Doymak bilmiyor...

Niye 2 kat yapsın ki konu sahibi ne kadsr yapsam o kadar yiyor diyor..yanı 10 kap tatlı olsa adam yine mutfağa gire cika bitirir onu. Konu sahibi Çocuğunun yiyeckelrini ayırın geri kalanı yiyebilirsin deyin eşinize..Benim eşim de ortada yemek varsa bitene kadar hızlı hızlı yiyordu. Sofrada başkasının da olduğu pek aklına gelmiyordu. Şimdi bekler aynı şekilde yapmaz.
Biraz da yetişme tarzi ile ilgili. Kv hep oğlu yesin diye diye bu şekilde yetiştirmiş. Mesela oraya gittiğimizde kavurma vs yapar. Eşim 2. Tabağı ister kv kendi yemez salata vs yer. Yine lahmacun yapmıştık orada kiymsli olsnslr eşime bize fln kv kp peynirli olanlardan aldı. Yanı sürekli bu muameleyei gören erkekler de hep en fazlasını iyisini ben yiyeyim tarzında oluyor.

6 kup sütlü tatlı 3 kişilik bir aileye 2 gün gitmez ama şimdi. O konuda haklı iki katı malzeme ile yap diyenler.
Eşinizin yaptığı da tam bir tek çocuk hareketi. Cidden yaptığınız tatlıları ikiye bölüp bir kabın üzerine eşinizin diğerine oğlunuzun adını yazın. Öyle olunca utanır oğlunuzla sizin payınızı yemeye.

Benim annem ne yaparsa pay eder evde olmayan için bile ayırır o onun hakkı ister yesin ister çöpe gitsin. Ben öyle gördüm. 2.5 yaşında kızıma bile aynı porsiyonda koyar o onun hakkı diye. 5 köfte ise herkese beş. İşte olan babamsa esimse ona da. Bende evimde bu şekilde yapıyorum 9 senelik evliyim eşim alıştı artık. Ama ailesi ile birlikte isek çok başkalasiyor. Çünkü öyle büyümüş annem saklardi meyve alınca bı tane bı tane verirdi Ben arardım yerini bulunca yerdim gizlice bi iki bi iki diyor. Halbuki çocuğun gözünü doyurmali karnı çünkü çabuk doyuyor.

Eşimin evine gittiğim zaman ilk zamanlar da kızıma atıştırmalık bişeyler alıp koyardım arada eline veriyim diye.Ertesi güne baksam hiç bişey kalmamış.Ne bulduysam benimdir yerim kafasındalar.Aldığım şeyler iki gün yaşamazdı evlerinde.Bende çantada saklayabilecekler şeyler yapıp çantamdan eline veriyordum.Evin içinde fıldır fıldır aranıyorlardı.Diyemiyorlardı da tabi.Halâ aynı kafadalar hiç değişmiyor böyle piş boğazlı bencil insanlar

Yanı çocukları da küçükten hep bana şeklinde alıştırmamak lazım. Biz ne alsak eşimle yarı-yarıya böleriz genelde. 6 dilim tatlı varsa 3 3.
Kofteyi fln sayıyla yaparım 4 ona 4 bana gibi.
Çocukken de annem gofret kek gibi abur çukurları ortadan bölerdi kardeşine ver diye

Iyyyy bi günde de iki kup tatlı yenmez bizde üç kişilik aileyiz 3. güne kaldığı bile oluyor o ne biçim boğaz

Ikiniz de çalışıyorsunuz ama adam mutfağa hiç girmiyor ,üstüne yaptığınız şeyleri kendiniz yemeden bitiriyor. Kırılmayın eşiniz ama şirin bulanların aksine ben çok itici buldum .Hep tüketiyor, eve para getirmek dışında katkısı yok ama onu siz de yapıyorsunuz, bunun üstüne adamın acgözlülüğünü doyurmakla uğraşıyorsunuz.

