istanbul dami oturuyorsun... eger oyle ise normaldir cnm hava berbat ... bende gecen 2 gun hep oyle uyandim...
nette biraz arastirinca boyle ani hava degisikliklerinde hamilelerde olabiliyormussss ...
yok canım ankarada oturuyorum ben.. bilmiyorum ama aşırı derecede başım ağrıyor ilaç ta alamıyorum bakalım bugün nasıl geçecek.. geçmesi için bildiğiniz bir yöntem var mı kızlar?
Gunaydin kizlarrrr...
naberr...burcudqn haber yok daha herhalde...
garibim oda bişey diyemiyo ki. hoş öle yüzsüzlere bende bişey diyemezdim.
hahaçok güldüm haa :) yazık be bu kozalaklara nasılda iki tarafıda bir tutmaya çalışıyolar :))
sende ne fenasın ama anca eşine söküyo millete karşıda böle olsana. (eltilere)
canım 2800 de feridenin tesbihinden kalanlar vardı. onları da ekle inşallah bende namazlardan sonra okumaya devam edicem. bu aralar kendimi pek halsiz hissediyom. midem bazen ağırlaşıveriyo.
Özlem ve Snnn siz neler aldınız bakalım bebekleriniz için bi liste yapsanıza..
hastane çıkışı olsun zıbınlar olsun hepsini yazında bizde kendi listemizle karşılaştırıp başlayalım alışverişe :)
bide ne zaman almaya başlasak 32. haftadan sonra daha mı iyi olur ki ? :44:
bir gün girmedik.yopikte doğum başlamış da bitmiş.
ne hamaratsınız maşallah!
çok sevindim burcuya.gözlerim doldu.ne mucizedir ya buu...
içinde bir yavru ve artık kollarında.
Rabbim isteyen tüm kullarına nasip etsin.
Allah bağışlasın meleğimizi...
ne düşüncesiz karılar var yarabbim.
ellerine 2 kap yemek alıp gelselermiş.
hiç mi düşünce yok.nasıl bir vicdan.
zaten düşünceli insanlara hep düşüncesizler denk gelir.2 kere 2= 4 eder işte.
uyuzlarrrr...nasıl yediriyorlar kendilerine,anlam veremiyorum.
ptesi yaptıracağım bende,ama içime bir korku geldi esra yaa,evet illa olacak diye birşey yok ama çatlasa döllenme olmayabiliyormuş,büyük bir hayalkırıklıgı olur bende
Ben ce de canım hem bi anda masraf olmuyor az az alınca göze gelmiyor toplu alındığında çok gözüküyor tamam canım yarın paylaşırım mutlaka ...
ayy ben artık makarnaya aşermekten bıktım yaahep bu saatlerde makarna yiyorum yoğurtlu yoğurtlu . nolcak böle. şuan ocakta su kaynıyo içine makarna atılcak birazdan
Çiller, güneş lekeleri (lentigo), gebelik lekeleri (melasma), bazı iyi huylu cilt benleri, cilt kanseri (melanom), mantar hastalıkları, seboreik keratoz, aktinik keratoz ciltte koyu renkli lekelere neden olurlar. Doğal yöntemler ve bitkisel maskelerle cilt lekelerinden kurtulabilirsiniz. İşte bitkisel maske:
Malzemeler:
* Yarım demet maydanoz,
* yarım fincan yoğurt,
* yarım limon suyu.
Maydanoz püre haline getirilir ve bir kaseye alınır. İçerisine yoğurt ve limon suyu da ilave edilerek karıştırılır. Yüz ve vücuttaki lekelere maske yapılır, 1 saat bekletilir ve sonra çıkarılır.
Ay bu hafta ilk defa uyumadım sabah kalktıktan sonra kimsecikler yok burada. hadi evde olanlar uyuyo peki ya çalışanlar siz ne yapıyorsunuz da girmiyorsunuz. haftanın da son günü yani iş az olur halbusi..
