Hayatim ama cok stres yapiyorsun herseye , amannn bosver benden degerlimi de gec gitsin.. Kendimizide yesek yine kendimize ediyoruz ne yazikki, kozalaklarin bile umrunda degil, bak benimkine yeni bisiklet sevdasina sormuyor bile kizim nasilmis diye ..
Eee durum napsak degismiyor elbet bizimde keyif catip ettigini bulanlari izlicemiz gunler gelcek.. Sen icini ferah tut, icine huzur gelince insanin evinede huzur geliyor, bak bu hafta agladim sizladim evin huzuruda kacti diyorum .. Hafta sonu dinlen yataginda yapma bisi al cayini yorganini yat ohh miss..
zaten sımdı bısı desem sevınmıor kıskanc bencıl dıye yapıstırıverırler
sustum ıcıme attım ama gırtlagıma kadar sıstım ınan kı hayır vardırı ısın ıcınde dıcem de len sen nasıl korunmazsn el kadar bebegın var neye guvendın dıye sormamak ıcın kendımı zor tutuorum
yap yap Allah bıır de sonra olunca sasırmıs ol eee korunmazsan bı olmazsa bı olur yanı
dıyo nasıl oldu anlamadım dıo bıde dedım ananın evınde tek yatar gıbı yatmasaydın kocanla yattıgını bılıp onlem alsaydın dıyorum ya ne bılım falan sorsan senden benden bılgılı kulturlu kız senı benı begenmez ıse gelınce
Ayy benim kardesim 95li hala erkek arkadas fln yok ciddilermis evlenceklermis kiziyorum daha yasin kac diye .. Insanin hayatta her istedigi sihirli degnekle hemen olmuyor, hem ev, hem rahatlik, hem cocuk mutlu mesut aile tablosu ask herseyi halletmiyor malesef.. Ins Rabbim haklarinda hayirlisini versin yoksa ilerde bazi seyleri oturtmadan atilan bu adimlara malesef diyorsun..
Heleki cocuk en az bir sene insanin o kisiyle birlikteligiolmasi lazim, flort etmekle ayni sey degil bu , ayni evi paylasmak cok farkli, tabiki bu benim gorusum .. Ne diyelim canim hayirlisi olsun ins..
canım proteın cıkarsa eger gebelık zehırlemesı var demekmıs ve hemen dogum gerektıren bı durummus
benım durumumda rısk fazla ama tum gebelerde rısk var ve bakılması gerekıormus
ıste ayakta odem cıkarsa tansıyon yukselmeye baslarsada cıkmıs olması muhtemelmıs
benımde malum damarlar nedenıyle odemım oluyor kan yeterlı akmadıgı ıcın sısıyor ayaklarım doktorda damardan mı proteınden mı dıye bakıor
ıdrar testını her hafta ıstermı bılmem ama nst yı her hafta ıstıcek
ve en ucuz nst 15 tl hastanelerde sgk lı halı
kızlar ben anladım benim bu kocam bana iyi gelmiyo kızlarımada iyi gelmiyo kaç gündür uslu duran çocuklar bi tuhaf oldu karnım kasıldı kaldı nefes almakta zorlanıyorum bi garip ağrılar giriyo neyse gece 11gibi felan gelcekti bende iş çıkışı pazara gittim ordan dedim şimdi börek sever börek yaptırayım dedim hemde yemek ne yapcağımı bulamadım fırına gittim böreği yaptırdım eve geldim saat zaten 8i geçiyodu baktım ev topluymuş nasıl olduysa tek tük şeyleride kaldırdım ütüye giriştim acil olanları ütüleyip diğerlerini kenara yığmaktan evde havlu kalmamıştı artık ütüsüz havlu kullanıyoduk hiçte sevmem ütüsüz havluyu pijamalar havlular sofra bezleri ayy ne çokmuş hepsini ütüledim tabi geriye eşimin gömlekler ve pantolonları kaldı inş onlarıda bugün yapaırm ütüye 9da başladım 11e kadar sonrada sofrayı ayarladım namaz kıldım tam eşim geldi yemek ye çay iç heryerim ağrıyodu sabah işe geldim kolumu uzatamıyorum telefona kan aldırdığım yer acıyo kendi kendime kızdım amma nazlısın taa kaç gün oldu acırmı diye meğerse kolum tutulmuş ütü yapmaktan kıçım başım nasıl acıyo taş bağlamış gibi oysa anamın evind eöylemiydi ohhh gel keyfim gel naısl rahattım
