Dostuma yanlış mı yaptım ?

Orası benim evim, özelim kocamla seviştiğim,kavga ettiğim, bazen dertleştiğim hayatı paylaştığım alan arkadaşım bile olsa benim ve kocamın bu kadar özeline sürekli olarak sokma taraftarı değilim. Arkadaşını eşini dostunu evinde misafir etmek başka şey, onu ev arkadaşı olarak almak başka şeydir. Misafirin olsa birkaç gün kontrollü bir şekilde davranılır ama beraber yaşadığında ister istemez, o mahremiyet sınırı kalkar. Kaldı ki arkadaşınızı kabul ettiniz ailenizden bir yakınınız hastalandı, yanına gidip bir süre kalmak mecburiyetinde kaldınız, eşinizin arkadaşınız bile olsa başka bir kadınla aynı evde sürekli olarak yalnız vakit geçirmesinee yaşamasına izin vermek bence güvenle ilgili değildir. Eşime güvenirim ama benim güvenim eşimin başka bir kadınla benim rahatsız olacağım bir ortamda başbaşa kalmayacağına, kadınlarla iletişimi konusunda sınırı koruyacağına yöneliktir, sınırı kendi ellerimle kocam için ben aştıktan sonra sonsuz güven bana uyan bir kavram değil. Kaldı ki arkadaşım dostıum bile olsa kimsenin namusuna ve ahlakına sonsuz kefilde değilim. Kimse sınanmadığı günahın masumu değildir demişler. Geçen burada bir konu vardı, 15 yıllık arkadaşının evli üç çocuklu bir adama kendi isteği ile kuma olduğuna dair, bayan arkadaşını hiç tanıyamadığına yönelik dert yanıyordu.
Ayrıca size 10 yılı geçkin meslek hayatı olan bir avukat olarak söylüyorum, bu aldatma üçüncü kişi durumlarında her zaman siyah beyaz yok, aldatan her zaman suçlu olmakla beraber, bazen çiftler kendi elleri ile bu durumu hazırladığı birçok olayada şahit oldum çoğu zaman. En basitinden bir müvekkilimin 25 yıllık arkadaşına boşanmasına destek olduğu süreçte , sürekli olarak aile ortamına aldığı yakın arkadaşının, sırf bozulan psikolojisi yüzünden arkadaşının evliliğini kıskandığı için müvekkil ile eşi arasını bozduğu yaşamlar gördü bu gözler.
Dostlar birbirlerinin hayatına ortak değil destektir. Benim evliliğimi hayatımı umursamadan uçuk açık bir şekilde evime yerleşmeye çalışan arkadaşında benim huzurumu, mutluluğumu ve evliliğimi önemseyip umursadığını da düşünmem zaten.
Helal 👏 bazıları anlamak istemiyor hemen dost değilsiniz falan.

üniversite zamanı da aynı arkadaşım sevgilisinden ayrıldığında için bizde kalmak istemişti, anneme sormuştum, kadın yatılı misafir kabul etmeyi sevmemesine rağmen kabul etmişti iki gün kaldı daha kalacak gibiydi ama annem biraz yolu kesti misafirimiz gelecek dedi.
Bu kız niye sürekli başka yerlerde kalıyor ki

üniversite zamanı da aynı arkadaşım sevgilisinden ayrıldığında için bizde kalmak istemişti, anneme sormuştum, kadın yatılı misafir kabul etmeyi sevmemesine rağmen kabul etmişti iki gün kaldı daha kalacak gibiydi ama annem biraz yolu kesti misafirimiz gelecek dedi.

alınacaksa da alınsın. anlayışlı olması gerek. asla eve alma.

Bu kız niye sürekli başka yerlerde kalıyor ki
Şimdi siz diyince hatırladım bu arkadaşımın eski sevgilisi ondan ayrılmak istemişti. arkadaşımda benden rica etmişti Nolur konuş benden ayrılmasın diye. o zaman erkek arkadaşıyla aynı şehirdeydik. Çocukla konuşmaya gittiğimde bana demişti ki. Biz nişanlı falan değiliz sadece sevgiliyiz 1 hafta bizde kaldı annem çok rahatsız oldu bize göre değil böyle şeyler bu yüzden ayrılmaya kararlıyım demişti. O zaman içten içe kızmıştım ona ama çocuğun yüzüne arkadaşımı savunmuştum doğal olarak

Uzun süre misafir kabul etmen zor olur tabiki bende kabul etmeyebilirdim bi de pandemi var çok riskli bence yanlış yaptığın bir durum yok hayati bir durum değil sonuçta