Cumamız Mübarek olsun.
Allah'ım gönlümüzdekileri bizlere hayırlı kılsın dualarımızı kabul etsin. AMİN
günaydın kızlaaaar
ayy ilk bebişimiz gelmiiişş nası tatlııı allah uzun ömürler versin bahtı açık olsun inşallahhülyacım geçmiş olsun canım korkma sen hiçbişeycık olmaz kızlar tam zamanında gelir uzmezler annelerini özleem ha geldi ha gelecek derken maşallah tam zamanında doğacak
eee nasılsınız kızlar halamın oğlunun bebişi erken doğmuştu zaten hamilelik şekeri tansiyonu flnda hep yuksekti annesinin bebiş 155 gündür fln küvezdeydi vefat etmiş çok üzüldüm rabbim sağlıklı sıhhatli bir bebek daha nasip etsin onlara
Günaydın kızlar nasılsınız..
İnanılmaz bir baş ağrısıyla uyandım bu sabah çok kötü başım ağrıyor
ayy dun bı kere daha anladım kesınlıkle ortada bı cınsıyet sorunuda var yarıs ıcındeyız sen erkekdogurdun ben kız dogurdum muabbetıne donuyor laf bı sekılde
masada acı yıyebılıormusun dedı yıyorum dedım ben yıyemezdım mıdem cok eksıyordu dedı
dedım kız bebekte galıba daha cok eksıyormus ama emın degılım benım mıde eksımem cok olmadı dedım
tamamen ıı nıyetım ıle dedım yemın ederım aklımdan bısıde gecmedı kı nıye gecsın
aaa kavgada soylenmez ben erkek doguramadım dıye mı yapıorsun falan dedı ay dedım ne sacmalıorsun kızı da evlat erkegıde dıyor sende kız yapamadın bak erkek oluyor falan gıbı sacma bı yere gıdınce konu artık sey dedım ben erkek ıstıordum mevlamda gonlume gore verdı nıye bunu konusuyoruz kı kısmet kader bu ısler dedım
dıyo bende yapcam ınsallah o da erkek olucak tarıfını ver dıo sakayla dedım ıkı kızın var valla hıc mı canın acımadı kız nasıl da gozun kara ben bırının hamılelıgınde yoruldum dogumu da yasamadım daha hemen gozum kesmez ıı kesıor dedım erkek yapcamda ondan dıyo
ayy dun bı kere daha anladım kesınlıkle ortada bı cınsıyet sorunuda var yarıs ıcındeyız sen erkekdogurdun ben kız dogurdum muabbetıne donuyor laf bı sekılde
masada acı yıyebılıormusun dedı yıyorum dedım ben yıyemezdım mıdem cok eksıyordu dedı
dedım kız bebekte galıba daha cok eksıyormus ama emın degılım benım mıde eksımem cok olmadı dedım
tamamen ıı nıyetım ıle dedım yemın ederım aklımdan bısıde gecmedı kı nıye gecsın
aaa kavgada soylenmez ben erkek doguramadım dıye mı yapıorsun falan dedı ay dedım ne sacmalıorsun kızı da evlat erkegıde dıyor sende kız yapamadın bak erkek oluyor falan gıbı sacma bı yere gıdınce konu artık sey dedım ben erkek ıstıordum mevlamda gonlume gore verdı nıye bunu konusuyoruz kı kısmet kader bu ısler dedım
dıyo bende yapcam ınsallah o da erkek olucak tarıfını ver dıo sakayla dedım ıkı kızın var valla hıc mı canın acımadı kız nasıl da gozun kara ben bırının hamılelıgınde yoruldum dogumu da yasamadım daha hemen gozum kesmez ıı kesıor dedım erkek yapcamda ondan dıyo
tesbıh ıcınde 33800 oldu desene hadı bakalım bnde bugun evı toplayınca cekıcem yıne
tatlım bence 32 ye falan bırakma
32den sonra gercekten bı agırlık cokuyor sımdıkı enerjın kalmıo
hemen yorulmaya baslıorsun bu yuzden bence artık sen kesınlıkle almalısın
lısteye gelınce ya gecen suzana da dedım ama bulamadım ben ya :S
unıversıtelı genclık gıbı olmaya basladın sen ıyıce gece oturmalar makarna yemeler
unıversıte de okurken bogazımdan gecen 3 yemekten bırı makarna ıdı
ooo ırem hanım maskeler falan bakım moduna mı gectık
gec tatlım gec son gecıs bunlar ben senı 8 aydan sonra gorucem kolunu kaldırcak halın olmucak dıs fırcalama gorevını tamamlayınca tum vucut bakım yapmıssın gıbı oluyo
amin canım amin
uykunu erken almssın sasırtıcı
valla kuzum belli yani bir kuyruk acilari var bunlarin ....
