donbulun diyet günlüğü

bulunduğum şehirdeki obezite merkezindeki diyetisyene ücretsiz gidiyorum.devlet diyetisyeni ücretsiz veriyor ama yağ ölçümü aracını vermiyor.bu yüzden doktor yaş ve kiloyla bağlantılı basit hesapla diyet veriyor.bende vücut yağ oranımı ölçtüreyimmi dedim.ölçtüre biliyorsan ölçtür dedi.şimdi özel bir diyetisyene gidip ölçtüecegim.ancak 18 şubatta randevum var.randevuma yakın bir zamanda ölçtürürüm.

diyet aslında kimyasal bir olay. vücut kitle indeksi tek başına yeme listesini oluşturamazsınç.çünkü aynı kiloda iki insanın kas miktarları farklıysa farklı beslenmeli.neyse bir gidelim bakalım.

nihayet adet oldum.umarım perşembe bildirim gününe kadar ödemi atarım.yaklaşık 2 kilo.karnım davul gibi şiş.sanki iyne batırsam patlayacak

spor yaptığım için vücudum kendini toplamaya başladı.selilütim okadar azaldı.birde kiloma bakarsam bu çok iyi.

vücumu ölçmüştüm.

bel =90 cm
kalça=114
bacak=64

belim bir mankenin kalça ölçüsüne eşit.ama benim belim 58 kiloyken 72 idi.belim biraz kalın.buda gençken çok mekik çektiğim için.şimdi okadar mekik çekmiyorum.kalçam 94 düşebiliyor.şimdi düşebilirmi bilmiyorum.bacağımda 54 oluyordu.şimdi bu ölçüler hayal gibi.58 kiloya mümkün deyil düşemem.diyetisyende 65-70 dedi.oda benden beklemiyor.birde ayda 2 kiloyla bunu yapamıyacağımı düşünebilir.

bazen azmimin kırılacağını hisediyorum.ancak bugün buna izin vemedim -2 derecede bile spora gitim.umarım umutlarım kırılmaz.diyeten ve spordan vazgeçmem.

beraber spora gitiğim arkadaşım özel diyetisyende bir makinada spor yaptığını söyledi.15 dklık bir spormuş.makinanın üzerinde yapıyormuş.canım çıkıyordu diyor.alette 15 dk kada ter içinde kalıyorum dedi.bu aleti hiç görmedim.herhalde yeni oda.1 aylık 350 lira demişti.aslında fazla deyil.

ben elektiriğe gitmiştim ve inanın çok memenun kaldım.şimdi dilediğim kiloya inersem 15 seans gidip sarkan derimi toplatacağım.75 lerden 60 düştüğümde karnım sarkmıştı.çünkü sadece diyet yaptım spor yapmamıştım.bu yüzden gitmiştim.göbeğimden 20 cm toplamıştım.ve sıkı bir vücut olmuştu.o zaman işletmenin sahibi kadın senede 15 seans genç tutar demişti.ama biz memur olduğumuz için doğularda görev yaptık orada nerde bulacaksın.şimdi eğer kilo verir ve derimi toplayamazsam yine elektiriğe gitmek isterim.

ama bu sefer spor yaptığım için ihtiyacım olmaya bilir.çünkü sporla zayıfladımmı karnımda kendiliğinden baklava oluşuyor.yani karın kası bile yaptım.yeniden neden yapmayım

şimdide 7 otlu bitki çayımı içiyorum.tadında kekik ağır basıyor.kekiğinde yağ yakma özeliği varmış.izmirde görev yapdığımızda kekeik suyu buluyordum bidonla hem karın ağrısına iyi geliyor.coçuklara içiriyordum.bir bayan önermişti.ona yaramıştı.yani zayıflamasına yardımcı olmuş.

ara öğünümdeki 3-4 grisinimide yedim.pek fazla gözükmesede midem küçülünce yetmeye başlıyor.önceden dişimin kovuğuna bulaşmazdı.

saat nerdeyse 8 olmuş olmuş akşam yemeğini hazırlama vakti.çocuklara ve eşime çok güzel etli nohut pişirdim.biber salçası bu yemeğe çok yakışıyor.

