Dr. Necdet Uçar Hasta Yorumları (Burun Estetiği)

ben de şu nazardan korkma olayınızı anlamadım,hani birisi demiş burnum çok güzel foto koydum,davet yolladım bakabilirmiyim diyorum,ki burun ameliyatı konusunda cidden yardıma ihtiyacı olan baya araştırması gereken biriyim iki kez ameliyat oldum,olumlu olumsuz gösteremem veya gösteribilirim diye bi cevap yok.

kendi aranızda aman nazar değecek de korktum da falan diyorsunuz.afedersiniz de adriana limamısınız nazar değdirelim ya,zaten kendi burnunuz değil ki nazar değsin.doktorun yaptığı bi burun,a güzel yapmış der geçeriz,aman ne güzel burnu var denmez çünkü artık o Allahın yarattığı bi güzellik değil,bi insanın onardığı bişey.mesela gerçek güzellik estetiksiz güzelliktir ona nazar değer maşallah diye,estetiğe değmez zaten sonradan yapma olduğu için kimse kıskanmaz veya imrenmez,çünkü bilirki ulaşılmıcak bişey değil.
sadece cevap verilebilirdi ben kimseye göstermek istemiyorum diye,veya hiç konusunu açmayın madem nazardan korkuyorsunuz,biraz onu tuhaf buldum.neyse ya,bol şanslar herkese.

kım dedıkı byle bırseyı nazar deycek dıe dısarıda cıkmasın bence burnuna pece taksın gezsn o zaman :) ben oluca sana fotomu gsterırım cnm hatta bagırıcam yolda gıderken estetık oldum estetık sonunda duyun hey estetıklıyım artık oldummmmmmmmmmmmm estetık ıcın oldum estetık dıycem

umarım çok iyi geçer ameliyatın ve iyileşmen çok hızlı olur dualarım senınle :)
canımm yaa acayip gerginimm hiç hiç bişiy bilmiyorum ameliyata girerken nasıl soyunuyoruz çıkınca kim giydiriyo onlara kadar bilmek istiyorum allahın izniyle perşebe günü ameliyat olucam ama bi gün önce gidip necdet beyle konuşayım yaptığı burunların resmine bakım diyorum. sizden haber aldıkça mutlu oluyorum nefes problemin nasıl rahatmısınn abdest alabiliyomusun mesela çok merak ediyorum? hani resm hanii resim bu arada Allahım daha iyi etsin buruncuklarınızı sağlıklarınızı inşallah inşallah.:18:

sana en baştan anlatıyorum:)

ameliyat günü hasteneye gidip kbb doktoruna gözüküyorsun(eğer burunda kıkırdak et vs varsa)tahlil sonuclarına bakıyor.Sonuçlarda sorun yoksa ödeme için vezneye gidiyorsun.ödeme yapıldıktan sonra sana bir oda veriyorlar ve o oda da seni ameliyata almalarını bekliyorsun..beklerken hemşire gelip kayıt formlarını vs imzalatıyor, geçirdiğin hastalıkları soruyor, tansiyonunu ölçüyor..bir sorun yoksa ameliyat kıyafetlerini veriyor onları giyip(sadece alt iç çamaşarın kalacak) hazır halde bekliyorsun..hemşire tekrar gelip damar yolu açıyor 5-10 dk sonra sedyeye alınarak asansörle başında bir adamla birlikte ameliyathaneye gidiyorsun(ameliyathanede bekleme salonu olmadıgı için aile oda da bekliyor bu sinir bozucu birşey annem delirmişti bende gelicem die:)).. sonra ameliyathanede bayılman için bir takım şeyler takıyorlar koluna,parmağına zaten o sıralarda bayılmış oluosun ne ara bayıldıgı hatırlamıyorsun:) ameliyat bitince odaya alıyorlar uyanmış oluyorsun..sadece çok üşüosun ve boğazında hafif bir acı oluyor anestezi için taktıkları boru yüzünden oluyor ama önemli birşey deil..burnunla alakalı hiçbirşey hissetmiyorsun..sonra buz torbası veriliyor saat bir göz kenarlarına koyuyorsun arada bir hemşire gelip tansiyon ölçüyor 3 saat sonra su 4 saat sonrada yemek yiyebiliyorsun(serum veriyorlar ameliyat sonrası)ameliyattan 2-3 saat sonra gayet rahat ayağa kalkabiliyorsun 1 gece kalıp gidiyorsun bu kadar:))))

bu arada fotoğraf görmek istersen sudemel_19@h.o.t.m.a.i.l.com adresimi ekle mail atabilirsin gönderirim msnde olmayabilirim ama maillerimi görüyorum sürekli..

(mail adresi vermek yasak die aralara nokta koydum cnm:))

Son düzenleme:
abdesti soran arkadaş, ilk zaman alçı yumuşamasın diye su değmesi yasak ama sonra bir problem yok. ben hala burnumun içine şiddetle çekmiyorum suyu ucuna dokunduruyorum. ilk zaman secdede uzun süre eğik kalamazsın ama yastık üstünde namaz kılabilirsin. abdeste, namaza engel bir durum yok canım. kişiye göre değişir ama. 20gün sonunda kendini çok aşırı yormadıktan sonra hemen hemen herşeyi eskisi gibi yapabiliyorsun. benim 1 ay doldu. sadece burnuma darbe almamaya dikkat ediyorum, suyu burnuma şiddetle çekmiyorum ucuna değdiriyorum. secdede burnum değmiyor yere zaten.

ilk zaman zor evet. ama kişiye göre değişiyor. bazısı yağ sıçrasa eline 2 gün canı yanar, bazısı elini yıkar işine devam eder.ameliyat sonrası da 3 günde turp gibi olan da var, 15günü bulan da... ama 3. haftaya hemen hemen herkes eski haline dönüyor. burna darbe almamak 1 sene şart tabi.

