Dostuma yanlış mı yaptım ?

Ben uygun görmüyorum güvenin de bir sınırı vardır siz eşinizle arkadaşınızı aynı evde bırakabilirsiniz tabi
Yazdım sakın bunu yapma
Ben çok güveniyorum diyenleri gördüm
Olay o da değil yani
Bir kaç gün olsa neyse
Bu kız ölçülü biri olsa bunu sana telif bile etmez rahatsızlık veririm diye düşünür
Eşim istemiyor de geç
Bu kadar iyi niyet fazla

İstemek zorunda mı ya?
Sadece aldatılırım korkusundan değil ki düzeni niye bozulsun kadının
O arkadaşı konu sahibinin yerinde olsa istermiydi
Ayrıca bu kadar güvenmemek lazım insanlara güvenenleri de gördük yani
Çantamı alıp geliyorum denir mi ya bir kere bunu teklif etmek bile saçmalık

Siz neden cevap verdiniz ki sizin şahsınıza bizzat sorulmuş ve cevap istenen bir soru yok ortada.

İstemek zorundasın diye nerde yazmışım? Arkadaşın tabi ki alsın çantasını gelsin çok doğru düşünmüş de yazmamışım. Kendi kendinize anlam yüklemişsiniz.

İnsanlar birilerine güvendikleri için aldatılmıyorlar karşılarındaki kişi karaktersiz olduğu için aldatılıyorlar, keşke bunun farkını anlayabilseniz. Bugün beni evime aldığım arkadaşımla aldatacak tıynette bir kocam varsa ben onu evime birilerini sokmayarak engelleyemem, yapacak olan yine yapar. Bir ömür kocamın tepesinden gardiyanı olacağım bir evlilik bana göre değil.

Ben uygun görmüyorum güvenin de bir sınırı vardır siz eşinizle arkadaşınızı aynı evde bırakabilirsiniz tabi

Size sormamışım aslında, bizzat alıntıladığım üye hariç herkes yazdı 😅 Tamam siz o kadar güvenmiyorsunuz gerekçeniz bu anladım ama alıntıladığım üye bunun güvenle ilgisi olmadığını, iki tarafa da güvenip uygun bulmadığını belirtmiş ben de neden böyle düşündüğünü bizzat kendisine sordum. Güvenmediğiniz insana dostum demeniz de ilginçmiş

Siz neden cevap verdiniz ki sizin şahsınıza bizzat sorulmuş ve cevap istenen bir soru yok ortada.

İstemek zorundasın diye nerde yazmışım? Arkadaşın tabi ki alsın çantasını gelsin çok doğru düşünmüş de yazmamışım. Kendi kendinize anlam yüklemişsiniz.

İnsanlar birilerine güvendikleri için aldatılmıyorlar karşılarındaki kişi karaktersiz olduğu için aldatılıyorlar, keşke bunun farkını anlayabilseniz. Bugün beni evime aldığım arkadaşımla aldatacak tıynette bir kocam varsa ben onu evime birilerini sokmayarak engelleyemem, yapacak olan yine yapar. Bir ömür kocamın tepesinden gardiyanı olacağım bir evlilik bana göre değil.
Konu sahibini niye isteniyorsun diyorsun
İstemek zorunda değil arkadaşı olabilir ama böyle süresiz misafirliği insanın akrabası yapmıyor ya
Kocasının tepesinde gardiyan olmak ne ya?
İsteyen tabi yapar
Ama genç bir kadının evli insanların arasında olması doğru değil
Ev halini görücek bilmem ne
Böyle saçmalık olur mu ya?
Valla ben bunları diyenleri çok gördüm
Arkadasım eşinden boşandı adam diğeriyle evlendi zaten
Ama büyük yıkım oldu canı yandı
Hayatı mahvoldu
Kızı adamın burnunun dibine sokmasaydı olmayacaktı
Aldatılmak başka en yakın arkadaşınla aldatılmak daha başka birşey emin ol

Merhaba canlar. Konularıma yorum yapmaktan sıkılmayın lütfen hepinizi seviyorum :KK68:Çok yakın bir arkadaşım var. 8 yıllık dostum. Kendisini çok severim. Her zor zamanımızda birbirimizin yanında olduk şimdi ayrı şehirlerdeyiz o ailesiyle kalıyor. Ailesiyle ciddi problemler yaşıyor evi terk edeceğini söyledi ve sana kalmaya gelebilir miyim gibi bir talebi oldu. Bende önce eşime sormam gerek ama bu ay çok yoğun olduğumuzu söyledim. Ki gercekten öyle. Bu haftasonu ve diğer haftasonu ben şehir dışına çıkacağım. Eşimde 1-2 gün tabi ki kalabilir normalde ama bu pandemi döneminde misafir kabul etmemiz mantıksız olur dedi haklı olarak. Bilmiyorum arkadaşım biraz üzüldü ve bozuldu gibi. 3-4 gün tabi ki kalabilir ama daha fazlası yorar kafasındayım çünkü artık hayatımızın başka evresindeyiz. Kendi bekar evim olsa gelsin istediği kadar kalsın. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum, Hata mı etmişim sizce ?

