet et iptal ettım recetını dedı. Ama kovuyorsunuz sürekli dedım. Tamam yazmıyorum ben sana ilaç dedı. Şikayet nereye edecegım ben
Antibiyotik yazmak yasak onlarda ya. Aile hekimlerini baya kısıtladılar. Yalnız aradaki diyalog sokakta oynayan küçük çocuk tripleri gibi tatlı da gelmedi değil 😀

Son düzenleme:
son donem dediğinize nerdeyse 7 sene falan oldu.
Hiç bir eczacı vermiyor artık, hatta şöyle anlatayim durumu ne kadar ciddiye aldiklarini.
6 Şubat depremini yaşayan bir şehirdeydim o gece evden kaçmışız içeri giremiyoruz kimlik çanta hic bir şey yok.
Kızımın gözü iltihaplandı dr.a gidemiyorum kimlik yok zaten hastaneler cevre illerden gelenlerle full çakili kimse yuzumuze bakacak durumda degil.
Eczaneye gittim vermeyecegini biliyorum ama belki dedim özel durumdan dolayi verir.
o halde bile vermedi, aile hekimligine gidin misafir girisi yapin dedi kimliksiz gittim aile hekimine durumumuzu anlattim evin hasarli oldugunu giremedigimizi cuzdanlarin evde kaldiginı anlattim daha bu kadar antibiyotik konusunda sinirlari yoktu.
Normalde kimliksiz hasta bakmam yasak ama çocuğun gözü baya iltihapli başka zaman gelsen goz dr una yollamadan bu ilaci yazamam bile diyip halimize aciyip yazdi.
Size nasil bu kadar rahat verebiliyorlar anlamadim
Sırf merakimdan yarın gidip soracağım reçetesiz alabilirmiyim diye o.O bakalım vermiyoruz diyecekler mi o.O en son aldığım zaman 5 yıl öncesiydi yakin zamanda hep reçeteli verildi.ama dediğim gibi bakalım merak ettim siz böyle diyince .

Sırf merakimdan yarın gidip soracağım reçetesiz alabilirmiyim diye o.O bakalım vermiyoruz diyecekler mi o.O en son aldığım zaman 5 yıl öncesiydi yakin zamanda hep reçeteli verildi.ama dediğim gibi bakalım merak ettim siz böyle diyince .
Deneyin bakalım, vermeyecekler muhtemelen.

Ben dis icin doktorunun verdigi antibiotik sonrasi dilim bogazim sisip az daha ölüyordum. (Yillar once bir hastanede once antibiotiklerle ilgili bir test yapip benim kullanabilecegim 2 taneyi soylemisti bir doktor baska bir sikayetim icin, ama unutmusum gitmis.) Sanki doktor dahi ha diye yazmamali. Ictim, ölüyordum oradan biliyorum.

Allah razı olsun sızın yorumlarınızı her zaman begenırım. Bende zaten kıbar konuştum rıca ettım diş acil de bana çok uzak. Tabıkı gıderım. Bana ıkı lafından bırı bana bıdaha gelme demek oldu. Orası aıle hekimliği özel klınık değil. Sonuçta oda maasını alıyor bıze baktıgı ıcın. Ve receteyı yazıp en son cıkısta bana tam kapıdan çıkarken bana bıda gelmıyosyn deyınce döndüm ozaman sıkayet ederım dedım. Bende iptal ettım recetını dedı. Yakışırmı doktora anlamadım ergen çocuklar gıbı bu tavırlar hastasını reçeteye tehdıt etmıs oluyo yanı. Bıde degısık bi üslupla olduuuu ben senın işini goreyım sende benı şikayet et yok sana reçete dıyo iptal dedı. Bende ama sızde kovuyorsunuz sürekli baksanıza dedım. .. Neyse bılemedım haklı haksız Allâh bilsin.
Beğenirsiniz tabii yorumlarını çünkü aynı algı düzeyindesiniz.

Gelme der tabii ki siz hangi yetkinliğinize dayanarak ilaç isteyebiliyorsunuz? Koca koca dedeler neneler yapıyor da hadi bilmiyorlar cahiller, siz kaç yaşındasınız ya? Ya şu doktora, öğretmene ve şuan yazmadığım daha birsürü meslek çalışanlarına saygıyı ne zaman öğreneceğiz toplum olarak? Yandaki dr. Yanlıs yapmış çünkü antibiyotik teşhissiz bana ordan yazar mısınız demekle verilmez. büyük ihtimalle yıldı uğraşmamak için verdi, ben bugun o doktoru şikayet etsem daha büyük sıkıntı. Doktorlar günde kaç tane sizin gibi insanların cimer şikayetiyle uğraşıyor biliyor musunuz? Her gün bir çok doktor yurtdışı için başvuruda bulunuyor. Yakında ameliyat olmaya ülkede yetişmiş dr. Bulamayacaksınız. Sağdan soldan toplama doktor doldu heryer.

