donbulun diyet günlüğü

dün yazdan kalma bir gündü ama bugün hava hem yağmurlu hem fırtınalı ve sıcaklık 0 derece.sanki farklı bir iklime gelmiş gibi.tam çocukların şubat tatili.soğuktan dışarı bırakmadım.iyiki okulun son haftası gezmelerine müsade etmişim

dışarı çıkmam lazım.diyet yoğurdum bitmiş.alsam iyi olur.birde mate çayım var oda azaldı belki bu fırsatan faydalanır çıkarım.adım sayarımla yürümeme lazım.doktor 18 şubatta kontrol edecek

kuru baklagil olarak sadece yeşil mercimeğim kalmış ondan 10 kaşık bulgurdan 3 kaşık bende birlikte pişirdim.yağıda 1 tatlı kaşığı koydum.soğuyunca yeşiliklerini ekleyip harmanladım kısır gibi oldu.sağlıklı ve lezetli.yeşil mercimek vitamin deposu

baklagil olarak adlandırılan kuru fasulye,bezelye,mercimek vs sebzeler proteyin,lif konpleks karbonhidrat b vitamini,çinko,potasyum,mağnezyum,kalsiyum ve demir gibi birçok besin madesi açısından zengindir.kalorileri yüksek olsada ayarlı yedinmi vücudun glisemik indeksinide ayarlıyor.yani ani acıkmaları engeliyor.buda düzenli tüketildiğinde zamanla aşırı yeme arzumuz azalıyor.
mercimek özelikle folik asit açısından zengindir 1 fincan pişmiş mercimek günlük folik asit ihtiyacının%90 nını sağlıyor.folik asit kandaki kolestrolü düşürür ve insanı daha hareketli yapar.kandaki kolestrol artıkça daha az hareket eder halsizleşiriz.bu yüzden doymamış yağ içeren besinlerden sonra halsiz düşeriz ve bir süre sonra daha çok acıkırız.

balıktan bahsedeyim.balıktada en az etteki kadar proteyin vardır.üstelik kırmızı etin yarısı kadar yağ vardır.balığın içindeki yağ sağlığımız için yararalı bile olabilir.çoğu balık kandaki kötü kolestrolü düşürüp,iyi kolestrol oranını artırır.balıkta omega3 yağ asiti vardır balığın aynı zamanda trigliseridi düşürücü özeliğe sahiptir buda kan basıncını düşürüp damar yaşlanmasını engeller.

bu bilgileri elimdeki bir kitaptan faydalanarak yazıyorum.

balıkçımın dükanında asilı olan bir panaoda bile yazıyordu.haftada 3 kere balık tüketin 5 yaş gençleşin.

balığı çok sevmiyorum.sevdiğim bir çupra birde mezgit var yağda balıkta sevmiyorum.ızgara yada fırın daha çok hoşuma gidiyor

Son düzenleme:
yürüyüşümden geldim.dışarı çıktım önce yağmura yakalandım sonra doluya tutuldum.arkasından fırtınada geldi.kaymamak için japon hatunları gibi yürüdüm.yokuş tırmandım sonra yokuş indim.kaymamak için yine minicik adımlarla yokuş indim.dondum.ama 1 saate 7000 adımı atım.10000 adım atmak istedim ama hava şartları elvermedi.kapalı yer olmadığı için zor oldu.spor salonunda yürüyüş bandında tamamlıya bilirdim.ama spor salonuna girmedim

gelince

1 bardak meyve pudingimi tarçın ve leblebi yedim 2-3 tane diyet bisküvim kalmış onuda yedim.çorbamı akşama doğru içerim.pırasamı artık kısırımla birleştirip yerim

mate çayımıda unutmadım.spordan gelir gelmez hemen içtim.diyetisyenim spordan sonra muhakkak bitki çayı iç dedi.günde 2 bardaktan fazla olmasın dedi.özeliklede mate çayını tavsiye etti

mate çayı zayıflamaya yardımcı bir çay.vücutaki yağ yakımına yardım ediyot.günde 2-3 fincan içmenin ayda 5 kilo verdirdiği söyleniyor.bu bana abartı geliyor.ama yağ yakımına yardımcı ve yeşil çaydan daha iyi bir anti toksidanmış

zayıflamaya yardımcı 5 şibir arada çayınıda öneriyorlar.

