Elektrikli Mutfak Aletleri Düdüklü tencerede Tefal mi ? Fıssler mi ?

tefalin dış yüzeyinden memnun kalmaım maalsef,. plastik kısım bi defa kırıldı. daha garantisi dolmamıştı, gettirmemiz bir ay aldı. gettirme dediğime bakmayın kapağı yolladık, yapıştırıp yeniden yollamışlar. bi müddet kullandım yine kırıldı. şimdi de diğer bölümde çatlak var orada gidici. :50:

Annemde tefal var clipso, bende fissler kullanıyorum. Annem eti 40 dk haşlarken ben 25 dk haşlıyorum. Et lime lime oluyor. Kuru fasulyeyi 5 dk pişirdim. 10 dk Kuru dolma,yaprak sarması pişiriyorum. Kesinlikle fissler alın!

düdüklü tencerede 40 dk da et haşlanır mı yahu mahvolur et! hem de düdüklü tencereyi o kadar uzun süreli ateşe maruz bırakmak da tehlikeli değil mi? yani şok oldum inan kardeşimin tenceresi tefal clipso ve en son evlerine gittiğimde tam 20 dk da et haşladı ve lokum gibi oldu. annenin tencerede belki bir arıza vardır belki contası felan gevşemiştir... bilemedim şimdi. ama kesin bir şey var ki tefal clipso modeliyle en sert etler bile 20dk da yumuşacık oluyor. denememiş olmasaydım bu kadar kesin ve net yazmazdım arkadaşlar.

Son düzenleme:
bende de tefal acticook var bende çok memnunum hemen hemen nutricookla aynı süreleri, herşeyi güzel pişiriyo ama fissleri kullanan tanıdıklarımda var onlarda çok memnunlar her ikiside iyi yani ama hangisi daha ii bilmiyorum

kızlar yakın zamanda fissler alan var mı? vv.premium modelinin güncel fiyatı çok değişken.trendyola gelmiş acayip uçuk geldi fiyatı.439.90 :53: internetten alışveriş yaptığınız bir site var mı?

önceden düdüklü lafini duyunca tüylerim
dimdik olurdu korkudan ama kvnin sayesinde alıştım o bana wmf almıştı ama ben fissleri keşfettim
felaket güzel bir sey ya mükemmel pisiriyor bende hem vitaquick set var 2,5 ve 6 litre hem de 3,5 litrelik blue point var iki seri de mükemmel tefal clipso baba evinde var elimi bile surmem korkarim
fisslerden baska düdüklüye guvenmiyorum:16:

Bende fissler duduklu tencere aldim 4 gun once Bluepoint serisinden. Setlerde kampanya vardi biri 3.5 litre digeri de 6 litrelik. Henuz kullanmadim hicbirini. Bu gece yemek yapmayi dusunuyorum denemek icin, nasil yapacaksam artikin... hic fikrim yok, nekadar su koyulmasi gerek, nekadar sure kaynatilmasi gerek vs.. Kullanma kilavuzunde yaziyor herseyi ama yarisini anlamiyorum:78: turkcem okadar iyi degil.

Konuyu uzatmayacagim bende duduklu tencerearayisindayim fakat cok fazla sikayet var.lutfen okuyun. ben fissler almaktan vazgectim. karar sizin...

tabi ki fissler. pek çok markanın ürününü test etme olanağım oldu. tefal en kötüler kategorisinde bana göre. eski tip düdüklü tencereler gibi çok geç pişiriyor. en çok fisslerden memnun kaldım. bir de fisslere yakın ayarda ilginçtir ama schafer var, oldukça hızlı pişiriyor, bütçe limiti varsa tercih edilebilir.

Bende nişanlıyım buradaki yorumlardan sonra fissler almaya karar verdim ama internette uygun oluyo fiyatlar bende hiç internetten alış veriş yapmamış bir insan olarak güvenmiyorum sanki kırık yamulmuş yıpranmış olarak gelecek veya garantisi olmayacakmuhatap bulamayacağım diye düşünüyorum önereceğiniz güvenilir birsite varmı düdüklü alamak için şimdiden teşekkürler:)))

tefal nutricook umdan çok memnunum :31:
6 lt en ideal boy :31:

nutricook evt çok güzel. fakat anticook daha çabuk pişiyor diyorlar. bende anticook var. nutricook u kullanmadığım için birşey diyemeyeceğim

