Tatli ile sarma o kadar güzel görünüyor ki çatalın kaşığın olmadığını fark etmedim bileTeşekkür ederim canlarım benim.Eksikleri nasıl oldu da farketmediniz Oğlumun okuldan gelme saatine hazırladım.Kanve ve ayran da koyacaktım ,çatal peçete de koyacaktım,zil çaldı,gelen olmuştu,dışarıya çıkmam gerekliydi,birden acele ettim hemen çektim,aşağıya indiğimde oğlum da gelmişti.Mutfakta sarmayı görünce yemiş ,kızım gülleri dağıtmış,dondurmayı mıncıklamış,dedim olduğu kadar ne yapayım,biraz eksik oldu ama neyse
Aynen canımBaklava sarma elle yenir dersin sorana
Nurcum deynep acayip iyi rol kesiyor geçen kahvaltıda da böyle yapmadımı bilmiyorum yapamam edemem sonuç harika olmuştu. Şimdi yine aynısıni yaptı artık yemezler deynepBak sen su deynebeeeeBilmiyorum dediiii ve son gun hepimize suprays adi altinda sin darbeyi indirdiiii .... Yagmurun_kizi Brunella gelin hele napak simdi biz bu deynebe kizlaaar ,sessiz konusalim aramuzda casuslar olabilir
Yemezler diyorsun yani beğenmedin,tadı güzel olmamıştır diyorsunNurcum deynep acayip iyi rol kesiyor geçen kahvaltıda da böyle yapmadımı bilmiyorum yapamam edemem sonuç harika olmuştu. Şimdi yine aynısıni yaptı artık yemezler deynep
Oh be nihayet tatlı seven biri çıktı,yollardım da kalmadı kiEllerine , emeğine sağlık deynep.
Herkes sarma telaşına düşmüşken , sen yolla bana burmaları
Tatlıcıyım ben
Başarılar dilerim yarışmada ...
Fazla yapınca fazla yerdik,az olsun ki az yiyelimDeynepnaz bu tatlı kime yetecek az olmuş.Ben tatlıcıyım.Sarma mı tatlı mı deseler bin kere tatlı derim. İlk kez yapmana göre gayet başarılı olmuş.Bayılırım bu tatlıya.Eline koluna sağlık.Başarılar dilerim canım.
Ben inanmıyordum yapabileceğime ama yapabiliyormuşum.Ben katılmayacaktım,hangi ara katılmaya karar verdim,ben kimim,neresi burasıPembe guller bayılırım :)
Çilek dondurma sarma ve assolist tatlı
Ben tam bit tatlı sever olarak afiyetle yerim tatlını vr dondurmanı sarmada gozum yok
Bayramlarda kvde yapar
Ellerine sağlık seninde güzel yaptığına canı gönülden inanıyorum
Ayrıca dayanamayıp katılacağını biliyordum
He deynep he ehtiyarlıgin üstünde yineYemezler diyorsun yani beğenmedin,tadı güzel olmamıştır diyorsun
Ellerinize sağlik. Nefis görünüyor.Merhaba kızlar.
Tadını çok sevdiğim ,ilk defa yaptığım bir tarifi yarışma bahanesiyle yapmaya karar verdim.Korktuğum kadar zor olmadıHer ihtimal belki beceremem,malzeme ziyan olmasın diye yarım ölçü yaptım.Ben beğendim,inşallah sizlerde beğenirsiniz.
Malzemeler;
Eki Görüntüle 1818746
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
3 kaşık yoğurt
1 kabartma tozu
1 kaşık sirke(daha çıtır olması için)
3-4 bardak un
Buğday nişastası(açmak için)
bir fiske tuz
İç malzeme olarak fındık,ceviz,fıstık isteğinize kalmış
Şerbeti ben ağır şerbet sevmiyorum 4 bardak suya 3 bardaş şeker kullandım .
Yapılışı;
Önce sıvı malzemeler karıştırılır.Daha sonra un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edilir ,en az yarım saat dinlenmeye bırakılır.
Eki Görüntüle 1818747
Daha sonra hamur ceviz büyüklüğünde 40 bezeye ayrılır(ben yarım ölçü kullandığım için 20 beze çıktı )
Tatlı tabağı büyüklüğünde açılır,daha sonra 4 veya 5 beze üst üste konarak aralarına nişasta kullanılarak açılır.
Eki Görüntüle 1818748
Tek yufka açmaktan daha pratik.
Daha sonra açılan yufkalara fındık içi sepilip ,ortadan ikiye kesilip,oklavaya sarılır ve büzdürülür,yavaşça oklavadan çıkarılır,tepsiye dizilir.
Dizme işlemi bitince ben kendi yaptığıma paket yağın üçte birini+yarım bardak sıvıyağ döktüm.
Eki Görüntüle 1818749
Eki Görüntüle 1818820
Tatlı ve şerbet ılıkken dökülür.
Eki Görüntüle 1818753
Eki Görüntüle 1818754
Eki Görüntüle 1818755
Teşekkür ederimEllerinize sağlik. Nefis görünüyor.Yarışmada başarılar.
Kurdele takmamış, rahat olabilirimBak sen su deynebeeeeBilmiyorum dediiii ve son gun hepimize suprays adi altinda sin darbeyi indirdiiii .... Yagmurun_kizi Brunella gelin hele napak simdi biz bu deynebe kizlaaar ,sessiz konusalim aramuzda casuslar olabilir
Aklıma gelmedi değilKurdele takmamış, rahat olabilirim
Ben bilmem, siz utanmadan beni sonuncu yapmaya sizlesmissiniz güzelim baklavanı ovecek, sarmaya yutkundugumu söyleyecek değilim ya.Bu kadar açık sözlü olmasaydın iyiydi
Güldürme beni,sen mi sonuncu olacaksın,en güçlü adaylardan birisin.Ben bilmem, siz utanmadan beni sonuncu yapmaya sizlesmissiniz güzelim baklavanı ovecek, sarmaya yutkundugumu söyleyecek değilim ya
He he baklavalarin arasında derece yapacağımGüldürme beni,sen mi sonuncu olacaksın,en güçlü adaylardan birisin.
İşte kendime kızdığım konu buydu, acele etmek..Aklıma gelmedi değilAma aceleye geldiği için yapamadım
Sana gide bi kelime laf etmiş bana tır yüküyle , cadı nana.Bu kadar açık sözlü olmasaydın iyiydi
Aşk olsun ablam bisey mi dedim ben cık cık cıkSana gide bi kelime laf etmiş bana tır yüküyle , cadı nana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?