• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dokuz yaşındaki yeğenimin cinsel merakı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
işte derinliklerde bişeyler var. Hadi yaşlar büyüyünce bile kuzen kuzene düşmez bana kalsa da . 2 yaşında bunu yapan azmış kudurmuş kafayı yemiştir kadın- erkek gözetmeksizin.
Ben şok olmuştum. Bir de bekardım o zamanlar hemen ev değiştirdim. O derece rahatsız etti beni.

Garanti o aile "erkek benim oğlum" diye pohpohlayarak yetiştiriyordur. Şimdiden yobazlığı çocuğun ruhuna ilmek ilmek işliyorlardır. Pipisi açık gezse gülüp geçiyorlardır vs. "Oğluşuma kızlar feda" diyorlardır. Çocuğa kızdıklarına da çok inanmıyorum "ay bu şimdiden çapkın" diye gülüp geçmişlerdir. Yoksa bir defa uyarılan çocuk bir daha cesaret edemez.
Bir yerlerde bir sorun var. Orası kesin.

Mirasına ..... pislik herif. Geberip gidecek mirasın derdine mi düşmüş. Kim kimi şey edecek onu hayal ediyor, hayal ettikleri de bebeler. Demek yalnız bulsa çocukları yakınlaştıracak bişeyler yaptıracak. Azmış kudurmuş kendi beceremiyor muhtemelen çocukları gözüne kestirmiş.

Zaten bunlar yüzünden oglum olduğuna sevinemedim. Sürekli çocugun kisiligini egosuna oynuyorlar. Sen tek erkek torunsun diye şisiriyorlar. Mesela bayramda k.v aradi .kayinpederim ogluma bayramlik almak istiyormus.(sanki ben alamiyorum) 8 tane daha torunu var onlara yok tabi. Bende eğer digerlerinede alacaksa alsin dedim. hicbirine almadi. 😕.mirasinda en degerli evi icin ogluma bak bu ev senin diyorlar.yine kızdım bu sekilde yüz vermeyin diye. Gecen haftada yine aradi oglumun özel okul taksitini sordu .yarisini heray ben verecegim dedi ben yine kabul etmedim. K.v de aramis daha ne istiyorsun adam kızlarina yapmiyor sana yapiyor diyor. Bende oglumu torununuz olarak sevin ama vaaddde bulunmayin para vermeyin bu iyilik değil dedim. Resmen kisiliğine etki etmek istiyorlar. cok cahiller ve bu cehalet beni cok yipratiyor.

Zaten bunlar yüzünden oglum olduğuna sevinemedim. Sürekli çocugun kisiligini egosuna oynuyorlar. Sen tek erkek torunsun diye şisiriyorlar. Mesela bayramda k.v aradi .kayinpederim ogluma bayramlik almak istiyormus.(sanki ben alamiyorum) 8 tane daha torunu var onlara yok tabi. Bende eğer digerlerinede alacaksa alsin dedim. hicbirine almadi. 😕.mirasinda en degerli evi icin ogluma bak bu ev senin diyorlar.yine kızdım bu sekilde yüz vermeyin diye. Gecen haftada yine aradi oglumun özel okul taksitini sordu .yarisini heray ben verecegim dedi ben yine kabul etmedim. K.v de aramis daha ne istiyorsun adam kızlarina yapmiyor sana yapiyor diyor. Bende oglumu torununuz olarak sevin ama vaaddde bulunmayin para vermeyin bu iyilik değil dedim. Resmen kisiliğine etki etmek istiyorlar. cok cahiller ve bu cehalet beni cok yipratiyor.
valla bravo.. bu kadar bilinc, tokgozluluk, mantikla yaklasim cok az gordugum bir sey.. helal olsun size. esiniz cok sansliymis. bakis aciniz fevkalade.. baskasi olsa bu heveslerini kara delik gibi hortumlar, suistimal ederdi insanlarin.