canım tesbihler 64000olmuştu dün ben 2500daha okudum 66500 oldu sanırım 700tanede burcuda vardı onu 1000e tamamlarım ben toplam 67500oluyo bide geçen seferden kaalnlar vardı ya onları saymadık onlar kaç taneydi unuttum ben
Tünaydın kızlar,
ay ne çok konuşmuşsunuz okumaktan yazamadım.Sabah dusta yıgıldım ben elım ayağım bembeyaz kesıldı kendımı zor salona attım hemen anacıgımı aradm galıba tansyonum dustu doktora gttım c vıtmını verdı brde grıp ılacı brde serum taktılar sımdı de ofse geldım işte
aynen canım doğru söylüyorsun kozalaklar yine kendi derdınde bosuna dememısler aglarsa anam aglar gerısı yalan aglar dıye . ben cok evhamlıyım takmayayım uzulmeyeyım dıyorum ama beceremıyorum annemı de uzuyorum bos yere o Allah tan kavga ettıgımızı bılmıyorda yoksa daha da uzulur esımle sımdı ıyıyız cok sukur ama dun gece hastayım geberıyorum ılac ıcsene dıyor ınatla gıdıp ıcmedım hıc suna su getreyım ılac getıreyım yok bılıyorum bana ınat yapıyor annelerının yanında kavga ettık onları da uzduk ya sınırını benden cıkarıyor gecen aksamda hastaydım annelerde kalalım dedım o eskısehıre gtmıstı ben gec dnerım yorgun olurum dus alıp yatarım dedı gelmedı bende ayrı kalmak ıstemıyorum ama bazen degerımı anlasın dıye soyle 10 gun 15 gun onu yalnız bırakasım gelmıyor degıl o hasta oldugu zaman ben delı gıbı dolanıyorum pesınde sankı cocgum gıbı yok yok bu adamlar hıccc buyumezler bende kendımı bosuna uzuyorum ama kararlıyım bundan sonra hıııccc umurumda olmaz.yemek mı yok otursun kahvaltı yapsın hıc kendımı sıkamam kasamam ben artık sadece bebegım ıcın ugrasacagım Rabbim tez zamanda hayırlısıyla nasıp eder de bebegıme aktarırım tum sevgımı heyecanımı.yanı anlayacagın bende burada yalnızım canım cok sukur aılem yanımda ama onlara da herseyı anlatamıyorum kı ınsallah bebeklerımız bızım yasama umudumuz olacak canlarım ayyyy ne uzun oldu ama ıcımı doktum kızlar kusura bakmayın
ozlem cnm hayirli olsun hala oluyormussun tekrar...
allah saglikla kucagina almayi nasip etsin...
azcik okudum yazdiklarini... biraz deli cesareti oluyor o yaslardakilerde...
onlara oyun gibi hersey simdi...
bak esimin kuzeni 90liydi .... hemen evlendi yapti bebegi... simdi yasina gircek insallah ama kendi itiraf etti sonra bana benim hamile oldugumu ogrenince bendeki ne delilikmis cocuk akli hemen yaptim oyun gibiydi dedi... hic kendime dikkat etmedim bebege dikkat etmedim allah korudu diye hep yolculuk hep bir kosturmaca vardi hayatlarinda...
simdi kimsenin gunahini almak istemem ama belki biraz senden de etkilenmistir... ozenmistir belki... 9 aylik gerci suanki dedin ama yinede buyuk artik... gerci annende var cocuga bakcak yine diyorsun...
