Doymak bilmiyor...

İnanın çok söyledim sağlığından dem vurdum zararlı dedim çocuk seviyor zaten yemek yemiyor bari aralarda bunları yesin diye yapıyorum dedim ama yok değişmedi bende patladım bugün

Yaptıklarını 3 e böl herkes hakkını istediği zaman yesin de

İnanın çok söyledim sağlığından dem vurdum zararlı dedim çocuk seviyor zaten yemek yemiyor bari aralarda bunları yesin diye yapıyorum dedim ama yok değişmedi bende patladım bugün
Bunları söylediğinizde ne tepki veriyordu

Uyardım yeri geldi sağlıktan dem vurdum yeri geldi çocuk istiyor onun için yapıyorum dedim ama anlamadı artik bende patladım
Genelleme değil ama çevremde rastladıklarımdan, Bu tip insanlar ;
ya kalabalık ailede büyüyüp " bana kalmayacak yada az yiyeceğim" düşüncesi olanlar,

Çocukluğunda maddi olarak kısıtlı bir hayat yaşayanlar,

Ya da annesi yaptığında aman oğluşum yesin diye bütün yaptığını ona yedirdiği için düzenin hala aynı şekilde devam edeceğini düşünenler oluyor.

Eşiniz muhtemelen bunlardan birisi.

Ya yesin yesin sorun hiç değil sağlık sorunu yoksa eğer
Ama ben en azından paylaşmayı bilen ekoldenim.
Evde çocuk varsa biraz daha dikkatli olup verilmesinin bilincindeyim
Yaptığınız tatlıyı 2 ye ya da 3 e bölün

çocuk gibiler erkekler cidden sinir oluyorum şu işe
Kendisi hakkından fazlasını yemek istersede dışardsn söylesin

Ayrıca çocuğu da yemek yemiyor diye tatlıdır kurabiyedir alıştırmayın çok büyüdüğünde çıkıyor acısı
Ben çocugunuzun gelişiminin geri olduğunu düşünmüyorum

Çocukluğu yokluk içinde geçmiş ama benim çocukluğum bildiğiniz sefalet içinde geçti ben böyle değilim ya

Ay kendi eşim canlandı gözümde.Bizde çocuk da yok henüz.Geçen gün kabak tatlısı yapmıştım.Bekleyince benim daha çok hoşuma gidiyor.Biraz kalmıştı.Bi baktım yemekten sonra hepsini yemiş.Hayır bi de hamileyim.Nasıl canım istedi.Gece gece kabak tatlısı yapan yer aradı.

Benim kardeşimle aramda 3 yaş var.Çocukluğumdan beri hep yapılanı 2 ye bölerim.Yani hepsini canım istese de yiyemem.Eşimin kardeşi ile arasında 12 yaş var.Tek büyümüş sayılır.Böyle konularda paylaşım aklına bile gelmez.Çocukluktan beri böyle gördüyse alıştıysa da isterseniz 10 tepsi yapın yine yer.Yazınızı okuyunca gözüm korktu valla.Bizim çocuk da olunca sanırım aynı şeyleri yaşayacağız.Çocuğun ağladığını onun istediğini söyleyin.Çocuğun hakkını yiyorsun falan deyin.Çok haklısınız ne diyim ki..

Evet tek çocuk kendisi paylaşmak nedir bilmiyor bencil

Kadin neden fazla fazla yapsin bende onu anlamadım.
Bir de cocugu varmis surekli fazladan tatli yapmakla mi uğraşacak?
Ben olsam bende kızarım bu evde sadece koca kişisi yaşamıyor bir zahmet az yesin.
Benim koca da bıraksan bütün evi yer ama bencilce davranmıyor böyle.

Aynen, en ifrit olduğum şeydir. Diyelim ki 100 gram fıstık aldık, daha bir tane yemeden evdeki başka birey hepsini gece oturur bitirirse gıcık olurum.
Ama lokma saydığımdan vs değil.
Saygısızlık, bencillik, evde kimse yokmuş gibi yaşaması.
Ben her şeyi yerken az bile kalmış olsa eşime sorarım veya ayırırım.

2 ya da 3 katı ölçüde yaparsanız çocuğunuz da yeteri kadar yemiş olur bence.
Kocaman adama “yeme” denmez.
Valla gayette diyorum bi tepsi revaniyi yiyor bi oturuşta yeme demiyorum ki insan gibi yesin ya iki üç katı ölçüde yapsam yemek yemiyor tatlı var diye tatlıyı yiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…