İkisini hiç yalnız bırakmadım. Evlerine göndermedim. Kızlarım, iki abisi ve ben evin önünde oturduk oynadık filan minik kızımı uyutmak için eve çıktım büyük ihtimal o zaman olmuş. Dedemin arabasına bindik üçümüz abimle ben bagajda oturduk dedi anlattı. Bunu bugün öğrendim hala başım çatlıyor
Resmen fırsat bilmiş gitmenizi bildiğiniz sapık bu çocuk. Öf böyle şeyler okuyunca kendi kızıma yapılmış gibi hissediyorum lütfen susmayın kızınız şimdi farkında olmasa da aklına kazındı ileride hiç masum şeyler olmadığıni anlayacak ve annem konuyu öylece geçiştirdi diyecek kızacak size. Kafa göz dalardım ben böyle çocuğa. 😠

valla bravo.. bu kadar bilinc, tokgozluluk, mantikla yaklasim cok az gordugum bir sey.. helal olsun size. esiniz cok sansliymis. bakis aciniz fevkalade.. baskasi olsa bu heveslerini kara delik gibi hortumlar, suistimal ederdi insanlarin.

Cok teşekkür ederim. oglumu cok seviyorum iyi ve adaletli bir insan olsun istiyorum. ogluma iyilik yapiyorum aslında.

Sizi tebrik ediyorum. Başkası olsa bu fırsatların tabiri caizse üstüne atlardı.

Cok teşekkür ederim. oglumu cok seviyorum iyi ve adaletli bir insan olsun istiyorum. ogluma iyilik yapiyorum aslında.
yalniz oteki taraf icin de ne kadar aci.. hele kendi kizlari icin.. size yapilan teklifleri duysalar, cocuklarina torun olarak deger verilmedigini anlasalar, hele adaletli sevilmediklerini.. cok kirilir cok uzaklasirdim herhalde..

Sizi tebrik ediyorum. Başkası olsa bu fırsatların tabiri caizse üstüne atlardı.

Cok tesekkür ederim. Ama ozaman oglum hicbir zaman birey olamaz kan emici bir asalak olarak yetişirdi. Tv de neler izliyoruz. Aile içi cinayetler neler neler.

yalniz oteki taraf icin de ne kadar aci.. hele kendi kizlari icin.. size yapilan teklifleri duysalar, cocuklarina torun olarak deger verilmedigini anlasalar, hele adaletli sevilmediklerini.. cok kirilir cok uzaklasirdim herhalde..

Zaten birazda kendimi onlarin yerine koyuyorum. Ayni durumu ailem bana yaşatsa cok kırılırdım.

ben de uğradım, 6. sınıfta falandım minibüse bindim kursa mı ne bi yere gidiyorum.ayaktayım biraz da dolu minibüs.popomda bi el hissettim, bazen olur ya cebinden bozuk para çıkartırken eli kolu sağa sola çarpan öyle sandım ama küçüğüm de zaten.yok bu avuçladı, okşuyo falan.yakaladım elini var gücümle tırnaklarımı sapladım çekmeye çalıştı ama kalabalık ya ani hareket de edemiyo anlaşılıcak elinin nerde olduğu.elini kanattığımı hatırlıyorum.korktum bağırmadım da, şimdi yeri göğü yıkıyorum en ufak şeyde tabiki.keşke bağırsaydım ama utanmıştım da sanki.hala hatırlayınca sinirden başım ağrıyo mesela.
çok geçmiş olsun 😔Pislikler her yerde.. keşke ben de bir tekme atsaydim ama yapmadım çok pişmanım. Allah cezasını versin aklıma geldikçe lanet ediyorum..

Gün içinde özelden soru soran arkadaşlar için ayrıntılı bir bilgilendirme yapıyorum.
Sorusunu atladığım, eksik cevapladığım varsa lütfen bilgi versin, tamamlayalım.

MAHREMİYET EĞİTİMİ BİLGİLENDİRME

Mahremiyet eğitiminden önce çocuklara duygu-duyum eğitimi verilmeli.
Bu oldukça geniş kapsamlı bir başlık o nedenle ayrıntısına girmiyorum.
İlgilenenler araştırabilir.

Öncelikle cinsel eğitimle,
mahremiyet eğitimi arasında fark olduğunu bilmeliyiz.
Cinsel eğitim birebir verilmelidir.
Çocuk cinsellikle ilgili soru soruyorsa bilmeliyiz ki çocuğun dünyasında bu konuyla ilgili bir gelişme/durum gündeme gelmiştir.
İlk iş olarak çocuğun neyi, ne kadar bildiğini kontrol etmeliyiz.

