Düğün Dügün Bütçesi..

MadamCivciv

Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
42
1
16
Fransa
Kizlar yakinda Dügünüm var ve nisanlimla ben bu süreç içerisinde ne kadar para biriktirmemiz lazim ? Yani dügün salonu, gelinlik, damatlik vs. ne kadar tutar hepsi ortalama ? Ne çok basit ne çok pahali bir dügün istiyoruz. Simdideen sagoluun.

Ben daha evlenmedim ama buradan takip etdigim ve araştırdığım kadarıyla
Gelinlik 1.5 - 2.000 olsa
Damatlık 1000 olsa
Düğün salonuda artık en dandik salonlar 2000 den başlıyor yani yine bir 6-7 bini bulur içinde takısı var ayakkbıyış duvakmış buketiymiş kuaför masrafıymış derken gecer kesin bulur 6-7 bini belki daha fazla ki bunlar tam senin istedigin gibi ne çok basit bir dügün ne de çok pahalı bir dügün için bir bütce bu .

Aynen canim yine bizim yandan bi avantaj var benim Kayinvalidem Nisanlik Gelinlik Kinalik felan dikiyo, Nisanlim da müzisyen çevresi de var bi çok yeri ucuza ayarlariz InsaAllah. Cok zor isler bunlaar :) Senin dügün yok'mu ? Yoksa damat mi yok ortalikta ? :)

Aynen canim yine bizim yandan bi avantaj var benim Kayinvalidem Nisanlik Gelinlik Kinalik felan dikiyo, Nisanlim da müzisyen çevresi de var bi çok yeri ucuza ayarlariz InsaAllah. Cok zor isler bunlaar :) Senin dügün yok'mu ? Yoksa damat mi yok ortalikta ? :)
Temmuzda nişanım var cnm :) Evet o zman neyini düşünüyosunki biz düşünelim onları :9:

Aynen aslinda benim Nisanlimin ailesi organizatör ailesi :D Geçen sene annemin dogum gününü onlar yapti ayni dügün gibi oldu :) Hayirlisi olsun canim ikiniz içinde :) Hazirliklara basladiniz mi ?

çok şansılısn canım ya niye buraya yazıp soruyorsun ki direk müstakbel eşine sorsan ya :9:

Canim, sordum sormaz olurmuyum biz bedava'ya da yapariz dedi Dügün'ü :9:
Ama benim içime sinmedi, 10.000 tl kenarda olsa gerisini Nisanlim ayarlasa diye düsünüyorum ama yetermi bilmiyorum :/
Bakalim hayirlisi artik canim ayarlayip konusucam bu gece insaAllah onunla :)

Off her şey ne kadar pahalı :18: biz de 10000tl ayırdık aşkımla ama daha ne mekan ayarladık ne de gelinlik, sadece nikah günü aldık :18:

Off her şey ne kadar pahalı :18: biz de 10000tl ayırdık aşkımla ama daha ne mekan ayarladık ne de gelinlik, sadece nikah günü aldık :18:

Aynen canım ya herşey çok pahalı :/ Sanada kolay gelsin vallah :) Vallahi kızlar ucuza kınalık felan ariyosanız benim kayınvalideye gidin çünkü müşterisinin bütçesine göre yapiyo, müzisyenlerinizide ben ayarlarım :D :D Şaka bi yana, Allah hepimize çok güzel bi düğün nasip etsin.

Kizlar yakinda Dügünüm var ve nisanlimla ben bu süreç içerisinde ne kadar para biriktirmemiz lazim ? Yani dügün salonu, gelinlik, damatlik vs. ne kadar tutar hepsi ortalama ? Ne çok basit ne çok pahali bir dügün istiyoruz. Simdideen sagoluun.

gelinlik 1500 2000 arası ,
damatlık 750 desek takılarının hepsi tamamlanmadıysa onlar ıcın tam bısey soylemek zor ayakkabı kuafor masrafları fılan yıne 10bıne yakın oluyo cnm salon harıc tabı:((

Yemekli düşünüyorsanız 10.000 den aşağı olmuyor. Veya iyi bir yerde olsun yemeksiz olsun deseniz bile 10.000e yaklaşıyor ne yazık ki. Gelinlik+damatlık durumunuza göre 2500-5000 arası tutsa. Araba kiralama, kuaför, fotoğraf-kamera, bahşişler vs derken onlar da nerden baksan 2000-3000i bulur. Kısacası yine bi 10.000-20.000 arası gidiyor ne yazık ki..

6-7 bini çok mu diyorsun sen? Bence bir 15-20 bini gözden çıkar.. Hiç düşünmediğin şeylerden masraf çıkıyor karşına..

Back
X