Sadece konuştum. Tc, isim, ıban hiçbir şey paylaşmadım. Sıkıntı olmaz değil mi bana?Kapora dolandırıcısı deniyor onlara.Mis gibi evlerini, piyasanın altında kiraya verirler ama her nedense taliplisi çoktur ve kapora ile sizi ağlarına düşürmeye çalışırlar.Ben farklı bir dolandırıcılık olduğunu sanmıyorum yaşadığınızın. Kimse hiç bir eve fiziki olarak girmeden kapora göndermesin.
Muhtemelen ilandaki ev kendisinin bile değil. Bu nasıl şeymiş hem çarşambadan önce göremiyorum hem de çarşambaya kadar tutulmuş oluyor. Diğer kiracı adayları görmeden mi tutacaklarmış.Arkadaşlar, az önce bir ev ilanı gördüm eşyalı kiralık. Yayınlanır yayınlanmaz gördüm çünkü sıralamam tarihe göre en güncel ilanlara bakıyorum yani. Ev tam istediğim gibi ve istediğim konumdaydı üstelik fiyatı da çok uygundu. Hiç güvenilir bir profil mi diye düşünmeden aradım. Sonra açan olmadı kapandı o beni aradı. İlanı sordum. Direkt mesleğimi sordu. Normalde de soruluyor da açar açmaz sormasına şaşırdım. Hemşireyim dedim çok içten ohh çok iyi falan dedi. Evcil hayvan falan var mı dedi. Bir kira bir depozito bir de emlakçı bedeli falan dedi. Ben evi aşırı beğendiğim için ki gerçekten baktığım 1+1 evler arasında en güzel evdi yani hemen yarın bakmak istedim. Direkt yarın olmaz kiracı çıkıyor çarşamba olur dedi. Ben bir tuhaf oldum yani kiracı bugün var yarın hemen yok oluyor ev çarşambaya hazır mı oluyor anlamadım. Sonra çarşamba bakalım o zaman dedim. O da ev sahibi kendi çevresine söyledi biz de kendi çevremize söyledik çarşambaya kadar tutulabilir de siz isterseniz ev sahibine kapora atın size opsiyonlayalım, dedi. Görmediğim bilmediğim eve de kapora çok saçma geldi. Ben düşünüp size döneyim o zaman, dedim kapattım. Sonra baktım ilan yok. Zaten profilde tek ilan oymuş onu da galiba benimle konuşurken silmiş. Şimdi basit bir olay gibi görülüyor ama anksiyetesi tavan olan bir ben için geceye fazla aksiyonlu kaldı o kadar takıntılı ve stresli biriyim. Galiba adam beni dolandırmak istedi. Ben de kendi numaramla arayıp güzel güzel konuştum. Banka hesabımda falan konuştuğum numara kayıtlı. Bir sıkıntı yaşar mıyım sizce?
Resim ve yatağın yanısıra yemek ısmarlama da direk gösterge, dolandırıcılar cömert gözükmek ister yeme içmeyi esirgemez çünkü kaz gelecek.Biz eşimle gördüğüm ev için nerdeyse dolandırılıyorduk.Satılık hemde. Tuhaflık olduğunu en başta anladım ben aslında eşime kaş göz yapamıyorum tlf arabada kalmış. Sözde anne baba ve tek çocuklu bir aile. Çocuk üni okuyor Eskişehir’de anlattıklarına göre. Hala evde oturuyor karı koca satılırsa Eskişehir’e yerleşecekler. Neyse eşim eşiyle konuşuyor benim kafamda deli sorular. İlk dikkat ettiğim şey evde hiç onlara ait aile fotosu olmamasıydı. Sonra yatak odasındaki yatak tek kişilikti. Ve çok sabırsızlardı bize yemekler falan söylendi biz hayır desekte zorla yemek yedirdiler. En son ne mi oldu bizden bir milyon altıyüz bin lira kapora istedi adam eşim o an anladı. Sonra biz size yarın dönüş yaparız dedi aslında paranın tamamı vardı bizde ama böyle davranınca bi kısmını kredi çekeceğiz dedik kendimizi zor attık dışarı . Korkunçtu hiç unutmuyorum o akşamı
Evet evet kesinlikle.. Adamın ağzı o kadar iyi laf yapıyor ki eşim aslında çok akıllıdır ama bi an basiretim bağlandı cevap veremedim dedi.Resim ve yatağın yanısıra yemek ısmarlama da direk gösterge, dolandırıcılar cömert gözükmek ister yeme içmeyi esirgemez çünkü kaz gelecek.