annecigine allah kolaylik versin yalniz.. kiz bide resti cekmesin annen evi ayircaz sizin ilkine baktim simdi ozleminkine bakcam diye... :26:
Ayy benim kardesim 95li hala erkek arkadas fln yok ciddilermis evlenceklermis kiziyorum daha yasin kac diye .. Insanin hayatta her istedigi sihirli degnekle hemen olmuyor, hem ev, hem rahatlik, hem cocuk mutlu mesut aile tablosu ask herseyi halletmiyor malesef.. Ins Rabbim haklarinda hayirlisini versin yoksa ilerde bazi seyleri oturtmadan atilan bu adimlara malesef diyorsun..
Heleki cocuk en az bir sene insanin o kisiyle birlikteligiolmasi lazim, flort etmekle ayni sey degil bu , ayni evi paylasmak cok farkli, tabiki bu benim gorusum .. Ne diyelim canim hayirlisi olsun ins..
ben bu devirde artik inanmiyorum nasil oldu anlamadim demelerine... dediginiz gibi bin turlu korunma yontemi var yani...
ama sen canini sIkma bazilarida oyle iste..
bak onun yasi kucuk ben nediyim suan sana 5 kisi sayarim 3u 40 li yaslarda iste nasil oldu anlamadik hamile kaldim diyen....
koskoca kadinlar yanii...yapcak bisey yok...
bizde anlamadik zati nasil hamile kaldik dimi kizlar .......
ben bu devirde artik inanmiyorum nasil oldu anlamadim demelerine... dediginiz gibi bin turlu korunma yontemi var yani...
ama sen canini sIkma bazilarida oyle iste..
bak onun yasi kucuk ben nediyim suan sana 5 kisi sayarim 3u 40 li yaslarda iste nasil oldu anlamadik hamile kaldim diyen....
koskoca kadinlar yanii...yapcak bisey yok...
bizde anlamadik zati nasil hamile kaldik dimi kizlar .......
anladım canıımm. bakalım bu haftalarda benden istemezlerse ben sorayım idrar vercem proteine bakın diye
Bizim özel hastane de muayene 27 TLydi. şimdi 50 olmuş. yani tam özel olsa neyse özel gibi de değil hiç sanırsın ki devlet yarısı.
benimde ütüler var duruyo öle. dün ütüleyim dedim anca 4 parça yapmışım belim ağrıdı bıraktım. artık hergün parça parça ütülüyecem
canıım ben dün 6000 demiştim sanırım dimi. sen onu toplam 8000 yap. 2000 daha okudum ben. bugünde annemlere gidecez kısmet olursa yolda çekebildiğim kadar yine çekerim yazarım ben sana..
Canıım dikkat et kendine yaa. bi doktora görün güzelce ayrıntılı şekilde A'dan Z'ye muayene etsin bi. İnşallah bişeyler yoktu. yatıp dinlenseydin ya bugünde nasılsa son gün. yarın bol bol dinlen bari canım.
Ne uzunu kis sen benimkileri sabirla okuyon be neki :))
Canim malesef bende ayni senin gibi dusunuyordum, ama hic bir zaman olmadi oyle .. Bak hamileyken bile kac kere beni evde birakip gitti arkadaslariyla, bir bardak suyunu gectim, arada mesela gece uyuyamiyorum sag don sola don bir turlu rahat pozisyon bulamiyorum, uyaniyor haliyle noldu diyor diyorum sancim var biraz kasiklarim agriyor surekli tuvaletim varmis gibi diyorum, hic uyumaya calis gecer diyor donuyor arkasini yatiyor , tabi benim gozler doluyor hemen aglarken uyuyorum napican bunlar boyle, oyle incelikler bekleme .. Sevmediklerinden degil sadece kozalaklar iste napcan, bu beni delirtmiyormu ediyor ama degistiremiyorsun insanlari, karilarinin sozunu ikiletmeyen icine dusen nice adamda tanidim ama arkalarindnda bir suru is ceviriyorlardi, Allah sadakatlerini, sevgilerini eksik etmesinde incelikleri kusur kalsin napalim hepsi bir arada olmuyor..