Orası benim evim, özelim kocamla seviştiğim,kavga ettiğim, bazen dertleştiğim hayatı paylaştığım alan arkadaşım bile olsa benim ve kocamın bu kadar özeline sürekli olarak sokma taraftarı değilim. Arkadaşını eşini dostunu evinde misafir etmek başka şey, onu ev arkadaşı olarak almak başka şeydir. Misafirin olsa birkaç gün kontrollü bir şekilde davranılır ama beraber yaşadığında ister istemez, o mahremiyet sınırı kalkar. Kaldı ki arkadaşınızı kabul ettiniz ailenizden bir yakınınız hastalandı, yanına gidip bir süre kalmak mecburiyetinde kaldınız, eşinizin arkadaşınız bile olsa başka bir kadınla aynı evde sürekli olarak yalnız vakit geçirmesinee yaşamasına izin vermek bence güvenle ilgili değildir. Eşime güvenirim ama benim güvenim eşimin başka bir kadınla benim rahatsız olacağım bir ortamda başbaşa kalmayacağına, kadınlarla iletişimi konusunda sınırı koruyacağına yöneliktir, sınırı kendi ellerimle kocam için ben aştıktan sonra sonsuz güven bana uyan bir kavram değil. Kaldı ki arkadaşım dostıum bile olsa kimsenin namusuna ve ahlakına sonsuz kefilde değilim. Kimse sınanmadığı günahın masumu değildir demişler. Geçen burada bir konu vardı, 15 yıllık arkadaşının evli üç çocuklu bir adama kendi isteği ile kuma olduğuna dair, bayan arkadaşını hiç tanıyamadığına yönelik dert yanıyordu.
Ayrıca size 10 yılı geçkin meslek hayatı olan bir avukat olarak söylüyorum, bu aldatma üçüncü kişi durumlarında her zaman siyah beyaz yok, aldatan her zaman suçlu olmakla beraber, bazen çiftler kendi elleri ile bu durumu hazırladığı birçok olayada şahit oldum çoğu zaman. En basitinden bir müvekkilimin 25 yıllık arkadaşına boşanmasına destek olduğu süreçte , sürekli olarak aile ortamına aldığı yakın arkadaşının, sırf bozulan psikolojisi yüzünden arkadaşının evliliğini kıskandığı için müvekkil ile eşi arasını bozduğu yaşamlar gördü bu gözler.
Dostlar birbirlerinin hayatına ortak değil destektir. Benim evliliğimi hayatımı umursamadan uçuk açık bir şekilde evime yerleşmeye çalışan arkadaşında benim huzurumu, mutluluğumu ve evliliğimi önemseyip umursadığını da düşünmem zaten.

Sanırım yanlış anlaşıldım ki cevabınız bana sürekli aynı evde yaşamak üzerine olmuş. Herhangi bir üçüncü kişinin bir evde sürekli kalması illa ki sıkıntı yaşatır, bu kişi arkadaş da olsa aile büyüğü de olsa. Alışılan düzen şaşıyor çünkü, yeri geliyor kendi annemizden rahatsız olduğumuz noktalar olabiliyor.

Belirsiz bir süre için bir insanın evinde kalma teklifinde bulunmak zaten doğru bir tavır değil. Benim konu sahibine de yazdığım gibi eleştirdiğim nokta cevapların sürekli bekar arkadaşım, kocam, mahrem, özel hayat ekseninde dönmesi. Evimde sürekli 3.bir kişiden ben ve eşim rahatsız oluruz denilse gerçekten mesele yok. Takıldığım nokta sanki eve giren kişi kıymetli kocayı kapacak gibi bir tavır içinde olunması bunu sizi tenzih ederek söylüyorum.

Genel cevaplar hep kimseye o kadar güvenmemek gerek şeklindeydi siz güvendiğinizi ama uygun bulmadığınızı yazmıştınız o yüzden sizi alıntılayıp bizzat size sordum. Sizin haricinizde çok cevap aldım orası ayrı 😅

Size katılmadığım nokta şu ki ben çiftlerin bunu elleriyle hazırladığını düşünmüyorum. Kişinin içinde olmasa gerekli zemin istediği kadar oluşsun yine yapmaz. O yüzden eşimin beni aldatmaması için çaba göstermek bana doğru gelmiyor. Güvenle ilgili olmadığını yazmışsınız ama bence güvenle ilgili, sınırı koruyacağınıza emin olduğunuz bir insansa mesele olmamalı. Koşulsuz güven de doğru değil ama her an acaba aldatılır mıyım diye kendince önlem almak da doğru değil. Farklı karakterleriniz, belli ki sizinle farklı düşünüyoruz bu konuda.