Sorulara kısa, net, olağan şekilde cevap vermeliyiz.
Örn/ Erkekler tuvaletini pipisinden yaparken kızlarda pipi olmaz, onun yerine o bölgedeki bir delikten yaparlar tuvaletlerini.

Karşı cinsin cinsel organını merak eden ve soru soran çocuklarda; yaş grubuna uygun hikaye kitapları ve kız-erkek oyuncak bebekler kullanılabilir.
Bazı oyuncak bebeklerde cinsiyet organları belirgin.

Mahremiyet Eğitimi ise aynı anda 5-10 çocuğa, gruba, sınıfa verilebilir.
Özel alanı tanıma
Özel alanı koruma
Örekinin özeline saygı duyma aşamalarını içerir.

ÖZEL ALANI TANIMA
Evrensel olarak belirlenmiş özel alan dudaklar, göğüs bölgesi ve genital (cinsel) bölgedir.
Bu
alan özel alan adıyla çocuğa öğretilmelidir ve 2 yaş itibariyle özel alan kavramı, özel alana saygı çocuğun dünyasında olmaya başlamalıdır.

4 yaştan itibaren bu konuya daha fazla dikkat edilmeli.Temkin ve tedbir üst düzeyde olmalı.
Yani mahremiyet eğitimi verilmiş olmalı.

ÖZEL ALANI KORUMA
a) İhlali fark etme
b) İhlal durumunda ne yapacağını bilme
(imdat, hayır, istemiyorum, çığlık atma vb)
Mutlaka prova yapılmalı, çocuk böyle bir durumda ne yapacağını bilirse güçlenir.
Ailene söyle, öğretmenine söyle şeklinde güdülenmelidir.

ÖTEKİNİN ÖZEL ALANINA SAYGI
4 yaştan sonra çocuklara kendine özel bir kutu, çekmece, sandık, bölme vb tahsis edilmeli ve çocuktan izinsiz açılıp karıştırılmamalı.
Bu sayede mekanda mahremiyet tanımlanmalı.
Sonra eşyada mahremiyet (özel eşya kavramı)
En son zamanda mahremiyet, (mesela akşsm saat 21:00'de çocuklar uyur, sonra anne babanın özel zamanı başlar.)

Kişisel fikrim; günümüz insanının en büyük handikapı/imtihanı ÖZEL HAYAT ve MAHREMİYET'tir.

Son olarak çocuklarla çalışılması gereken bir diğer önemli konu:MERAK'tır.
İyi merak/Zararlı merak

Aşağıda mahremiyet eğitimi için çocuklara okunabilecek iki kitabın görselini ekliyorum.
Bir kaç kitap daha olacaktı sanırım okula götürdüm.

Ebeveynler için Adem Güneş'in Mahremiyet Eğitimi kitabı okunabilir.
Normal şartlarda Adem Güneş referans aldığım biri değil ama bu kitabı (bazı yerlerine katılmasam da) okunabilir/faydalı olabilir.

Eklentiler

• IMG_6203.webp
    IMG_6203.webp
    20,1 KB · Görüntüleme: 110
  • IMG_6204.webp
    IMG_6204.webp
    27,3 KB · Görüntüleme: 45
Abla kusura bakma ama sen saf mısın?
9 yaşındaki eşek kadar çocuk 4 yaşında ki bir yavruya taciz etmiş sende 2. defa çocuğunu o tacizcinin eline vermişsin. 9 yaşında ki çocuklar artık ergen sayılıyor avrupada. Ne yaptığını çok iyi biliyor o velet. Sizin önünüzde niye yapmadı ? Çünkü yaptığının çok kötü bir şey olduğunu biliyor.

Ben 8-9 yaşındayken benden 2 yaş küçük çocuk popomu ellemişti. Ben korkudan bir şey yapamamıştım çünkü abileri ve kendinden büyük arkadaşları falan vardı hemen yanında. Onlarda gülüyordu pislikler.
O gün yatağımda zırlaya zırlaya bi hal olmuştum çünkü bunun taciz oldugunu biliyordum.
24 yaşındayım hâla pişmanım çocuğu gebertmediğim için. Ve hâla ona nefret duyuyorum.

