Dostuma yanlış mı yaptım ?

Kesinlikle katılıyorum. Fırsat bulamadığı için yapamayan kişi sadık falan değildir. Bir an önce foyası da meydana çıkmalıdır. Herkese kocanızı ayartacak "şıllık" olarak bakmak yerine kocanıza neden güvenmediğinizi sorgulayın bence. Zira evli arkadaşlarımı ziyarete gittiğim zaman ısrar üzerine yatılı kaldığım da oldu. Eniştelerim de öz kardeşim gibidirler. Allah var, bana da asla başka gözle bakmazlar. Eşlerini çok seven kişilik sahibi insanlar çünkü.

Konu sahibinin meselesine gelince; bence ziyaret değil de evi terk etmek için gelmiş olması tedirgin edici. Ne kadar kalacağını bilmiyorsunuz ve ailesi tarafından suçlanabilirsiniz. O nedenle bence kabul edecekseniz de iki gün sonra tatile gitme bahanesi iyi fikir. Arkadaşınızı da otogara bırakırsınız.
Bir insanın evinde bir kaç gün misafir kalmak başka şey, ucu açık bir süre onlarla yaşamak başka şey, bence yanıldığınız yer orası. Burada hiçbir üyenin zaten birkaç günlük yatılı misafirliğe itiraz ettiği, amanda kocamı ayartır dediği yok; ama yoğun çalışan evli bir kadın kocası ile yaşadığı eve bekar arkadaşını yaşamak için çağırmaktan imtina ediyor diye amanda kocana güvenmiyormusun demek bana doğru gelmiyor. İnsanlar aynı evde yaşayınca misafirlik gibi olmaz, arada mahremiyet kalmaz.Bazı şeyleri güven adı altında çok da zorlamamak lazım. Sonuçta adam arkadaşını ara ısrar et bizimle yaşasın demiyor.Olayı tersten okuduğumuzda da hiçbir erkek ailesinden olmayan başka bir erkeği evinde böyle bir süre evinde yaşamasına izin vermez . Şimdi o erkekler eşlerine güvenmediklerinden mi yapıyorlar böyle birşeyi ya da arkadaşlarına karısına saldıracak şerefsiz gözüyle mi bakıyorlar? Aile mahremiyeti diye birşey var. Arkadaşımı evliliğimde yaşadığım tüm alana dahil edip, yoğun çalıştığım için kocamla benim olmadığım ortamda, benim evimde başbaşa vakit geçirmesini istememem gayet insani bir durum bence.

2 gun dıye basta belirtecek. Ikı gun kal sonra biz esimle bilmem nereye gidiyoruz diycek geceden bavul vs hazırlıycak 😂😂
Sabahta arkadasını otogara bırakıcak.
Icı rahat degıl konu sahıbının, bu sekilde kendi ıcı de rahatlamış olacak
Kı sende haklısın var oyle tipler, umarım bu oyle degildir.
Madem siz yoksunuz ben evde kalayım da diyebilir ama

