ayy ne güzel ben de dün kontroldeydim. Rahim kalınlığı 7.5 dedi doktorum. Estrofem hap kullanıyordum günde 4 tane 6 ya çıkardı. cumartesi tekrar kontrol dedi. Sanırım 18 inde transferim olacakmış. Cumartesi belli olacakmış.
Haaa bu arada Yeşilcim ideal transfer aralığı 7-12 arası imiş. Senin rahim kalınlığı süper. İnşallah her ikimizde sonuç alırız. Embriyoların kaçıncı gün donduruldu, kaliteleri hakkında bilgin varmı arkadaşım paylaşırmısın....
kızlar günaydın adetin 9.günü estroderm bant kullanıyorum rahim kalınlığı 9 aralığı ne olmalı en ideali nedir?
ayy ne güzel ben de dün kontroldeydim. Rahim kalınlığı 7.5 dedi doktorum. Estrofem hap kullanıyordum günde 4 tane 6 ya çıkardı. cumartesi tekrar kontrol dedi. Sanırım 18 inde transferim olacakmış. Cumartesi belli olacakmış.
Haaa bu arada Yeşilcim ideal transfer aralığı 7-12 arası imiş. Senin rahim kalınlığı süper. İnşallah her ikimizde sonuç alırız. Embriyoların kaçıncı gün donduruldu, kaliteleri hakkında bilgin varmı arkadaşım paylaşırmısın....
rahim kalınlığı süper........... embriyonun tutunma şansını artıracak bir kalınlığa sahipsin, transfer gününe kadar dahada kalınlaşır, 12 mm e kadar kalınlaşması normal.
benim rahim kalınlaşmıyor, senden ricam ne kullandın? adetin kaçıncı gün kullanmaya başldın? bilgi verirmisin?
CANIM yıldızcım ben adetin 2.günü estroderm bant kullanmaya başladım. gün aşırı değişiyor yani 48 saatte bir değişim oluyor, ama ilk günler tek adetti sonra 2 ye çıktı dün 3 e çıktı mesela yarın değiştiricem 4 e çıkıyor ondan sonra kide 4 sonra 2 ye düşüyor ve test sonuçlaana kadar 2 şeklinde gidiyor canım..tedavin hayırlıs olsun arkadaşım inşallah seninde rahmin yeterli kalınlığa gelir...
herkese slm
bende gelecek ay inş dondurulmuşlarla 3. tedavime başlamayı düşünüyorum 4 dondurulmuş ebr. var orta kalite
sorum ne kadar sürüyo transfer aşamasına kadar ?aşamaları ne ? geçen ay yaptırdık 2 tüp bebeği bu ay gitmek istedim ama olmaz dedi hemşire:92::92:
haa birde transfere 4 gün kala progeston iğneye başlıyorum birde prednol hap içeçeceğim..senin kaç adet transfer olucak ben 2 tane istdim ama bilmiyorıum olurmu??
Canım hoşgeldin aramıza hepimiz zorlu yolardan geçtik ama pes etmek yok canım inşallah her şey güzel olacak pozitif düşün pozitif olsun RABBİM yardımcın olsun ve gönlüne göre versin.Merhaba ben yeni katıldım aranıza, nilu tavsiye etti bu forumu, tekrar teşekkürler. Benim hikayem biraz entresan, paylaşmak istedim...
2010 mayısta tüp bebek yöntemi ile elde edilen 5 embriyodan (35 üzeri olduğum için) 2'sini transfer ettiler. İlk önce 2'si de tuttu, sonra 8.haftada keselerden biri kayboldu. Haftada bir kontrole gidiyordum ve hep tek kese ve tek bebek görüyorduk. 12.haftada kontrolde (ki o gün ikili test yapılacaktı) tek yumurta ikizi olduğunu sonradan öğrendiğimiz 2 bebek gördü doktorumuz. Meğer en başından beri 2 embriyo transfer edilmiş olmasına rağmen, embriyonun biri 8-12. günde bir kere daha bölünmüş ve rahimde 3 embriyo oluşmuş ve tutunmuş! Ancak bebeklerden biri diğerinden (hep gördüğümüzden) daha ufaktı ve cilt ödemi oluşmuştu. Hemen bu sağlıksız olanın termine edilmesi gerektiğini söyledi doktorumuz. Aynı gün Prof. Dr. Cihan Şen'e gittik, hiç iyi şeyler söylemedi ama olabilecekler hakkında bizi çok fazla ve iyi derecede bilgilendirdi. Meğer bebekler monoamniyotik-monokoryonik denilen en kötü ikiz hamilelik tipindenmiş. %2 görülen bir tip, bu tip gebeliklerde tek bebeğin anomalili olması ise 1000'de 2 görülürmüş. O gün CVS yapıldı, sonucunu 3 gün sonra aldık; genetik bozukluğa bağlı bir olay yokmuş. Sadece gelişme geriliğiymiş. Ancak, arada bir zar olmadığı ve aynı plasentatadan beslendikleri için 20-25 gün içinde ilk önce bebeklerden çelimsiz olanı, sonra da sağlıklı olanını kaybettik. Tabii haftası 15+6'ya gelmişti bebekler öldüğünde, suni sancı ile doğum yaptırarak ancak bebekleri tahliye edebildiler. Sonra da rahim kasıldığı için tabii hormonlar sanıyor ki normal doğum yaptınız; süt geldi vs...çok çok zor zamanlardı gerçekten.