Lütfen kendine gel, o sapığın yanına götürme o yavruyu

Bravo ne kadar da hakkaniyetli bir insanmışsınız.

Bir daha bir araya gelmeyin, gerekirse abinizle bile görüşmeyin.
Herşeyi siz belirleyeceksiniz, kızınız ne yapabilir. Siz görüşmeyecek engel olacaksınız, kızınıza da nasıl tepki vermesi gerektiğini anlatacaksınız.
Allah aşkına yazık o kızcağıza.
Ben 9 yaşındayken 2 katlı bir evde oturuyorduk. Üst katımızda ev sahibi oturuyordu. Onların oğlu beni taciz etmişti defalarca. Liseye gidiyordu. O zaman şimdiki gibi de değildi ebeveynler. Hiç konuşulmazdı, anlatılmazdı çocuklara böyle şeyler. Ben de hani yanlış birşey var hissediyorum ama ne yapmalıyım bilmiyordum. Ağlayarak anneme anlatmıştım. Bana kızmıştı. Sus sakın kimseye deme baban duyarsa o çocuğu mahveder demişti. Öyle sustum ben de. Aynı evde oturmaya devam ettik. Ama çocukla asla bir daha aynı yerde bulunmadım. Gördüğüm an kaçtım.
Kıyamam ya o zamanki halime. Kendini kirlenmiş hissediyordum. Acaba çocuk böyle mi oluyor falan diye korkuyordum. 25 yaşındayım bu travmayı kendi kendime birkaç yıl önce atlatabildim.Karşı cinse karşı hep soğuk ve tutuktum. Ben sebebini bu olaya bağlıyorum.
Demem o ki çocuğunuz küçük ama bu olay derin izler bırakabilir. Ona yardım edecek koruyacak sizsiniz. Herşey daha kötü olmadan önleminizi alın.

Herkese iyi geceler.
Arkadaşlar her yaz memlekete giderim bahsettiğim yeğenimde orada yaşıyor. Yazdan yaza görüyoruz birbirimizi. Geçen sene yeğenim 8 yaşındayken, kızımda 4 yaşındayken bahçede kızımın cinsel organına bakmış kızıma da kendisininkini göstermiş. Kızım bana bunu anlattığında şaşırdım açıkcası. Kızımla hep konuşurum özel bölge mahremiyetini ama abisini çok sevdiği için benle oynamaz diye hayır demedi büyük ihtimal. Yeğenimin annesiyle konuştum yeğenimle konuştum özel bölgelere bakmak ve dokunmanın yanlış olduğundan vs. Yengem garip bi tavır sergiledi 'ne yaptın göster' filan dedi göstertmeye çalıştı çocuk kaçtı. O zaman normal bi şekilde konuştum birazda kızdım, tatil boyunca tekrarlamadı.

Gelelim bu seneye 1 hafta memlekette kaldım geldim 4 gün oluyor kızım gene anlattı. Bahçeli ev çok sık kontrol etsemde gene aynı şey yaşanmış bu defa kızımın poposuna da bakmış elini sokup göğüs bölgesine dokunmuş. Ben istemedim filan dedi kızım. 9yaş cinsel merak anlıyorum ama 2 kız annesi olarak bunları duymak çok ağır geliyor. Öğrencilerimde de bu tarz bi olay yaşamdım. Kızıma abinde çok meraklı vs diye konuştum çok etkilenmesin diye ama hayır demeyi öğrenmesi gerekiyor. Ne yapsam bilemedim çok üzgünüm. Annemle konuşsam abimle de o mu konuşsa. Yeğenime kızar büyük ihtimal. Yengeme desem cok cahilce davranır gene. Başım çatlıyor ağrıdan her yaz gidiyoruz çocuk büyüdükçe dozu daha da artar mı merakının. Cinsel eğitim ve pedagoga götürme olayı olmaz aile yapısı olarak ne yapıcam ben :KK43:
Lütfen ya gitmeyin ya da gidecekseniz kızınızı iyice tembihleyin yanınızdan ayrılmasın. Çok üzüldüm. Ayrıca yeğeninize de sert bir şekilde konuşma yapın derim. Bildiğinizi bilsin ve bir daha teşebbüs etmesin. Abinize de söyleyin durumu ya da söylemek zor olur mesaj atın en iyisi.