Ailesiyle sorunu olupta buna kalıcı çözüm bulmamış birine gel denmez
Sana gelmesi bir zaman sonra ailesine döneceğinin ispatıdır, o durumda da sen kötü olursun, arkadaşı ayarttı derler başına iş alırsın. Arkadaşının yetişkin biri olarak hayatına yön vereceği bir planı olmalıydı, yaptığın şey yanlış değil, insanın kalbi destek olsun istiyor ama hayat böyle işlemiyor maalesef

Ailesiyle sorun yaşayan arkadaşınızın kendine düzen kurabilecek ve kendi kendine geçinebilecek seviyeye geldiğinde evi terk etmesi gerektiğini kendisine izah ederek onu kabul edemeyeceğinizi söylerseniz hem sizin için hem onun için daha sağlıklı olur bence. Çünkü şimdi 2-3 günlüğüne diye gelse o 1 hafta, sonra 10 gün, sonra 1 ay derken uzayabilir. Ya da arkadaşınız ailesi ile geri barışırsa ailesi sizi zan altında bırakabilir vs. vs. Bence bu büyük bir sorumluluk, arkadaşınız evi terk edebilecek yaşta ise kendi başının çaresine bakabilmeli. Arkadaşınızı eşim istemiyor diyerek değil olması gerekeni izah ederek reddetmelisiniz.

Konu sahibini niye isteniyorsun diyorsun
İstemek zorunda değil arkadaşı olabilir ama böyle süresiz misafirliği insanın akrabası yapmıyor ya
Kocasının tepesinde gardiyan olmak ne ya?
İsteyen tabi yapar
Ama genç bir kadının evli insanların arasında olması doğru değil
Ev halini görücek bilmem ne
Böyle saçmalık olur mu ya?
Valla ben bunları diyenleri çok gördüm
Arkadasım eşinden boşandı adam diğeriyle evlendi zaten
Ama büyük yıkım oldu canı yandı
Hayatı mahvoldu
Kızı adamın burnunun dibine sokmasaydı olmayacaktı
Aldatılmak başka en yakın arkadaşınla aldatılmak daha başka birşey emin ol

Alıntıladığım üye konu sahibi değil 😂 Ben konu sahibine neden istemiyorsun gibi bir soru sormadım😂 Israrla gözden kaçırdığınız nokta burası

Aynısı başıma gelse hayatım mahvolmaz aksine iki karaktersiz hayatımdan çıkarttığıma gerçek yüzlerini gördüğüme şükrederim bunu geçmişte arkadaşıyla aldatılmış bir insan olarak söylüyorum.

Size sormamışım aslında, bizzat alıntıladığım üye hariç herkes yazdı 😅 Tamam siz o kadar güvenmiyorsunuz gerekçeniz bu anladım ama alıntıladığım üye bunun güvenle ilgisi olmadığını, iki tarafa da güvenip uygun bulmadığını belirtmiş ben de neden böyle düşündüğünü bizzat kendisine sordum. Güvenmediğiniz insana dostum demeniz de ilginçmiş
Ben o evlenince onun evine 1 gün dahi olsa yatılı kalmaya gitmem çünkü bunun böyle doğru olduğunu düşünüyorum, rahatsızlık vermek istemem kimseye. Yani olay sadece aldatma değil ki özel alan var mahremiyet var ben kayinvalidemin kendi annemin bile özel eşyalarımı görmesini istemem. Gerekçemi çooook yanlış anlamışsınız öyle olsa ilk başta yazdığım gibi bir kaç gün kalmasına da müsaade etmem

Alıntıladığım üye konu sahibi değil 😂 Ben konu sahibine neden istemiyorsun gibi bir soru sormadım😂 Israrla gözden kaçırdığınız nokta burası

Aynısı başıma gelse hayatım mahvolmaz aksine iki karaktersiz hayatımdan çıkarttığıma gerçek yüzlerini gördüğüme şükrederim bunu geçmişte arkadaşıyla aldatılmış bir insan olarak söylüyorum.
Canım sen evlimiydin çocuğun var mıydı?

