Dublex evde kayınvalide birlikte oturmak

Heee peki tamam o zaman Allah gönlünüze göre vermiş demek ki.

Hey Allahım ya

Neden kızayım olur mu öyle...
Okusun bence de.
Konu sahibine kayınvalidemi anlatayım. Geldiği zaman asla para harcatmaz ve muhakkak yüklü alışveriş yapar. Her görüşmemizde bir hediyesi vardır bana. Onlara gitsek de bir yerlerden bir hediye çıkartır, bize gelseler de. Gittiğimizde bize hiç iş yaptırmaz, sürekli sevdiğimiz yemekleri yapar. Siz oturun der kahve taşır, çay getirir, tatlı yapar, kuruyemiş getirir. Yemezsek elleriyle yedirir zorla.
Bizdeyken eve geldiğimde yemeğim yapılmış ev baştan aşağı temizlenmiş olur. Bir de hadi çıkıp gezelim der ve hiç eli boş gelmeyiz illa bana da bir şeyler alır.
Kısacası baktığında sorun yaşayabileceğini asla düşünmezsin ama böyle bir kayınvalideyle bile aynı evde olunca sıkıntılar yaşandı. Benim gibi sabırlı bir insan böyle bir kayınvalideyle sorun yaşadıysa herkes yaşar. Sıkıntı insanlarda değil aynı evde oturmakta. Dünya iyisi insanla bile kanlı bıçaklı olunabilir.
Baştan ayrı olsaydık şimdi aile ilişkilerimiz çok daha güzel olabilirdi.
Ben çok pişmanım, keşke 2 sene sonra evlenseydim. İnsan bekleyemem zannediyor ama inan konu sahibi, özlemeyi aynı evin içine girip kavga etmeye tercih edersin.

neden kavga ettiniz peki aynı evde bu kadar iyiyken. aynı masada yemek yemek mi zor aynı kanalı izlemekmi? (evlerinde tv var 2 tane) salonda sevişememek mi zor?

neden kavga ettiniz peki aynı evde bu kadar iyiyken. aynı masada yemek yemek mi zor aynı kanalı izlemekmi? (evlerinde tv var 2 tane) salonda sevişememek mi zor?
bana örnek verin istiyorum, babamın kuzeni beraber oturuyor, kadın evde yemek yapıp çocuga bakıyor karı koca calışıyorlar. cocuk 6 yasına girecek. amacları para biriktirmek falanda dgl ikiside bankacı. gelin saygılı kv fesatlanmıyor.

nerde zorlandınız? ev dublexmıydı, üzt katı kapısı ayrı olur mutfak wc terasla size ayırdılarmı?

Dublex değildi. O derece basit şeylerle kavga etmedim ben zaten. Eşim hemen her erkek gibi benim isteklerimden ziyade kendi ailesinin isteklerini önemsedi. Tamamen atıyorum misal duvar boyatacağız. Ben beyaz isterken kayınvalidem sarı harika demiş olsa eşim sarı boyardı. Bu tarz kavgalar oldu ama birebir bir tartışma yaşamadık. Kendi adetleri, yaşam şekilleri farklı. Misal ben özel gğnleri eşimle kutlamak isterken bunlar topluca kutluyor. Bir yılbaşı da dışarıda eğlenelim kabul edilmiyor. Evlilik yıldönümümüzde bile pasta ve çiçek alıp bizle oturmuşlardı. Eşyalar eşimin ailesine ait olduğundan eşim hassastı. Bir şeyi kırsam bile attırmazdı.
Biz dublex evde yaşamaktan daha iyiydik aslen. Kendi yazlıkları vardı 2-3 ayda bir gelirlerdi bazen bir hafta bazen bir ay kalırlardı ama geldikleri zaman muhakkak bir gerginlik yaşardık.

ben olsaydım ne yapardım....

onun aileside aynen hep beraber kutlama yapar. hiç hoşlanmam. özel günleri çok önemserler ben zaten önemsemem. yılbasında önce biraz beraber oturduk sonra kendi eğlencemize gittik.
sevgililer günğnde annesinin doğum gününü kutladık hep beraber ailece!!!! keske faceden eklesende görsen resimleri tam 14 subat günü amcalar dayılarla ve hatta kv min doğum günü o gün olmadığı halde!!!! kavga konusu değilmi. ama bu sebeple kavga çıkarmadım. ne mi yaptım önce güzel bi pasta aldım. yedik içtik kutladık sonra müsade istedik biz yemeğe çıkcaz bu akşam dedik. sonra kendi kutlamamızı yaptık.
hiçde sorun olmadı. evlenincede böyle olcak.
siz pek beraber oturmamışsınız anladıgım kadarıyla ara ara gelmişler. ve kv ile degil esinizle yasamıssınız. esiniz ev benim esya benim parayı veren benim beyaz dersem boya beyaz olacak demeliydi.
ha siz onun evinde oturduysanız size ne evinin renginden .
onlar ev benim olmadığı halde daha tadilatta sen git bak nasıl istersen neyi değişmek istersen ister mobilyasını ister mutfagını ister rengini ister terasını öyle yapalım dediler. hangi katı istersen ister alt ister üst kat. üste terası kapatma yada kırıp içeri bi oda daha açma ihtimalleri var ona karar veremedim daha.