kız yok onlar sımdı hayatta evı ayırmazlar dun ev bakıorlardı ama bugun kalır o ıs cunku tek cocukla nasıl yapcaz modunda ıdılerdı ama karısının dırdırı ıle ev ayırma telası vardı sımdı hayatta gıtmez ooo ıyıce yerlesırler annemlerın rahatlama hayallerı suya dustu
valla halalık guzel duygu ama ben ılk bebekten babasından cok ılgılenmıstım ama onlar benımle hıc ılgılenmedı belkı aynı ılgı alakayı beklıyordu benden gectı o ısler ne kadar ekmek o kadar kofte
90 lı yıne bı derece ya azıcık ıdare eder dusun 93 lu ve ıkı cocuk yolda gorsem cocuk derım ama yanında ıkı cocuk gıbı gelıor yengem olmasa yanı dısardan bırı olsa garıbıme gıder
kız ben sana asıl hıkayeyı anlatsam soklara gırersın bunlar abımle bır hafta telefon ıle gorusuyorlar hıc yuzyuze gorusme yok
mersınde yasıordu kactı geldı buraya dusun hıc tanımadıgı bır adama cıktı geldı bız de soka gırdık delımısın ya senı satsa atsa organ mafyası cıksa ne yapacaktın dıyorum yaptım oldu dıyordu sonra hıc tanımadıgı adamdan hemen cocuk ıstıorum dıe tutturdu cocuk yaptı sımdı ıkıncı cocuk bu ne hız demı
ben 6 sene flort 2 sene evlılık hala kocama guvenemıorum dıyordum :))
demı bızde anlamadık gıttı nasıl yaptık bu cocukları
hay sizin çeneniz çekilmeye :)
sabah evde elenktirik yoktu giremedim sizde yazmışta yazmışsınız.
ayy kendimi mal gibi hissettim yaaeskiler evde tv filn yokken napıyomuş acaba. abartısız yarım saat tek bi noktaya baktım oturdum öyle. hiç bişey yapasım gelmedi elektrik geldi de bende kendime geldim :))
canım hiç bişey yapmak istemiyo. ne yemek, ne ütü, ne temizlik. nolcak ki böle bu halim..
Ya bende yatıp dinlenmek istedim de patronum kendini iyi hissedersen ofise geçer misin cnım demiş 4 gundur kendısı de gelmıyor sende gıtmeyınce ofıs dagılabılır demıs bende kıramadım cunku sagolsun ne zaman ızın alsam verır
sorma hayatim, dun aksam elektrik tesisatcisi bisi yapcakmis ne otekilerin tarafta yarim saat ana trafodan kestiler elektrigi napcam dedim, telde oyun oynadim.. Resmen bagimli olmusuz valla..
Benimde kahvaldi masada hala saat oldu 1.30 , kalmam mutfagi toplamam iki yemek yapmam lazim en azindan, Meremin ciciler yikanmistir onlari asiyim kuruyanlari topliyim yarinda kismetse utusunu yaparim, ama bir hafta oldu dolap hala kokuyor sanki sinir oldum..
Canim bizdede ayni hesap kasimda tanistilar yilbasi hamileyim dedi, ocakta dusuk yapti subatta bir daha hamile kaldi , 2 ay tanidigi adamdan tanistiktan 4 ay sonrda gitti yarim millon kredi aldirdi .. Hadi diyelim sizinki deli cesareti genc, bizimki 28 mi 29 mu ne , akli basinda koca insan bu ne cesaret yada dedigim gibi somurgecilik, kullanicak bir mal buldum ben bunu evirip ceririm herseyin basina gecerim derdi.. Az degil 6 daire kirada ki ben bir gunden bir gune sormadim bu kiraci yenimi bile diye , masallah kizin sulale hergun burda didik didik , muhabbet kiracilarla bile..
