Guzen aydin canm iyi olmaniza svindim ama estrofemi cok erken biraktroyo ya bide fitilide yani ikisinden birini biraz daha devam ettirseydi keske gittigin hastane cok pahliymis ya hasta bakmiyo ticaret yapiyo sanki ya arastr cok iyi doktor bul canm amin inşallah Allah isteyen herkese nasip etsinKızlar bugün kalp atışlarını duyabilmek için gittik. Çok şükür ki duyduk kalp atışlarını. 7 hafta 3 günlük hamileyim şu an. Bir ay sonra tekrar kontrol dedi doktorum ama bundan sonra mecburen başka bir doktora geçmem gerekli. Çünkü hem evimize çok uzak (2 saat gidiş-2 saat dönüş) hem de çok pahalı (muayenesi 300 TL).
Artık başka doktora geçeceğimiz için ilaçların kullanımını da sordum.
*Kalp atışlarını duyduğumuz için artık estrofem'i keselim dedi.
*Clexane'ı 12. haftaya kadar günde 1 tane yapmaya devam edelim, daha sonra 2 ay boyunca gün aşırı yapalım ve keselim dedi.
*Progestan fitili de 12. haftaya kadar kullanıp sonra keselim dedi.
*Folic-1'e de aynen devam edelim dedi.
"Her şey yolundaysa biz ilaçları bu şekilde uyguluyoruz ama bebeğin durumuna göre doktorunuz ilaçların kullanımını değiştirebilir" dedi.
Allah hepimize, tüm isteyenlere akıl, beden ve ruh sağlığı yerinde, sağlıklı, sıhhatli, hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. Amin.
Sana verdiği saat daha geçmediyse arayabilirsin bu gün ya da hemşireni de arayabilirsin bence. Muhtemelen unuttu folikasitipek zannetmiyorum ama neyse belki pzrt başlatır.dr u her saat arayamıyorum bana verdiği saat diliminde aramam lazım.
Biye bu kadar erteliyosun canm anlamadim o doktor citir citir parayi sayarak aldimi aldi dimi istedigin saata arayabilirsin sana bilgi vermek onun gorevi kiz bebek icin en onemli sey folik asit bn hatta transferden uc ay once basladim doktorm baslatti boyle bi bsy yok ya niye sana yazmiyo anlamadim hmn ara sor bncekızlar çok düşündüm. pzt tahlil verip dr u arayıp öyle folik asit alıcam yada soracağım.
Canım gittiğim yer hastane değil, tüp bebek merkezi. Doktorum da o tüp bebek merkezinin kurucusu, kendisi doçent... Tamamen özel canım orası, devletle bağlantısı yok. O yüzden pahalı olması normal. Zaten uygun fiyatlı olsa da devam edemem oraya evine çok uzak çünkü. Sürekli git gel zor olur bizim için.Guzen aydin canm iyi olmaniza svindim ama estrofemi cok erken biraktroyo ya bide fitilide yani ikisinden birini biraz daha devam ettirseydi keske gittigin hastane cok pahliymis ya hasta bakmiyo ticaret yapiyo sanki ya arastr cok iyi doktor bul canm amin inşallah Allah isteyen herkese nasip etsin
Tedavin icin en onemli sey pozitif olmak sen simdiden umutsuzluğa kapanmışsın boyle yapma guzel guzel dusun bol bol dua et hep olucak gibi hisset bebeklerin seni bekliyo sende onlari bekle transferden hmn sonra bebegin seninle olduguna inan yani bn boyle yaptim bnde sigara iciyordum ve yillardr birakamadigim sigarayi cok kolay biraktim zorlanmadimda nasl biraktn diye sorarsan bebegim olmasini cok istiyordum onun icin biraktm dedim ki sigara icersem sansim azalir diye kendimi korkuttum cok kolay biraktim hersey bebegimiz icin acilen sigarayi birakman lazim inşallah hersey gonlunce olur canmkizlar merhaba daha oncede bu gruotaydim benimde trasnferim tshdan dolayi ertelendi dkh kullaniyordum 23 unde bitti simdi adet olmayi bekliyorum ama bi embryon var 3. gun embriyosu cok korkuyorum olmazsa tutmazsa diyee hep kotu seyelr dusunuyorum yaaa bende beslnmemi duzene sokamadim sigarayida birakamadim opudan sonra tekrar basladim kendimi nasil rahatlatabilirkm acaba yardimci olurmusunuz
