donbulun diyet günlüğü

sevgili kocama canın ne istiyor diye sordunmu isteklerini sıralar.insan canım bir çorba yap yeter demiyor.hoş adam çorba olarakta işkembe ister.
spordan dönüşte sormak hatasına düştüm.mantı dedi.hayatım spordan çıktım yorgunum dedim.bana 1-2 halter az kaldırıpta kocana bir mantı yapmıyorsun dedi.sonra ızgara yap dedi.ızgaranın yanına lavaş ister.oda uğraştırıcı.hiç olmazsa mantı pisliği az olur.çok yapıp neden dolaba atmıyorsun diyede yakınıyor.bende artık okadar genç deyilim.biraz eskiyi unut dedim.ahhhh bu adam beni öldürecek kıyamıyorumda 2 beze açayımda gönlü olsun.

12300 adımımı atım

5 kaşık nohut yemeği susuz yerinden
1 yumurta
50 gr ekmek

10 adt çubuk kreker
1 çay kaşığı çukulata(adetin gözü kör olsun)

1 kupa mate çayı

yemek işlemini kapadım.akşama ne yerim bilmeme.ama ekmeğimi bitirdim.belki salata yerim.şöyle havuçlu turplu lahanalı.bakacağız.şimdi hatunluk beni bekler

Günaydın canım...

Günün çok güzel geçer umarım....

buğün biraz sancım olduğundan dolayı yataktan zor kalktım.ancak evimi biraz temizleyip sporuma gitim.şimdi geldim

buğün sabah

50 gr nesfit 1 fincan süt

öğle

50 gr peynir
50 gr ekmek
yarım domates

aralarda 2 armut

şimdi eve gelince mate çayımı yaptım içtim.sabah erkenden 7 ot çayımı öğle kiraz sapını içtim.3 çeşit bitkiyi değişik zamanlarda içmiş oldum.ödemimin çoğunu atım.bu haftada yarım kilo vermiş olsam yarına kadar 1300 gr ödemimin gitmesi lazım.dünden beri epeyini atım.bitki çayları harbiden iyi geldi.suyumu ve bitki çayımıda içtiğim halde yinede bu soğuk havada dünkü gibi 400 gr ödem atmışım.galiba bu bitki çayları işe yarıyor.yarına 77 olmama gerek bu gidişle olacak gibi

dün kendime kepekli makarna aldım pişmemiş olarak 100 gr mı 326 cal.zaten günde 100 gr ekmeğim ve 3 kaşık makarna yada pilavım var.ancak buğün 100 gr pişirsemmi.çünkü ekmek hakımı bitirdim.3 kaşok makarna için tencereye koymaya değmez.ozaman yarınki ekmek hakımı ve makarna hakımı kulanıp kendime sebzeli kepekli makarna yapayım.bugün kalsın

karbonhidratın bir kısmını ekmekten almam diğerlerini sebze ve baklagilden almama gerekiyor.çünkü insülin direncim yeni yeni kendine geliyor.bunu düzgün beslenip gerekli besinleri zamanında ve düzenli alarak yaptım.şimdi makarnayı yarına bırakmalıyım.günlük kal ihtiyacımı aşmadan makarnayı yiye bilirim ama dengeli beslenmiş olmam.bu yüzden sabır gösterip yarına sebzesi bolcana kocabir tabak olacak şekilde 100 gr makarnayı pişirebilirim

100 gr makarna pişirmeye göre 200-300 gr haline geliyor.aldente yani diri pişirirsen 200 gr olur yumşak pişirirsen 300 gr yaklaşır.bide yağsız domatesle maydanoz havuçla pişirilmiş güzel bir soosla kalorisi 400 geçmeyen doyurucu ve sağlıklı kocaman 1 tabak makarnan olur.
makarnaya yağ koymadan yaparsan depolanma riski azalır.

sosunu hazırlamak için domates rendesini hazır alabilir yada 2 tane domatesi 1 havucu rendeler birlikte biraz tuzla pişirir eritirsin.soğuyunca sosun içine maydanozu karıştır.sıcah haşladığın makarnayı direk sosun içine atıp maydanoz biraz yumşayıncaya kadar pişirin.normal şartlarda makarna sosuna havuç koymama.ancak kısra koyduğumda güzel oluyor.makarnanın vitamin değerini artırır.hem neden istediğimiz sebzeleri eklemeyelim.yemek bizim deyilmi ne canımız isterse katabiliriz.

yarım kase bol acılı sirkeli ve limonlu işkembe çorbamı içip 1 elma yiyeceğim.geceyide 1 bardak sütle kapatacağım.bugünkü menüm bukadar.yarın umarım istediğim kiloyu vermiş olurum