Canim biz cok safiz iste kimsenin etlisine sutlusune karismiyoruz, bir guzel kullandiriyoruz ustune kendimizi iyilik yap denize at hesabindayiz, ince eleyip sik dokuyoruz da noluyor bir kazanc yok ama asil kazanc oteki dunyada simdi olmasa bile elbet birgun cikicak acisi .. Dusun dusun yine kendine zarar millet bildigini okuyor, kapiyi kapayip oturmaklada olmuyor malesef aile sonucta. Ne diyelim , hayirlisi olsun hepimizin hakkinda demekten bisi gelmez elden.. Onlara sorsan sen kotu gorumce hamile kaldi diye surat asan laf eden olursun, bende gecimsiz somurtkan gelin..
aynen kotu gorumce bencıl ınsan olurum sende kotu gelın cekımsız eltı
aman akısına bırakmaya calısıcam oysakı gırtlagıma kadar sınır doldum hoh desem sınırımı kusucam
kendımı oyalayamıorum bıle gun gecmıor bugun ıyıce gergn oldu
Ee o zaman gidecen tabi. adam seni kırmıyosa sende onu kırmayacaksın. Ama yarın dinlen mutlaka bi doktora da görün ihmal etme sakın
Aynen.. :) benim telde öle oyun filn da yok ki kaldım öle :)))
Dinlene dinlene yap canım birden yaparsan hiç yapasın gelmez :) mobilya kokusu mu o çıkmak bilmeyen hala. valla canım onu 1 ay 2 ay önceden alıp sürekli hava alan bi yere koyman lazımdı. sürekli hava alan bi odan yok mu aç camı filn havalansın ..
aynen kız bugun kocaları yengelerı eltılerı ne cekıstırır olduk bak benım okuz sabah bır kere aradı okadar ınsan merak eder babam bıle aradı az once amannnn onlarla da zor onlarsızda zor :) napalım boyle gelmıs boyle gdecek boyle dusundukce hersey daha ıyı gelıyor ınsanın gozune cuma cuma Rabbim bize hayırlara erdırsın inşallah
aynen kız bugun kocaları yengelerı eltılerı ne cekıstırır olduk bak benım okuz sabah bır kere aradı okadar ınsan merak eder babam bıle aradı az once amannnn onlarla da zor onlarsızda zor :) napalım boyle gelmıs boyle gdecek boyle dusundukce hersey daha ıyı gelıyor ınsanın gozune cuma cuma Rabbim bize hayırlara erdırsın inşallah
Evliliklerinin ilk gününde kadın ve kocası kapıyı kimseye açmamaya karar verip anlaştılar.
İlk olarak o gün damadın anne ve babası evli çiftleri görmeye geldi, kapının hemen ardındaydılar. Kadın ve kocası birbirlerine baktılar, adam kapıyı açmak istedi ama eşi ile yaptığı anlaşma gereği kapıyı açmadı, böylece anne babası daha fazla beklemeyip gittiler. Aynı gün içerisinde bir süre sonra, gelinin ailesi geldi. Eşler anlaşmaya rağmen birbirlerine baktılar. Gelin gözyaşları içerisinde, bunu yapamam diye fısıldayıp kapıyı açtı. Eşi hiçbir şey söylemedi.
Yıllar sonra 4 oğlan çocuğunun ardından 5. olarak kız çocukları dünyaya geldi. Baba yeni doğan kız çocuğu için büyük bir kutlama yapmayı planladı ve tüm tanıdıklarını davet etti. Sonra o gece eşi kocasına diğer dört çocuğa böyle bir kutlama yapmadığı halde neden bu sefer böylesine bir kutlama yapmak istediğini sordu.
Eşi basit bir yanıt verdi; çünkü yalnızca kızım bana kapıyı açacak.
Kız çocukları her zaman çok özeldir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?