çünkü oturup oturmamaya karar veremedim

Buna cevap vermedin
onu bizde düşündük dün akşam zaten seneye düğün olcak bizim olmadı bi sene daha bekleriz dedi. yada düğün altınlarını saklarız onlarla her ay bi kirayı yada ev kredi taksit ödersin sonucta 5 ay idare edebilirsin ailemde destek olur kızlarını ortada bırakcak değiller ya dedi

Ev benim kimse karışmıyor zaten ama laf arasında söylenen fikirler eşim için emir gibi oluyor.
Ve öyle ailece kutladık sonra eğlenceye gidiyoruz gibi bir durum yok. Birincisi zaten kutlama sizin evde yapılıyor nereye gidebilirsin, diğer konu da eşim böyle bir şeyi kabul etmiyor. Sürekli hep beraber olunuyor.
Biz nişanlıyken evde ayrı odada film falan izlerdik mesela. Ben de evlenince o şekilde devam edeceğini düşündüm ama etmedi. Ayıp olur diye her şeyi beraber yaptık.
Bu olmaz ama başka bir şey olur. Aynı evde anlaşmak pek mümkün değil. Bana da herkes söyledi ve kendimden o kadar emindim ki anlaşacağıma kimseyi dinlemedim sizin gibi. Sonuçta sıkınyılar olunca da kimseye anlatamadım çünkü herkes zaten bunların olacağını söylemişti.
Ne oldu 2 sene sonunda ayrıldık ama ben o ilk zamanların heyecanını da sevgisini de isteğini de yaşamıyorum. 15 yıllık evli gibiyim artık.

aynı evde kendi annemle bile zor ona bile katlanamazken bunları düşünmüyor dglim.
siz onlarla birliktemi kaldınız onlar mı sizin evinize geldi asıl ev sahibi kim oldu.

aynı evde kendi annemle bile zor ona bile katlanamazken bunları düşünmüyor dglim.
siz onlarla birliktemi kaldınız onlar mı sizin evinize geldi asıl ev sahibi kim oldu.
Asıl ev sahibi benim.
Benim de eşimin askerliği gelmişti 6 ay içinde gidecekti ben de ailesiyle kalacaktım. Sonra o 6 ay, nefret etmesem de aynı evde çok zor olacağını ve gerileceğimi farkettim. Neyse ki bedelli askerlik çıktı da ailesiyle yaşamadan hallettik.
Bizim asıl sorunlar eşimin evin en küçük tek erkeği olmasından ve şımarı yetişmesinden kaynaklıydı. Ama bunları nişanlıyken farketmedim çünkü ailesiyle çok ciddi kavgalar ederdi, pek sallamazdı. Hani hemen her insan gibiydi ilişkileri. Evlenince tam tersi oldu her sözleri emir gibi oldu. Yapmasa ailesi alınmazdı ama hoşlarına gitsin diye uğraştı durdu.

p
ardon yaa ev benim demişsiniz hep aynı yere takıldım. bilmiyorum aklım almadı benim evime benim esyamın markasına modeline rengine kutlamama gittiğim yemege vs kimse karışamaz esimde karıstırmaz

evt sizin daha çok esinizle sorun olmus sanki. evlenince herseyin degişeceğinin farkındayım zaten. bizim su an en büyük soru isaretimiz askerken ben ne yaparım nasıl gecınırım ev alabilir miyiz borclar vs hep maddiyat. yoksa ben zaten uysal bi kızım.

kendi evimde haftada 2 gün iznim var. sabah kalkıp evimi silip süpürüp ütümü yapıyorum. ayda bir cam siliyorum. çokda kokoş dglim tak takıştır yapıp her ay sac boyatmam. onlar ailece kızarlar bana gencsin sen giyinceksin süslenceksin tatil planı yapın yazlığa gidin. ömrünün en güzel günlerini cam silerek gecircek dglsin. alışverişini yap at dolabındakilerini bak bilmem nerde çok iyi bi kuaför var vsvs bi aile. benim ailemden inan iyiler. annem beni o cam silinmeden dışarı cıkarmaz hadi bu yaz tatil planı yapın demez mesela. ailesi anlayışlı. her konuşmamızda işimin çok zor oldugunu iyi dinlenmem gerektiğini söylerler. benden bi beklentileri yok

o zaman ayda 8000 lira ödemem gerekecek nereye mesaiye kalıyom acaba hersey cok kolay dimi işyerimde öyle diyodu heryerin bi şartı var kafana göre mesai olmuyo
Size yaşadıklarımdan yola çıkarak Can'ım çok yandıgı için böle bişey söledim yoksa beni ilgilendirmez bir veya ayrı oturmanız yoksa banane madem olmayacağını biliyorsunuz neden konu acıyorsunuz neyse size mutluluklar