Son düzenleme:
Merhaba,

günlüğünüzü yeni farkettim hayırlı olsun...diyetisyen eşliğin de epey disiplinli besleniyorsunuz ne güzel çok özendim size..
umarım sağlıkla hedefinize varırsınız....

günaydın.çocukların tatili benide etkiledi erken kalktım.herkes uyuyor.eşimi işe gönderdikten sonra 2 saat kitap okudum.kitap okumaya zaman ayırmak iyi.azıcık kafayı dağıtıyor.birde macera kitabı olunca bırakmak istemiyorsun.son dönemin yazarları hızlı yazıyor.olaylar soluk hızında diyoloklar kısa ve aksiyon sahneleri çok aktarılıyor.aynı bu zamanın filmleri gibi.ama 1980 lerin macera kitaplarında duygu ve diyoloklar daha fazla bilgisayar yada teknolojiden bahsetmiyor.kimse cep telefonu kulanmıyor.bu yüzdendiyoloklar genelde yüz yüze anlatılıyor.

o zamanın dedektifleri daha insanca daha yaşlı ve daha gerçekçi.birsürü anlamadığımız bilgisayar parçalarından yada kimyasalardan bahsedilmiyor.daha insanca

bir zamanlar televizyonda oynayan buruşuk padüseli bir yaşlı dedektif vardı.ismi birden aklıma gelmedi.onun karanlık sahneli siyah beyaz sahnelerini okur gibi oldum.birde bayan yazarlar insan ilişkilerinde daha hasas yazıyor.

Merhaba,

günlüğünüzü yeni farkettim hayırlı olsun...diyetisyen eşliğin de epey disiplinli besleniyorsunuz ne güzel çok özendim size..
umarım sağlıkla hedefinize varırsınız....

merhaba tatlım.teşekür ederim.okuduysan kilo konusunda çok acı deneyimler yaşadım.zaten 72 lerdeydim vereyim diye uğraştıkça daha çok aldım.şuanki diyetisyenim 65-70 arası sana yeter dedi.boyum 160 ve 43 yaşındayım.amacım manken olmak deyil sağlıklı olmak ve gerçekten sağlıklı bir orta yaş yaşamak

7 ot çayımıda içtim.dünde söylediğim gibi kekik ağır basıyor.spordan sonrada mate çayımı içerim.bitki çayını düzenli içmemin 2. günü düzenli içip 18 şubata kadar bir değişiklik yada kilo fazla kaybediyormuyum diye balkacağım.

önceleri yediğim yemek yetmiyordu aç hisediyordum.sonunda midem az yemeye alıştı.hamur yeme isteğim azaldı.hertürlü börek pohaça simit ve şıralı tatlı tutkum vardı.bunlar azaldı.hatta adet zamanı kırizim bile çok azaldı.insanlar çok yemeye alışıyor.beyin kocaman tabakları görünce ancak doyuyordu.şimdi küçük tabaklarla karnım doymaya başladı.hemde öyle evdekilerden çok fazla farklı birşey yapmadım.
kaçamak olayını 2 ay 3 haftada 3-4 kere bir parça tatlıyla yaptım.birker 1 tüm simit yedim.ama ogünkü 100 gr ekmeğimi yemedim.birde 100 gr şeker pare yemiştim.oda 300 cal di.buda güzel bir kahvaltıyı atlamama sebep oldu.
iştahı eğitirken yapmamak lazım.simit masumdu ama şıralı tatlı olmamalıydı.bu yüzden samimi olarak yediklerimi yazıp kendimi eleştiriyorum.
diyet bisküvi olarak tatalısını yiyorum hata bir markanın çikolatalısı bile var.ondanyemiştim.yani tercihimi diyetinde güzelinden yana kulandım.çikolatası üzerinde yok denecek kadar az ve ben otarz çikolatayı sevmeme bile.ama iş diyet olunca bunların bana çekici geldiğini fark etim.
diyet olayı insanın piskolojisini değiştiriyor.
kalorisi az ama tabağı tıkabasa dolduran şeyler yapmaya çalıştığımı fark etim.buda hep yemek arayışımı kamçıladı.ve diyeten kolay vazgeçtim.şimdi çok diyet yemeği yapmıyorum pişirdiğim yemeğin suzuz yerinden doktorun ye dediği kadar yiyorum.böylece tabağımı küçültüm.yeme arzum firenlendi.
günboyu yaşadığım açlık kırizleri artık günde 1 yada hiç olmuyor.oda yemeye çok ara verdiysem yada mecburiyeten yemeğimi saatinde yiyemediysem oluyor.

