donbulun diyet günlüğü

realage diyetinin yemek kitabında birsürü tarif var .amaaaa hatunlar bu vatandaşlar fransız yemekleri tuhaf.fransızlar sos culardır birkaçını yazayım dedim.neyse bir bakayım isimlerini türkçeleştirip bize uygun hal getirirsem yazarım.3 çocuk annesi olarak azıcıkta olsa mutfak bilgim var

Yok canim ben bitter sevmem.bide ahhh keske 40 gr dursam.evde cocuklar yiyince bende yiyorum.ama bu hafta daha iradeli oluc Insallah

realage diyeti aslında tıbi araştırmalara dayanıyor.birsürü diyeti araştırmışlar ve insanı nekadar gençleştirdiğini vermişler.diyetlerin vitamin yeterliliikleri sürdürülebilirliği,günlük ihtiyacımızı karşılıyormu,uzun vadede ne gibi sorunlar yaratır diye gerçek araştırmalara ve ölçümlere dayanarak vermişler.bazen sağlık deyilde tıp kitabı okur gibi oldum.ama bunca zamandır okuduğum en ayrıntılı diyet kitabı.aslında size bir liste vermiyor.yiyecekleri nekedar ve ne süre yersek olacakları anlatıyor.iki doktor yazmış.

proteyin diyetinin babası olan atkins diyetini anlatırken 10 günlük bir menüyü almış ve kitapta verilen bazı bilimsel verilerin bilimsel olmadığını anlatıyor.mesela et yerine balık ve biraz kabuklu yemiş ekleyerek diyeti daha iyi hale getirilebilinirmiş

realage diyetinin 10 günlük besin içeriği

günlük cal =1640

proteyin(gr/gün) =70
karbonhidrat(gr/gün) =270
yağ(gr/gün) =46
yağdan gelen kal% =24
doymuş yağ oranı% =31
doymuş yağ(gr/gün) =14.5
tekli doymamış yağ=42
kolestrol/mg/gün)=89
lif(gr/gün) =30,02
sodyum(mg/gün) =2201
potasyum(mg/gün) =3530
demir(mg/gün) =14.9
kalsiyum(mg/gün) =710
folik asit(mg/gün) =527
e vitamini(mg/gün) =11.1
c vitamini(mg/gün)=202
balık(gr/hafta) =410
yemiş(gr/hafta)=340
likopen8porsiyon/gün)=4
flavonoid(mg/gün) 031

işte nekadar ne verdiğini böyle sıralıyor.bu şekilde bu vitamin ve gıdaları düzenli alır ve biraz spor yaparsanız 25 yaş genç görülebilirsiniz diyor.üstelik estetik olmadan

Yok canim ben bitter sevmem.bide ahhh keske 40 gr dursam.evde cocuklar yiyince bende yiyorum.ama bu hafta daha iradeli oluc Insallah

işin sırrı biterde tatlım.biter keskin olduğu için çikolata ihtiyacını kesiyor.daha az kalori alıyorsun.ve kakao gibi güzel bir meyvenin verebileceği mutluluğu yaşıyorsun.önce çukulata seçimini değiştir tatlım.çocuklar bize hep kötü alışkanlıklar kazandırırıyor.benim sıpalarımda çikolata çok seviyorlar.ah tatlım onlar yerken bakmak çok acı.

sana tavsiyem bir sade türk kahvesi yap yanına biter çikolatanı koy bir kahvenden bir çikoltadan sırayla damağında erimesine izin ver
ikinci bir tavsiyem güzl demlenmiş çayı çukulatayla kırtlama yap.öyle güzel oluyor.senide firenliyor

Son düzenleme:
adet olamadım.14 cuma gurubunda yarışıyorum.bu hafta oraya girdim.hatunlar sağ olsunlar beni aralarına aldılar.bu hafta verdim.inşallah perşembeye kadar adetim biterde nekadar kaybetiğimi yazabileyim.bünye acayip su topluyor.bu su nefes almamı engeliyor

birkilo pırasa 230 cal arkadaşlar.yağsız pişirip salata niyetine bile yiye bilirsin.ben salçalı ve havuçlu pişirdim.suyunu tamamen çektirdim.yarın üzerine yoğurt dökünce makarna gibi yerim.

2,5 aydır diyet yapıyorum ve 5 kilo verdim yemek yapmadığım zaman çok azdır.kısa bir süre geçiştirme yaptım hep yemek yaptım.ama herkesin yiyeceği gibi yapmıştım.şimdi bu ay kendime ayırayım dedim.tavuk yemeklerinde sorun çıkmıyor.ancak baklagiler pilav ve makarnada sorun oluyor.şimdi onların hepsini kendime göre yapacağım.

aslında kalorisi çok düşük tatlandırıcıyla yapılmış tatlılar yapabilirim.ancak dukandaki enbüyük hatam diyete uygun tarifler uydurmaktı.okadar çok şey olmuştu.sebze günlerinde yulaf kepeğinden kısır bile yapmıştım.özel tatlandırıcılarla sütlü tatlılar yapmıştımçşimdi hepsinin değişik versiyonlarını yapa bilirim.ama busefer yoldan çıkıyorsun gerçeklerini canın istiyor.ama şuanki diyetimde meyve süt ve diyet gevreği var tatlı isteğimi bunlar firenliyor.birkaç kere deldim.ondada aç yatım.1500 cali geçmemeye çalıştım

diyet günlükleri tutan olmuş ma gördüğüm kadarıyla bırakmışlar amaaan bende öyle yapmıyayım.dukan içinde bir sayfa açmıştım ama zaten varmış acemiliğime gelmişti

bu siteye girip okuyanlar olursa fikirlerini bana yazabilir.benimle paylaşabilirler.hani kaçamak yapmışsınızdır yada çok farklı bir şey öğrenmişseniz bana yazabilirsiniz.memenun olurum

ben 4 farklı diyet ilacı kulanmiş elektirikle zayıflamadan tutunda liposekşın yaptırmış.sporun her türünü yapmış biri olarak yaşadığım hezimetleri yazacağım.

