Dostunuzun evine gittiğinizde ona rahatsızlık vereceğinizi düşünüyorsanız sizin dostunuz değildir işte. Özel eşyalar derken eve gelen misafiri kendi yatak odanızda iç çamaşırlarınızın içinde mi yatıyorsunuz? Özel eşyalarınızı neden görsünler ki?
Evinizde uzun süreli misafir istemeyebilirsiniz hele ki açık uçlu bir süre için bunu anlarım normal bir durum ama meseleyi arkadaşım bekar, ben evliyime bağlarsanız iş bambaşka bir yere gider. Çok görüyorum bu forumda ben olsaydım cümlelerini ama sizin karakteriniz farklı, arkadaşınızım farklı, herkesin sizinle aynı olmasını, sizin gibi düşünmesini, sizin gibi davranmasını beklemeyin.
Eşim rahatsız olur rahat hareket edemez deseydiniz anlardım ama sizin cümlelerinizde hep bekar arkadaşımla kocamla aynı ortamda olmasın, mahremiyet, özel alandır gidiyor. Bunun alt metninde güvensizlik olduğu bariz ortada. İki güne izin verme sebebiniz de zaten arkadaşınıza yardımcı olmak değil aman ayıp olmasın, hatır gönülden. Sizi dostu olarak gördüğü için arkadaşınız adına üzüldüm, sizin tavrınız benim dostluk tanımımla uyuşmuyor maalesef