Bakın bir insanın yakın arkadaşı olmak , onun tüm sorumluluğunu almayı gerektirmez, arkadaşınızın sizden bu beklentisi bencilliğini gösterir. Dostluk sadece zor gününde destek olmayı gerektirir ki siz bir iki gün misafirim ol diyerek bunu yapmışsınız. Ama arkadaşınız sizin evli olduğunuzu, eşinizin bu kadar uzun süre evinde yabancı biri ile kalmaktan hoşlanmayacağını öngörmesine rağmen önemsememiş , bence arkadaşlık dostluk , karşılıklı olduğu zaman özeldir, benim işim görülsün arkadaşımın hayatı ve evliliği ne olursa olsun düşüncesi gerçek bir dostun düşüncesi değildir.
İkinci olarak bazı arkadaşlar kocanızla arkadaşınız arasında birşeyler olabileceğini ima etmişler, bu kesin olacak diye birşey yok, ama olmayacak diye de birşey yok, eşine arkadaşına güvenmek başka şey, ben eşime arkadaşıma güveniyorum aynı evde yaşayalım başka şeydir. Burada çok önemli bir gerçek var ki aynı evde yaşayan insanlar arasında mahremiyet kalkar, arkadaşınızın ev arkadaşınız olduğu durumlarda arkadaşınız, eşinizin her halini, o arkadaşınızın her halini, ne zaman seviştiğinizi, ne zaman duş aldığınızı, ne zaman tartıştığınız bildiğinden eşinizle tüm ikili ilişkileriniz hakkında yorum yapabilecek kadar, bilgi sahibi olacak bir duruma gelir. Yoğun çalıştığınızı söylediniz, sizin işte olduğunuz zamanlarda eşiniz ve arkadaşınız beraber vakit geçirmek zorunda kalacaklar, bazen beraber iş yapacaklar, beraber film izleyip müzik dinleyecekler, belki sizin davranışlarınızla ilgili birbirlerine yorumlar yapacaklar, bence arkadaşınızı evliliğinize bu kadar dahil etmeye, eşinizle başbaşa bu kadar vakit geçirecek ortam yaratmaya gerek yok.
Kaldı ki Türkiyede yaşıyoruz, anladığım kadarı ile kız arkadaşınızın evlenmeyi planladığı bir sevgilisi var, ne yapacağı belli olmayan alkolik bir babası var, bu adamların bekar bir kızın akrabası olmayan bir genç bir erkekle aynı evde kalmasını büyük ihtimalle sorun edecekler, belki eşinizin başına bela olacaklar bilemesiniz.
Hayatımdaki samimi arkadaşlarımın en yenisi 15 yıllıktır ve hepsi zor anımda benim yanımda olmuşlardır, bende onların yanında olmuşumdur. Ama hem ben hemde dostlarım hiçbir zaman insani ilişkilerin temeli olan bazı şeyleri unutmadık, bunlardan en önemlisi denge ve empatidir, almadan vermek yaradana mahsustur. Tüm hayatının sorumluluğunu kendi şahsi sorumlulukları ve evlilik hayatı olan başka bir arkadaşının üzerine yıkmak isteyen kişi gerçek bir dost değildir. Zira böyle bir şey talep etmeden onunda bir ailesi olduğunu düşünüp baştan böyle bir teklifle gelmemesi, sizi arada bırakmaması gerekir. Zira gerçek dostluk benim işim görülsün kafası değildir. Kaldı ki hayatına yeniden başlayacak olan birinin evli arkadaşımın evine yerleşirimden daha reailist planları olması gerekir.
Çok güzel açıklamışsınız harfi harfine imzamı atarım

Arkadaşınızın sizden talebi baştan yanlış. Zaten yorumlarda arkadaşlar çok güzel açıklamışlar. Dostunuzsa eğer sizi böyle zorlayacak bir teklifte bulunmamalıydı.

Kabul etmemeniz mantıklı olmuş evet. Ama konuyu yazış tarzınızdan, yorumlarınızdan hatta beğendiğiniz yorumlardan anladığım kadarıyla siz de onun dostu değilsiniz.

Bu da başlı başına ayrı bir konu ama lütfen eve gelen arkadaşınıza meyledecek zihniyette eş (!) ve eşinize meyledecek zihniyette dost (!) seçmeyin. Eğer bir insan bu konu için rahatsızlık duyuyorsa kusura bakmasın ya kendisi fesattır ya da seçimleri yanlıştır.
yorumlarımda yazmıştım aslında eşime de ayrı güvenirim bu arkadaşıma da. Ama iş özel alana dahil etmeye gelince orda dururum. Çünkü bende kimsenin mahremiyetine dahil olmam. Tabi ki birkaç gün misafir ederim onda sıkıntı yok ama nereye kadar, benim yaşadığım şehirde iş bulması da imkansız yaşaması da

Bir insanın evinde bir kaç gün misafir kalmak başka şey, ucu açık bir süre onlarla yaşamak başka şey, bence yanıldığınız yer orası. Burada hiçbir üyenin zaten birkaç günlük yatılı misafirliğe itiraz ettiği, amanda kocamı ayartır dediği yok; ama yoğun çalışan evli bir kadın kocası ile yaşadığı eve bekar arkadaşını yaşamak için çağırmaktan imtina ediyor diye amanda kocana güvenmiyormusun demek bana doğru gelmiyor. İnsanlar aynı evde yaşayınca misafirlik gibi olmaz, arada mahremiyet kalmaz.Bazı şeyleri güven adı altında çok da zorlamamak lazım. Sonuçta adam arkadaşını ara ısrar et bizimle yaşasın demiyor.Olayı tersten okuduğumuzda da hiçbir erkek ailesinden olmayan başka bir erkeği evinde böyle bir süre evinde yaşamasına izin vermez . Şimdi o erkekler eşlerine güvenmediklerinden mi yapıyorlar böyle birşeyi ya da arkadaşlarına karısına saldıracak şerefsiz gözüyle mi bakıyorlar? Aile mahremiyeti diye birşey var. Arkadaşımı evliliğimde yaşadığım tüm alana dahil edip, yoğun çalıştığım için kocamla benim olmadığım ortamda, benim evimde başbaşa vakit geçirmesini istememem gayet insani bir durum bence.
Eşim bana sonsuz güvenir bu güven konusunda karşılıklı bir sıkıntımız yok Allaha şükür. Dün sordum bunu senin bir erkek arkadaşin kalmaya gelse diye. O da çok zor durumdaysa 1 gün kalabilir sonrasında ya zaten kendine bir yer bulur ya da ben bulurum, biz telefonda konusurken bile birbirimizin eşlerini sürekli sormayız sadece selam söyleriz, erkeklerin bu konusa farklı bir kafası var gibisinden seyler söyledi.