Bunlar kolay şeyler değil
Arkadasım hala psikolojik tedavi görüyor ve bir tane çocuğu var !
O kadınla evli olduğu için mecburen onla da muhattap oluyor ortada bir çocuk var
Bunlar basit şeyler değil
Depresyon ilaçları alıyor hala
Umarım böyle sınanmazsın ama böyle büyük konuşanların sonu iyi olmuyor
Arkadasım da banane yaa tarzında biriydi
Onu her uyardığımda bana savunuyordu kızı
Ben ona diyordum ölçülü bir kız zaten evli arkadaşının evine bu kadar sık gitmez
Elalemin kocasıyla içki sofralarına oturmaz
Güven güven kimseye de güvenmem

Ailesiyle sorun yaşayan arkadaşınızın kendine düzen kurabilecek ve kendi kendine geçinebilecek seviyeye geldiğinde evi terk etmesi gerektiğini kendisine izah ederek onu kabul edemeyeceğinizi söylerseniz hem sizin için hem onun için daha sağlıklı olur bence. Çünkü şimdi 2-3 günlüğüne diye gelse o 1 hafta, sonra 10 gün, sonra 1 ay derken uzayabilir. Ya da arkadaşınız ailesi ile geri barışırsa ailesi sizi zan altında bırakabilir vs. vs. Bence bu büyük bir sorumluluk, arkadaşınız evi terk edebilecek yaşta ise kendi başının çaresine bakabilmeli. Arkadaşınızı eşim istemiyor diyerek değil olması gerekeni izah ederek reddetmelisiniz.
Sabah konuştum gel kal bir kaç gün kafanı dağıt sadece bu hafta ve öbür hafta çok yoğunum ve tez savunmama hazırlanıyorum diye açıkladım ama soğuk yapmaya devam etti ben de üzüldüm

Ben o evlenince onun evine 1 gün dahi olsa yatılı kalmaya gitmem çünkü bunun böyle doğru olduğunu düşünüyorum, rahatsızlık vermek istemem kimseye. Yani olay sadece aldatma değil ki özel alan var mahremiyet var ben kayinvalidemin kendi annemin bile özel eşyalarımı görmesini istemem. Gerekçemi çooook yanlış anlamışsınız öyle olsa ilk başta yazdığım gibi bir kaç gün kalmasına da müsaade etmem

Dostunuzun evine gittiğinizde ona rahatsızlık vereceğinizi düşünüyorsanız sizin dostunuz değildir işte. Özel eşyalar derken eve gelen misafiri kendi yatak odanızda iç çamaşırlarınızın içinde mi yatıyorsunuz? Özel eşyalarınızı neden görsünler ki?

Evinizde uzun süreli misafir istemeyebilirsiniz hele ki açık uçlu bir süre için bunu anlarım normal bir durum ama meseleyi arkadaşım bekar, ben evliyime bağlarsanız iş bambaşka bir yere gider. Çok görüyorum bu forumda ben olsaydım cümlelerini ama sizin karakteriniz farklı, arkadaşınızım farklı, herkesin sizinle aynı olmasını, sizin gibi düşünmesini, sizin gibi davranmasını beklemeyin.

Eşim rahatsız olur rahat hareket edemez deseydiniz anlardım ama sizin cümlelerinizde hep bekar arkadaşımla kocamla aynı ortamda olmasın, mahremiyet, özel alandır gidiyor. Bunun alt metninde güvensizlik olduğu bariz ortada. İki güne izin verme sebebiniz de zaten arkadaşınıza yardımcı olmak değil aman ayıp olmasın, hatır gönülden. Sizi dostu olarak gördüğü için arkadaşınız adına üzüldüm, sizin tavrınız benim dostluk tanımımla uyuşmuyor maalesef

Sabah konuştum gel kal bir kaç gün kafanı dağıt sadece bu hafta ve öbür hafta çok yoğunum ve tez savunmama hazırlanıyorum diye açıkladım ama soğuk yapmaya devam etti ben de üzüldüm

Üzüleceğiniz bir durum yok sizlik bir şey yok çünkü. Bence hiç kabul etmemelisiniz ama siz kıyamamış yine de davet etmişsiniz ona rağmen neyin tribinde ki? Sonuçta evden ayrılmayı göze aldıysa kendi başının da çaresine bakabilmeli birilerine sırtını dayayarak yaşayamaz ki sürekli.

Son düzenleme:
Canım sen evlimiydin çocuğun var mıydı?