İnsanların tecrübelerini sordunuz, cevaplarda olumsuz oldu , çok sert tepki vermişsiniz. Tabi ki kötü gelinlerde var çok iyi kaynanalarda. Sorun şu ki ne kadar rahat ya da iyi olursanız olun, En iyi senaryoda onu kırmamak için bile rahat olamayabilirsiniz. Mesela kv nizin doğumgününü her yıl sevgililer gününde kutlamak bi süre sonra sizi sıkabilir, ya da bırakıp dışarı çıkamayabilirsiniz o evde yaşamaya başladığınızda, başkalarıyla bağımlı plan yapmak zorunda kalırsınız sürekli. Belki de çok iyi anlaşırsınız kimse bilemez. Çözüm üretim demişsiniz, Kirada oturmanız bir çözüm, Eşinizin yüklü miktarda birikmişi varmış madem, kv kendine düşeni yapıp düğün eşya vs yapacakmış, kalan kısmı da 2 yıl boyunca eşinizin kazandığıyla halledersiniz. Birikmiş paranız da kenarda durur. Artı üstüne düğün takıları eklenir. Ev alma işini askerden sonraya bırakırsanız, gül gibi geçinir gidersiniz.Neresi kafanıza oturmadı anlamadım. Ev alıp 3 kredi ödemek zorunda değilsiniz. eşiniz askerden gelmeden, ya da birikmiş paranızla borçlarınızı kapatır , sonra tekrar biriktirmeye başlarsınız.

Bütün bunlar olmuyor ve ailesiyle yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız, yaşayın zaten, salonda sevişememek mi diye başkalarıyla alay etmenize gerek yok, Her gelin kp ayağına çay getirmesini bekleyemez, her aile buna uygun değildir. Değil senin çayını getirmek sen hepsnin çayını getirmek zorunda kalırsın çoğu ailede, Bu da çalışan biri olarak rahat etmemene neden olur. Oturup film izleyemez. Değil bunlar , kv kendi evinde misafirken kombiyi kısıp anne üşüyorum dediği halde kombinin ayarını gizli gizli gidip kısan kv gördük. Rahat edemezsin diyosa insanlar bu tecrübelerden. Benim de kv hiç bi şikayetim yok, Allah razı olsun kızından ayırmadı el üstünde tuttu, Eşime asla seçim yaptırmak zorunda bırakmaz i bi bi hediye alacağı zaman bile resim atarlar hangisini alalım diye. Evine gittiğimde iş yaptırmaz, Ramazanda ben de dinlenmek isterim de rahat edemem diye gitti odasında uyudu ben rahat edeyim diye, Ama yine de aynı evde yaşamak istemem. Kötü biri olduğundan değil, Ben işten gelmiş yorgunken masayı sonra toplamak isteyebilirim kendi evimde ama beraber olunca , o toplarken oturamam, o temizlik yaparken ben kitap okuyamam vs.

Ayrıca tekrar söylüyorum 2. üniversite okunurken tecil hakkı yok, bi üst öğrenime geçmiş olabilir mi sevgiliniz. ayrıca 30 yaşın üstünde lisantan dolayı tecil hakkı verilmiyo zaten.

p

ardon yaa ev benim demişsiniz hep aynı yere takıldım. bilmiyorum aklım almadı benim evime benim esyamın markasına modeline rengine kutlamama gittiğim yemege vs kimse karışamaz esimde karıstırmaz
Ben de evlenmeden önce böyle düşünüyordum ama rvlenince işler değişiyor.
10 kişinin 10'u da benzer şeyleri düşünmüşse bi oturup düşünmek lazım.
Maddiyatı bir kenara bırakmalı. Mutluluğunuz alacağınız evden önemli olmuyor. Ben de aynı sebepten aldım ev, ne işime yaradı huzurla oturamadıktan sonra...

Konu sahibi ayrı eve kiraya çık diyenlere cevap olarak "ayrı eve çık diyenler benim kiramı mı ödeyecek?" diye cevap vermişti yalnız. Yorumunuzun noktasına, virgülüne, boşluğuna kadar katılıyorum bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…