Ve evimde altı ay kaldı. Hatta eve çıkma boşuna para ödeme bizde kal dedk oda sözde. Bir ay kalıp gidecekti sonrada bunlar oldu işte bence iyi yapmıssn
Iyilik yapmak bu zamanda fazla oldu.Ben insanlara iyilik yapacaksam yoksulsa maddi yardimla yapiyorum.Sokaktaki kedi kopege su mama veriyirum.Manevi iyilik yapmiyorum yapmicam .Bugune kadar ders aldım kimseyle samimi de degilim benim en iyi dostum yine ben.
Ayrica parasi işi olmayan evini terk etmesin veya terk edecekse de devlete basvursun kimse kimsenin evine sığınamaz .

Yooo gayet doğru yapmışsın
Sonuçta evlisin ve eşin var
Eşin rahatsız olabilir
Ben evli arkadaşlarımda kalmıyorum çok uzaksa ancak o zaman yani
Herkesin bir düzeni var
Böyle olur mu
Hem ne kadar kalıcağı belli değil
Bunun teklifini bile yapamazdım ben

Bence bir kaç gun dinlenmek degisiklik yapmak için gelmesiyle evi terkediyorum anlayisiyla gekmesi arasinda fark var.
Kimsenin hayatina bu kadar dahil olmak istemezdim ben de.
Haklisiniz ve hatali degilsiniz bence

Olay kıymetli koca olayı değil arkadaşlar ya
Benim bir arkadaşımın başına geldi
Arkadasım rahat bir kızdı!İş yerinden bir kızla samimi oldu!Sürekli evine alıyordu kızı içki vs sofralar kuruluyordu !Kız bunların evinden çıkmıyordu !Çok güveniyordu eşine ve arkadasına tabi
Hani kendime güvenirim eşime güvenirim modundaydı!O kadar uyarılara aldırmadı hiç
Sonra ne oldu bir gün eve geldiğinde bunları yatakda bastı
Evet Türk filmi gibi ama bu olay yaşandı gözlerimin önünde
O yüzden bekar olsun evli olsun kim olursa olsun ben bu kadar samimiyete karşıyım
Ben bekarım evli olan arkadaşlarımın evinde kalmam !Ne gereği var ya benim Evim mi yok!
Bu kadar samimiyet iyi olmuyor
Mesafe her zaman iyidir arkadaşlar

İnsan arkadaşına bunu nasil yapar aklim almiyor ama sizdede hata var bir kere aldatan yine yapar evli olsan çocuğun olsa hadi bi sans daha ver derimde sevgiliye sans verilmez
O zaman ilk aşk ilk heyecan barışmak için yaptığı şeyler falan o kızla aldattı katan sonra da köpek gibi pişman oldu yalvardı ama ben asla kabul etmedim çünkü her zaman gözü dışarıda olacaktı

İş arayisinda ve birikmişi de yok. Çantasını alıp çıkacak. Evime gelene zaten para harcatmam da biz de öyle çok zengin değiliz 🙁
Öyle şey olur mu canım dostluk kötü günde yanında olmak ama nüfusuna da geçirecek değilsin iş yok para yok sen ebeveyn değilsin ki ona hayat kurasın. İşi olur Bi milyar parası olur sende ev tutmasına eşya konusunda iş konusunda yardımcı olursun o süreçte bir kaç hafta evinde ağırlarsın bu dostluk olur ama size yıkılması olmaz eşinle muhakkak aran bozulur.