liposekşın deyince arkadaşlar öyle görselik için deyil sağlık için yaptırdım.boynumun üzerinde avcumun içini dolduran bir yağ şişkinliği vardı onu doktor dikiş atmadan almak için liposekşın yaptı.bu şişlik sütyen hizasında kol altında oldu.zayıf olmama ragmen orada iki taraftada sarkan kocaman 2 yağ birikintisi vardı.arkadaşlarım zayıf olduğum halde oranın öyle kötğ durmasını soruyorlardı.doktor birdahaki sefere orayı aldırabileceğimi söyledi.1 sene sonra orayı aldı bel hizamdan girip temizledi.ancak giydirdiği korse hatalı olduğu için sanki ikiye bölünmüş gibi durdu.orayı tam örten südyen takacağıma tam korse giydirdi oda küçük geldiği için eti ikiye bölmüş gibi durdu.ama çok fena deyil bak 77.5 kilo olmama rağmen çıkık durmuyor.yani en azından orayı sığdıracağım diye 1 beden büyük almıyorum.çok fena bir çıkındıydı.

bugünlük bukadar benden.ilaçlarla ilgili deneyimlerimi yazacağım önce nasıl memnun oldum sonra neler yaşadım sizinde böyle deneyimleriniz varsa bana yazın

merhaba ilk
sayfadaki
diyetisyenin verdigi menuyinokudumda biraz fazla
defil mi hem ekmek hem
bulgur pilavi filan kac kilo
verdiniz haftada bu diyetle

merhaba ilk
sayfadaki
diyetisyenin verdigi menuyinokudumda biraz fazla
defil mi hem ekmek hem
bulgur pilavi filan kac kilo
verdiniz haftada bu diyetle

merhaba tatlım.diyet listemdeki yemekler ortalama 1500 cal civarında benim yaşım 43 boyum 160 benim bazal metebolizma hızım ortalama 1500 cal.yani 24 saat uyku halinde olup hiç hareket etmezsem vücudumun hayatını sürdürmesi için 1500 cal yetiyor.günlük kal ihtiyacım normal harekette 1800 civarında.

ben haftada 0,5 kg kaybetim.ayda 2kilodan 5 kilo verdim.

kısabir hesapla haftada 5gün 400 callik spor 400x5=2000 cal
günde 300 cal artırıyorum 300x7=2100 cal

2000+2100 cal=4100 cal 7000 ile 9000 kal arası 1 kiloya denk geliyor.bende tam yarım kilo vermiş oluyorum

şimdi 900 cal beslen 900 cal artısam spor yapmasam 900x7=6300 cal yapar.yarım kilodan fazla veririm.ama bazal metebolizma hızım düşüer.yani 1500 cale yapılanı 700 le yapar ve 200 depolar.yani vermeyi bırakır geribile kilo alırsınız.metebolizmanızda durur.

basit bir matematik hesabı.vücudu kıtlık moduna sokmadan zayıflama kıtlık moduna girerse nekadar aç kalsanız okadar az kalle yaşamaya başlarsınız

ondan sonra su içsem yarıyor demeye başlarsınız.

ben 15 gün 900 ile 1200 arasında yaptım diyetisyen kızdı.yanlış yaptığımı söyledi.

sende yaşına ve boyuna vede kilona göre bazal metebolizma hızını hesaplayıp ona göre beslen.

yemeklerimin toplamında 1 yemek kaşığı yağ var.birazda peynir ve zeytinden yağ alıyoum.diyet yoğurt ve sütün yağı yok denecek kadar az.günlük karbonhidrat ve yağımı alıyorum.vitaminimimide alıyorum.

bu diyette spor şart yani günde en az 1 saat yürüyüş.tenpolu yürürsen 10000 adım bile atabilirsin.

işte tatlım ben biçok diyeti denedim dukanından isveçine kadar biçok hapıda denedim.aslında en zoru bu diyet ama en sağlıklı olan her zaman en zorudur.bu sefer zor yolu seçtim.uzun yolu seçtim.

daha önce bu tarzda 29 kilo verdim.geri almamın tek nedeni kortizon ve sakinleştiriciydi.bu yüzden daha hızlı vermek için çabaladım çabaladıkça daha çok batım.
dukan diyetinden sonra 70 lerden 83 lere gei çıktım.

şimdi neden doktor ne ye derse onu yiyorum anladınmı

Son düzenleme:
tambuğday ekmeğim bitmişti.eşim nöbet dönüşü benim için getirdi.canım benim benim için sıcacık yeni çıkmışını bulmuş.tazecik ye hayatım dedi.uzun zamandır bukadar lezetlisini yememiştim.(kendi yaptığım tam buğday lavaşı hariç oda muhteşemdi tavadan çıkar çıkmaz yemiştim)

SABAH MENÜM
100 gr sıcacık tam buğday ekmeği
50 gr peynir
4 siyah zeytin
yarım domates
şekersiz çay
şekersiz neskafe

şuan daha ara öğünüme yarım saat var.ve karnım tok.

ekmek hakımın tamamını tüketim ama güne geç başlayınca böyle oldu daha pırasam ve yeşil mercimek ve bulgurlu kısırım yoğurdum meyvem sütüm leblebim ve salatam var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…