- 2 Ekim 2014
- 2.474
- 5.348
- 358
- 39
- Konu Sahibi dipsiz kuyu
-
Uyardım yeri geldi sağlıktan dem vurdum yeri geldi çocuk istiyor onun için yapıyorum dedim ama anlamadı artik bende patladımUyarsaydınız daha önce böyle büyük patlama yaşamazsınız. Tepkiniz aşırı gelmiştir eşinize şimdi. Haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz
İnanın çok söyledim sağlığından dem vurdum zararlı dedim çocuk seviyor zaten yemek yemiyor bari aralarda bunları yesin diye yapıyorum dedim ama yok değişmedi bende patladım bugünBu şekilde söyleyin ona da, yediğinde gözüm yok ama çocuğuda mı düşünmüyorsun çocuk arayıp bulamayınca ağlıyor, ben her gün tatlı mı yapmakla uğraşacağım diye. Sizin kızmanızdan direk onun yemesine laf söylemiş gibi algılayıp alınmış olabilir mi acaba? Bundan sonra yaptıklarımın şu kadarını ye gerisi çocuğun diye belirtin mesela her yaptığınızda
Dondurucuya atmış yine yemiş...kadın daha ne yapsınAyi gibi yiyor desem kizarmisiniz
Yaptiginin yarisini ona goster diger yarisini ayir soyle gerekirse yemesin buna carede yokki
Gitti karaciğer yağlanması var dedi doktor ama yine de birşey değişmediBu kadar gözü dönmüşçesine yemesi bence normal değil, sağlıklıda değil.
Doktora gitmesini teklif edin, altında yatan bir sağlık sorunu olabilir.
Yaptım onu da yaptım değişen birşey yokYaptıklarını 3 e böl herkes hakkını istediği zaman yesin de
Bunları söylediğinizde ne tepki veriyorduİnanın çok söyledim sağlığından dem vurdum zararlı dedim çocuk seviyor zaten yemek yemiyor bari aralarda bunları yesin diye yapıyorum dedim ama yok değişmedi bende patladım bugün
Genelleme değil ama çevremde rastladıklarımdan, Bu tip insanlar ;Uyardım yeri geldi sağlıktan dem vurdum yeri geldi çocuk istiyor onun için yapıyorum dedim ama anlamadı artik bende patladım
Çocukluğu yokluk içinde geçmiş ama benim çocukluğum bildiğiniz sefalet içinde geçti ben böyle değilim yaGenelleme değil ama çevremde rastladıklarımdan, Bu tip insanlar ;
ya kalabalık ailede büyüyüp " bana kalmayacak yada az yiyeceğim" düşüncesi olanlar,
Çocukluğunda maddi olarak kısıtlı bir hayat yaşayanlar,
Ya da annesi yaptığında aman oğluşum yesin diye bütün yaptığını ona yedirdiği için düzenin hala aynı şekilde devam edeceğini düşünenler oluyor.
Eşiniz muhtemelen bunlardan birisi.
Haklisin canım bu kadar sonra yine devamBunları söylediğinizde ne tepki veriyordu
Evet tek çocuk kendisi paylaşmak nedir bilmiyor bencilAy kendi eşim canlandı gözümde.Bizde çocuk da yok henüz.Geçen gün kabak tatlısı yapmıştım.Bekleyince benim daha çok hoşuma gidiyor.Biraz kalmıştı.Bi baktım yemekten sonra hepsini yemiş.Hayır bi de hamileyim.Nasıl canım istedi.Gece gece kabak tatlısı yapan yer aradı.
Benim kardeşimle aramda 3 yaş var.Çocukluğumdan beri hep yapılanı 2 ye bölerim.Yani hepsini canım istese de yiyemem.Eşimin kardeşi ile arasında 12 yaş var.Tek büyümüş sayılır.Böyle konularda paylaşım aklına bile gelmez.Çocukluktan beri böyle gördüyse alıştıysa da isterseniz 10 tepsi yapın yine yer.Yazınızı okuyunca gözüm korktu valla.Bizim çocuk da olunca sanırım aynı şeyleri yaşayacağız.Çocuğun ağladığını onun istediğini söyleyin.Çocuğun hakkını yiyorsun falan deyin.Çok haklısınız ne diyim ki..
Kusura bakma ama 5 bardak tiramisu yemek nedir ya? Sorun yemesi degil ki, evdeki hiç kimseyi ciddiye almamasi. Kendi oglunu bile düsünmüyor. Esinin kilosu nasil?
Yerinde olsam artik iyicende derdim, bunlari yeme, bunlar oglan için diye. Ve bu sekilde yemeye devam ederse, adam kalptan gider, benden söylemesi.
Valla gayette diyorum bi tepsi revaniyi yiyor bi oturuşta yeme demiyorum ki insan gibi yesin ya iki üç katı ölçüde yapsam yemek yemiyor tatlı var diye tatlıyı yiyor2 ya da 3 katı ölçüde yaparsanız çocuğunuz da yeteri kadar yemiş olur bence.
Kocaman adama “yeme” denmez.
Başta da belirttim genelleme değil.Çocukluğu yokluk içinde geçmiş ama benim çocukluğum bildiğiniz sefalet içinde geçti ben böyle değilim ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?