Son düzenleyen: Moderatör:
turamit süpersin ya en çok merak ettiğim sorulardan birini cevaplamışsın çok teşekkürler :)) bu aarda bişey daha sorsam sana ilk ne zaman başlayabildin ameliyattan sonra namaza , birde burun deliklerim arasında benim de fark var ama sanki sol taarfım şiş o yüzden gibi ondan mıdır sence ?

ben 20 gün hiç eğilmedim. ayakkabımı bile bağlamaya eğilmedim. o yüzden kılmadım. ama bir sürü yolu var ya otur sandalyede kıl o benim tembelliğim. alçı çıktıktan sonra abdest alınıp namaz kılınabilir.tabi pat diye secdeye hızla inmesin kimse. her hareketimizde burnumuzu koruyacağız bu koruma uzun bir süreç. şu an secdede kalma süresi kadar eğik durabiliyorum. sızı falan yok. 1. ayım yineleyim.

bence normal senin burun deliklerin. benim de sen gibi bir taraf diğerinden daha şiş. mesela sabah uyandığımda burnum patates gibi. gün içinde iniyor. ama sol tarafım daha şiş. ama ben sigara kullaıyorum kim ne derse desin sigara kötü etkiliyor. geç iyileşiyor.

aklıma gelenleri yazayım belki okuyan merak eden vardır.

affınıza sığınarak yazıyorum, burnu ilk zaman kulak çubuğuyla temizliyorduk. ama iyileştikçe kesmiyor. sümkürmek de yasak dedi kbb doktorum. ama olmuyor. ben hafif hafif selpakla siliyorum burnumu eskisi gibi. sadece bastırmıyorum ve şiddetli sümkürmüyorum. bu şekilde çok daha rahat nefes alıyorum.

bahsetmiştim 20.günüm itibari ile uzun yola çıktım. 8 saat araba yolculuğu yaşadım. çok bozuk bi yoldaki sallatıdan dolayı çok çok az bir sızım oldu o kadar. ne kanama ne bir şey.

20. gün bunumun kemerine dokunmaıyordum bile ağrıdan. ama inatla masaj yapa yapa ağrı da geçti. şu an burnumun her yerine bastırmadan rahatça dokunabilyorum ağrı yok. doktorun verdi masaj, ödemin daha hızlı geçmesini ve ağrının daha çabuk geçmesini sağlıyor. ilk zaman çok acıyor evet ama 2-3gün inatla masajı yaparsanız o ağrı geçiyor.

evli olanlar için üstü kapalı yazacağım 15 gün sonra burnunuza darbe almamaya özen göstermek şartıyla eşinizle yakınlaşabilirsiniz hiç bir sorun olmuyor. kişiye göre değişir belki bu bekleme süresi.

ben hala 2 yastık yatıyorum. uyurken burnum hiç bir yere dokunmuyor böylece. burun üstüne uyumamak için bir yastığı dik koyuyorum, diğerini onun üstüne eğiyorum. istediğim gibi döne döne uyuyabiliyorum.

çok teşekkür ederim süper açıklamışsın her şeyi bir şey daha sorsam bu sabah öne doğru eğildim sanki burnuma bir ağırlık gelmiş gibi oldu birşey olmuş mudur sence:)

çok teşekkür ederim süper açıklamışsın her şeyi bir şey daha sorsam bu sabah öne doğru eğildim sanki burnuma bir ağırlık gelmiş gibi oldu birşey olmuş mudur sence:)

kaçıncı günündesin? alçın falan duruyorsa eğilme. 15günü geçtiyse bişey olmaz, sadece hafif sızın olur. hastanedekiler 2.güne eğil demişlerdi ben kendi deneyimlerimi söylüyorum. alçı varken gerek yok riske atmaya. morluların duruyorsa da göz altının morluğu artabilir. başın dönebilir...

15günden sonra gayet rahat eğilir ama ben hala daha dikkat ediyorum.

sana bırakıyorlar amelıyat ıcın gıymen gerekenlerı sen kendın odanda hazırlanıyorsun cıkısa gelınce annem ve esım yanımdaydı onlar gıydırecektı ama hemsıre ben gıydırıcem dedı herhalde carpma vs. yanlıs bısey olmasın dıye nefes almam ıyı ılk gece zor gelıyor sonra hergun sıkıntıların bıraz hafıflıyor
sımdıden bol sans Allah yardımcın olsun :) yenı fotoda bu aksam koymaya calısırım

12. günümdeyim canım evet sızı oldu sanki burnuma kan hücüm etti sandım .ya burnumun ucu düşer filan diye korktum :)

canım ben 12.günümde ayakkabımı bile bağlamaya eğilmiyordum. eğilme bence sende. burun ucun falan düşmez korkma:) ama canın yanar, göz altın morarabilir... gerek yok zorlama kendini.

hıı tamam canım anladım yok bundan sonra asla eğilmem çok fena tırstım zaten :)) bu arada turamit cidden çok güzelsin ya gözlerine bittim :))

günay çok güzel görünüyorsun maşallah. burnun süper. şişlik yok. benim burnumda hala şişler var. maşallah canım. bak geçti bitti işte. ne morluk kaldı ne şişlik. geçmiş olsun.

Kızlar dün o anki kötü psikolojinin etkisiyle baya zehir zemberek şeyler yazmışım.özür diliyorum,burası sonucta herkesin ortak paylaşım alanı diye bişeyyok,isteyen istediğiyle istediğini paylaşır.iyi akşamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…