Bnm gittigim yerde tup bebek merkezi doktorumda cok taninmis biri ama o kadar pahli degl 80 tl muayene parasi bnm doktorum demisti ki cocuk tam rahat yerlesene kadar rahim bebege alisana kadare estrofemi birakma cuknu estrofem rahim duvari bebegin tutundugu yer icin cok onemli demisti 14 hafta sonra biraktrdi ondan dedim bAri ikisinden birini biraz devam ettirseydi diye ama belki senin rahmini iyi gormustr ondan biraktriyordurCanım gittiğim yer hastane değil, tüp bebek merkezi. Doktorum da o tüp bebek merkezinin kurucusu, kendisi doçent... Tamamen özel canım orası, devletle bağlantısı yok. O yüzden pahalı olması normal. Zaten uygun fiyatlı olsa da devam edemem oraya evine çok uzak çünkü. Sürekli git gel zor olur bizim için.
Canım sadece estrofemi bırak dedi.
Progestana 12. haftaya kadar devam edeceğim, 12. hafta bittikten sonra bırakacağım.
Sen nasıl kullanmıştın ilaçlarını?
ahhh cnm 2 aydir trasnfer icin bekliyorum olmuyor bu ay kendimi duaya kurana allaha verdim her duydugumu yapiyorum opudan once digarayi birakmistim zaten yumurtalar etkilenmesin diye benim zaten 1 embriyom olusmustu o beni cok korkutuyor tek sansim varmis geliyor yaaTedavin icin en onemli sey pozitif olmak sen simdiden umutsuzluğa kapanmışsın boyle yapma guzel guzel dusun bol bol dua et hep olucak gibi hisset bebeklerin seni bekliyo sende onlari bekle transferden hmn sonra bebegin seninle olduguna inan yani bn boyle yaptim bnde sigara iciyordum ve yillardr birakamadigim sigarayi cok kolay biraktim zorlanmadimda nasl biraktn diye sorarsan bebegim olmasini cok istiyordum onun icin biraktm dedim ki sigara icersem sansim azalir diye kendimi korkuttum cok kolay biraktim hersey bebegimiz icin acilen sigarayi birakman lazim inşallah hersey gonlunce olur canm
Ama oyle yapmamalisin canm Allahtan unut kesilmez bu isyana girer sen kendini rahatlatmalisin bu kadar umutsuz olma yalan degl bi ara bnde unudumu kaybetmiş gibiydim ama insanin icinde bi yerinde ufak umut vardr o hic kaybolmaz bn 4 sene korunmadigim halde hamile kalamadim adetim bana inat ediyo gibi 7 gun gecikiyordu bnde tam test almisken adet oluyordum gogusum bi ara ayni hamile hibi sisti hassaslasti hatta catladi gogus ucum karardi kan tahlili yaptrdim ama sonucu ezberlemistim hp negatif ti arkadasim gorumcem hamile kalmisti onlarla gorusmek istemiyordum ister istemez kiskanmistim kim hamile kaliyorsa herkes gelip bana soyluyordu en son dayanamadim 5 ay depresyona girdim gece gunduz agladim icimdeki fırtınaları bi Allah hilir bi ben bilirim hatta en son esim de benm hakimi gorup dayanamadi bnmle birlikte agladi Allah razi olsun esim hp yanimdaydi ailem yanimdaydi esimin ailesi hariç sonra birinin tavsiyesi uzeri doktorumla tanistim o ilk muayenede o kadar umutlandrdiki Allah razi olsun ho morel verdi tedaviyden 3 ay sonra Allah bana hamile kalmayi nasip etti Allah isteyen herkese hayırlı saglikli evlatlar nasip etsin amin cok uzun oldu kusura bakma sen bu tatli telaşı tadini cikart inşallah hersey guzel olurahhh cnm 2 aydir trasnfer icin bekliyorum olmuyor bu ay kendimi duaya kurana allaha verdim her duydugumu yapiyorum opudan once digarayi birakmistim zaten yumurtalar etkilenmesin diye benim zaten 1 embriyom olusmustu o beni cok korkutuyor tek sansim varmis geliyor yaa