Son düzenleme:
kardeşimin tefal clipso düdüklü tenceresi var. onunla yapılan yemekler hem çok hızlı ve pratik oluyor hem de çok lezzetli oluyor. özellikle de kontrol saatinin olması evde sürekli koşturan bayanlar için çok kullanışlı. ben de bu özelliklere hayran kalarak tefalin düdüklüsünü almaya karar vermiştim. ancak bu forumu baştan sona kadar okudum ve aklım karıştı. hemen yukarda olduğu gibi neredeyse bütün sayfalarda tefali karalıyan ve fissleri yere göğe sığdıramayan yorumlara denk geldim. sonuç olarak tefalin clipso modelindeki özelliklere tek uyan fisslerin en son çıkardığı dijital saatli olan vitavit edition modelini almaya karar verdim. en uygun olarak tefal clipso modelini (6 litre)240'a, fisslerin editionunu ise 380 TL ye buldum. ve ben buradaki yorumların gazına gelerek tam 140 TL fazla olmasına rağmen fissler edition aldım. ancak şimdi gereksiz yere fazladan verdiğim o 140 TL'ye acıyorum. niye diyeceksiniz? sanki fisslerin daha ucuz modeli yokmuydu da o kadar para bayıldın diyeceksiniz?
cevaplayayım:
Bir kere marka olarak fisslere sizin sayenizde kafayı taktım. ve kardeşimde gördüğüm tefaldeki kullanım avantajlarını fisslerde de istedim. yani benim için özellikle de kontrol saati çok önemliydi. ne yazık ki sadece fisslerde en pahalı modelinde bu özellik var. ancak şimdi tefalle fissleri kıyasladığım zaman saat konusunda tefalin çok daha kullanışlı ve randumanlı olduğunu görüyorum. mesela düdüklü tencerede dakikaların önemi çok büyük olduğu için kontrol saati olan tencerelerde pişirme zamanının ne zaman başladığını ve dolayısıyla geriye sayımın ne zaman biteceğini net olarak görebiliyoruz. sonuçta ocağa koyar koymaz pişirme zamanı başlamıyor. ancak fisslerin kontrol saatinde önce sarı ışık yanacak ocağı kıs anlamına geliyor. sonra en az 5-6 dk bekleyip yeşil ışık yanmasını bekliyoruz. o da pişirme başladı anlamında oluyor ve saat geriye doğru akıyor. çoğu zaman da 10-15 dk sonra yeşil ışık yanıyor!!! tabi bir de pişireceğin yemeğin süresi 5dk ise çoktan yemeğin canı çıkmış oluyor. bu sinir bozucu durum yüzünden ben artık dijital saati felan kullanmıyorum. çünkü süreyi ayarlamak yerine hepten altüst ediyor.

bir de tefalin saatinin sesi çok yüksek çıkıyor. başka odada olsan bile duyuyorsun. ancak fisslerin saatinin sesini (en yüksek ayara getirmeme rağmen) yanındayken bile duyamıyorsun. hele de aspiratör çalışıyorsa kesinlikle duyulmuyor. saatin bozuk olacağını ya da pilinin bittiğini düşünüp servisi aradım ama bu durumun normal olduğunu söylediler. pili daha yeni takılmıştı. ne ara bitsin. zaten en başından beri bu şekilde oluyor. tefalin düdüklüsünü kardeşim 3 yıldır kullanıyor hala saati mükemmel iş görüyor ve fisslerdeki gibi öyle yok önce sarı yanacak sonra yeşil yanacak öyle pişirme saati geriye akacak diye bir ayrıntı yok. ocağa yemeği koyuyorsun ilk defa öten sinyelle ocağı kısıyorsun ve ozamanda zaten pişirme süresi başlamış oluyor. tam vaktinde de harika yemekler pişiyor. sonuç olarak eğer siz de benim gibi tefalin kontrol saatli modellerine özenip de fissler daha kaliteliymiş deyip fisslerin saatli modelini almaya kalkmayın. belki ömür olarak fissler daha uzun sürelidir bilemiyorum ama pratiklik ve yemek pişirme kalitesi olarak tefali tek geçerim. geri iade etme imkanım olsaydı hiç düşünmeden yerine tefal alırdım. ancak ben kontrol saati felan istemiyorum diyorsanız ikisini de tavsiye ederim. tefalin kontrol saatinin müthiş rahat kullanım sağlaması içimde ukte kaldı arkadaşlar... :5:

tamamen katılıyorum arkadaşıma. fıssler de sarı ne zaman çıkacak, kırmızı ne zaman çıkacak diye başında beklemek çokta teknolojik gelmiyor bana. koşturan bayanlar için hiç ideal değil. annemim eski tip düdüklü tenceresi de aynı dakikalarda pişirip aynı işi görüyor bence. sadece çıkan renkleri yok. fakat tefaldeki saat çok işime yarıyor. ocağın altını kısmamı bile söylüyor bence muhteşem. fısslerden 10 dakika kadar geç pişiriyordur belki ama diğer işleri yaparken zaten o kadar vakit geçiyor. düdüklü tencereyi alırken ne istediğiniz önemli bence

tamamen katılıyorum arkadaşıma. fıssler de sarı ne zaman çıkacak, kırmızı ne zaman çıkacak diye başında beklemek çokta teknolojik gelmiyor bana. koşturan bayanlar için hiç ideal değil. annemim eski tip düdüklü tenceresi de aynı dakikalarda pişirip aynı işi görüyor bence. sadece çıkan renkleri yok. fakat tefaldeki saat çok işime yarıyor. ocağın altını kısmamı bile söylüyor bence muhteşem. fısslerden 10 dakika kadar geç pişiriyordur belki ama diğer işleri yaparken zaten o kadar vakit geçiyor. düdüklü tencereyi alırken ne istediğiniz önemli bence

ben tefal de fissler de kullanıyorum kesinlikle süre farkı yok. ikisi de süper. sadece tefalin saat olayı fissler'inkine göre çok daha pratik ve gelişmiş. ama ikisinin kalitesine de diyecek bir sözüm yok.

ben tefal de fissler de kullanıyorum kesinlikle süre farkı yok. ikisi de süper. sadece tefalin saat olayı fissler'inkine göre çok daha pratik ve gelişmiş. ama ikisinin kalitesine de diyecek bir sözüm yok.

tefalin hangisini kullanıyorsun canım? :)

Bende nişanlıyım buradaki yorumlardan sonra fissler almaya karar verdim ama internette uygun oluyo fiyatlar bende hiç internetten alış veriş yapmamış bir insan olarak güvenmiyorum sanki kırık yamulmuş yıpranmış olarak gelecek veya garantisi olmayacakmuhatap bulamayacağım diye düşünüyorum önereceğiniz güvenilir birsite varmı düdüklü alamak için şimdiden teşekkürler:)))

canım ben sana hepsi burada yı öneririm ordan 6lt.lik fissler düdüklü tencere aldım.ama işin komik yanı eşimin yok patlar diye diye bir defa bile korkumdan daha kullanamadım kullanan arkadaşlarım var sitedeki yorumları zaten okuyarak almıştım hep olumlu yorumlar kullandığımda yazarım ama ne zaman bilsem:)

merhaba ben de fissler aldım ama eşimin yok patlar demesiyle kullanamadım acaba nasıl kullanabilir anlatır mısınz renkleri nasıl takip edicem kılavuzu da okudum ama sizden pratik bilgileer alırsam sevinirim

merhaba ben de fissler aldım ama eşimin yok patlar demesiyle kullanamadım acaba nasıl kullanabilir anlatır mısınz renkleri nasıl takip edicem kılavuzu da okudum ama sizden pratik bilgileer alırsam sevinirim

yok canım ya ne patlayacak boşuna korkutmuşlar seni. son teknoloji ürünler bunlar. sen ocağı son sürat açık bırakmadıktan sonra bişey olmaz. zaten pişirme süresi başlayınca ocağı en kısık seviyeye getiriyosun. hatta korkuyorsan pişirme süresi bitince hiç bişeye dokunma zaten 15 dk falan bekleyince kendisi yavaş yavaş basıncını düşürüyor bütün havası boşalıyor. seninki fisslerin hangi modeli? dijital saatli olan mı?

tefal clipso bizi hayattan dudkluden soguttu, nefret edıyorum, servıse götrmekten usandık, ama memnun olanlar varmış... fissler kullanıorum ve cok sevdım, hem duduklude yapılan seyler zaman olarak kısa surdugu için oyle başında bekleme gibi bir durum soz konusu olmuyor aslnda, halka olayları hemen belırıyor zaten, patlaması çatlmasıda yok . hı ben ınternetten aldım, malum siteden. hemen herşeyımızı alıyoruz guvenle, hiç sorun çıkmadı simdiye kadar . fiyat farkı oldukca fazlaydı o yuzden tercıh etmiştim.

Back
X