sen nazarligini falan ihmal etme bebisin fln... Rabbim nazarlardan korusun sizi..
dedikleri lafa bak... bide sana cikisiyor kavgada soylenmez diye...
asil onlarin yaptigini dusman yapmaz sen dogurdu dogurcak kadini kendine hizmet etttir..
aaayyy ne desem az kalir
Canlarimm iyiki varsiniz soylemek istedim
amaaann bu ne edepsizlik böyle be. töbe yarebbim abdestli abdestli konuşturup günaha sokacaklar beni
kız erkek ne farkeder yahu bunlar kıyaslanacak şey mi. Allahım akıl fikir versin bunlara bişey diyemiycem.
o zaman bayram geçsin başlayayım hemen almaya. Annem yardım eder artık liste konusunda neticede ilk torun için alışverişte neler alınmıştı biliyo :)
ayy sorma yaa gece yatamıyorum sabah mecburen kalkıyorum erkenden ama Allahtan kendimi malak gibi hissetmiyorum :) makarna da baş tacım oldu benim
maske Esra için şekerim hani lekelerim oldu güneşten dolayı demişti ya ondan :) yoksa benim kendime bakıp banyoya girmeye halim yok
saçımı bile yapmıyorum tepede Adile Naşit topuzuylan dolanıyom
Dün gece uyuyamadım saat 4de hala yatakta dönüyodum sonra uyuyup kalmışım. Sabah 7:15de kalktım eşim işten gelicek 7:35de o yüzden kahvaltı hazırladım. normalde kahvaltıdan sonra onunla birlikte yatıp saat 12 de tekrar kalkıyodum ama bugün Cuma diye yatmadım temizlik yaptım öldüm bittim resmen..
biberonlarınızı filn nasıl aldınız bari onu yazın yahu nerden aldınız markası ne. özelliği ne ?
hiç yardımcı olmuyo bunlar sense yaa
ben bıberonları avent aldım ama o ıkı tıp avent var ben daha ıısını kanserojen ıcermeyen 0bpa mı ne ole bı ozellıgı olan gece uykusunu rahatlatanlardan aldım
krem vs gıbı seylerı hep sebamed aldım
kaç biberon kaç emzik aldın peki ?
bide bebeğin giysilerini neyle yıkadın ? makinedemi elinde mi yıkadın ?
