Dokuz yaşındaki yeğenimin cinsel merakı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Abin ve yengenin bu durumu önemseyecegini düşünmüyorum açıkçası.

Erkek ebeveyni olarak çocuklarına bu konuda birşey derlerse cinsel kimliğinin baskılanacağını düşünürler.

Abin ve yengen ile aranın açıldığı ile hatta bunu kabul etmeyecekleri için onların çocuklarına iftira attığın ile kalırsın.

Yapacağın şey bir daha gitmemek yada aynı ortamda bulunsanız bile çocuğunu yanında oturtacaksın...

En kötüsü de kızında travma olarak kalabilir bu; çok fazla kadın biliyorum, çocukken yine böyle bir akrabası sadece açıp baktığı için eşiyle cinsel problemler yaşayan, "her seferinde aklıma o olay geliyor, korkuyorum" diye cinselliği reddeden..

Geçen sene yeğenim 8 yaşındayken, kızımda 4 yaşındayken bahçede kızımın cinsel organına bakmış kızıma da kendisininkini göstermiş.

Bahçeli ev çok sık kontrol etsemde gene aynı şey yaşanmış bu defa kızımın poposuna da bakmış elini sokup göğüs bölgesine dokunmuş. Ben istemedim filan dedi kızım.
Şu yazdıklarınızda gördüğüm tek şey tacizin dozu artmış.
Görüşmeyi kesmezseniz daha da artacak gibi duruyor.
Abinize söylemeniz de çözüm değil bence.
Kızınızı korumanız için görüşmeyi kesmelisiniz.
Yeğeniniz ve kızınız aynı ortamda olmamalı.
Ya da başlarından asla ayrılmamalısınız bir an bile ki bu mümkün değil.Saklambac oynarken, o olurken, bu olurken bu durumların devam edebilme ihtimali var.
Ayrıca yeğeninizin bu hareketi kızınızın da cinsel merakını tetikleyebilir.Kızınız da başka çocuklara bu şekilde davranabilir.

Heh bak aynı fikirdeyim, yazdım hatta.
4 5 olsa anlamaz cocuk evet.
Ama dokuz?
Altı ciplak bakkala gonder gitmez neden cunku utanır, bilir mahremı.
4 gider. Cunku bilmez
Oyuzden dokuzun merak yası oldugunu ben sanmıyorum.
Ben soyleyeyim, 4 te gitmez. Cunku bilir. 4 yasinda evladım var oradan biliyorum. Giyinip, soyunurken bile ben giydiriyorsam abisine, babasına ayıp bakma diyor. Tuvaletini yapacağı zaman tuvaletten çıkmamızı istiyor.
9 yaşında meraklı erkek çocuğuyla kendi çocuğumu yalnız bırakmazdım. Engel olamayacaksam tatile filan da gitmezdim. 2 defa üst üste olmuş. 3. nün olmasına izin vermeyin lütfen. Bu hızla giderse bu çocuk ergenliğe girdiğinde başka şeyleri de fırsat bulduğunda denemeye kalkabilir.
Tabi ki diğeri de hala çocuk. Aklı başında birinin çocuğu kenara çekip, merak etmesinin normal olduğunu, kadın ve erkeklerin farklı yaratıldıklarını ve başkasına böyle yaklaşmaması gerektiğini, böyle konuların ileri yıllara ait olduğunu ve acele etmemesi gerektiğini anlatması gerek. Burada o yaşlarda anne babanın izniyle okullarda cinsiyet eğitimine başlıyorlar.

Şu yazdıklarınızda gördüğüm tek şey tacizin dozu artmış.
Görüşmeyi kesmezseniz daha da artacak gibi duruyor.
Abinize söylemeniz de çözüm değil bence.
Kızınızı korumanız için görüşmeyi kesmelisiniz.
Yeğeniniz ve kızınız aynı ortamda olmamalı.
Ya da başlarından asla ayrılmamalısınız bir an bile ki bu mümkün değil.Saklambac oynarken, o olurken, bu olurken bu durumların devam edebilme ihtimali var.
Ayrıca yeğeninizin bu hareketi kızınızın da cinsel merakını tetikleyebilir.Kızınız da başka çocuklara bu şekilde davranabilir.
Ek olarak kızınız birşeylerin ters gittiğinin farkında ki abim bana böyle yaptı diyor.
Aslında bu bir imdat çığlığı gibi gelmedi mi size de.

Bu ne rahatlık ya söz konusu sizin kızınız farkında mısınız ?! Böyle bi durumda annenizi ve abinizi mi düşünüyorsunuz hala ?canları cehenneme yani. Şaka gibisiniz.

kızınız bunları hatırlayacak ve sizin hiçbir şey yapmadığınızı Da hatırlayacak.

Bizim bir komşu çocuğu vardı 6 yaşlarında ben de bi 10-11 varım. Bana her geldiklerinde çocuk tepemde oyun oynamak istiyor. Bi aksam geldiklerinde aman dedim odama gittim uyuyor taklidi yapayım yanıma gelmesin. Geldi ve beni taciz etti diyim çok ayrıntı vermiyim. 6 yaşında bir çocuk bunu nereden bilebilir bilmiyorum. Bana aslında o dönem için çok komik gelmişti. Kuzenime söyledim o da aynısını denedi ona da dokundu derken ablama anlattık. O çocuğu uyardı. Yaptığın doğru birşey değil falan dedi. Bize de kızdı. Biz de artık uyur taklidi yapmayı bıraktık tabi. Şimdi bu tür davranışları var mı bilmiyorum ama 16-17 yaşlarında da sürekli hırsızlıktan içeri girip çıkıyordu. Sorunlu bir çocukluktan sorunlu bir gençliğe geçiş yapmıştı.
Umarım sizin yeğeniniz bu duruma gelmez sırf merakından yapıyordur.