Merhaba canlar. Konularıma yorum yapmaktan sıkılmayın lütfen hepinizi seviyorum :KK68:Çok yakın bir arkadaşım var. 8 yıllık dostum. Kendisini çok severim. Her zor zamanımızda birbirimizin yanında olduk şimdi ayrı şehirlerdeyiz o ailesiyle kalıyor. Ailesiyle ciddi problemler yaşıyor evi terk edeceğini söyledi ve sana kalmaya gelebilir miyim gibi bir talebi oldu. Bende önce eşime sormam gerek ama bu ay çok yoğun olduğumuzu söyledim. Ki gercekten öyle. Bu haftasonu ve diğer haftasonu ben şehir dışına çıkacağım. Eşimde 1-2 gün tabi ki kalabilir normalde ama bu pandemi döneminde misafir kabul etmemiz mantıksız olur dedi haklı olarak. Bilmiyorum arkadaşım biraz üzüldü ve bozuldu gibi. 3-4 gün tabi ki kalabilir ama daha fazlası yorar kafasındayım çünkü artık hayatımızın başka evresindeyiz. Kendi bekar evim olsa gelsin istediği kadar kalsın. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum, Hata mı etmişim sizce ?
Bence en iyisini yapmışsınız başına bişey gelse sizden bilirler hem evli bir bireysiniz misafir olarak virüs olmasa bi ihtimal kabul edilir ama evi terk edip sizin yanınıza gelmek istemesi saçma yarın bi gün eşinizle aranız bile bozulabilir belki kimseye güven olmaz

Bu da başlı başına ayrı bir konu ama lütfen eve gelen arkadaşınıza meyledecek zihniyette eş (!) ve eşinize meyledecek zihniyette dost (!) seçmeyin. Eğer bir insan bu konu için rahatsızlık duyuyorsa kusura bakmasın ya kendisi fesattır ya da seçimleri yanlıştır.
Söz meclisten dışarı ama buna kesinlikle katılıyorum.

yoğun çalıştığım için kocamla benim olmadığım ortamda, benim evimde başbaşa vakit geçirmesini istememem gayet insani bir durum bence.

Şimdi şunu anlamadım siz yokken sizin arkadaşınız evde sizin kocanızla baş başa otursa ne olur? Ne gibi bir sakınca var sizce bu durumun? Aile mahremiyetiniz nasıl zedeleniyor? İki tarafa da güvendiğine göre aralarında bir şey olur şüphesi yaşamadığınızı varsayıyorum öyle yazmışsınız. O zaman bunu istememe sebebiniz nedir, gerçekten merak ettiğimden soruyorum.

Şimdi şunu anlamadım siz yokken sizin arkadaşınız evde sizin kocanızla baş başa otursa ne olur? Ne gibi bir sakınca var sizce bu durumun? Aile mahremiyetiniz nasıl zedeleniyor? İki tarafa da güvendiğine göre aralarında bir şey olur şüphesi yaşamadığınızı varsayıyorum öyle yazmışsınız. O zaman bunu istememe sebebiniz nedir, gerçekten merak ettiğimden soruyorum.
Ben uygun görmüyorum güvenin de bir sınırı vardır siz eşinizle arkadaşınızı aynı evde bırakabilirsiniz tabi

Beni tedirgin eden eş ile birbirlerine sarkmaları değil eğer o kadar ahlaksız insanlarsa o ayrı bir konu. Beni tedirgin eden misafirlik olur ama bu pandemi döneminde olmaz. İkincisi bu misafirlik değil evini bırakıp size sığınıyor, bu sorun yaratabilir. Ne kadar süreceğini ne kadar kalacağını bilmiyorsunuz, parası da yokmuş. Gel demesi kolay git demesi zordur, sonra aranız bozulur. İlla ki evden çıkacağım diyorsa akrabası varmış en doğrusu onlarda kalması, siz iş bulması konusunda vb yardımcı olun eğer olabiliyorsanız.

İstemek zorunda mı ya?
Sadece aldatılırım korkusundan değil ki düzeni niye bozulsun kadının
O arkadaşı konu sahibinin yerinde olsa istermiydi
Ayrıca bu kadar güvenmemek lazım insanlara güvenenleri de gördük yani
Çantamı alıp geliyorum denir mi ya bir kere bunu teklif etmek bile saçmalık

Beni tedirgin eden eş ile birbirlerine sarkmaları değil eğer o kadar ahlaksız insanlarsa o ayrı bir konu. Beni tedirgin eden misafirlik olur ama bu pandemi döneminde olmaz. İkincisi bu misafirlik değil evini bırakıp size sığınıyor, bu sorun yaratabilir. Ne kadar süreceğini ne kadar kalacağını bilmiyorsunuz, parası da yokmuş. Gel demesi kolay git demesi zordur, sonra aranız bozulur. İlla ki evden çıkacağım diyorsa akrabası varmış en doğrusu onlarda kalması, siz iş bulması konusunda vb yardımcı olun eğer olabiliyorsanız.
İş bulma konusunda hep yönlendirdim yine yönlendiririm sıkıntı yok sadece benim yaşadığım şehir büyükşehir değil bizim mesleğimizin alanı bakımından iş bulmak şuan için cok zor

Back
X