uc tane bıberon bırı mını mınaacık 30 ml lık :)
bırı 260 ml bırı de 330 ml olması lazım aslında boutlarından cok meme ucları onemlı ben ıkısını kucuk dusunup aldım yanı bırı 0 aylık dıgerı 3 aylık dıgerı de 9 aylık dedım arada lazm olursa meme bası degısır cunku
emzık almadım basarabılırsem emzık kullanmak ıstemıorum bız abımle ıkımızdede onde dıslerımız cıkmıstı hanı ıkı tane ust uste dıs cıkar ya oyle dıscı de bıze emzık cok emmekten demıstı ınsallah uslu cok aglamayan bır bebıs olurda gerek kalmaz ama gerekıre mecbur emıcek o baska
bıberon temızleme fırcası aldım cunku elım hıc bır sekılde gırmez o bıberonların ıcıne
kaynatırkende once yıkadım sonra su kaynattım makarna haslar gıbı tum parcalarını attım suyun ıcıne yarım saat kaynadı sonra cıkardım kevgırle yarım saat sogudu sonra soguk suyla calkaladım canım
kıyafetlerı dalan bebek sabunu ıle yıkadım ustune bıdaha duruadım yanı cıft durulama
yumusatıcı katmadım gerek yokmus zaten dalan cok ıı geldı bana
makınada yıkadım acık renk kıafetler koyu renk camasırlar yunluler carsafları dıye ayırıp yıkadım bıde camasır fılesı aldım eldıven corapları o fılede yıkadım
mandasız balkonun kapısı onunde kuruttum ama dısarı asmaya ıcım el vermdı toz olur dıye
tek tek utuledım mıs gıbıhazır oglusu beklıyorlar :)
annem soylemisti bende ilac almim diye ilik suyun icine limon sIkip ic diye... az su olucak... belki iyi gleir..
Belgin canim bi parol ic.. dayanilmicak gibiyse.. yoksa bir bez ile bengene gibi sık.
canım az kaldı hıc hayal kırıklıgı falan dusunme calısmalara devam
ınsallah cok yakında mujdemızı alıcaz hıc aklına kotu seyler getırme
aynen canım benm
arkadasım son aya bıraktı alısverısı herseyı bı kerede aldı
ve ıcınde bez bıberon bakım kremlerı falanda yok sadece ust bas almıs
950 tl harcadım dedı ıdı dusun en pahalı seylerı de almamıs :S
bu arada ben carsamba gunu bıberonlarımızı kaynattım sende kaynattın mı kız? bakarsın hastanede gereklı olur mıs pak kaynatılmıs olsun dedım attım cantamıza
unıversıtelı genclık gıbı olmaya basladın sen ıyıce gece oturmalar makarna yemeler
unıversıte de okurken bogazımdan gecen 3 yemekten bırı makarna ıdı
ooo ırem hanım maskeler falan bakım moduna mı gectık
gec tatlım gec son gecıs bunlar ben senı 8 aydan sonra gorucem kolunu kaldırcak halın olmucak dıs fırcalama gorevını tamamlayınca tum vucut bakım yapmıssın gıbı oluyo
amin canım amin
uykunu erken almssın sasırtıcı
Allah rahmet eylesın canım
rabbım sabırlıklar versıncok uzucu
kız daha hala dogsa erken dogum sayılır ama bız bu kadar durmasını beklemedıgımız ıcın hep tedırgındık cok sukur 36 hafta yaptık :)
canım keısn havalardan bendede bır kac gundur bas agrısı cok kotu ya :S
biberonlarınızı filn nasıl aldınız bari onu yazın yahu nerden aldınız markası ne. özelliği ne ?
hiç yardımcı olmuyo bunlar sense yaa
su biberon sterilizorler fln var... ben onlara baktim... avent in philipsden fln... internette 150 tlye fln satiliyor...
fena degil gibi... devamli kaynat fln zor olur...
ayy insallah emzik kullanmaz ama onsuzda hep gogusune yapisir... teyzemin kizi oyle oldu.. hic kullanmadi ama zor uzaklastirdi kendinden teyzem hep emmek istedi... oyle yan etkileride var bu defa ...
ayarinda kullanilinca iyi oluyor uyurken fln ...
sana katılıyorum canım son aya bırakmamak gerekiyor zaten ağırlaştıkça daha zor olmaya başlıyor zaten.. insan çabuk yoruluyor. Bende kaynattım canım çantamı hazırlarken onu da ekledim. emzik kullanmayı düşünüyorum ben canım annem hiç birimize vermemiş ama ben çalışacağım için zor olmasın en azından ben olmadığımda anneme kolaylık olur diye düşünüyorum şimdilik bakalım hayırlısı tabiki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?