Daha 1 yıl önce asmlerde büyük grev oldu, antibiyotik yazmalarına kota getirildi, ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kaldılar. Azıcık gündemden haberiniz olsun ki eleştirileriniz mantıklı tutarlı olsun.

Doktor size sizin talebiniz uzerine kendisiyle alakasi olmayan bir ilacı yazamaz.

Benim augmentin alerjim var ve dis icin en sık verilen antibiyotik bu. Ben aile hekimine dişim icin augmentin yazdırsam ve acillik olsam dönüp adama sen ne icin verdin diyecekler, adam nasil açıklasın mesela kendi alanina girmeyen bir ilaci talep uzerine yazdigini?

Size gore asm hekimi, çat çat ilacı yazsin versin ama onlarin da yetki alanları ve sorumluluklari var. Malpraktis davalari yuzbin hatta milyon liralik davalar. Kimse artik bu riski goze almiyor. Aciklamasini yapamayacagi duruma sokmaz kendini.

Beğenirsiniz tabii yorumlarını çünkü aynı algı düzeyindesiniz.

Gelme der tabii ki siz hangi yetkinliğinize dayanarak ilaç isteyebiliyorsunuz? Koca koca dedeler neneler yapıyor da hadi bilmiyorlar cahiller, siz kaç yaşındasınız ya? Ya şu doktora, öğretmene ve şuan yazmadığım daha birsürü meslek çalışanlarına saygıyı ne zaman öğreneceğiz toplum olarak? Yandaki dr. Yanlıs yapmış çünkü antibiyotik teşhissiz bana ordan yazar mısınız demekle verilmez. büyük ihtimalle yıldı uğraşmamak için verdi, ben bugun o doktoru şikayet etsem daha büyük sıkıntı. Doktorlar günde kaç tane sizin gibi insanların cimer şikayetiyle uğraşıyor biliyor musunuz? Her gün bir çok doktor yurtdışı için başvuruda bulunuyor. Yakında ameliyat olmaya ülkede yetişmiş dr. Bulamayacaksınız. Sağdan soldan toplama doktor doldu heryer.

Daha 1 yıl önce asmlerde büyük grev oldu, antibiyotik yazmalarına kota getirildi, ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kaldılar. Azıcık gündemden haberiniz olsun ki eleştirileriniz mantıklı tutarlı olsun.
Alkışlıyorum işte tam olarak bu 🙏🏻🙏🏻

Doktorda hatalı ama aile hekimleri antibiyotiği yazamıyor diye biliyorum yazarlarsa maaşından kesiliyor diye bir haber okumuştum sanki. Bu yüzden sinirlenmiştir. Sizin de acil ile gitmeniz daha mantıklı ben bildiğim kadarıyla diş hastanelerinde acil bölümü oluyor mesai saatleri dışında orada antibiyotik yazdırabilirsiniz. Yani karşılıklı beddua etmeniz de hiç olguncu olmamış.

Sabah kalktım dişim apse yapmış yüzüm şiş. Aıle hekimliğine gıttım Dr a kolay gelsin dişim apse yaptı rıca etsem antibiyotik yazar mısınız dedım. Ben öyle yazamam diş Doktor'una gıt dedı ama dedım en az 15 gün sonraya sıra verıyoe bu halde duramam dedım. Oda bız eskısı gıbı anbıtıbıyotık yazamıyoruz dedı. Ama bu şekilde duramam acile gıtsem ordakı Dr da yazıyor çunku önce antibiyotik kullanıyor ya hani dedım. O zaman oraya gıt dedı tersledı. Banada gelme dedı Doktora sız ıyı mısınız ben sıze kötü bşy demedım bu halde zor durumdayım dedım. Sınırlı bı sekılde tamam yazıyorum dedı verdi reçeteyi tam çıkıyordum bana bıdaha gelme sen dedı bıdaha. Bende sızı sıkayet ederım dedım. Bende recetenı iptal ettim senın dedı. Allah a havale edıyorum sizı dedım bende senı Allah'a havale edıyorum dedı.... Konu bu. Yemın ederim ederım ne hakaret ettım ne kötü bşy dedım sızce bu üslup olur mu bana bıdaha gelme dedı kaç kere. Bakması gerekir ergen çocuklar gıbı bana demesin mı olduuuu ben senın ısını göreyim sende benı sıkayet et iptal ettım recetını dedı. Ama kovuyorsunuz sürekli dedım. Tamam yazmıyorum ben sana ilaç dedı. Şikayet nereye edecegım ben
Böyle durumda acile veya maddi durumunuz iyi ise özelde muayene olmanız lazımdı.