Canım işte progestan fitile devam edeceğim 12. haftaya kadar. Kalp atışı duyulduktan sonra estrofem kullanmaya gerek yok dedi doktorum. Daha önce bir arkadaş daha yazmıştı estrofemle ilgili bu şekilde. Kalp atışlarını duyduktan sonra kademeli olarak azaltarak bırakmıştı o da...Bnm gittigim yerde tup bebek merkezi doktorumda cok taninmis biri ama o kadar pahli degl 80 tl muayene parasi bnm doktorum demisti ki cocuk tam rahat yerlesene kadar rahim bebege alisana kadare estrofemi birakma cuknu estrofem rahim duvari bebegin tutundugu yer icin cok onemli demisti 14 hafta sonra biraktrdi ondan dedim bAri ikisinden birini biraz devam ettirseydi diye ama belki senin rahmini iyi gormustr ondan biraktriyordur
Canım ben şu an 7 hafta 3 günlük hamileyim. Bu gün kalp atışlarını duyduk. Estrofemi bırakalım dedi doktorum. Sen de estrofemi bırakmıştın. Önceki yazdıkların aklıma geldi, aradım buldum seniCanim ben transferden sonra günde 5 tane içiyordum. Keseyi gordugumuz gün dr um 4 4 3 3 2 2 1 1 ve bitir dedi. Kademeli olarak. Yarın son estrifemimi icicem. Diğer ilaçlar devam
Clexan 0.4
Progestan hap 3 kez
Proluton depot 5 güne 1
Vinalac multivitamin
Magnezyum şase
Anladim canm her doktorun tedavisi ayri demekkiCanım işte progestan fitile devam edeceğim 12. haftaya kadar. Kalp atışı duyulduktan sonra estrofem kullanmaya gerek yok dedi doktorum. Daha önce bir arkadaş daha yazmıştı estrofemle ilgili bu şekilde. Kalp atışlarını duyduktan sonra kademeli olarak azaltarak bırakmıştı o da...
ahhh kuzum yasadiklarimiz hicnkolay degil zaten yaaa rabbim esenlik versin hepimize tadini cikarmaya calisacagim cnm insaallah bende sizin gibi hamile kalabilirim peki cozunurken bozulmadir baska bisidir oluryormu yaaAma oyle yapmamalisin canm Allahtan unut kesilmez bu isyana girer sen kendini rahatlatmalisin bu kadar umutsuz olma yalan degl bi ara bnde unudumu kaybetmiş gibiydim ama insanin icinde bi yerinde ufak umut vardr o hic kaybolmaz bn 4 sene korunmadigim halde hamile kalamadim adetim bana inat ediyo gibi 7 gun gecikiyordu bnde tam test almisken adet oluyordum gogusum bi ara ayni hamile hibi sisti hassaslasti hatta catladi gogus ucum karardi kan tahlili yaptrdim ama sonucu ezberlemistim hp negatif ti arkadasim gorumcem hamile kalmisti onlarla gorusmek istemiyordum ister istemez kiskanmistim kim hamile kaliyorsa herkes gelip bana soyluyordu en son dayanamadim 5 ay depresyona girdim gece gunduz agladim icimdeki fırtınaları bi Allah hilir bi ben bilirim hatta en son esim de benm hakimi gorup dayanamadi bnmle birlikte agladi Allah razi olsun esim hp yanimdaydi ailem yanimdaydi esimin ailesi hariç sonra birinin tavsiyesi uzeri doktorumla tanistim o ilk muayenede o kadar umutlandrdiki Allah razi olsun ho morel verdi tedaviyden 3 ay sonra Allah bana hamile kalmayi nasip etti Allah isteyen herkese hayırlı saglikli evlatlar nasip etsin amin cok uzun oldu kusura bakma sen bu tatli telaşı tadini cikart inşallah hersey guzel olur