Bunlar kolay şeyler değil
Arkadasım hala psikolojik tedavi görüyor ve bir tane çocuğu var !
O kadınla evli olduğu için mecburen onla da muhattap oluyor ortada bir çocuk var
Bunlar basit şeyler değil
Depresyon ilaçları alıyor hala
Umarım böyle sınanmazsın ama böyle büyük konuşanların sonu iyi olmuyor
Arkadasım da banane yaa tarzında biriydi
Onu her uyardığımda bana savunuyordu kızı
Ben ona diyordum ölçülü bir kız zaten evli arkadaşının evine bu kadar sık gitmez
Elalemin kocasıyla içki sofralarına oturmaz
Güven güven kimseye de güvenmem

Ben sizin canınız değilim, üsluba dikkat ederseniz iyi olur. Hepte bunu soruyorlar 😂 Evet evliyim bir kızım var. Tabi ki Allah kimsenin başına böyle bir şey vermesin ama bu söylediğinizin gerçekleşmemesi için çözüm arkadaşı evden uzak tutmak değil. Eğer niyetleri buysa aynı evde bir araya gelmeden de bulurlar birbirlerini yapacaklarını yaparlardı. Arkadaşınız adına üzüldüm ama tekrar ediyorum ben aldatılsam hayatımdaki yanlış insanlardan kurtulduğuma şükreder yoluma bakardım tıpkı geçmişte yaptığım gibi.

Ben sizin canınız değilim, üsluba dikkat ederseniz iyi olur Hepte bunu soruyorlar 😂 Evet evliyim bir kızım var. Tabi ki Allah kimsenin başına böyle bir şey vermesin ama bu söylediğinizin gerçekleşmemesi için çözüm arkadaşı evden uzak tutmak değil. Eğer niyetleri buysa aynı evde bir araya gelmeden de bulurlar birbirlerini yapacaklarını yaparlardı. Arkadaşınız adına üzüldüm ama tekrar ediyorum ben aldatılsam hayatımdaki yanlış insanlardan kurtulduğuma şükreder yoluma bakardım tıpkı geçmişte yaptığım gibi.
Yaa hehe öyledir kesin
Ay canım deme demiş bana güldüm
Peki demem

Dostunuzun evine gittiğinizde ona rahatsızlık vereceğinizi düşünüyorsanız sizin dostunuz değildir işte. Özel eşyalar derken eve gelen misafiri kendi yatak odanızda iç çamaşırlarınızın içinde mi yatıyorsunuz? Özel eşyalarınızı neden görsünler ki?

Evinizde uzun süreli misafir istemeyebilirsiniz hele ki açık uçlu bir süre için bunu anlarım normal bir durum ama meseleyi arkadaşım bekar, ben evliyime bağlarsanız iş bambaşka bir yere gider. Çok görüyorum bu forumda ben olsaydım cümlelerini ama sizin karakteriniz farklı, arkadaşınızım farklı, herkesin sizinle aynı olmasını, sizin gibi düşünmesini, sizin gibi davranmasını beklemeyin.

Eşim rahatsız olur rahat hareket edemez deseydiniz anlardım ama sizin cümlelerinizde hep bekar arkadaşımla kocamla aynı ortamda olmasın, mahremiyet, özel alandır gidiyor. Bunun alt metninde güvensizlik olduğu bariz ortada. İki güne izin verme sebebiniz de zaten arkadaşınıza yardımcı olmak değil aman ayıp olmasın, hatır gönülden. Sizi dostu olarak gördüğü için arkadaşınız adına üzüldüm, sizin tavrınız benim dostluk tanımımla uyuşmuyor maalesef
Bilmiyorum bu konuda kafa yapılarımız farklı haklısınız. Bazen aşırı ince düşünürüm ablama gidecek olsam 1 günden fazla kalmam mesela, rahatsızlık vermem istemem bu ablamı abla olarak görmediğimden değil, benim ailem de 1-2 günden fazla kalmaz bizde mesela.
Eşim zaten rahatsız olur bunu dile getirmeme gerek bile yok kendi ailesi gelip kalsa 2 günde sıkılır zaten.
Mesajlarımda da söyledim bekar evim olsa gelsin istediği kadar kalsın ama ben bu evde tek yaşamıyorum ki.
Benim başka dostlarım da var maddi manevi hep yardımcı oldum ama hiçbiri boyle bir taleple gelmedi bana. Benimde de sizin dostluk tanımım sizinle uyuşmuyor, iyi günler

evli insanın evinde kalınmaz. eşiniz kalabileceği otel vb bişey bulsun madem bir iki günlük. bende istemezdim. bekar olsan neyse. akraba bile 1 gün kalmalı mecburi ise ne bilim ya ben kalmam. benimde ailevi bir sürü sorunum var ama kendi ayaklarımın üstünde durmam tam manasıyla gerekir talihsizliklere dirayetli olmak gerekir.

