Dostlugun ve dayanışmanın topiği

istanbul dami oturuyorsun... eger oyle ise normaldir cnm hava berbat ... bende gecen 2 gun hep oyle uyandim...
nette biraz arastirinca boyle ani hava degisikliklerinde hamilelerde olabiliyormussss ...

yok canım ankarada oturuyorum ben.. bilmiyorum ama aşırı derecede başım ağrıyor ilaç ta alamıyorum bakalım bugün nasıl geçecek.. geçmesi için bildiğiniz bir yöntem var mı kızlar?

yok canım ankarada oturuyorum ben.. bilmiyorum ama aşırı derecede başım ağrıyor ilaç ta alamıyorum bakalım bugün nasıl geçecek.. geçmesi için bildiğiniz bir yöntem var mı kızlar?

annem soylemisti bende ilac almim diye ilik suyun icine limon sIkip ic diye... az su olucak... belki iyi gleir..

ayy dun bı kere daha anladım kesınlıkle ortada bı cınsıyet sorunuda var yarıs ıcındeyız sen erkekdogurdun ben kız dogurdum muabbetıne donuyor laf bı sekılde
masada acı yıyebılıormusun dedı yıyorum dedım ben yıyemezdım mıdem cok eksıyordu dedı
dedım kız bebekte galıba daha cok eksıyormus ama emın degılım benım mıde eksımem cok olmadı dedım
tamamen ıı nıyetım ıle dedım yemın ederım aklımdan bısıde gecmedı kı nıye gecsın
aaa kavgada soylenmez ben erkek doguramadım dıye mı yapıorsun falan dedı ay dedım ne sacmalıorsun kızı da evlat erkegıde dıyor sende kız yapamadın bak erkek oluyor falan gıbı sacma bı yere gıdınce konu artık sey dedım ben erkek ıstıordum mevlamda gonlume gore verdı nıye bunu konusuyoruz kı kısmet kader bu ısler dedım
dıyo bende yapcam ınsallah o da erkek olucak tarıfını ver dıo sakayla dedım ıkı kızın var valla hıc mı canın acımadı kız nasıl da gozun kara ben bırının hamılelıgınde yoruldum dogumu da yasamadım daha hemen gozum kesmez ıı kesıor dedım erkek yapcamda ondan dıyo

tesbıh ıcınde 33800 oldu desene hadı bakalım bnde bugun evı toplayınca cekıcem yıne

tatlım bence 32 ye falan bırakma
32den sonra gercekten bı agırlık cokuyor sımdıkı enerjın kalmıo
hemen yorulmaya baslıorsun bu yuzden bence artık sen kesınlıkle almalısın

lısteye gelınce ya gecen suzana da dedım ama bulamadım ben ya :S

valla oyle guzel yedırıyorlar kı hıc de ıstıflerını bozmadan

neyse bak sen bı gun daha gırmezsen belgını sonra benı dogurtucak bu topık
sen gır o yuzden arayı acma

ptesi yaptıracağım bende,ama içime bir korku geldi esra yaa,evet illa olacak diye birşey yok ama çatlasa döllenme olmayabiliyormuş,büyük bir hayalkırıklıgı olur bende

canım az kaldı hıc hayal kırıklıgı falan dusunme calısmalara devam
ınsallah cok yakında mujdemızı alıcaz hıc aklına kotu seyler getırme

Ben ce de canım hem bi anda masraf olmuyor az az alınca göze gelmiyor toplu alındığında çok gözüküyor tamam canım yarın paylaşırım mutlaka ...

aynen canım benm
arkadasım son aya bıraktı alısverısı herseyı bı kerede aldı
ve ıcınde bez bıberon bakım kremlerı falanda yok sadece ust bas almıs
950 tl harcadım dedı ıdı dusun en pahalı seylerı de almamıs :S

bu arada ben carsamba gunu bıberonlarımızı kaynattım sende kaynattın mı kız? bakarsın hastanede gereklı olur mıs pak kaynatılmıs olsun dedım attım cantamıza

ayy ben artık makarnaya aşermekten bıktım yaa hep bu saatlerde makarna yiyorum yoğurtlu yoğurtlu . nolcak böle. şuan ocakta su kaynıyo içine makarna atılcak birazdan

unıversıtelı genclık gıbı olmaya basladın sen ıyıce gece oturmalar makarna yemeler
unıversıte de okurken bogazımdan gecen 3 yemekten bırı makarna ıdı

ooo ırem hanım maskeler falan bakım moduna mı gectık
gec tatlım gec son gecıs bunlar ben senı 8 aydan sonra gorucem kolunu kaldırcak halın olmucak dıs fırcalama gorevını tamamlayınca tum vucut bakım yapmıssın gıbı oluyo

amin canım amin
uykunu erken almssın sasırtıcı

Allah rahmet eylesın canım
rabbım sabırlıklar versın cok uzucu

kız daha hala dogsa erken dogum sayılır ama bız bu kadar durmasını beklemedıgımız ıcın hep tedırgındık cok sukur 36 hafta yaptık :)