1 tatlı kaşığı mate yaprağı
1 tatlıkaşığı biberiye
1tatlıkaşığı kekik
1 tatlı kaşığı funda yaprağı
2 tatlıkaşığı yeşil çay

1 ltre kaynar suyu bu karışımın üzerine döküp demlenmesini bekleyip için.

hazırı satılıyor aktarlarda.poşetlerdede var hehalde.bu çaya şuan yabancıyım.yarın markete varmı bakacağım.uzun zaman önce aktardan aldığım zayıflama çayı vardı.ozaman içindekileri bilemiyordum.belkide bu çaydı.iştah kesiyordu.epeydir bitkilerden yardım almıyordum.biraz bitki çayından birşey olmaz.bitki çayını pek sevmiyorum.bu yüzden düzenli içmedim.şimdi araştırınca doktorun boşuna bu çayı vermediğini anladım.bugünden itibaren düzenli olarak günde 2 fincan içeceğim.bakalım 18 şubata kadar nasıl bir etkisi olacak merak ediyorum.

günaydın bugün

SABAH

50 gr nesfit bir çay bardağı süt

ARA ÖĞÜN

2 anjelik erik çeyrek armut
yarım küçük peynirli krep

mate çayı

bugün öğle yemeğine 11 gibi başladım çocuklar evde olduğu için kahvaltılarını bu satte yapıyorlar.bende temizliğe başlayacağım için krepten ekmek niyetine küçük bir parça yedim.zaten diyete uygun yapıyorum.arada yiyebilirsem yoğurt ve pırasamı yerim.çünkü spora gideceğim.

akşama nohut pişireceğim.etli nohut suzuz ve etsiz yerindn 10 kaşoık hakım var.pilav olarak bulgur ye dedi.3 kaşık pilavı nasıl pişirecem.neyse minacık tencerem var onda 2-3 günlüğü pişireyim sebzeylede artırırım.sebzeli bulgur pilavı güzel olur.yağsız haşlama tarzı yapar sonra biber salçasıyla yeşiliği eklerim.dün mercimek ve bulgurdan yaptığım sebzeli karışım güzel oldu.marulla güzel yendi.bir diyet yemeğinin olabileceği lezeteydi

bugün ÖĞLE YEMEĞİ

2 yumurta büyüklüğünde hindi
yarım kase yoğurt ligt
4 kaşık pilav diyet deyil
2 acı arnavut biberi

sporumu yapıp geldim 1.5 saat 10600 adım.dışarısı -2 derece ama yinede sporumu yaptım yarısı kapalı spor salonunda aletlerle yarısıda dışarda .hareketli olduğum için üşümedim.1.5 saat spor 10600 adım yaklaşık 400 cal yaktırmış padometrem öyle diyor.ama yaklaşık olarak doğru olmalı.

mate çayım bitmişti gidip onuda aşdım.yanında aynı markanın 7 bitki karışımını aldım.içinde beşibiryerde karışımındaki bitkiler var.şimdiye kadar yağ eritici özeliklerine pek inanmamıştım.ancak diyetisyenim mate çayını muhakkak iç dedi.olsun işe yaramasada bitki çayı içimi ısıtır dedim.şimdi ciddi olrak düzenli olarak günde 2 bardak içeceğim.bakalım ne olacak

bir sitede diyeteki iki guruptan birine düzenli olarak mate çayı içirmişler.diğerlerine içirmemişler.mate çayı içen gurup 5 kg vermiş.içmeyen gurup kilo verememiş.tabiiii nekadarı doğruysa.bir ayda bitki çayıyla 5 kilo veriliyorsa labratuarlar çoktan bunu sanayiye döküp zayıflama ilacı diye piyasaya sürerlerdi.ama sadece bu işe çaycılar el atmış görünüyor.

diyet ilacı diye satılanlar yağ yaktıran diyenlerin hepsi idrar söktürücü içeriyor.birde beynin iştah noktasını uyaran madeler konuyor.yalnızca bu uyarı 3-4 kutu devam ediyor.bu bütün madelerde olduğu gibi vücut bu uyarıya karşı bağışıklık kazanıyor.ve önce idrar söktürüp iştahını kapatan ilaçlar artık işe yaramaz oluyor.benim yaşadığım bu döngüydü.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…