Tutumunuzdan dolayı tebrik ederim sizi :KK52:

Gece duramadım abimi aradım sinirlendi o da ilgilenicem dedi mahallenin çocuklarını suçladı vs. Umarım bişyler yapar. Pedagogdan randevu almaya çalışıyorm. Uzun süre de gitmeyeceğim memlekete çok haklısınız
Senin abinde sapık olabilir. Cocugun cinsel organı ile oynamıyordur umarım. O çocuğada yazık ilerde pislik sapık bir birey olabilir.

Oğullarınıza da kızlarınıza da mahremiyeti sıkı sıkıya anlatın. Konuşup anlamaya başlayana kadar üst değişimi, alt değişimi, öz bakım temizliği gibi gibi konularda hassas olun ve aman anneannesi, babaannesi, dedesi, teyzesi, halası, amcası, dayısı bla bla bla diye rahat davranmayın ki çocuğa davranışlarınızla bile gösterip aşılayın bunu. Aile büyüklerimiz kırılacak gibi olurdu, "mahremiyeti bilmesi kendini koruması için mecburum, bu çocuk hep bu dört duvar arasında olmuycak" der kapatırdım konuyu.

Ben ilkokula giden küçük bir kızken, bi matematik ödevim için mahallemizde mühendislik okuyan bi abi vardı, dayımın oğluyla birlikte ona gönderdiler bizi derslerinize yardımcı olsun diye. Aileyle görüşüyorduk tanıdığımız insanlardı. O gün ozan abi evde yalnızdı. Özellikle isim yazıyorum ki okuyorsa sık sık kulaklarını çınlatıyorum kahrolası pis sapık. Ödevlerimiz bitti hadi oyun oynayalım dedi. Beni kucağına oturtup hoplatmaya başladı, sonra kuzenimi zıplattı aynı şekilde ama çok kısa. Sonra beni tekrar aldı sırtımı kendine yasladı, sonra şortumu arkadan kendine çekip popoma baktı göya çaktırmıyor pislik. Ben çok rahatsız oldum ve bırak beni dedim tamam tamam diyor ama bırakmıyor korkma oynuyoruz diyor. Sonra sakinleşmem için beni bırakıp dayımın oğlunu aldı onu gayet normal bi iki zıplattı ve bak korkcak bi şey yok eğlenin diye yaptım dedi.

Akşam vakti ve çok korkmuştum. Neyse biz çıkıp evimize gittik ve ben korkumdan aileme bi şey anlatamadım, çünkü çok baskıcı bir ailem vardı ve bu denli bilinç yoktu o zamanlar. Zaten anlatsam beni her türlü suçluycaktılar, mühendislik okuyan genç yakışıklı adam beni napsındı sonuçta. Üstelik dayımın oğluyla da oynamıştı ve ona bi şey yapmamıştı, her türlü ailesiyle bir olup küçük bir kızı ezebilirlerdi.

Sustum, yıllarca sustum ve burda anlatıyorum ilk defa. Altımdaki şorta kadar hepsi aklımda öyle bir travma öyle bir korku işledi içime.

İşte evlatlarınızı böyle şerefsizlerden korumak için gözünüzün önünden ayırmayın, tek başına abla, abi ödevlerine yardımcı olsun diye kimseye yollamayın. Başka eve oynamak için göndermeyin. Sokakta bahçede gözünüzün önünde oynasın. Bütün işinizi bırakın çocuğunuza odaklanın. Ve minicikkenden sıkı sıkıya mahremiyet eğitimi verin. Son olarak karşınızdaki küçük bir çocuk da olsa can kulağıyla dinleyin ve şartsız koşulsuz çookkk sevin. Sevin ve dinleyin ki benim annem babam beni dinler, bana inanır, beni korur deyip hiçkimseden korkmasınlar
Ya bitter cok uzuldum 😥
Alkah kahretsın oyle insanları!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X