9 yas ne büyük nede kucuk bir yas ama bazi seylerin önüne bu yaslarda kesinlikle gecilmesi lazim o cocuk yeterli tepkiyi görmezse bunun normal birşey oldugunu dusunup isi dahada büyütebilir o yuzden abinize söyleyin

Kesinlikle alıcam ama çok zor bi durum :KK43:
Tutumunuz çok yanlış.
Kızınız rahatsız olmuş ki size anlatmış hepsini. Ama siz her iki durumda da kızınızın hislerini görmezden gelip üstünü örtmüşsünüz. Bu öyle merak diye geçiştirilecek bir konu değil.
Kızınıza yaşatılan şey için olay çıkarmazsanız "annem bile beni anlamıyor" deyip size anlatmaktan vazgeçebilir.
O yüzden daha kararlı ve çözüm odaklı davranın. Laf değil icraat önemli böyle ciddi durumlarda.

" Abinde çok meraklı " bu savunmayı anlayamadım.

Böyle bir açıklama yapılmaz ki. Bu durumu kızınızın gözünde resmen normalleştirmişsiniz.

Kızınıza bunun fazlasıyla yanlış olduğunu, bir daha böyle bir durum yaşandığında çığlık atması gerektiğini, o ortamdan hemen koşarak kacmasinin ve sizin yanınıza gelmesi gerektiğini ısrarla anlatmaliydiniz.

Bir defa bu durumu yaşayıp ikinci kere onları yalnız bırakmak büyük cesaret.

Bagirmayi öğretin.

Kendimi kızınızın koydum. O yaşta gayet net bir şekilde size bir olayı anlatıyor ve siz önlem almıyorsunuz. Yok abime diyemem, yok psikologa gidemem. Kızınız olsam sizi affetmem beni o kuzenle baş başa bıraktığiniz icin.

Ben olsam söylerdim, hatta acaba abi başka çocukların tacizine uğrayor olabilir mi? Diye içlerine ateş atardım. Sonra a mutlaka destek almalarını tavsiye eder, bir daha asla kızımı yanımdan ayirmazdim.

3 yaşındaki oğluma konuşmaya başladığından beri sürekli tekrarliyorum. Popona bir ellerse hayır diye bağır. Kimse elleyemez diye. bazen ben dokunduğumda "anne hayır" deyip elimi çekiyor. Ayıp diye bağırıyor. Bu ayrımı bilmeli çocuklar. Kız olsun erkek olsun hiç farketmez.
özenli davranıyorum sanarken siz abiniz ve yengeniz ile aranızda sorun çıkmasın diye uğraşıyorsunuz. Önceliğimiz çocuklarımız

Heh bak aynı fikirdeyim, yazdım hatta.
4 5 olsa anlamaz cocuk evet.
Ama dokuz?
Altı ciplak bakkala gonder gitmez neden cunku utanır, bilir mahremı.
4 gider. Cunku bilmez
Oyuzden dokuzun merak yası oldugunu ben sanmıyorum.

Merakla zerre ilgisi yok. Cinsel dürtü de olamaz.

Aileler fazla bilinçsiz davranıyor. Olmayan filmler izleniyor , videoları kontrol etmiyorlar , kendi yatak odası kapilarina , hareketlerine dikkat etmiyorlar.

Bu çocuk ya görerek öğrenmiş bunu ya da üzgünüm ki aynı durumlar ona da yapılıyor.

Terapi alması sart.

Haklısınız bu konuda hata etmişim. Ben davranışı değil, kuzeninin tutumunu kötü bilsin istemedim
Yaşı biraz büyüdüğünde kuzeninin davranışının kötü olduğunu anlayacak ve "annem beni korumadı, olayı ört pas etti" diyecek...

Doğurduğumuz çocukları ne pahasına olursa olsun korumak zorundayız.

Çocukken mahallenin çirkef bir kadını kapımızı çalıp biz 3 kardeş sofrada karpuz yerken gelip bizi dövmüştü, annem sessiz bir kadındı, ses çıkaramamıştı, 3 'ümüzde de travma olarak kaldı o olay, hiç unutmadık, ve her olayı konuştuğumuzda "annemiz bizi korumadı" dedik hem yüzüne hem arkasından.

Annemde sessiz kalışının pişmanlığını her zaman yaşar...

Hah be. Bunu yazacaktım ama cocugun yok nerden bılıyosun buyuk oldugunu cocuk derler dıye yazmadım.
Dokuz buyuk bir yas degıl mı?
9 yas büyük
Ayrıca o çocuk normal bi psikolojide gelmedi bana
Konu sahibi gücenirler bana diye sesini çıkarmıyor çocuğun tacize uğruyor farkında Mısın ?
9 yas değil de 3-4 yas olsa merak derim yeni yeni keşfediyor cinselliği derim ama 9 yas bildiğin ergenlik öncesi gibi bir şey
Şimdi zaten çocuklar erken ergenlik dönemine giriyor.
Ban yememek için daha fazlasını yazmıyorum ama ben olsam dünyayı ayağa kaldırmıştım.

9 yas büyük
Ayrıca o çocuk normal bi psikolojide gelmedi bana
Konu sahibi gücenirler bana diye sesini çıkarmıyor çocuğun tacize uğruyor farkında Mısın ?
9 yas değil de 3-4 yas olsa merak derim yeni yeni keşfediyor cinselliği derim ama 9 yas bildiğin ergenlik öncesi gibi bir şey
Şimdi zaten çocuklar erken ergenlik dönemine giriyor.
Ban yememek için daha fazlasını yazmıyorum ama ben olsam dünyayı ayağa kaldırmıştım.

Anne zaten öyle olmalı , hem kriz çözücü hem pençeli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X