Dr. Zühtü Demir Hasta Yorumları (Burun Estetiği)

• Konu Sahibi Konu Sahibi ank32
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Arkadaşlar

Ameliyat olduktan sonra dr.a tekrar ne zaman gidiyorsunuz?kaç gün sonra?alçıyı kaç gün sonra çıkarmak gerekiyor?drmu çıkarıyor siz mi?
burun içinde tampon vs oluyor mu?
Bunları özellikle soruyorum ona göre işten izin almam gerekecek ya kurban bayramından önce olacağım fakat dr.a sık gitmek gerekiyorsa kontrole, o zaman şubat tatilinde olmak zorundayım tecrübelerini paylaşan arkadaşlar çok sağolun şimdiden...

alçı en az 1 hafta kalıyor. 1 hafta da bantlı olarak geçiyor. tamponlar ise 2 hafta boyunca kalıyor. yani bir alçının çıkması için, bir de tamponların çıkması için en az 2 kere kontrole gitmen gerekiyor. ihtiyaç duyarsan daha fazla tabiki. 2 hafta sonunda burnuşunla başbaşa kalıyorsun. eğer alçılı ya da bantlı olarak dışarı çıkmaktan çekinmiyorsan bayramdan önce olabilirsin.

Ank32, kapalı teknik açık teknik ne,nerden girip nerden ameliyat yapılıyo, dikişler ne tarafta, ben hiç bişiy anlamadım

canım ne demek sadece herkese elimden geldiğince yardımcı olmaya calışıyorum korkmana gerek yok agrı hiç olmuyor zaten ayrıca teknolog buranın demir başı gibi yıllardır benimde arkadaşım kendisi zaten o ameliyat olmadı

canım burun ilk zaman şişer daha sonra şişmez daha sonra ödemler gitmeye başlar ama hemen ödem gitmez yani zamanla sabır lazım :)

ben sana özet geceyim gerci yeni olan kızlarda var onlar şuan taze onlarda yazsın..doktor zaten bir kaçgün içinde cağırıyor içini kontrol ediyor temiliyor bir kaç günede içinde silikon tamponlar var onları almak için cağırıyor 1 hafta 10 de alçı cıkıyor bandaj yapıyor ondan sonra tekrar bir kaç güne gidiyosun benim hatırladığım böyle zaten doktor seni belli aralıklarla cagırıyor..

Ank32, kapalı teknik açık teknik ne,nerden girip nerden ameliyat yapılıyo, dikişler ne tarafta, ben hiç bişiy anlamadım

canım kapalı teknikle yani senin olduğun teknik burun deliklerinden girilip yapılıyor kesi olmuyor sadece burun delikleri büyükse onuda içten kesip ufaltıyor bende olduğu gibi dışardan bakıldığından bir kesi yok yani bellide olmuyor ..açık teknikse burunun hemen altından kesilerek burnun derisini yukara kadar kaldırıp içini göre göre yapılan ameliyat yani açık ameliyat kapalı ameliyata göre daha basit oluyor kısaca böyle ve dışardan burun altında kesi yeride tabiyki belli oluyor bunları zamanında o kadar cok sordum ki ve ararştırdım ki okuduklarımlada ordan biliyorum ve tabiyki kapalı teknikle olduğum içinde

şimdilik resim ekleyemiyorum henüz bantlar çıkmadı ama çıkar çıkmaz resim ekliycem..
kapalı teknikle ameliyat oldum..dikiş falan hiç gözükmüyoo...altı bi hafta 1 haftada bant zaten bandın çıktığı gün tamponlarda alınıyo toplam 2 haftalık bi süreç işte...çokta kolay aslında korkulcak bişey yokk...

ilk olarak bant ve silikon tamponlar alınıyor sonra alçı mı yerleştiriliyor yüze?Alçının çıkma süreside 7-10 gün arası galiba.Dr herhalde burnun durumuna göre alçıyı çıkarttırıyor herhalde dimi?ameliyat olduktan sonra kaç kez dr.a gittiniz acaba?

yüzde alçı varken su değmemesi mi gerekir?banyo durumu nasıl oluyor acaba?

yüzde alçı varken su değmemesi mi gerekir?banyo durumu nasıl oluyor acaba?

canım alçı 1-10 gün arası kalıyo genelde...bu süreç içinde su değdirmiyoruz sadece alçının alınacağı gün alçıyı ıslatıyoruzz..o gün banyo yapıp öyle gidiyoruz doktoraa zaten banyo esnasında su deydiği için alçı yumuşamışş oluyoo :)

ilk olarak alçı alınıyo alçı alındıktan sonra bant yapıştırılıyo..yaklaşık 1 hafta sonrada silikon tamponlar ve bantlar çıkartılıyo...alçının çıkma süresi 1 hafta aslında...ama bu doktora görede değişiyoo kimisi 3 gün sonra alıyoo..ama zühtü bey genelde 1 hafta bekletiyo..bizim alçıların geç çıkma sebebi doktorun kongresi olduğu için ankarada olmayışıydıı.

ooo yenileri katılmış ne güzel hoşgeldiniz aramıza:) burunları görmek istiyorum kızlar

sumrusimay merhaba

silikon tampon burnun dışına mı yerşetirilen birşey yoksa içine mi?Alçıdan sonra takılıyor anladığım kadarı ile....
ameliyat ne kadar sürdü?
Birde eğer seni sıkmazsam sorularımla hani hastaneden oldun?gece kaldın mı?
ameliyatı tüm detaylarıyla öğrenmek istiyorum çünkü işyerinden ona göre konuşacağım eğer laga luga yaparlarsa şubat tatilinde olmam gerekecek ama benim gönlümden bayram öncesi geçiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…