Doymak bilmiyor...

Bu bencillik, evde ki tüm bireyleri düşünmesi gerekir. 6 kase puding yapsan kişi başına iki tane düşeceğini bilmeli. Homini gırtlak takılmamali bence.

İki oğlum var. Onlar bile bunu biliyor. Biri 7 yaşında, o bile diyor " bu benim bu da abimin hakkı değil mi anne" diyor.

Bizim oralar da kendine Müslüman denir, bu tarz homini gırtlaklara.

Valla gayette diyorum bi tepsi revaniyi yiyor bi oturuşta yeme demiyorum ki insan gibi yesin ya iki üç katı ölçüde yapsam yemek yemiyor tatlı var diye tatlıyı yiyor
Hayir arkadasim sen neden 10kati yapacaksin pastane işletiyor gibi kendini fazladan yoracaksin?
Fazladan yapmak yerine o az yemeyi öğrensin sorunlu davranan esin çünkü

“Daha fazla yapın, yeme denmez.” demişler ya şaka gibi. Siz nasıl insanlarla yaşıyorsunuz anlamadım böyle bir bencilliği “Sen de daha fazla yapıver.” diyerek tolere edebiliyorsunuz? Adam bir gecede 6 kap tatlının 5’ini yemiş. O kalan birini de çocuk hızlı davranıp yediği için yiyememiş. Kadın çalışıyor çocuğu arada atıştırsın diye uğraşıp tatlı yapıyor adam bir günde silip süpürüyor, bütün ömrü mutfakta mı geçmeli yani kocişi kırılmasın diye? İyi yapmışsınız kızmakla, küserse küssün. Anlamazsa bir daha kızın, anlayana kadar. İnsan çocuğunu bile düşünmez mi? İnsan gibi yiyecekse yesin tabi, bu ölçüde yiyecekse girsin kendi yapsın yesin, yapsın yesin. Hayret bir şey.

Zaten o kadar çok yemesi kendi sağlığı için de olumsuz değil mi ayrıca geri kalan kimseyi düşünmeden her yapılan şeyi yeyip bitirmesi çok ayıp bence. Konuşun kendine çeki düzen versin, çok haklısınız bence insan tahammül edemez buna.

Bu zamana kadar hiç kızmadım ilk defa kızdım ceketini aldı çıktı
Birakin yesin ayol nasil zafiyet gecirmedi ona sasirdim ...kilosu nasil acaba bir hastaligimi var yani ömcedendemi bu kadar yerdi cunku 5 bardak Tiramisu gerçekten çok ağır gelir

Ayy vallaha ya bir insan gece gece 5 bardak tatliyi nasil yer ben burdan kusacam artik

Ayyy adam bildiğin pis boğaz.

Eski kocam geldi aklıma, dev boy kahvaltılık cocopopsu tek seferde dev kaseye süt dökerek yemişti bi keresinde

Öyle ölçü arttırmakla falan bu iş çözülmez. İyi etmişsiniz tepki göstererek, bu bencillikten başka bir şey değil bence.

Kalan birini de cocuk hizli davranip yedigi icin yazdiginiz kisma cok guldum, konu sahibi affetsin :))) Benim kiz kardesim bu sekildeydi cunku ben hayatim boyunca hic bir porsiyon tatliyi bir oturusta bitiremedim, sonra yerim diye kaldirdigim hicbir tatliyi da yerinde bulamazdim kardesim yerdi cani sagolsun :))))

Ben olsam bundan sonra hemen bitireceksen cocuk istediginde sen yapacaksin tatli derdim. Alisik degilse birkac defa yapinca zorlanir dikkatli olur belki?

Mutfağa girmisligi yoktur ki yapsın o işin yeme kısmında uzman :)

Bıktırma yöntemini mi uygulasanız acaba ? Dışardan 3-5 tane büyük boy pasta, kilolarca kurabiye vs alıp al ye deseniz . Muhtemelen mide fesatı geçirir belki tiksinir . Daha az yer bir dahaki sefere inşallah

Bıktırma yöntemini mi uygulasanız acaba ? Dışardan 3-5 tane büyük boy pasta, kilolarca kurabiye vs alıp al ye deseniz . Muhtemelen mide fesatı geçirir belki tiksinir . Daha az yer bir dahaki sefere inşallah
Hiç sanmıyorum bikacagini bi tepsi revaniyi bi oturuşta yiyor yeme demiyorum yine de bıkmıyor

benim sevgilim de insanustu bir sekilde yer yani inanamazsiniz. ama kendisi disindakilere de ayirir. mesela kurabiye aliyoruz icinden 12 tane cikiyor, benim cok yemeyecegimi bilir sagolsun bitirmez 3te 2sini falan yer.

sorun adamin cok yemesi degil bencilligi bence. kendi cocugunu bile dusunmeden yemesi cok ayip. simdi okudum ara sayfalari, duzgunce uyarmaniza ragmen devam etmis. bence de bu adami artik boyle bozup utandirmaktan baska care yok yani cocukla itisiyor resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…