Son düzenleme:
bir müvekkilimin 25 yıllık arkadaşına boşanmasına destek olduğu süreçte , sürekli olarak aile ortamına aldığı yakın arkadaşının, sırf bozulan psikolojisi yüzünden arkadaşının evliliğini kıskandığı için müvekkil ile eşi arasını bozduğu yaşamlar gördü bu gözler.

Bunu anlamadim 🙄

Sanırım yanlış anlaşıldım ki cevabınız bana sürekli aynı evde yaşamak üzerine olmuş. Herhangi bir üçüncü kişinin bir evde sürekli kalması illa ki sıkıntı yaşatır, bu kişi arkadaş da olsa aile büyüğü de olsa. Alışılan düzen şaşıyor çünkü, yeri geliyor kendi annemizden rahatsız olduğumuz noktalar olabiliyor.

Belirsiz bir süre için bir insanın evinde kalma teklifinde bulunmak zaten doğru bir tavır değil. Benim konu sahibine de yazdığım gibi eleştirdiğim nokta cevapların sürekli bekar arkadaşım, kocam, mahrem, özel hayat ekseninde dönmesi. Evimde sürekli 3.bir kişiden ben ve eşim rahatsız oluruz denilse gerçekten mesele yok. Takıldığım nokta sanki eve giren kişi kıymetli kocayı kapacak gibi bir tavır içinde olunması bunu sizi tenzih ederek söylüyorum.

Genel cevaplar hep kimseye o kadar güvenmemek gerek şeklindeydi siz güvendiğinizi ama uygun bulmadığınızı yazmıştınız o yüzden sizi alıntılayıp bizzat size sordum. Sizin haricinizde çok cevap aldım orası ayrı 😅

Size katılmadığım nokta şu ki ben çiftlerin bunu elleriyle hazırladığını düşünmüyorum. Kişinin içinde olmasa gerekli zemin istediği kadar oluşsun yine yapmaz. O yüzden eşimin beni aldatmaması için çaba göstermek bana doğru gelmiyor. Güvenle ilgili olmadığını yazmışsınız ama bence güvenle ilgili, sınırı koruyacağınıza emin olduğunuz bir insansa mesele olmamalı. Koşulsuz güven de doğru değil ama her an acaba aldatılır mıyım diye kendince önlem almak da doğru değil. Farklı karakterleriniz, belli ki sizinle farklı düşünüyoruz bu konuda.
Bence sizde buradaki birçok arkadaşı yalnız anlamışsınız, buradaki birçok kişi zatem belirli ve kısa süreli misafirliğe laf etmiyor, ama ev gibi insanların en mahreminin yaşandığı alana belirsiz süreli sürekli olarak ve tüm sorumluluğunu alarak başka bir kadını dahil edilmesine karşı herkes, kendimden örnek vermem gerekirse eşinin bundan üç yıl önce iyi ama rahat genç güzel rahat bir sekreteri vardı, kızlanda tanıştım öyle fettan biri değil ama rahat yetiştirişmiş, giyimi konusunda tüm etekleri mini ve kıyafetleri dekolte, hatta bir kaç defa telefon ettiğimde eşimin yerine onun açmışlığı bile var cep telefonunu, telefon burada kalmış diye, arkadaşlarımın hepsi nasıl tahammül edyorsun diye soruyorlardı. Benim orada onlara söylediğim bir şey vardı, orası eşimin iş yeri, kızla iş ilişkisi içindeki iletişimine mesafe koyduğu sürece ben karışamam, ne zaman ki bu kız bizim özel alanıma dahil olur o zaman tavrımı koyarım diye.
Aynı evde belirsiz bir süre beraber yaşadığı kadına hiç kimse mesafe koyamaz, kaldı ki dünyada ki hiçbir adam aziz değil, allah şaşırtmasın demek lazım. Kimse hayatına arkadaş alırken ahlaki testlerden geçirerek almıyor, geçen bir dostumla konuştuğumda üniden çok sevdiğim bir arkadaşımın eşini aldattığını öğrendim asla öyle bir kız değildi, kimse inanamamış, dediğim gibi kimse sınanmadığı günahın masumu değil. Güven önemli bir duygudur ama bence buradaki bu durum güvenle alakalı değil. Kadın erkek ilişkilerinde samimiyet olsada mahremiyet korunmalı diyenlerdenim ben.