Yemeği restoranda mı yediniz, restoran değilse açıkçası ben korkardım yemek yemeye, sizi bir şekilde uyutup gasp edebilirlerdi, ucuz kurtulmuşsunuz...Biz eşimle gördüğüm ev için nerdeyse dolandırılıyorduk.Satılık hemde. Tuhaflık olduğunu en başta anladım ben aslında eşime kaş göz yapamıyorum tlf arabada kalmış. Sözde anne baba ve tek çocuklu bir aile. Çocuk üni okuyor Eskişehir’de anlattıklarına göre. Hala evde oturuyor karı koca satılırsa Eskişehir’e yerleşecekler. Neyse eşim eşiyle konuşuyor benim kafamda deli sorular. İlk dikkat ettiğim şey evde hiç onlara ait aile fotosu olmamasıydı. Sonra yatak odasındaki yatak tek kişilikti. Ve çok sabırsızlardı bize yemekler falan söylendi biz hayır desekte zorla yemek yedirdiler. En son ne mi oldu bizden bir milyon altıyüz bin lira kapora istedi adam eşim o an anladı. Sonra biz size yarın dönüş yaparız dedi aslında paranın tamamı vardı bizde ama böyle davranınca bi kısmını kredi çekeceğiz dedik kendimizi zor attık dışarı . Korkunçtu hiç unutmuyorum o akşamı
Kaporoyu gonderseydiniz büyük ihtimal dolandırılancaktınız. Aynısını arkadaşım yasadı ve dolandırıldı. Diğer türlü bir şey olmaz merak etmeyin.Arkadaşlar, az önce bir ev ilanı gördüm eşyalı kiralık. Yayınlanır yayınlanmaz gördüm çünkü sıralamam tarihe göre en güncel ilanlara bakıyorum yani. Ev tam istediğim gibi ve istediğim konumdaydı üstelik fiyatı da çok uygundu. Hiç güvenilir bir profil mi diye düşünmeden aradım. Sonra açan olmadı kapandı o beni aradı. İlanı sordum. Direkt mesleğimi sordu. Normalde de soruluyor da açar açmaz sormasına şaşırdım. Hemşireyim dedim çok içten ohh çok iyi falan dedi. Evcil hayvan falan var mı dedi. Bir kira bir depozito bir de emlakçı bedeli falan dedi. Ben evi aşırı beğendiğim için ki gerçekten baktığım 1+1 evler arasında en güzel evdi yani hemen yarın bakmak istedim. Direkt yarın olmaz kiracı çıkıyor çarşamba olur dedi. Ben bir tuhaf oldum yani kiracı bugün var yarın hemen yok oluyor ev çarşambaya hazır mı oluyor anlamadım. Sonra çarşamba bakalım o zaman dedim. O da ev sahibi kendi çevresine söyledi biz de kendi çevremize söyledik çarşambaya kadar tutulabilir de siz isterseniz ev sahibine kapora atın size opsiyonlayalım, dedi. Görmediğim bilmediğim eve de kapora çok saçma geldi. Ben düşünüp size döneyim o zaman, dedim kapattım. Sonra baktım ilan yok. Zaten profilde tek ilan oymuş onu da galiba benimle konuşurken silmiş. Şimdi basit bir olay gibi görülüyor ama anksiyetesi tavan olan bir ben için geceye fazla aksiyonlu kaldı o kadar takıntılı ve stresli biriyim. Galiba adam beni dolandırmak istedi. Ben de kendi numaramla arayıp güzel güzel konuştum. Banka hesabımda falan konuştuğum numara kayıtlı. Bir sıkıntı yaşar mıyım sizce?
Bence kesinlikle oyle. Inanmayın asla, bir ara bu tarz şeyler yazlıklarda çok oluyordu. Hatta benim başıma bile geldi... insan inanamıyor nasıl bu ev bu kadar uygun olur diye ve aynı dediğiniz şeyler söylendi.BenceArkadaşlar, az önce bir ev ilanı gördüm eşyalı kiralık. Yayınlanır yayınlanmaz gördüm çünkü sıralamam tarihe göre en güncel ilanlara bakıyorum yani. Ev tam istediğim gibi ve istediğim konumdaydı üstelik fiyatı da çok uygundu. Hiç güvenilir bir profil mi diye düşünmeden aradım. Sonra açan olmadı kapandı o beni aradı. İlanı sordum. Direkt mesleğimi sordu. Normalde de soruluyor da açar açmaz sormasına şaşırdım. Hemşireyim dedim çok içten ohh çok iyi falan dedi. Evcil hayvan falan var mı dedi. Bir kira bir depozito bir de emlakçı bedeli falan dedi. Ben evi aşırı beğendiğim için ki gerçekten baktığım 1+1 evler arasında en güzel evdi yani hemen yarın bakmak istedim. Direkt yarın olmaz kiracı çıkıyor çarşamba olur dedi. Ben bir tuhaf oldum yani kiracı bugün var yarın hemen yok oluyor ev çarşambaya hazır mı oluyor anlamadım. Sonra çarşamba bakalım o zaman dedim. O da ev sahibi kendi çevresine söyledi biz de kendi çevremize söyledik çarşambaya kadar tutulabilir de siz isterseniz ev sahibine kapora atın size opsiyonlayalım, dedi. Görmediğim bilmediğim eve de kapora çok saçma geldi. Ben düşünüp size döneyim o zaman, dedim kapattım. Sonra baktım ilan yok. Zaten profilde tek ilan oymuş onu da galiba benimle konuşurken silmiş. Şimdi basit bir olay gibi görülüyor ama anksiyetesi tavan olan bir ben için geceye fazla aksiyonlu kaldı o kadar takıntılı ve stresli biriyim. Galiba adam beni dolandırmak istedi. Ben de kendi numaramla arayıp güzel güzel konuştum. Banka hesabımda falan konuştuğum numara kayıtlı. Bir sıkıntı yaşar mıyım sizce?
Eve söylemişler bize sormadan zaten yolda geliyor diye ısrar ettiler. Korkunçtu bize de ders olduYemeği restoranda mı yediniz, restoran değilse açıkçası ben korkardım yemek yemeye, sizi bir şekilde uyutup gasp edebilirlerdi, ucuz kurtulmuşsunuz...
Ya ne bileyim yana yakıla ev arıyorum. Ev de böyle pinterest evi fotoğrafı koymuşlar. Aradım hemen. Bir keresinde de piyasası dokuz yüz bin olan arabayı altı yüz bine ilana koymuşlardı. Kapora istedi görmeden veremem dedim küfür etmeye başladı. Benzer olay aslında.ev ararken böyle yeni ama hakkından uygun bir ev bulduk neden ucuz ki derken meğer torbacıların sokağıymış
ayrıca tutmak istediğim evi de daha beni görmeden adam ciddiyim diye on gün bekletti ücret falan istemeden
böyle şeylere kanmayın bu kapora işi çok fazla son zamanlarda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?