Doktorun söyledikleri...

Ben çok şaşırdım gittiğiniz doktoralara
Bende ne tansiyon vardı ne şeker ama gebeliğin sonlarına yakın ikiside çıktı
Bir çok kadının başına gelen birşey
Niye öyle acıtasyon yapmışlar anlamadım
Diyetisyen ve endokrin doktorlarıyla şekeri kontrol altında tutmanız lazım kadın doğum anlamaz zaten o işten

Çok teşekkür ederim diyetisyenimi hiç aksatmıyorum protein ağırlıklı beslenme planı var. Elimden geleni yapıyorum. Bebek büyüdükçe kontrol etmem zorlaşacakmış bu yüzden 120 bile doktorlara çok geliyor. Araştıracağım mutlaka katojenik beslenmeyi.

Şekeri olmadan bebek kaybeden ve bebek sahibi olamayanlara da öl der belki

Aslında çok iyi bir doktorum vardı ama gebelerle ilgilenmiyor. Bende mecbur doktor arayışına girdim. İyi olsun bilgili olsun istedikçe tuhaf insanlara denk geldim. Asla doktorları kötülemiyorum öyle biri değilim sadece keşke karşılarındakinin insan olduğunu bir umuda sığındıklarını göz önüne alsalar. Eminim onlarda mesleki olarak alıştıkları için çekinmiyorlar bilemiyorum hata hangi tarafta.

Hayır o değerlerde değilim en fazla gördüğüm tokluk 200 falan. Karamsarlığım şimdi için değil. Bebek büyüdükçe kontrol edemeyeceğimi, bebek sağlıklı doğsada ondada diyabetle ilgili problem olacağını söylüyorlar bebeğime yetememek beni çok yaralıyor.

Diyete uyuyorum yapmam gereken herşeyi yapıyorum. Bir hafta yatış verdiler izlediler. Mesela örnek vereyim sabah kahvaltıdan önce ölçtüler 100 çıktı şekersiz çay, tuzsuz peynir, iki zeytin, üçer dilimde salatalık ve domates getirdiler yedim. Bir dilim ekmekte vardı hatta yemedim. Sonra tokluk ölçüldü çıktı 200 yani insüline ve kuş kadar yemeğe rağmen çıkmış ve görünürde sebep yok. Neyi kontrol altına alıcamı bile bilmiyorum artık

Çok teşekkür ederim mesajınız için. Evladınıza ve size sağlıklı ömürler inşallah. Özeller kabul etmiyor araştırma hastanelerine gönderiyor. Durum bu.

oncelikle geçmiş olsun ,saglikla kucagina alirsin inşallah yavrunu. anne tarafimda genetik diyabet var hepside doğurdu yani diyabet grip gibi hemen her evde vardir bi kiside. Sen doktoruna denk gelmemissin bence lütfen moralini bozma umutlu ol

Şekeri olmadan bebek kaybeden ve bebek sahibi olamayanlara da öl der belki
Doktorun derdi bebek sahibi olmak yada olamamak değil ki. Küçük yaşta başlayan ve hayatımın sonuna kadar yaşayacağım organ hasarları yada herhangi stres üzüntü anında tavan yaparsa kalıcı hasarlar olacak olması günün birinde başıma illaki birşey gelecek diye düşünüyorlar. Gebelik şekeriyle hayatına devam edenlerde var benim öncesinde olmamla sonrasında olmam arasında fark yok aslında çünkü gebeliğe kadar iyi götürdüm gebelikte zorlanıyorum kontrol etmekte

Arkadaşımda hem gebelik şekeri hem de hipertiroidi çıkmıştı. Kıza neler neler dedi doktorlar yok kör olur, yok zeka geriliği olur vs. Arkadaşım hep ilaçlarına, diyetine, yürüyüşlerine, kontrollerine dikkat etti ve sapasağlam bir oğlu oldu çok şükür. Doktorlar da bazen en kötü senaryoyu çiziyor

Canim benim.. Seni o kadar iyi anliyorumki.
Ben de kemoterapide kullanilan cok cok agir bi igne kullanirken ve hamile kalmam yasakken hamile kaldm ve drlar bebehi almamiz gerekebilir uzuvlsri ya da organlari eksik olabilir dediler.. İki gun kendimi karanliklarda hissettim cok kotu gunlerdi. Sennbilmiyor muydun hamile kalmaman gerektigini gelip bizden izin alman lazimdi diyen oldu sonra o igneyi kullanamyinca kortizon kullanmaya basladm sekerimi yukseltiyormus beni kimse uyarmadi yedigine dikkat et diye. 12. Haftada bende seker cikti. Endokrine gittim dr daha simdiden bu boyle kilolu ilerde nolcak dedi yardimcisina ileri obezsin sen dedi ki vucut kitle endeksinde obez cikmiyorum asiri kilolu cikiyorum ona ayri moralim bozuldu yediklerime dikkat ettim hareketimi artirdim bi sekilde kontrol alrinda tuttum Allaha sukur ve simdi sglikli bi bebegim var eger ilerde bir sorun cikmazsa sagligi cok iyi diyor drlar.
Senin suan icinde oldugun psikolojiyi cok iyi anliyorum kendini toplamaya calis moralini yuksek tutmaya calis canim biliyorum zor ama yapmamiz gerek :)
İnsallah sen de bebegin de saglikla kavusursunuz birbirinize :)