şimdi çocuklara şehriye çorbası yaptım ama ben yarın yerim.bugün pek sebze yiyemedim.çocuklar evde olunca düzen şaşıyor.ne sebze yiyeceğimide bilemedim.diyet yapıyorum diye sürekli sevmediğim şeyleri yersem diyet sıkıcı olur.ve çabuk bıkarım.ama hep sevdiğim şeyleri yaparsam bu seferde kendimi firenliyemiyebilirim.
bir canbaz gibi hareket edip yeme pilanımı oluşturmalıyım.sebze olarak biraz havuç ve turp ekleyim.birazda kurutulmuş taze fasulyem var ondan salata yapabilirim.biraz kuru meyvemden konposto yapa bilirim.
evet şuan sıkıldığım menümü değiştire bilirim.buda sıkıcılığı engeler
değişik çorbalar içiyorum bu yüzden çorbadan sıkılmadım kahvaltı içinde değişik menülerim var oda sıkmıyor.ama iş pişme yemeklere gelince aynı şeylerden sıkılabilirim.bakliyat 4 çeşidiniseviyorum.onları düzenlemeliyim.hem ailemin hemde benim tüketebileceğim güzel yemekler yapabiliyorum.tek sorun pişme sebze sıpalar sebzeye uzylıgibi bakıyorlar.

sevgilieşim görse kıyameti kopartırdı.o bana kola ve kahve yasağı koydu.onun sayesinde kafein bağımı minimuma düşürdüm.uzun zamandı kafein akmayınca kola canım istemiş olabilir.geçen günde keçigibi tuz yalamak istemiştim.nefret etiğim turşuyu bidonla yemek istemiştim.vücut kimyası çok ilginç

kurutulmuş fasulyeyi nerdeyse en son 8 sene önce yapmıştım.gelinimiz bu yaz gitiğimde köyde kurutuğundan bana verdi.memeleket olarak nemli bir yerden geldiğim için bizde kurutma olmuyor.bu yüzden kurutulmuş sebze olayını türk,yenin değişik bölgelerinde görev yaparken öğrendim.damak fazla alışkın olmadığından damağıma pek uygun deyil.ancak kuru biber dolması ve patlıcan dolmasını sevdim.akdenizli olarak zaten her sebze sürekli yetişir.ben bildim bilelide seracılık yapılır.bu yüzden kurutulmuşa pek ihtiyacımız olmazdı.ama değişik lezzet.kurutulmuş fasulyeyi haşlayıp soğan ve domatesle kavurmak.

tarhanada bu kurutulmuş ürünlerden en güzeli.birde hasta olunca ilaç gibi geliyor.bu lezetide kayserili bir komşudan öğrenmiştim.çok besleyici ve harika.çok memeleket gezmenin güzel yanı.şimdi bütün ürünler marketler yoluyla heryerde.hata yabancı ürünlerin türk versşyonları bile dolu.diyet ürünlerinin pek çoğuda yabancı .diyet ürün sektörü kocaman olmuş.bizde bu ürünleri kulanarak zaman zaman onlara katkıda bulunuyoruz.

BUGÜN 76.5 OLDUM.1 HAFTADA TAM 1 KİLO VERDİM.sporumu yaptım.2 saateyakın spor yapmışım.bugün sabah kahvaltını meyve ile yaptım.elma ve armut yadim.sabah geç kalkınca ara öğün kahvaltı birbirine girdi.

sabah=
1 elma 1 armut

öğle =
75 gr ekmek
50 gr peynir
1 domates
1 salatalık

ara=

1 muz
1 kivi
6-7 yer fıstığı

sabah kalktığımda 7 ot çayımı içtim.spordan gelince mate çayımı içtim.şimdide yeşil çay içiyorum.bitki çayının faydasını gerçekten görmeye başladım.sporda terlemezdim.şimdi su gibi terliyorum.hemde buzgibi havada.keşke doktorun lafını daha önce dinleseydim.bana mate çayını önermişti.ben içememiştim.arada sırada içtim.tabi ozaman çok farketmemiştim.şimdi düzenli içince zayıflamaya yardımını hisediyorum.iştahımı müthiş kesti.yemek yemesem olur gibi.ama ben tabiki yiyorum.yememek hata olur

bugün nasıl geçti anlıyamadım.koşuşturmaca.öğlen internete giremedim.bir türlü bağlanamadı.şimdide çok yazmaya vaktim yok henüz yemek yapmadım.kendime tazefasulye kurusundan pişirdim.yoğurtla yerim.cacıkda yapabilirim.ama üşenip yapmıya bilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…