Sen icini ferah tut Robbim ol derse olur sen guzel dusunmeye bak bu telaşlari hamilelige birak hersey guzel olucak Allahi izniyleahhh kuzum yasadiklarimiz hicnkolay degil zaten yaaa rabbim esenlik versin hepimize tadini cikarmaya calisacagim cnm insaallah bende sizin gibi hamile kalabilirim peki cozunurken bozulmadir baska bisidir oluryormu yaa
Canım sigarayı mutlaka bırakmalısın. İnşallah tedavin güzel sonuçlanır. Allah kalbine göre versin. Başka şeylerle ilgilen, sürekli düşünmemeye çalış canım. Bana da tek embriyo transfer edildi ve tuttu, korkma inşallah seninki de tutar...kizlar merhaba daha oncede bu gruotaydim benimde trasnferim tshdan dolayi ertelendi dkh kullaniyordum 23 unde bitti simdi adet olmayi bekliyorum ama bi embryon var 3. gun embriyosu cok korkuyorum olmazsa tutmazsa diyee hep kotu seyelr dusunuyorum yaaa bende beslnmemi duzene sokamadim sigarayida birakamadim opudan sonra tekrar basladim kendimi nasil rahatlatabilirkm acaba yardimci olurmusunuz
Gecmis olsun canm bnm uzulme bu sefer olmadiysa bi dahaki sefer olur inşallah bn bi yazi okumustum tup bebek tedavisinde rahim neden bebegi tutmaz diye yazi vardi orda yaziyoki en kaliteli embryo transfer edildiyse de onun gozu kulagi olusucakmi olusmicakmi kimse bilemez ama rahim biliyo rahim embrolari iki gun test edicek diyelim embroda bi goz yok yani olusmicak rahim o bebegi tutmaz disari atar diye Allahin mucizesi iste embryonun bi kusuru varsa rahim kabul etmiyormus bn ilk okudugum gun cok aglamistim doktorlarin kaliteli dedigi ama gozu olucakmi olmucakmi bilmedigini rahim iki gun icinde inceliyormus bi sknti varsa disari atiyormus sen merak etme bu sefer inşallah tutar sen pes etme biliyorum cok zor bi durum ama uzmemeye calis kendini Allah isteyen herkese nasip etsin aminarkadaşlar bugün ilk denememin negatif sonucunu aldım. çok umutluydum 2 tane 5. gün embriyosu transfer edildi ama olmadı maalesef2 tane dondurulmuşum var yine 5. gün. inşallah onlar tutar. şansım ne kadar bilmiyorum en kalitelileri kondu tutmadı bunlar nasıl tutacak
Canım üzme kendini demek kolay biliyorum, insan üzülüyor. Her negatif sonuçta ne kadar üzüldüğümü hatırlıyorum hala. inşallah bir gün sen de güzel haberi alırsın. Demekki daha zamanı gelmemiş. Umudunu kaybetme. Allah en doğru zamanda hayırlısıyla sana da nasip etsin inşallah canım...arkadaşlar bugün ilk denememin negatif sonucunu aldım. çok umutluydum 2 tane 5. gün embriyosu transfer edildi ama olmadı maalesef2 tane dondurulmuşum var yine 5. gün. inşallah onlar tutar. şansım ne kadar bilmiyorum en kalitelileri kondu tutmadı bunlar nasıl tutacak
Canm o alttan kramp normal banada arada bi o kramp giriyo cok korkuyorum hmn doktorumu ariyorum bsy olmaz gene de icin rahat etmezse gel diyo doktorum bu kramplar daha cok olucak yeni basliyoKızlar çok kötü alttan sancım tuttu. Hemen doktora gittim çok şükür ikiside sağlıklı. Artık inanıyorum ikiz olduğuna çok korkmuştum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?