merhaba ilk
sayfadaki
diyetisyenin verdigi menuyinokudumda biraz fazla
defil mi hem ekmek hem
bulgur pilavi filan kac kilo
verdiniz haftada bu diyetle
merhaba tatlım.diyet listemdeki yemekler ortalama 1500 cal civarında benim yaşım 43 boyum 160 benim bazal metebolizma hızım ortalama 1500 cal.yani 24 saat uyku halinde olup hiç hareket etmezsem vücudumun hayatını sürdürmesi için 1500 cal yetiyor.günlük kal ihtiyacım normal harekette 1800 civarında.
ben haftada 0,5 kg kaybetim.ayda 2kilodan 5 kilo verdim.
kısabir hesapla haftada 5gün 400 callik spor 400x5=2000 cal
günde 300 cal artırıyorum 300x7=2100 cal
2000+2100 cal=4100 cal 7000 ile 9000 kal arası 1 kiloya denk geliyor.bende tam yarım kilo vermiş oluyorum
şimdi 900 cal beslen 900 cal artısam spor yapmasam 900x7=6300 cal yapar.yarım kilodan fazla veririm.ama bazal metebolizma hızım düşüer.yani 1500 cale yapılanı 700 le yapar ve 200 depolar.yani vermeyi bırakır geribile kilo alırsınız.metebolizmanızda durur.
basit bir matematik hesabı.vücudu kıtlık moduna sokmadan zayıflama kıtlık moduna girerse nekadar aç kalsanız okadar az kalle yaşamaya başlarsınız
ondan sonra su içsem yarıyor demeye başlarsınız.
ben 15 gün 900 ile 1200 arasında yaptım diyetisyen kızdı.yanlış yaptığımı söyledi.
sende yaşına ve boyuna vede kilona göre bazal metebolizma hızını hesaplayıp ona göre beslen.
yemeklerimin toplamında 1 yemek kaşığı yağ var.birazda peynir ve zeytinden yağ alıyoum.diyet yoğurt ve sütün yağı yok denecek kadar az.günlük karbonhidrat ve yağımı alıyorum.vitaminimimide alıyorum.
bu diyette spor şart yani günde en az 1 saat yürüyüş.tenpolu yürürsen 10000 adım bile atabilirsin.
işte tatlım ben biçok diyeti denedim dukanından isveçine kadar biçok hapıda denedim.aslında en zoru bu diyet ama en sağlıklı olan her zaman en zorudur.bu sefer zor yolu seçtim.uzun yolu seçtim.
daha önce bu tarzda 29 kilo verdim.geri almamın tek nedeni kortizon ve sakinleştiriciydi.bu yüzden daha hızlı vermek için çabaladım çabaladıkça daha çok batım.
dukan diyetinden sonra 70 lerden 83 lere gei çıktım.
şimdi neden doktor ne ye derse onu yiyorum anladınmı