Mayıs ayında kalan 3 embriyoyu da dondurmuşlardı. Şimdi ancak hem zihnen hem de fiziksel olarak kendimi topladım ve onların transferi için hazırlanmaya başladım. 3 embriyo da çözülecek en sağlıklı olan 2 tanesi transfer edilecek (olursa tabii). İlk önce 12 Şubatta Lucrin depo yaptım, şimdi de 2 Mart'tan beri Estrofem kullanmaya başladım, rahimiçi kalınlığı 4.3 idi başladığımda. 11.gün c.tesi olacak, kontrole gideceğim. Bakalım hayırlısı inşallah bu sefer iyi haberler alırız. Tabii kötü bir tecrübeden sonra çok daha fazla derecede endişe yaşanıyor. En çok da şimdi embriyolar sağlıklı çözünür mü çözünmez mi düşündürüyor, sonra tutundu mu başlayacak, vs...Ama herşeyin hayırlısı. Umarım hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız.
Canım rahim kalınlığın gayet iyi benimde 9,5 'la transeferim yapılmıştı burdan güzel haberlerini alıp hep birlikte halay çekeriz.kızlar günaydın adetin 9.günü estroderm bant kullanıyorum rahim kalınlığı 9 aralığı ne olmalı en ideali nedir?
yaa arkadaşlar bişiy sorucam. Ben daha önce bi yerlerde nar suyunu okumuştum. Rahim kalınlığı için doğrumu yaaa içsem mi acaba. Günde kaç bardak falan. Kullanan oldu mu acaba
CNM nar suyu hiç duymadım ama gebe kaldıktan sonra kullanılmadığını duymuştum Allah yardımcın olsun hayırlı haberlerle gel inşallahyaa arkadaşlar bişiy sorucam. Ben daha önce bi yerlerde nar suyunu okumuştum. Rahim kalınlığı için doğrumu yaaa içsem mi acaba. Günde kaç bardak falan. Kullanan oldu mu acaba
arkadaşlar demirburçtan haberi olan varmı sonucunu çok merak ediyorum:18:
CNM nar suyu hiç duymadım ama gebe kaldıktan sonra kullanılmadığını duymuştum Allah yardımcın olsun hayırlı haberlerle gel inşallah
cnm sonucu aldığında ben msj atmıştım malesef negatif umarım en kısa zamanda oda meleğine kavuşur Allahın izniyle
CNM nar suyu hiç duymadım ama gebe kaldıktan sonra kullanılmadığını duymuştum Allah yardımcın olsun hayırlı haberlerle gel inşallah
cnm sonucu aldığında ben msj atmıştım malesef negatif umarım en kısa zamanda oda meleğine kavuşur Allahın izniyle
ya arkadaslar nicin o kadar cok dogum kontrol hapi aliyosunuz,,,,, ben bir tane kullaniyorum gunde.. kafam karisti. bende dondurulmus emriyo ile tedavi goruyorum.....
silanaz estrofem doğum kontrol hapi değil canım rahimi gebeliğe hazırlıyo rahimi kalınlaştırarak embriyonun daha iyi tutunmasını sağlıyor, herkeste ilaç dozları değişebiliyor yani kişinin durumuna göre senin rahim kalınlığı iyi olduğu için dozunu az ayarlamıştır doktorun.
arkadaşlar demirburçtan haberi olan varmı sonucunu çok merak ediyorum:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?