Dudak Dolgusu yaptıranlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi emellce
Cnm ben geçici dolgu yaptırdım sanırım yarım tup, ama dudaklarım tam uyusmamıstı bıraz acıdı fakat erken gectı 6 ay dedı 6 ay surmedı cabuk ındı sımdı tekar yaptırcam daha dolgun ınınce ancak ıstedıgım gıbı olur :) O resımde 1-2 gunluktu eskı resım dudaktan yok ama bakım yakın varsa eklıyım cnm :) Düşünüosanız yaptırın derim :)

founda cımamelıyat deıl bu ıgneyle enjekte edılıo dolgu maddesı yanı bıyerınden yag falan almıolar

çok cici olmuş ama işte bide hemen inmese, nereye kadar gidicek paralar. kalıcı yaptıran varmı acaba sonucundan memnun kalan

selam, canım sen hangi maddeyi tercih ettin ve doktorun kimdi? 3 yıl dediğine göre sanırım kalıcı.. hiç erime vs olmadı mı?

adana'da yaptırdım euro ile geldigi için fiyatlar hep aynı kalıyo 100eurodan başlıyo içeriğini bilmiyorum vücut emdigine göre dogal olmalı erime oluyo yavas yavaş açıkcası suan daha bir beğenılır oldukar gittikce dogallaşıyo ama enson %25'i tamamen kalacakmış

handeucar gerçekten acayip doğal ve güzel duruyorlar güle güle kullan :)nerede yaptırdın ?

süper olmuşşşş:hooray:,, güle güle kullan şekercim....naniknanik geçici dolgu demişsin arkadaşım,,hangi madde söyledimi doktor sana???,,,,

Hangi madde olduğunu ınan unuttum :) Gecen yıl yaptırmıstım şimdi incecik dudaklarım ühüü kalıcısı oluomus 2 yıllık arasında fazla fıyat farkıda yok onu yaptırcam sımdı Yaptırınca eklerim

yaptırınca maddesini de öğrenirsen seviniriss:lepi:,,maddesi önemli çünki,,,,,çok teşekküler.....yeni resimlerini bekliyoruz,,,,ben de yaz geçsin bi denicem dolgu,yazın enfeksiyon olur diye korkuyorum.....CADIARZU

kızlar ben kalıcı dolgu yaptırmayı kafaya koymuştum ama doktorumla görüşünce vazgeçtim.. kalıcı dolgu maddelerinin dudakta kullanılmasının çok sakıncalı olduğunu söyledi hem bi kaç yıl sonra dudakta topak topak sertlikler oluşabiliyomuş hem de reaksiyon riski çok çok fazlaymış ve söylendiği gibi kolayca geri çekilemezmiş bu maddeler.. kalıcı kızarıklık iz ve daha bi çok kötü hasar bırakıyomuş. dudak hala kesin olarak çözülebilmiş bi yer değil dedi, en sağlıklısı yağ enjeksiyonu veya hyaluronic asitmiş.

bu arada iyi haber, hyaluronic asitte restylane yerine yeni bi marka olan ''teosyal kiss'' kullanılırsa kalıcılık çok daha uzun sürüyormuş 9-12 ay kadar. diğer maddeler kadar kısa ömürlü deilmiş yani bu teosyal kiss.
ben de bundan yaptırmaya karar verdim ama ankara'da yapan yer yok sanırım belki ben illa ki teosyal yaptırmak istiyorum dersem getirtebilirler bilemicem..

Sen hangi doktorla görüştün .Kalıcı dolguların elbette sakıncaları var .Geri dönüşümü zor çünkü.

Son düzenleme:
benim doktorum serhat tuncer. ben kendisine kalıcı dolgu yaptırmak istediğimi belirttiğimde söyledi bunları, ve kendisi yapmadığı için kötüleyecek yapıda biri değil zaten yok ben illa ki yaptırmak istiyorum diye çok ısrar etsem elbette yapardı. ama bir doktorun hastasına bu risklerden bahsetmesi zaten gerekli bir şey, kendi yapmadığı için kötülüyo diye düşünmemek lazım.. reaksiyon elbette ki her kişide görülmezmiş ama olur da sana denk gelirse sonuçları senin açından hiç iyi olmaz dedi, söyledikleri benim gibi dudak dolgunlaştırmayı çok isteyen bi insana bile mantıklı geldi ve vazgeçtim..

slm:)) ben Güner Bey'le görüştüm,,kendisi aquamid maddesi ile kalıcı(ömür boyu,öyle 3-5 sene değil) dolgu yapıyor ve kanserojen olmadığını iddaa ediyor fakat onunla görüştükten 2 gün sonra bir sitede tesadüfen şunu gördüm,,,bu madde kanserojen olduğu ve diğer yan etkilerinden dolayı Hollanda'da yasaklanmış:))) estetik operasyonlarda 2 senedir kullanılmıyormuş.......buyrun burdan yakın....