üzülmemesini söyleyin ve kalmak haricinde farklı şeyler yapmasını iletin. kocanızı ayartıcak diye değil böyle olanlar var ama benim dediğim ondan değil evli çift işte gereği yok doğru gelmiyor birde insan eti ağırdır derler öyle işte , red etmeniz normal

Şimdi şunu anlamadım siz yokken sizin arkadaşınız evde sizin kocanızla baş başa otursa ne olur? Ne gibi bir sakınca var sizce bu durumun? Aile mahremiyetiniz nasıl zedeleniyor? İki tarafa da güvendiğine göre aralarında bir şey olur şüphesi yaşamadığınızı varsayıyorum öyle yazmışsınız. O zaman bunu istememe sebebiniz nedir, gerçekten merak ettiğimden soruyorum.
Orası benim evim, özelim kocamla seviştiğim,kavga ettiğim, bazen dertleştiğim hayatı paylaştığım alan arkadaşım bile olsa benim ve kocamın bu kadar özeline sürekli olarak sokma taraftarı değilim. Arkadaşını eşini dostunu evinde misafir etmek başka şey, onu ev arkadaşı olarak almak başka şeydir. Misafirin olsa birkaç gün kontrollü bir şekilde davranılır ama beraber yaşadığında ister istemez, o mahremiyet sınırı kalkar. Kaldı ki arkadaşınızı kabul ettiniz ailenizden bir yakınınız hastalandı, yanına gidip bir süre kalmak mecburiyetinde kaldınız, eşinizin arkadaşınız bile olsa başka bir kadınla aynı evde sürekli olarak yalnız vakit geçirmesinee yaşamasına izin vermek bence güvenle ilgili değildir. Eşime güvenirim ama benim güvenim eşimin başka bir kadınla benim rahatsız olacağım bir ortamda başbaşa kalmayacağına, kadınlarla iletişimi konusunda sınırı koruyacağına yöneliktir, sınırı kendi ellerimle kocam için ben aştıktan sonra sonsuz güven bana uyan bir kavram değil. Kaldı ki arkadaşım dostıum bile olsa kimsenin namusuna ve ahlakına sonsuz kefilde değilim. Kimse sınanmadığı günahın masumu değildir demişler. Geçen burada bir konu vardı, 15 yıllık arkadaşının evli üç çocuklu bir adama kendi isteği ile kuma olduğuna dair, bayan arkadaşını hiç tanıyamadığına yönelik dert yanıyordu.
Ayrıca size 10 yılı geçkin meslek hayatı olan bir avukat olarak söylüyorum, bu aldatma üçüncü kişi durumlarında her zaman siyah beyaz yok, aldatan her zaman suçlu olmakla beraber, bazen çiftler kendi elleri ile bu durumu hazırladığı birçok olayada şahit oldum çoğu zaman. En basitinden bir müvekkilimin 25 yıllık arkadaşına boşanmasına destek olduğu süreçte , sürekli olarak aile ortamına aldığı yakın arkadaşının, sırf bozulan psikolojisi yüzünden arkadaşının evliliğini kıskandığı için müvekkil ile eşi arasını bozduğu yaşamlar gördü bu gözler.
Dostlar birbirlerinin hayatına ortak değil destektir. Benim evliliğimi hayatımı umursamadan uçuk açık bir şekilde evime yerleşmeye çalışan arkadaşında benim huzurumu, mutluluğumu ve evliliğimi önemseyip umursadığını da düşünmem zaten.

evli insanın evinde kalınmaz. eşiniz kalabileceği otel vb bişey bulsun madem bir iki günlük. bende istemezdim. bekar olsan neyse. akraba bile 1 gün kalmalı mecburi ise ne bilim ya ben kalmam. benimde ailevi bir sürü sorunum var ama kendi ayaklarımın üstünde durmam tam manasıyla gerekir talihsizliklere dirayetli olmak gerekir.

üzülmemesini söyleyin ve kalmak haricinde farklı şeyler yapmasını iletin. kocanızı ayartıcak diye değil böyle olanlar var ama benim dediğim ondan değil evli çift işte gereği yok doğru gelmiyor birde insan eti ağırdır derler öyle işte , red etmeniz normal
üniversite zamanı da aynı arkadaşım sevgilisinden ayrıldığında için bizde kalmak istemişti, anneme sormuştum, kadın yatılı misafir kabul etmeyi sevmemesine rağmen kabul etmişti iki gün kaldı daha kalacak gibiydi ama annem biraz yolu kesti misafirimiz gelecek dedi.

Back
X