Kötü bir şey dememissiniz de başka meslektasiyla kiyaslayip biraz akil verir gibi konusmussunuz, ben olsam ben de oraya git o zaman derdim.

Şikayet olusturacaksaniz bir şikayet de aile hekimlerini surekli maasla tehdit ederek antibiyotik, mide koruyucu yazmalarina engel olan sağlık bakanliginin yeni getirdigi sisteme karşı oluşturun.
altına imza. son yasalardan sonra bakanlık resmen maaş kesmek için yer arıyor mide koruyucu ağrı kesici antibiyotik yazımında maaş kesintisi oluyor. şikayete ben doktordan antibiyotik istedim o da beni diş hekimine yönlendirdi ben ısrar edince gelme bi daha dedi demeyecektir tabi. insanlara akıl verir gibi konuşup sonra da nezaket bekleniyor zaten sistem yeterince zorluyor insanlarda moral motivasyon kalmadı. bu arada bence de aile hekimi biraz gereksiz çıkışmış ama başta kendisi yanlış bana da biri öyle değil böyle yap dese yürü git bi daha gelme derim yani.şikayetlik bi durum yok karşılıklı uslupsüzlük var. ben anlamıyorum o doktor güleryüzlü bi şekilde tabi efendim alın antibiyotiğiniz dese teşekkür edecek miyidi cimerden sabimden??! o zaman görevini yaptı diyeceklerdi ki bu görevi değil tabii ki diş hekimine yönlendirecek onun işi değil ki. neden ben randevu bulamıyorum diye cimere yazılmamış mesela? iş doktoru hemşireyi şikayete gelince koşa koşa heryere gidip yazarlar hemen.

Şikayet ediyorsunuz ama gelinen nokta bu. Doktorlar öyle gerekli olsa da yazamıyor artık branşı değil ayrıca sağlık Bakanlığının şikayet edilmesi gerekir doktorları bu duruma sokan onlar

bir suru cesit antibiyotik var, aile hekimi ne bilsin dis icin hangi antibiyotigin kullanilacagina. Bir diger konu belki disiniz agrimiyor ve sadece antibiyotik alma pesindesiniz. Disiniz agriyor ise dis doktoruna gideceksiniz bu kadar basit.
Benim midem icin receteli ilacim var ve bittiginde midem ile alakali doktora gidiyorum cunku aile hekimim yazamiyor o ilaci. Simdi gidip ben de onu mu sikayet edeyim.
Ve cok eminim ki burada anlattiginiz kadar da kibar degildiniz.

şunu da söylim böyle ota b'ka koşa koşa şikayete giderseniz o yandaki dr da artık yazmamaya başlar hani o hemen yazdı istediğinizi diye çok iyi olmuyor. evet kabul bazı dr lar çok ters ama hekim seçme hakkınız var neden hemen şikayet? hiç düşünmüyorsunuz değil mi günde belki 100tane hasta herkesin derdi farklı kafa beyin kalmıyo azıcık tolere edeyim yok. gelme bidaha demenin neyi kötü, gitmeyiverin değiştirin aile hekimizni sanki hakaret etmiş. bu hadsizlik gerçekten çok fazla sonra da dr hemşire kalmasın ülkede. sırf bu insanlar yüzünden aile hekimi arkadaşım finlandiyaya gidiyodu ve kendisi çok sevilen çok iyi bi hekimdir. ben de gitmek istiyorum severek yaptığım her işten bıkkınlık getirdiler. bakanlık ayrı insanlar ayrı bıktırdı. 2 hafta raporluydum diye neredeyse maaşımın yarısı kesildi, kimsenin gitmek istemediği bi köydeyim tek hekim tek hemşireyiz ve kendi aracımla çok kötü yollardan gidiyorum sabah sabah milletin önüne geçmek isteyen insanlarla uğraştım daha onlarcası var benim moralim motivasyonum sıfır ve hala güleryüzlü olmaya çalışıyorum. bir de bu tip insanlara akıl veriliyor ya anlamam mümkün değil.

Bugün eczaneye gittim deneme için o.O

Bir arkadaşımın çocuğu hasta amo..... yazmış doktoru ama şişesi kırılmış fiyat sormami istedi yazdirmadan alacakmis dedim
Eczacı söylediğiniz ilaç antibiyotik reçetesiz veremem dedi .
Hemsirecik Hemsirecik
bulca bulca
Demek ki ben bir 5-6 yil öncesini hatırlıyorum çünkü en yakın arkadaşımla sohbet halindeyken çocuklarımız küçüktü

doktor antibiyotik verse bile biraz iyileşiyor gibi olduğunda ben ilaci keserdim .arkadasim biz ilaçsız iyileşiyorum derdi. eczaneden yedek antibiyotik alırdı. Doktora sormadan kullandığını söylüyordu. O kalmış galiba aklımda.

Back
X