Günaydın kızlar nasılsınız..
İnanılmaz bir baş ağrısıyla uyandım bu sabah çok kötü başım ağrıyor

canım keısn havalardan bendede bır kac gundur bas agrısı cok kotu ya :S

valla kuzum belli yani bir kuyruk acilari var bunlarin ....
sen nazarligini falan ihmal etme bebisin fln... Rabbim nazarlardan korusun sizi..
dedikleri lafa bak... bide sana cikisiyor kavgada soylenmez diye...
asil onlarin yaptigini dusman yapmaz sen dogurdu dogurcak kadini kendine hizmet etttir..
aaayyy ne desem az kalir

amaaann bu ne edepsizlik böyle be. töbe yarebbim abdestli abdestli konuşturup günaha sokacaklar beni
kız erkek ne farkeder yahu bunlar kıyaslanacak şey mi. Allahım akıl fikir versin bunlara bişey diyemiycem.

o zaman bayram geçsin başlayayım hemen almaya. Annem yardım eder artık liste konusunda neticede ilk torun için alışverişte neler alınmıştı biliyo :)

ayy sorma yaa gece yatamıyorum sabah mecburen kalkıyorum erkenden ama Allahtan kendimi malak gibi hissetmiyorum :) makarna da baş tacım oldu benim

maske Esra için şekerim hani lekelerim oldu güneşten dolayı demişti ya ondan :) yoksa benim kendime bakıp banyoya girmeye halim yok
saçımı bile yapmıyorum tepede Adile Naşit topuzuylan dolanıyom

Dün gece uyuyamadım saat 4de hala yatakta dönüyodum sonra uyuyup kalmışım. Sabah 7:15de kalktım eşim işten gelicek 7:35de o yüzden kahvaltı hazırladım. normalde kahvaltıdan sonra onunla birlikte yatıp saat 12 de tekrar kalkıyodum ama bugün Cuma diye yatmadım temizlik yaptım öldüm bittim resmen..

biberonlarınızı filn nasıl aldınız bari onu yazın yahu nerden aldınız markası ne. özelliği ne ?
hiç yardımcı olmuyo bunlar sense yaa

var var dun bı kere daha anladım bence sorun bu ama esıme dedım ben yenı dogurmus bıle olsam eger hamıle kalırsa her hafta gıdıcez tamammı dedım guluor bı yandan oda

Canlarimm iyiki varsiniz soylemek istedim

canım benım sende ıyıkı varsın
ınsallah sende demekten cıkıp sızde ıyıkı varsınız dıcez yakında :)

kızz o topuz mayıstan berı benımde basımda
doktora gezmeye bakkala yataga nereye gıdersem yanımda hıc yanlız bırakmıor topuzcugum

afıyet olsun yogurt ıı karbonhıdrat kotu olsada yogurt yemene sebep ıı yanından bakalım tatlım yarasınnnnn

bozma kız abdestını bosver ben gectım zaten kendımden valla sız kalın

show da bebek hamılelıgı ızlıorlar ultrasondan baksanıza

biberonlarınızı filn nasıl aldınız bari onu yazın yahu nerden aldınız markası ne. özelliği ne ?

ben bıberonları avent aldım ama o ıkı tıp avent var ben daha ıısını kanserojen ıcermeyen 0bpa mı ne ole bı ozellıgı olan gece uykusunu rahatlatanlardan aldım
krem vs gıbı seylerı hep sebamed aldım

kaç biberon kaç emzik aldın peki ?
bide bebeğin giysilerini neyle yıkadın ? makinedemi elinde mi yıkadın ?

kaç biberon kaç emzik aldın peki ?
bide bebeğin giysilerini neyle yıkadın ? makinedemi elinde mi yıkadın ?