Liys canım , ablamda bu maddeden var .Bizim doktorumuz başka kendisine sordum, zaten Hollandadan getiriyormuş .Böyle birşey asla yok dedi .

Son düzenleme:

Liys merhaba canım .Ben Google baktım , hem Türk sitelerine hem yabancı sitelere hiç böyle bir haber bulamadım .Bahsettiğin maddenin Aquamid olduğuna eminmisin ?Başka poliakrilamid türevi bir madde olabilir .Çünkü bu madde vücutta parçalanmadığı için akrilamid maddesi açığa çıkmıyormuş .Bende bunu bir sitede okudum .Zamanla eriyen poliakrilamid dolgularda dediğin durum olabilir. Komplikasyon enderde olsa görülen bir şey , her maddede olabilir.Ama kanser iddiası çok korkunç.Çünkü bu maddeyi yapan bir sürü doktor var .Muhakkak okuduğun siteyi yazmalısın, çünkü yapan doktorlarda suçlanmış oluyor .Üstelik bu olay 2 sene önce ortaya çıktıysa bilinmesi gerekir ..Yukarıda yazdım canım , ablamın doktoruna sordum böyle birşey yok dedi .Madde zaten Hollandadan geliyormuş.Yani kafam karıştı canım .Sen lütfen bu haberi nerden okuduysan link adresini ver .Türkçe veya yabancı site fark etmez .a.s.

Son düzenleme:
ben de şaşırdım şimdi kanserojen etkisi olduğunu ilk kez duyuyorum kalıcı dolguya karşı olan doktorlar bile böle bi etkiden bahsetmedi:S
inşallah doğru değildir gerçekten çok korkutucu bi iddia bu

ama benim kafamı karıştıran başka konular var. mesela bu tür poliakrilamid, aquamid vs dolgular hem kalıcı oldukları, hem alerji riski taşımadıkları hem de fiyatlarının çok aşırı pahalı olmaması nedeniyle gayet uygun gibi görünüyo. kimş doktorlar bi sakıncası olmadığı iddiasında kimileriyse kesinlikle tercih etmediklerini belirtiyolar..
bu kadar uygun bi maddenin devrim yaratması gerekmez miydi yani? bazı doktorlar sonuna kadar savunrken bazıları neden karşı? ve bu kadar ideal bi maddenin çoktan yaygınlaşmış olması ve hyaluronic asitin vs. nin pabucunu dama atmış olması gerekmez miydi?

Canım bazı doktorların karşı olması normal , çünkü bir reaksiyon durumunda geri dönüşümü zor .Birçok doktor başına bela almak istemez .Reaksiyon ender görülen bir olay ,ama bu risk var ..Geçici madde reaksiyon verse bile cilt tarafından emildiği için sorun olmuyor .Ama kalıcı maddeye cerrahi müdahale gerekiyor .Bu maddeyi yapan doçentlerde var .Hatta ablamın doktoru doçent .Bana kanser iddiası inandırıcı gelmedi .İçindeki akrilamid maddesi ile poliacrilamidi karıştırmamak gerekli .Kalıcı dolgunun riskli olduğuna bende katılıyorum .Ama bu risk sadece çıkabilecek yan etkiler .150 000 bin kişide görülmez ama bende çıkabilir .Sorduğumda doktor kanser iddiasına hayret etti .Çünkü kendileride suçlu duruma düşüyor .Site adı istedi .Ben de LYS e sordum ,cevap bekliyorum .Ayrıca google baktım Avrupa ülkelerinde bir sürü estetik cerrahi merkezinin adresleri var ,hepside bu maddenin reklamını yapıyorlar .Böyle riskli bir madde olsa Avrupa niçin kullanıyor ?Kaldıki poliakrilamid jel içeren tek dolgu maddesi bu değil .Aynı içerikli bir sürü madde var .Aquamid ismi sadece bir marka .Peki formcryl, bioalkamid, amazingel , beautical, argyform ,evolution,outline gibi poliacrilamid jel maddeler ne olacak .O zaman hepsinin yasaklanması gerekir . Yani hepsinin kanser yapması gerekir ki bu imkansız .Çünkü bütün Avrupa kullanıyor .Sen de yazmışsın zaten," yapmayan doktorlar "bile kanserojen dememişler , bu iddialar doktorları zan altında bırakır .Bu tip iddialarımızda muhakkak site adı verelim lütfen .Çünkü iddialar kanıtlarla desteklenmezse suçlu duruma düşülür .Bence dikkat etmek gerekir .