artık spora çıkma vakti geldi.spor salonumda buğün karma gün.spor aletleri çok doluysa dışarda soğukta sporumu yaparım

Yaşdaşız sizinle 42 yaşındayım ben de 107 leri görüyorum bu ara mens dönemi dolayısıyla...
ben maalesef iştahımı nefsimi eğitemedim hala...Amacım sizin gibi kaliteli yaşamayı istemek,yürürken tıkanmamak, merdiven çıkarken nefes nefese kalmamak..

Sürekli yeniden başlamak öylesine yıprattı ki beni..Kırılma noktamı bekliyorum hep,o yüzden yeniden yeniden başlayarak gerçekten iyi olan metabolizmamın da içine ediyorum bir yer de ;(

Neyse bu kadar karamsarlık kafi..herşeye rağmen umudum hep var ben de normal insan görünümün de olacağım elbet

+90 grubundayım yıllardır bir de yeni sayılacak bir günlüğüm var...beklerim günlüğüme...

Sevgiler..

merhaba tatlım.inana benim içinde görüntü ikinci pilanda.normal sağlıklı kiloma inmek için uğraştım.ama aceleci davranıp uç diyetleri yaptım.dukan isveç.bunlar insana kilodan deyil sudan kaybetiren.verdiğinin 2-3 katını geri aldıran diyetler.bu işe profofosyenel el atmak istedim.biyoloji bilgim iyidir.hızlı vermek yerine sakin yavaş adımlarlailerlemeyi tercih ettim.kırılma noktaları yaşamadımmı halen yaşıyorum.ama elbet bunların altından kalkmakta kolay deyil yoksa neden 70 lerden 80 lere çıkayım.diyeti bırakınca yokluk piskolojisine giriyorum.habire önümden yemeği alacaklarmış gibi yerdim.karnım tokken bile yerdim.pisbagazın teki olup çıkardım.birde hem yaşın hemde 3 çocuğun getirisi olarakta birazcık becerikliyimdir.yap ye bunun sonu gelmedi.eşimin desteğiyle diyetisyene gittim.sağ olsun benden hiçbirzaman desteğini esirgemez asla direk olarak yüzüme şişmansın demez.sağlığın bozulacak diye uyarır.bu son kilomun nedenide 6-7 aay boyu yaşadığım yoğun sitres neden oldu.diyeti bırakmamada tuz biber ekti.
bak tatlım daha genciz.artık 50 li yaşlar orta yaş oldu.şimdi bu orta yaşı güzel yaşamak var birde yamulup yaşamak var.spor yap muhakka.kendine bir padometre yani adım sayar al.bir diyetisyene git.bak ben devletin obezite merkezindekine gidiyorum.çok şükür durumum özele gitmeyede yeter ama aile doktoru oraya yönlendirdi.
hatta padometreyi diyetisyenim verdi.şimdi kendimi daha sorumlu hisediyorum.günde 10000 adım atıyorum.bak bugün 123000 adım atmışım.
spor başlangıçta yorar ama 1 ayda alışırsın.asla ilaç kulanma çabuk verdiren diyetlere inanama yaş gereği biz ayda 2-4 kilo arası ancak veririz.fazla olmadı diye üzülme.
koca binalar minicik tuğlalardan yapılıyor.100 gr toplamı birde bakmışsın 10 kg olmuş.bunun için azimli ol azmini bırakma vücut senin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…