O zaman şöyle özetleyetim, arkadaşı eşiyle boşanma sürecinde yaşadıkları yüzünden psikolojik sorunlar yaşamaya başlamış, arkadaşının evliliğine özenme ile başlayan duyguları kıskançlığa varınca ,önce olur olmaz zamanda güya kendini kötü hissetmesini bahane ederek, arkadaşının evinde ve hayatında çok fazla zaman geçirmeye başlamış, arkadaşının eşi ile samimiyet kurarak güya dostluk adı altında arkadaşının eşi hakkında ona anlattığı olumsuz şeyleri bire bin katarak arkadaşının eşine anlatmış, sonrada adama destek olmak için mesajlar atmaya başlamış, bu aşamada arkadaşı durumu fark etmiş ve olay boşanmaya kadar taşındı işte, bu kadın benim müvekkilin 25 yıllık arkadaşı, üniversitede 3 sene aynı evde yaşamışlar.

Konu sahibinin öyle bir tavrı olmadı
Onu biz yazdık
Anlamamakta hala ısrar ediyorsun
Biz geri kafalıyız sen modernsin anladık
Adamın içinde varsa her türlü aldatır onu zaten biliyoruz ama evli insanların evinde sürekli kalınmaz diyoruz !
Gidip dışarda aldatması farklı en yakın arkadaşla aldatması farklı
İlla böyle olur demiyor kimse yakışmaz uymaz hoş değil diyoruz
Ben rahatım özgüvenim var eşime güveniyorum ben özgürüm bilmem ne tavırları da itici kimseye yüzde yüz güvenmem saflık bu !hem
Sonucunu gördüm gözlerimle
Bazı şeylerin oluru vardır bunun oluru yok
Zemin oluşturursan öyle bir olur ki şaşırırsın
Ayrıca ben öyle adamı ne yapayım vururum tekmeyi gider bilmem ne vurursun ama canın yanar hayata erkeklere dostluklara güvenin kalmaz dünyan yıkılır
Ben güçlüyüm ayaklarını geçin
En zayıf insanlar güçlü zanneder kendini bu hayatta
O yüzden büyük konuşma sana tavsiye
Böyle birşey yaşamanı istemem
Ama yaşamayan bilmez
Bende yaşamadım ama empati kurabiliyorum bir kadın olarak .

O zaman şöyle özetleyetim, arkadaşı eşiyle boşanma sürecinde yaşadıkları yüzünden psikolojik sorunlar yaşamaya başlamış, arkadaşının evliliğine özenme ile başlayan duyguları kıskançlığa varınca ,önce olur olmaz zamanda güya kendini kötü hissetmesini bahane ederek, arkadaşının evinde ve hayatında çok fazla zaman geçirmeye başlamış, arkadaşının eşi ile samimiyet kurarak güya dostluk adı altında arkadaşının eşi hakkında ona anlattığı olumsuz şeyleri bire bin katarak arkadaşının eşine anlatmış, sonrada adama destek olmak için mesajlar atmaya başlamış, bu aşamada arkadaşı durumu fark etmiş ve olay boşanmaya kadar taşındı işte, bu kadın benim müvekkilin 25 yıllık arkadaşı, üniversitede 3 sene aynı evde yaşamışlar.

Anladım. Aynı şeyi ben de yaşadım. Ev arkadaşımla eski eşimin ailesiyle ilgili bir durumu paylasmistm. Ev arkadasim sagolsun yememis içmemiş bire bin katarak eski eşime bu olayı anlatmış. Eski eşimle boşanırken bu olay gündemimize geldi..kendimi aklayamadım. Olay gerçekti ama ortada hakaret aşağılama vb..yoktu. Ama maalesef eski esim bu olayı atlatamadı bana inandı ama yine de içine dert etti.

Oluyor işte
Gidip dışarda tanımadığım biriyle aldatsa üzülürüm ama sırlarımı paylaştığım dostum kardeşim dediğim bir insanla yapsa mahvolurum
Bunun ikisi ayrı şeyler
Zaten iyi niyetli bir kadın rahatsızlık veririm diye düşünür bu kadar çok girip çıkmaz evine
Sürekli seni evliliğini kocanı didikleyen kadın zaten kötü niyetlidir burdan anlamak gerekir !