Öncelikle çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin inşallah... bizim bi komşu vardı aynı rahatsızlık ve hamilelik bi arada. Ben tabi çocuktum o zamanlar konuşulanlardan hatırlıyorum, biraz sıkıntı çekti ama çok sağlıklı bi kiz çocuğu doğurdu şimdi 15 16 yaşlarında vardır. Kendine vesvese verme, Allah büyük, bebeğine odaklan, battaniye, patik ör annesi :) inşallah sağlıkla kavuşursun

Yok sizin için söylemedim zaten
Doktorun yaklaşımı enteresan

Mesela ben öleyim o vakit

benım kayınvalıdem 15 yasından berı seker hastası o yastan berı ınsulın kullanıyor hep cok yuksek cok agır gecırıyor
4 cocuk dogurmus bır kadın 55 yasında

doktorunuz cok karamsar konusmus bıraz da sacmalamıs kesınlıkle baska bır doktorla daha gorusun
ayrıca hamılelık surecınde yedekte baska doktora da duzenlı gıtmeyı su yuzden de onerıyorum doktorunuz hastalanabılır acil egıtıme veya acıl baska doguma gırebılır ecelıyle ölebılır hersey olabılır su hayatda . stres ıcınde kalırsınız ayda bır baska doktora da duzenlı gıdın dogum suresınce bence

İnsilin pompası kullanan şeker hastası tanıdığım 2 kişi var ve sağlıkla bebeklerini kucağına aldılar ne annelerde ne de bebeklerde bi sorun oluşmadı sıkma canını şeker hastalığı moralle doğru orantılı iyi düşün iyi olsun... Rabbim yardımcınız olsun..

diyabetim. Öncelikle sülalem de yok. Ne kadar kötü doktorlara denk gelmişsin ve ne kadar moralini bozmuşlar. Bu hastalıkta biliyorsun ki kendine dikkat ettiğin sürece sorun yaşamazsın. Benim 10 yıl oldu ve değerlerim çok iyi, hatta en son ilaç raporu yeniletmek için gittiğim doktor diyabet olduğuma inanmadı , nasıl bir tedavi uyguluyorsan aynen devam et dedi. Kontrollü diyabetli'nin kendisi de sağlıklı olur, bebeği de. Benim çocuğum yok, bir ara tüp bebek denemem oldu, diyabetle ya da benimle bir ilgisi yok bu arada. O sıra kadın doğum doktoru hba1c değerim 6 olmasına ve benim değerim zaten yıllardır 6,5 geçmemesine rağmen , aşağı çek diyordu!! diyabet doktorum Allahtan bu konuda çok tecrübeli olduğu için beni rahatlatıyordu. Sana türk diyabet vakfını tavsiye ederim .İstersen özelden doktor adı da verebilirim. Bu arada hem benim tanıdığım hem de o hastaneye gelen birsürüü sağlıklı doğum yapmış arkadaşlar var. Öncelikle moralini bozma , sakin ol ve strese girme boş yere[/

Teyzem gencecik kadınken kanser teşhisi konuldu. Güya tedaviler filan derken.. kadıncağız yürürken dizlerinin gücü kesiliyor. Dizlerinin üstüne düşüyor.

Doktoruna bunu anlatıyor.

Yürürken düşüyorum diyor.

Doktorun dudaklarından hipokratı onurlandıracak pırlanta gibi cümleler dökülüyor:

Öyle düşe kalka öleceksin diyor.

Bazıları doktor olabiliyor, öğretmen olabiliyor, hakim oluyor... sanatçı bile olabiliyor. Ama insan olmak başka mesele.

Doktor gerçekçilikle kırıcılık arasındaki çizgiyi koruyup durumun ciddiyetini anlatmalı bence. Umutsuzluğunu değil.

Allahtan umut kesilmez. Onun bir bildiği vardır.

Benim anneannem, kapı komşum, halam hep şeker hastasıydı. Kapi komşum 92 yaşında rahmetli oldu.

Ömrü veren Allah. Ona dua et. Onun bir bildiği var.

Rabim bebegini kucagna almak nasip etsin. Öncelikle annem şeker hastasıydı bende adayıydım, şekerin en büyük sebebi stres ne korkarsan endişe edersen yükselir dengete tutmak için dietini güzel yap, her gün namaz gibi nyet et sagıklı doguracagım beş tübbebekte saramoni yaptım yataktan cıkmadım sigara içmedim altıncıda eşimin gönlü olsun dye yaptım zaten tutayacak diye yokmuş gbi gezdim sigarada kahvede birbaktım ikiz ücüncü ay bir stres birini kabettim dktor dedi stresden vucudun asit üretyor iyi olanı bozuyor anlatmaya calıştım inşallah iyi olur

Ankara'da iyi doktorlara git tatlım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…