Oğullarınıza da kızlarınıza da mahremiyeti sıkı sıkıya anlatın. Konuşup anlamaya başlayana kadar üst değişimi, alt değişimi, öz bakım temizliği gibi gibi konularda hassas olun ve aman anneannesi, babaannesi, dedesi, teyzesi, halası, amcası, dayısı bla bla bla diye rahat davranmayın ki çocuğa davranışlarınızla bile gösterip aşılayın bunu. Aile büyüklerimiz kırılacak gibi olurdu, "mahremiyeti bilmesi kendini koruması için mecburum, bu çocuk hep bu dört duvar arasında olmuycak" der kapatırdım konuyu.
Ben ilkokula giden küçük bir kızken, bi matematik ödevim için mahallemizde mühendislik okuyan bi abi vardı, dayımın oğluyla birlikte ona gönderdiler bizi derslerinize yardımcı olsun diye. Aileyle görüşüyorduk tanıdığımız insanlardı. O gün ozan abi evde yalnızdı. Özellikle isim yazıyorum ki okuyorsa sık sık kulaklarını çınlatıyorum kahrolası pis sapık. Ödevlerimiz bitti hadi oyun oynayalım dedi. Beni kucağına oturtup hoplatmaya başladı, sonra kuzenimi zıplattı aynı şekilde ama çok kısa. Sonra beni tekrar aldı sırtımı kendine yasladı, sonra şortumu arkadan kendine çekip popoma baktı göya çaktırmıyor pislik. Ben çok rahatsız oldum ve bırak beni dedim tamam tamam diyor ama bırakmıyor korkma oynuyoruz diyor. Sonra sakinleşmem için beni bırakıp dayımın oğlunu aldı onu gayet normal bi iki zıplattı ve bak korkcak bi şey yok eğlenin diye yaptım dedi.
Akşam vakti ve çok korkmuştum. Neyse biz çıkıp evimize gittik ve ben korkumdan aileme bi şey anlatamadım, çünkü çok baskıcı bir ailem vardı ve bu denli bilinç yoktu o zamanlar. Zaten anlatsam beni her türlü suçluycaktılar, mühendislik okuyan genç yakışıklı adam beni napsındı sonuçta. Üstelik dayımın oğluyla da oynamıştı ve ona bi şey yapmamıştı, her türlü ailesiyle bir olup küçük bir kızı ezebilirlerdi.
Sustum, yıllarca sustum ve burda anlatıyorum ilk defa. Altımdaki şorta kadar hepsi aklımda öyle bir travma öyle bir korku işledi içime.
İşte evlatlarınızı böyle şerefsizlerden korumak için gözünüzün önünden ayırmayın, tek başına abla, abi ödevlerine yardımcı olsun diye kimseye yollamayın. Başka eve oynamak için göndermeyin. Sokakta bahçede gözünüzün önünde oynasın. Bütün işinizi bırakın çocuğunuza odaklanın. Ve minicikkenden sıkı sıkıya mahremiyet eğitimi verin. Son olarak karşınızdaki küçük bir çocuk da olsa can kulağıyla dinleyin ve şartsız koşulsuz çookkk sevin. Sevin ve dinleyin ki benim annem babam beni dinler, bana inanır, beni korur deyip hiçkimseden korkmasınlar