Son düzenleme:
İnanın konuştum hep uyardım kibar kibar ama yok illa cemkireyim istedi cemkirdim şimdi küs benimle konuşmuyor

Benim babam da ayniydi ben cocukken. Ertesi gune yemek birakmazdi. Seker ve kolestrol cikinca birden yemegi kesti. Simdi hepimizden zayif.

Ay evet bende çok şaşırdım
Beyimiz boğazını tutamıyor, ailesini düşünmüyor, aç gibi yemek yiyor diye kadın neden 2 katı yemek yapsın, 2 katı masraf bir de..

Iyyyy bi günde de iki kup tatlı yenmez bizde üç kişilik aileyiz 3. güne kaldığı bile oluyor o ne biçim boğaz

Hiç mi gün içinde 2 porsiyon yiyebilecek kadar sevdiğiniz birşey yok yahu sütlaç filan en azından. Sizin tatlıyla aranız gerçekten hiç olmayabilir bu arada sevmiyorsunuzdur anlarım ama bu başka ailelerin yemek tercihlerine ıyylayabileceğiniz ya da hakaret edebileceğiniz anlamına gelmiyor. Bir daha alıntı yapmadan önce uslübunuzu iyice bir gözden geçirin en iyisi.

Ay evet bende çok şaşırdım
Beyimiz boğazını tutamıyor, ailesini düşünmüyor, aç gibi yemek yiyor diye kadın neden 2 katı yemek yapsın, 2 katı masraf bir de..
Ömrünü de mutfakta geçirmek zorunda sanki.
Biraz fazla kalsam daralıyorum, 2 ölçü derken dilim tutulur benim.

Eşinizin erkek kardeşleri var mıydı? Özellikle erkek ve fazla kardeşin olduğu ailelerde büyümüş insanlar yangından mal kaçırır gibi yemek yerler.

Bizim evde de abimden dolayı her şey pay edilir. Yoksa hani 'çay önüne kurabiye koyayım, herkes istediği kadar yesin' durumları olamaz çünkü özellikle abim nefes almadan yemek yiyen bir insan. Defalarca uyarmamıza rağmen asla değişmedi, en çok ben yemeliyim tarzında düşünüyorlar sanırım.

Eşiniz de muhtemelen değişmeyecek o yüzden evdeki her şeyi pay etmeniz ve ona söylemeniz lazım. Yine de sizi geçtim ama en azından çocuğuna karşı bencillik yapmaması gerekirdi.

Gülen arkadaşlara da hiç anlam veremedim. Komik değil çünkü gerçekten. Küçük çocuğunun bile payını yiyen bir adam var yani.

ben de anlamadım. Koca adama yeme denmez ki falan demişler. Gülmüşler tatlı bulmuşlar.

çocuğu olan koskoca adama yakışıyor mu yani yapılan şey.

bizim evimizde babam hep bir şey yemeden önce sorardı, yiyim mi yemek isteyen var mı diye. Hele bir yiyecekten son 1-2 tane kalsa asla elini sürmezdi. Şimdi ben de öyleyim alışkanlık olmuş. Az kalan şeyi yiyemiyorum eşimin canı çeker diye.
Eşim 13 yaşından itibaren yurtlarda büyüdüğü için benim gibi değildi. O bir şey buldu mu herkesten önce bitirme psikolojisine girerdi. Doyabilmek için. Ama daha evlenmeden törpüledim bunu. Mesela pizza aldık. Hızlı hızlı en çok miktarda yemeğe çalışırdı. Ta o zaman kavga etmiştim bunun için. Beni takip et aynı hızda yemeğe çalış diye. Eşinizde de böyle bir durum mu var bilmiyorum.

dolapta gördüğün her şeyi bitirmek inanılmaz bir bencillik, iradesizlik.

5 cup tiramisu nedir? Şeker kolesterol tansiyon ne alemde acaba?

hiç de tatlı veya komik bir konu değil. Hele evde çocuk varken. Buzdolabına kilit takmalık bir konu bence.

ay benim annem tam tersiydi. Hep doymadığını hissederdim. Ben doydum derdim yerdi hemen hahahah

Keske benimde boyle dertlerim olsaydi kocam yaptiklarimi yese cok sevinirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…