uc tane bıberon bırı mını mınaacık 30 ml lık :)
bırı 260 ml bırı de 330 ml olması lazım aslında boutlarından cok meme ucları onemlı ben ıkısını kucuk dusunup aldım yanı bırı 0 aylık dıgerı 3 aylık dıgerı de 9 aylık dedım arada lazm olursa meme bası degısır cunku

emzık almadım basarabılırsem emzık kullanmak ıstemıorum bız abımle ıkımızdede onde dıslerımız cıkmıstı hanı ıkı tane ust uste dıs cıkar ya oyle dıscı de bıze emzık cok emmekten demıstı ınsallah uslu cok aglamayan bır bebıs olurda gerek kalmaz ama gerekıre mecbur emıcek o baska

bıberon temızleme fırcası aldım cunku elım hıc bır sekılde gırmez o bıberonların ıcıne

kaynatırkende once yıkadım sonra su kaynattım makarna haslar gıbı tum parcalarını attım suyun ıcıne yarım saat kaynadı sonra cıkardım kevgırle yarım saat sogudu sonra soguk suyla calkaladım canım

kıyafetlerı dalan bebek sabunu ıle yıkadım ustune bıdaha duruadım yanı cıft durulama
yumusatıcı katmadım gerek yokmus zaten dalan cok ıı geldı bana
makınada yıkadım acık renk kıafetler koyu renk camasırlar yunluler carsafları dıye ayırıp yıkadım bıde camasır fılesı aldım eldıven corapları o fılede yıkadım
mandasız balkonun kapısı onunde kuruttum ama dısarı asmaya ıcım el vermdı toz olur dıye
tek tek utuledım mıs gıbıhazır oglusu beklıyorlar :)

su biberon sterilizorler fln var... ben onlara baktim... avent in philipsden fln... internette 150 tlye fln satiliyor...
fena degil gibi... devamli kaynat fln zor olur...

ayy insallah emzik kullanmaz ama onsuzda hep gogusune yapisir... teyzemin kizi oyle oldu.. hic kullanmadi ama zor uzaklastirdi kendinden teyzem hep emmek istedi... oyle yan etkileride var bu defa ...
ayarinda kullanilinca iyi oluyor uyurken fln ...

annem soylemisti bende ilac almim diye ilik suyun icine limon sIkip ic diye... az su olucak... belki iyi gleir..

Belgin canim bi parol ic.. dayanilmicak gibiyse.. yoksa bir bez ile bengene gibi sık.

Halen çok şiddetli devam ediyor bende baş ağrısı .. şimdiye kadar ilaç kullanmadım canım şimdide kullanmak istemiyorum bakalım dayanabilirsem tabi,, sıkmayı deneyeceğim canım etki yapar inşallah..

sana katılıyorum canım son aya bırakmamak gerekiyor zaten ağırlaştıkça daha zor olmaya başlıyor zaten.. insan çabuk yoruluyor. Bende kaynattım canım çantamı hazırlarken onu da ekledim. emzik kullanmayı düşünüyorum ben canım annem hiç birimize vermemiş ama ben çalışacağım için zor olmasın en azından ben olmadığımda anneme kolaylık olur diye düşünüyorum şimdilik bakalım hayırlısı tabiki..

canım neden yardımcı olmayalım listeye bakıp paylaşağım hatta özlemden de almıştım ben bi liste onu da bulabilirsem ikisinide paylaşırım. biberon ben DR.BROWSN 120 ml ve 240 ml aldım. onu tavsiye ettiler. Emzik olarak ta bebedor un emziğini aldım. bibedonda sağlık açısından cam tercih ettim canım. Başka merak ettiğin şeyler olursa seve seve yardımcı olurum..:)

ayy dogru dıyorsun bende gordum onları aslında ama sımdılık ne bılım oncelıklı ıhtıyac gıbı gelmedı bakalım bakarsın 6 ay bıberon vermeyız :) yapısık gezerız ana ogul
tecrube ıle ogrenıcez canım ne desem yalan olur emzık konusundada

haklısın canım anneer ıcın ıı olabılır ben denıcem ama zaten bas edemezsek tabıkı alıstırıcaz kacarı yok

evettt evımı temızledım sımdılık yeter yanı bıraz soluklanıp orgu oreyım sonrada ınsallah tesbıh cekıcem meryem bebek ıcın

bu arada ev kredısınınde bı taksıt daha odedım kaldı 50 taksıt ode ode ode :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…