Konu sahibinin öyle bir tavrı olmadı
Onu biz yazdık
Anlamamakta hala ısrar ediyorsun
Biz geri kafalıyız sen modernsin anladık
Adamın içinde varsa her türlü aldatır onu zaten biliyoruz ama evli insanların evinde sürekli kalınmaz diyoruz !
Gidip dışarda aldatması farklı en yakın arkadaşla aldatması farklı
İlla böyle olur demiyor kimse yakışmaz uymaz hoş değil diyoruz
Ben rahatım özgüvenim var eşime güveniyorum ben özgürüm bilmem ne tavırları da itici kimseye yüzde yüz güvenmem saflık bu !hem
Sonucunu gördüm gözlerimle
Bazı şeylerin oluru vardır bunun oluru yok
Zemin oluşturursan öyle bir olur ki şaşırırsın
Ayrıca ben öyle adamı ne yapayım vururum tekmeyi gider bilmem ne vurursun ama canın yanar hayata erkeklere dostluklara güvenin kalmaz dünyan yıkılır
Ben güçlüyüm ayaklarını geçin
En zayıf insanlar güçlü zanneder kendini bu hayatta
O yüzden büyük konuşma sana tavsiye
Böyle birşey yaşamanı istemem
Ama yaşamayan bilmez
Bende yaşamadım ama empati kurabiliyorum bir kadın olarak .

Hanımefendi ben size yazmıyorum. Lütfen artık başkalarına yazdığım mesajları alıntılayıp cevaplamaktan vazgeçin. Genel yazıyor orda şahsınıza yönelik bir şey yok. Sürekli beni alıntılamanızdan gerçekten yoruldum, sayfa benim mesajlarım doldu. Siz sözcüsü müsünüz bu sitede yorum yazan her kadının? Niye sahiplendiniz bu konuyu onu da anlamadım. Ben size geri kafalı da demedim ama kendinizi öyle görüyormuşsunuz madem siz bilirsiniz. İlla niyetiniz bana cevap yetiştirmekse özel mesajlarım açık ordan konuşabiliriz.

Hanımefendi ben size yazmıyorum. Lütfen artık başkalarına yazdığım mesajları alıntılayıp bana cevap yazmaktan vazgeçin. Genel yazıyor orda şahsınıza yönelik bir şey yok. Sürekli beni alıntılamanızdan gerçekten yoruldum, sayfa benim mesajlarım doldu. Siz sözcüsü müsünüz bu sitede yorum yazan her kadının? Ben size geri kafalı da demedim ama kendinizi öyle görüyormuşsunuz maden siz bilirsiniz. İlla niyetiniz bana cevap yetiştirmekse özel mesajlarım açık ordan konuşabiliriz.
Saçma sapan konuşuyorsun güya modernlik taslıyorsun
Bu konuda geri kafalıysam geri kafalıyım
Gördüğüm yaşadığım tecrübeler var
Ne kızıyorsun ne oluyor yani?
İstediğim yorumu alıntılayıp cevap yazabilirim ayrıca ne bu sinir?

Şimdi siz diyince hatırladım bu arkadaşımın eski sevgilisi ondan ayrılmak istemişti. arkadaşımda benden rica etmişti Nolur konuş benden ayrılmasın diye. o zaman erkek arkadaşıyla aynı şehirdeydik. Çocukla konuşmaya gittiğimde bana demişti ki. Biz nişanlı falan değiliz sadece sevgiliyiz 1 hafta bizde kaldı annem çok rahatsız oldu bize göre değil böyle şeyler bu yüzden ayrılmaya kararlıyım demişti. O zaman içten içe kızmıştım ona ama çocuğun yüzüne arkadaşımı savunmuştum doğal olarak
Bir gariplik var ama anlamadım problem ailesinde bilemiyorum ama sanki arkadaşın özgür olmak istiyo aile nasıl izin veriyor orası tuhaf

Mesele pandemi hastalık vs vs değil bence insan rahat edemiyor evde biri varken gelsin 1 hafta kalsın başım üstüne ama en fazla bi hafta bence kırılacak alınacak bisi yok sonucta ev bekar evi değil sen istesen bile kocan istemeyebilir

Bende doğru yapmışsınız çok yakın bir akrabam evime.geldi benim erkek arkadaşımla evli şuan demem o ki kimseye de güvenilmiyor siz ev açıyorsunuz ama öyle olmuyor işte
Ben buna benzer bir kac hikaye okudum burada. Karsi tarafa iyi niyet gosterip evini acip yivasindan olanlar yok degil. Bir de evi terk edecek kisi konu sahibinin evinde kac gun kalanilir ki? Plan program ayarlama yapilmadan karar alinmasini dogru bulmuyorum. Yasadigi evde huzur bulamayip baskasinda yasamini devam ettirirken o insanlarin huzurunu da bozmak var. Ben de sahsen arkadasim da olsa ben de kalmasini istemezdim. Herkesin ozeli var, ozel yasantisi var.

Back
X