Son düzenleme:
sevgili rosenoire,
eskiden aquamid, hyaluronic asit vs. yokken dudaklarını dolgunlaştıran isimlerin kullandığı madde sıvı silikon mu? mesela hande ataizi olsun, demet şener olsun uzun yıllar önce dudaklarını dolgunlaştırdılar. eskiden zaten bu işleme dudaklarına silikon yaptırmak deniyordu. sonradan sıvı silikon yasaklandı çeşitli yan etkileri var diye, ama mesela dermagen diye araştırdım ben googleda, avrupada hala yasaklanmamış ve kullanımı sürüyor. bu kadar yan etkisi olduğu söylenen bi maddeyi yaptıran isimler de hala dolgun dudaklarıyla geziyorlar eğer çok sakıncası olsaydı bu insanların şimdiye kadar maymuna dönmüş olması gerekirdi, acaba biraz haksızlık mı yapılıyor silikona? açıkçası kalıcılığı kesin oldupu ve daha önce yaptırmış insanların gayet normal bi şekilde hayatlarını sürdürüyor olduğunu gördğüm için ben de düşünmeye başladım silikon mu yaptırsam acaba diye, bu konudaki fikirlerini merak ettim beni aydınlatırsan çok sevinirim..

Sakın !!! Senin dediğin Dermagen ,Biopolimero ,silikon 1000 silicex gibi maddeler sıvı silikon .Kullanımı tamamen yasaklanmış durumda .Lütfen diğer kalıcı dolgularla bunu karıştırmayalım .Okuduklarıma göre sıvı silikon vücutta yer değitiriyor, dokulara dağılıp yapışıyor ,dokulardan asla temizlenemiyor.Ben söylediğin kişilerin kendilerine sıvı silikon enjekte ettirecek kadar aptal olduklarını hiç sanmıyorum Güzellik için insan sağlığını tehlikeye atar mı .Sen bilinçli kütürlü bir kızsın .Sakın bu tip şeylere itibar etme canım ..Silikon uzun yıllar sonra yan etkileri ortaya çıkan bir madde ve çok kötü sonuçları olduğu söyleniyor .
Canım ,benim fikrimi sormuşsun , sakın böyle birşeye kalkışma .Sıvı silikonla, doktorların bahsettiği kalıcı dolgular tamamen farklı şeyler .ŞenizŞeniz

Son düzenleme:

Slm arkadaşlar,,,,,,,aquamid ile ilgili olarak link felan istemişsiniz fakat şöyle izah ediyim size...ben bir video klip ararken nette(cerrahi op.video klibi) tesadüfen öğrendim aquamidin hollandada yasaklı olduğunu.....bir kişi video klip altına yorum yapmıştı açıkcası....hatta kendisi de diyordu,,,,bu kadar nasıl yaygın kullanımı olabiliyor,,bizm hollandada yasaklandı 2 sene evvel diye......walla arkadaşlar,yan etkileri çıkmış,,ben de onun yalancısıyım ki,,,açıkcası ben de üzülüyüm mü sevineyim mi şaşırdım:1shok:,,,çünki kafama koymuştum eylül gibi aquamid koyduracaktım dudaklarıma.......geçici dolgu istemiyordum..ikide bi git İstanbula uğraş(bursada yaşıyorum) en iyisi dedim kalıcı olsun,,bi defada bitsin ama şuanda ciddi tereddütlerim var.....kaldı ki aquamidin ingilizce orjinal sitesini yaladım yuttum ama hala kafamda soru işaretleri var,,,,,, bilimsel bi abtracte de rastlamadım konuyla ilgili,,,,bilimsel olmaktan çok ticari amaçla kotarılmış bi site.....kaldıki farmokolojik olarak ilaç etken maddelerinin bile yan etkilerinin yada direkt kötü etkilerinin ortaya çıkması yıllar alabiliyor.......ha belki geç çıkar,15 sene sonra,,,ne biliyim,,bu da hesaplanamaz bir risktir,,değer mi acaba diyorum,,,,,tabiki değmez diyo beynim,,,geçici dolgu yaptırıp şimdilik olayı uzaktan takip edicem ben......sevgiler herkese....hihoyyyt

ha burada,,sıvı silikon vs..muhabbeti dönmüş,,,sıvı silikon çoktan terkedildi bilimsel çevrelerce,,,,,ama kaçak olarak yapıldığı iddaa ediliyor,,,,, sıvı silikon dokulara penetrasyon yaptığında temizlenemediğinden ve de yaygın yayılım yaparak dağıldığından son derece sağlıksal riskler içeren bi uygulama,,,,,,işin uzmanları tercih etmiyorlar ama burası TR......dikkat etmek lazım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…